Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си имам безплатен интернет?

Препоръчан отговор

Да, като навиеш някой съсед да ти пусне нет за без пари.

Иначе последно като проверих, се плащаше...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно на работното ти място шефът ти го плаща, вероятно и на служебния телефон.

По центровете на населени места също се намира. 

Тук няма как да ти бъде казано как да крадеш - справки в правилата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът му е че е от ония африкански племена, които не се къпят с години и за тях свещената кир е най-важното..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Генадий написа:

има ли начин

Като си купиш някой интернет доставчик там, където живееш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Генадий написа:

искам аз да съм интернет доставчик  как да станат нещата 

Купи си сателит и го изстреляй в космоса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Myanmar написа:

Купи си сателит и го изстреляй в космоса.

Абе, да изстрелва...Я по-добре направо си купи Булсатком - те си имат готов литнал саат'лит.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо намираш денонощен МОЛ. Заселваш се в него. Ако те изгони охраната, отиваш в друг такъв. Един вариант.

Другия е с дискретни AP да доведеш от някой МОЛ въпросния интернету в твоята бърлога. Втори вариант. 

Успех! 

п.п. Някъде гледах, че някой заселва безплатен из близката орбита на земята, но за там си трябва поиначе хапаратуръ ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При тези смешни цени днес, най-добре да си платиш. Но нали питането е за безплатен, няма начин да ползваш хубав интернет, без за крадеш. Има много инфо в интернет, чети и опитвай. Но е загуба на време. Времето, което ще потрошиш за проникване в зле защитена система е твърде обемисто, през него време би могъл да работиш и изкараш пари да си платиш. На три старици, ако купиш лекарства, ще спастриш десетина двайсе лева за месечна такса.

Устройството, което те интригува, е обикновен рутер, но с подсилена антенна част, тоест, на теория периметърът му на действие е повече от обикновените. Някога WiFi покриваше стотина метра периметър. Технологията е такава. Блутут – десетина метра. Инфрачервен сигнал – до метър, нещо такова.

Антената на прехвалените устройства разширява периметъра, например, до 5 километра диаметър. Тоест, входните точки за достъп се разширява неимоверно. Например, ако си в Младост, обикновен рутер ще ти засича 30-тина мрежи на съседи. Но този с антената, може да прихване примерно петстотин. Идеята е, че сред тези петстотин, все ще има безплатни и незащитени, със свободен публичен достъп. Такива се повечето кафенета, административни сгради, пощи, автосервизи, молове, а и много домашни потребители, които следват почина на скандинавците за безплатен интернет за всеки.

Ползата от този безплатен достъп е доста съмнителна. Можеш да отвориш поща, да четеш новини, даже да разцъкваш социални мрежи. Но не можеш да гледаш видео, да теглиш обемисти пакети. И най-тъпото, връзката ти е незащитена и си уязвим.

А и от опит с устройствата знам, няма как нещо за 30 лева да отговаря на големите обещания. Ако ще наливаш пари в як антенен усилвател, купи нещо което много хора са коментирали положително. Този модел ми иде несериозен, но може и да бъркам.

Сега надникнах подробно и разбирам, кое те е подвело. Рекламите от този сорт обещават чудеса.

"Поддръжката на 64/128-bit WEP, WPA и WPA2 криптиране е едно от най-големите предимства на "DIAMOND"980000N, благодарение на това, адаптерът притежава възможността за разкодиране на паролите на затворените безжични мрежи, като след инсталация на приложения в комплекта диск, устройството лесно разпознава паролите, независимо от тяхната сложност и без затруднения предоставя на потребителя достъп до желаният източник на интернет връзка. Така възможностите за достъп, посредством "DIAMOND"980000N, не се изчерпват само със свързването с мрежите със свободен достъп, а дава възможност на собственика си да черпи интернет от всяка мрежа, която той пожелае."

Не го вярвай. Отсрещната страна не спи. Ако забележат съмнителен трафик, ще сменят паролите и ще те изритат. А може и да те докладват, има да береш ядове. Теорията не е практика. На практика, за да разбиеш парола, трябват тонове умения и сръчност. Това, че имаш софтуер за разбиване на пароли, не означава, че ще ги разбиеш. То е същото, като да имаш хиляда тома книги, и това нищо не значи, ако не ги прочетеш и тълкуваш правилно.

С една дума, правилно те съветват, плати си. Или ако си в гората или район с къщи и малко мрежи, може да опиташ да достъпиш мрежа на някоя бензиностанция или читалище. Трябва сам да опиташ. Успех.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...
на 13.12.2020 г. в 22:35, Генадий написа:

има ли начини и какви са те 

Зависи на какво разстояние си от най-близката безплатна точка, в заведения, читалища, молове, бензиностанции и други обществени места много често има.
Руските и украински (особено вторите) ентусиасти постигат чудеса с по-големи антени, от сателитна телевизия
и качени на по-височки мачти, може и само от една тръба, но съм гледал и варианти на покриви, на мястото на старите телевизионни антени, по стълбове и други.
Това е единият начин, може да се нарече увеличаване на чувствителността на антената, за да хване безплатна точка отдалеч.
Аз съм ловил нощем от кантара на един стопански двор през шосето срещу блока ми, от балкона на трети етаж. Денем заключваха мрежата, нощем беше без парола.

Правил съм и вариант с месингов лист (щото нямах медна платка) и успешно увеличих броя на видимите мрежи, значи и силата на сигнала.
Антената беше на база на един такъв китайски "крадец на интернет", какъкво си публикувал.

Но първо попитах Гугъл, прочетох и разгледах публикации от опитни радиотехници и електрончици, спазих някои размери и пропорции.
Бос съм в електрониката, само разпоих кабелите от мъничката фабрична антенка и ги запоих на големия месингов лист и на медната тел, огъната на квадрати.
Но нито една от видимите мрежи не беше отключена, до центъра ни с читалището и заведенията е далече, антената дори и след увеличаването беше малка, къщата едноетажна и замразих проекта.
После го купи някой от сезонните работници по морето. За Созопол ли, Несебър ли или другаде - забравих. Там вероятно има много безплатни точки за гостите на хотели и къщи.

Създателите на тези уреди - "крадци на интернет" претендират, че имат софтуер, който бързо превърта голям брой комбинации от цифри с идеята, че паролите на масовите потребители са предимно само от цифри, и с още едно близко до истината допускане, че много често са серии от последователни или еднакви числа
от типа на 11111111 или 12345678. Май прочетох някъде, че има предварително записани числа или ги генерира и превърта докато се опитва да отключи 
някоя мрежа, която си избрал.
За мен е луда работа.

Клиповете на успелите ентусиасти са в YouTube ...

Имам предвид с усилвателите ...
а може да има и с отключване на мрежи/отгатване на пароли, нямам спомен

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 години по-късно...
на 17.03.2023 г. в 23:44, ЖОКЕРА написа:

И аз искам да ползвам безплатен интернет.

https://www.youtube.com/results?search_query=бесплатный+интернет

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...