Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Виваком интернет - ограничения

Featured Replies

преди 1 час, Филипов написа:

Ти си единствения, на който нищо не му е ясно. Питах те имаш ли текуща услуга, през както е доставката, какво плащаш или имаш желание или поне техническата възможност. Може и да искаш оптика, но до твоето жилище или каквото е да няма. И да могат единствено ADSL, който в общия случай върви с нисък upload и динамично IP.

Абсолютно неграмотни. Нагли и с претенции. Набий си го в кратуната - 

Тук никой на никого не е длъжен с нищо!

Не само АДСЛ върви с динамично IP. Fiber net услугата също е с такова, докато клиентът не реши да е статично. Хубавото тук, е че може да си го маха сам, докато при АДСЛ услугата това може, но администратично.

преди 7 часа, Ъндъртейкър написа:

Абе каква е тая тема? Да злепоставиш Емо ли?   Щом си толкова на ти с нещата, що не се оправяш сам, а цитираш Емо? Набутай се и ти един път, не други да носят отговорност за действията ти!!! Какви хора има последните години...

Не се ядосвай. Не може да ме злепостави. Аз още не мога да разбера какво точно иска, но има право да се обади или да пише на Виваком. Ще му се отговори.

• Автор
преди 14 часа, Филипов написа:

А ти преди да питаш да кажеш какво искаш да правиш? И оптика ли имаш или нещо друго? Или ако планираш технически възможности при теб има ли? Колко мислиш да плащаш? Домашен или бизнес абонамент? Статично IP трябва ли ти?

Добре, не виждам с какво ще ви помогнат тези неща по конкретният каззус, но:

По първи въпрос - осигуряване на достъп до интернет на около 300 човека от една страна и от друга предоставяне на публична услуга, която е няколко уеб базирани платформи .

По втори въпрос - в центъра на София всеки предлага оптика, лично аз нямам понеже не съм провайдър.

По трети въпрос - има изграден 10Gb/ps L2 backbone с 1Gb/ps access на всякъде.

По четвърти въпрос - няма фиксиран лимит, но по възможност най-малко т.е. услугата да е максимално оплътнена.

По пети въпрос - ако се стигне до контракт вероятно ще се води бизнес.

По шести въпрос - статично и мисля едно няма да е никак достатъчно.

Аз лично не виждам с какво тази информация, която искате от мен ще ви е полезна за да ми дадете отговор на тематичният въпрос, но влизам в разбиране относно вашият интерес и ви я споделям.

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

По първи въпрос - осигуряване на достъп до интернет на около 300 човека от една страна и от друга предоставяне на публична услуга, която е няколко уеб базирани платформи .

Демек си решил да ставаш квартален интернет доставчик?
Нещо много си се объркал ми се струва.
Малко ми напомняш на един умник който преди години искаше да строи къща с 50см основа, щеше да я копае с лопата и беше смятал колко броя блокчета газобетон ще ,му трябват.

• Автор
преди 7 минути, Bubbles написа:

Демек си решил да ставаш квартален интернет доставчик?
Нещо много си се объркал ми се струва.
Малко ми напомняш на един умник който преди години искаше да строи къща с 50см основа, щеше да я копае с лопата и беше смятал колко броя блокчета газобетон ще ,му трябват.

Как ви ги ражда главата такива тезиси не ми е ясно 😄 .Ще се правя на доставчик в центъра на София 😅 ... а аз говоря за една сграда буквално.

Длъжен съм да кажа , че работищите /клиентите/ не заплащат нищо, просто естеството на работа им е такава , че им е нужен постоянен достъп до публични ресурси 😂

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Как ви ги ражда главата такива тезиси не ми е ясно 😄 .Ще се правя на доставчик в центъра на София 😅 ... а аз говоря за една сграда буквално.

Длъжен съм да кажа , че работищите /клиентите/ не заплащат нищо, просто естеството на работа им е такава , че им е нужен постоянен достъп до публични ресурси 😂

Бях дрлъжен да предпополжа, не за друго но съм чувал доста подобни че и по-големи абсурди.
Е ако си говорим за офиси в офис сграда и т.н. има си бизнес планове, защо просто не се свържеш с Виваком или дори не отидеш на място?
Ако ходиш на място иди в някой от по-големите офиси и искай да разговаряш с управител или изобщо някой по висш, щото тия на касите от да те прилъжат да вземеш нова джаджа с 2 годишен план друго не знаят.

• Автор
преди 2 минути, Bubbles написа:

Бях дрлъжен да предпополжа, не за друго но съм чувал доста подобни че и по-големи абсурди.
Е ако си говорим за офиси в офис сграда и т.н. има си бизнес планове, защо просто не се свържеш с Виваком или дори не отидеш на място?
Ако ходиш на място иди в някой от по-големите офиси и искай да разговаряш с управител или изобщо някой по висш, щото тия на касите от да те прилъжат да вземеш нова джаджа с 2 годишен план друго не знаят.

