Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как успяват да ме проследят по телефона, без да оставям следи?

Препоръчан отговор

Имам Huawei Y6 към оператор на теленор от една година на мое име, постоянно ме търсят от всякакви институции и фирми, банки и така на татък, но преди около месец реших да имам малкото спокойствие, понеже някой хора са нагли и въпреки всичко продължават да звънят, за това помолих друг човек, мой познат да вземе нова карта на негово име, без да има нищо общо с мене, нито мой данни, нито нищо.  Така се уговорих с него, аз ще плащам на моя приятел, а той да сключи договора на негово име, в новия телефон и новата сим карта, не съм използвал никакви стари данни, като фейсбук, месинджър, инстаграм, вайбър и други, нито съм разговарял с близки или някои от тормозещите, и нито съм давал номера си на някого, всичко се пази в голяма тайна, а всичко което ми е необходимо, от към контакти фейсбук и останалите приложения и услуги, ги ползвам от стария телефон и карта. Уви, има няма две седмици, почнаха да ме търсят на новия телефон и новата сим карта, това направо ме разби! Е как става и как да го направя да няма нищо общо?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, Reckitjesok написа:

постоянно ме търсят от всякакви институции и фирми, банки и така на татък

Първо питаш кой се обажда, след това питаш откъде имат личните ти данни. Ако не затворят - жалба до Комисията по защита на личните данни.

ПП: Ако имаш законови задължения, доставчика ти на Интернет, е длъжен да предостави данните ти за контакт на оторизираните органи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Още като сложиш сим картата и включиш телефона си жертвата.

преди 41 минути, Reckitjesok написа:

Уви, има няма две седмици, почнаха да ме търсят на новия телефон и новата сим карта, това направо ме разби! Е как става и как да го направя да няма нищо общо?

Сигурен ли си че са точно тези хора от банки и e.t.c? А не за оферти от оператор 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, PsyManDelic написа:

Още като сложиш сим картата и включиш телефона си жертвата.

Сигурен ли си че са точно тези хора от банки и e.t.c? А не за оферти от оператор 

Сигурен съм, щом назовават моето име и ме търсят

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гугъл профил, синхронизации? Влизания в твой профили в някакви сайтове където си влизал и през стария телефон?

Има ли го старият ти номер в указателят на новия "таен" телефон? Тайният номер има ли го в указателите на други хора на които "случайно" им е включено синхронизирането. Някъде има пролука и колкото и малка да е тя някой вече я знае и я използва. Лошото е, че времената на безименните предплатени услуги свършиха отдавна и не можеш просто да счупиш картата и да си вземеш нова ей така анонимно. Сега блокирай дразнителите и ето ти спокойствие. Да видим дали ще се обадят от други номера.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, ice_lion__01 написа:

Гугъл профил, синхронизации? Влизания в твой профили в някакви сайтове където си влизал и през стария телефон?

Има ли го старият ти номер в указателят на новия "таен" телефон? Тайният номер има ли го в указателите на други хора на които "случайно" им е включено синхронизирането. Някъде има пролука и колкото и малка да е тя някой вече я знае и я използва. Лошото е, че времената на безименните предплатени услуги свършиха отдавна и не можеш просто да счупиш картата и да си вземеш нова ей така анонимно. Сега блокирай дразнителите и ето ти спокойствие. Да видим дали ще се обадят от други номера.

Точно това обяснявах в по горния пост, НЕ. Нито сайтове, нито гугъл, нито регистрации, всичко е от стария телефон. Новия само докато го стартирах, от него влязох и си направих нов имейл адрес и регистрация, с чуждо име, без местоположение и не съм бил в нас, и след няколко дни, звънят непознати номера и ме търсят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Reckitjesok написа:

Точно това обяснявах в по горния пост, НЕ. Нито сайтове, нито гугъл, нито регистрации, всичко е от стария телефон. Новия само докато го стартирах, от него влязох и си направих нов имейл адрес и регистрация, с чуждо име, без местоположение и не съм бил в нас, и след няколко дни, звънят непознати номера и ме търсят.

А по какъв повод те търсят?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Reckitjesok написа:

всичко се пази в голяма тайна

Елементарно е: Има предател!!! Явно тайната не е голяма!!! :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Reckitjesok написа:

Нито сайтове, нито гугъл, нито регистрации, всичко е от стария телефон.

Нещо пропускаш да кажеш.Отвориш ли дори веднъж,някой акаунт в сайт,където си използвал от другия телефон,телефонния номер го добавят към „досието“ на предишния.Например някой от социалните мрежи,административни сайтове,където искат идентификация и много други.Също,ако използваш една и съща безжична мрежа в къщи,веднага ги обединяват на твое име.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Reckitjesok написа:

мой познат

Пробвайте като позвънят и питат вие ли сте, да отговорите:"Това е номерът на вашия познат". И така няколко пъти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, Reckitjesok написа:

постоянно ме търсят от всякакви институции и фирми, банки

Плащай си и няма да те търсят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Елементарно е: Има предател!!! Явно тайната не е голяма!!! :) 

При вземане кредит ,лизинг се иска лице за контакт ,това лице за контакт ще бъде търсено след преустновяване на плащанията по кредита от взелия кредит, същия предоставя номер за връзка на институциите при поискване .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 44 минути, FusE написа:

...

Приеми, че автора лъже. По-лесно е, от колкото да да гадаем какво е сторил. ;) Особено при положение, че въпросната тайна я знае поне още един човек. ;) 

Неговото допитване тук е как работят определени институции. Ми, тайна е! :) Неговата тайна е по-малка ... :)  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе какви са тия глупости?
Кой нормален ще си тури подписа под договор за абонамент за да може някойси да се крие от институции.
Никой абсолютно НИКОЙ не би го направил освен ако не става дума за близък роднина(Дете/родител/съпруг/съпруга).
И каква е тая мания да се криеш?
Нали се сещаш че там където дължиш пари ти имат адреса както и доста други твои данни и много лесно могат да те намерят без даже да им трябва да ти звънят по телефона.

Според мен или се бъзикаш тука или имаш сериозен психически проблем, ако е второто отивай на психиатър, твоето състояние се нарича Шизофрения с изразена страхова невроза от следене.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...