Маркетинговото проучване е направено. Вивакомци излизат с едни гърди напред, но е нужен и този показател за който питам в темата, който не се споделя от никой, а в случая ще е важен фактор. Може да се окаже , че план с по ниски стандартни параметри /основно максимална постижима и гарантирана скорост/ биха свършили по-добра работа от план с "напомпани мускули", но избутан през клон с много "маймунки" и остър шейпър !

@JohnTRIVOLTA ,

Не работя във Виваком или друг интернет доставчик. Но от обща култура мога да кажа следното:

Всички тези ограничения се налагат от твоята собствена платформа, която смяташ да изграждаш, а не от доставчика. Последният ти осигурява само някакъв трафик - ограничен/неограничен, гарантиран/достижим, и т.н., според това, което сте договорили. Оттам нататък как ще го разпределяш, какво ще хостваш, какви конекции ще имаш - това не е негова работа, а твоя. Операторът не се намесва в структурата, която ще изграждаш. Единственото ограничение е да се събереш в трафика. 

• Автор
преди 17 минути, RudeBoy написа:

@JohnTRIVOLTA ,

Не работя във Виваком или друг интернет доставчик. Но от обща култура мога да кажа следното:

Всички тези ограничения се налагат от твоята собствена платформа, която смяташ да изграждаш, а не от доставчика. Последният ти осигурява само някакъв трафик - ограничен/неограничен, гарантиран/достижим, и т.н., според това, което сте договорили. Оттам нататък как ще го разпределяш, какво ще хостваш, какви конекции ще имаш - това не е негова работа, а твоя. Операторът не се намесва в структурата, която ще изграждаш. Единственото ограничение е да се събереш в трафика. 

Всичко е така, въпрос на планиране. Всеки има обща култура, всеки може да си прочете и сам това, което се предлага по сайтовете на ISP тата. Но по въпроса и казуса в темата само тя не стига . Тези , които се занимават или по-скоро работят това по-задълбочено ще разберат. Надявам се някои от тях да попаднат и прочетат темата случайно и да ми драснат на лично, че все пак тази информация вече влиза в някаква конфедециално пространство, ако мога така да се изразя !

преди 48 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Всичко е така, въпрос на планиране. Всеки има обща култура, всеки може да си прочете и сам това, което се предлага по сайтовете на ISP тата. Но по въпроса и казуса в темата само тя не стига . Тези , които се занимават или по-скоро работят това по-задълбочено ще разберат. Надявам се някои от тях да попаднат и прочетат темата случайно и да ми драснат на лично, че все пак тази информация вече влиза в някаква конфедециално пространство, ако мога така да се изразя !

Както ти написах по-горе, пиши един мейл на Виваком, кажи точно какво искаш и ако се предлага, ще ти се предостави като услуга. Това, че работя във Виваком, не ме преви говорител или представител на тази компания тук във форума. В този форум, аз съм обикновен потребител, като всички останали.

• Автор
преди 41 минути, Емил Костов написа:

Както ти написах по-горе, пиши един мейл на Виваком, кажи точно какво искаш и ако се предлага, ще ти се предостави като услуга. Това, че работя във Виваком, не ме преви говорител или представител на тази компания тук във форума. В този форум, аз съм обикновен потребител, като всички останали.

Това го разбрах не е нужно да дъвчем едно и също. Не знам защо се чувствате длъжен да давате някакви отговори или сте се почувствал, като говорител или представител на определената компания и в тази връзка повече няма да ви линквам в бъдищи теми за да ни ви създавам погршни усещания.

С риск и аз да се повторя, можехте да мините без отговор или такъв , че не сте запознат с такъв казус, а не тука да почвате да сакарате на бай ви Джон с вашите "адвокати" незнайно защо!

Мисля темата се позацапа достатъчно и спирам да пиша в нея, а който има нещо конкретно по нея нека сподели на лично - ще съм много благодарен !

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Това го разбрах не е нужно да дъвчем едно и също. Не знам защо се чувствате длъжен да давате някакви отговори или сте се почувствал, като говорител или представител на определената компания и в тази връзка повече няма да ви линквам в бъдищи теми за да ни ви създавам погршни усещания.

С риск и аз да се повторя, можехте да мините без отговор или такъв , че не сте запознат с такъв казус, а не тука да почвате да сакарате на бай ви Джон с вашите "адвокати" незнайно защо!

Мисля темата се позацапа достатъчно и спирам да пиша в нея, а който има нещо конкретно по нея нека сподели на лично - ще съм много благодарен !

Никъде въобще не съм ти се карал. Не знам как го реши това нещо. За адвокати въобще не те разбирам какво искаш да кажеш. Изпрати мейл с въпросите, които те интересуват и ще ти се отговори. Аз и да искам няма как да ти кажа. Има едно нещо, което се казва конфиденциалност. А и не знам какво толкоз очакваш да ти се каже. ISP ти доставя интернет, VPN или само пренос. От там нататък какво ще правиш си е лично твоя работа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.