Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на активни колони към ресивър

Featured Replies

Здравейте,

Как да свържа тези колони  https://usa.yamaha.com/products/proaudio/speakers/hs_series/index.html към този ресивър https://www.denon.com/bg-bg/shop/avreceiver/avrx4000.

Със xlr накрайник и banana plug  би ли се получило, че не съм много наясно?

Гледаш какво изискват колоните, после какво има "ресивъра".

После гледаш какво имаш ти. Ако нямаш подходящи "кабели", то търсиш вид адаптери. 

С вид накрайници няма как да стане след като не може да ги пригодиш към вид свързаност.

Успех! 

• Автор

Колоните имат xlr женски  и 6.3 мм жак, а ресивъра няма такива и не ми е ясно как бих могъл да ги вържа, затова и питам, какво ще ми е нужно. С тази букса http://radimexbg.com/букси-конектори-и-преходници/аудиовидео-букси-rcajackxlr-и-др/букса-xlr-мъжка-1.html?search=Букса XLR-мъжка-1 и http://radimexbg.com/букси-конектори-и-преходници/крокодили-банан-щекери/банан-щекер-4мм-10а-60vdc-червен.html?search=Банан щекер не знам дали ще е удачно, други кабели нямам и нямам и идея, какви да търся!

преди 1 час, zohar написа:

Здравейте,

Как да свържа тези колони  

Тонколоните са активни, а за ресивъра са нужни пасивни тонколони, с две думи не могат да бъдат свързани тези тонколони. Към ресивъра единствено може да бъде свързан активен субуфер.

• Автор

Ха така, значи съм метна на вятъра едни 1000 лв. Изключително досадно е, че трябва да се намлят/увеличават поотделно и затова взех ресивър, ама ще търся сега пасивни, след като тези не могат да бъдат вързани са излишни.

Тонколоните са активни монитори и могат да бъдат слушани като такива.

Гледам, че усилвателят име Pre out - което ще рече изход от предусилвателя (преди крайното стъпало). В документацията и на колоните трябва да пише какъв сигнал приемат (а обикновено активни ОТ се ползват заедно с предусилвател така или иначе), а в тази на усилвателя - какво е нивото на Pre out. След като свериш това, би трябвало да разбереш дали можеш да ги свържеш така. Естествено ще трябват малко по-различни от обичайните кабели - RCA от страната на усилвателя и XLR или 6.35 mm жак от страната на ОТ.

P.S. Има вероятност тези изходи да са с фиксирано ниво, в който случай упражнението няма да се получи, ама такива работи се сверяват обикновно преди покупката.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

• Автор

Разбира се, че могат, но са неудобни, бих искал да командвам всичко от ресивъра.

преди 5 минути, zohar написа:

Разбира се, че могат, но са неудобни, бих искал да командвам всичко от ресивъра.

Защо сте купили активни тонколони ?! 

Опитайте начина на свързване който @killchain описа в горния пост дали ще се получат нещата .

• Автор

Ще трябва да се запозная с нужните кабели и да ги набавя. Надявам се да се получи и да могат да бъдат свързани.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Днес получих нужните кабели, но звука е слаб и не мога да ги командвам от ресивъра! Има ли оправия това или да ги продавам?

• Автор
преди 22 часа, zohar написа:

Днес получих нужните кабели, но звука е слаб и не мога да ги командвам от ресивъра! Има ли оправия това или да ги продавам?

След половин дневно ровене и проби, реших проблема със звука и командването. Обаче, каквото и да пробвам звук има само в двата канала на "front" и никъде другаде, което означава, че само едната колона има звук. Не съм предполагал, че ресивър за близо 3к ще има проблем да командва, каквото и да е!

преди 9 часа, zohar написа:

След половин дневно ровене и проби, реших проблема със звука и командването. Обаче, каквото и да пробвам звук има само в двата канала на "front" и никъде другаде, което означава, че само едната колона има звук. Не съм предполагал, че ресивър за близо 3к ще има проблем да командва, каквото и да е!

Продай активните монитори тонколони и си вземи пасивни ОТ, за да нямаш подобно проблеми.

Ако е било грешка, още в началото, като си ги избирал (които между другото са предназначени за миксиране, музикално продуциране, и т.н)

и са били нови е трябвало да ги върнеш на момента, за да ти върнат парите.

• Автор

Колоните бяха предназначени за десктоп машина, но звучаха отвратително на вградената аудио карта на дъното, затова реших да ги вържа към ресивър. Иначе с 2 преходника 2Ж.ЧИНЧ към 1М. ЧИНЧ ги вързах и двете към "front", а пасивни задължително ще бодна поне 2-left/right. Център за музика не мисля, че ще ми е нужен, доколкото знам той е за филми, а аз такива не гледам.

Като не се мисли, чете и пилеят пари е така. За както купуваш многоканален усилвател  за стерео музика? Че и активни ОТ? Свързвай двете на стандартно стерео и толкова. Музиката е правена и миксирана за такова. Съвсем естествено няма как да има из другите канали. 

• Автор
преди 58 минути, Филипов написа:

преди 1 час, Филипов написа:

За както купуваш многоканален усилвател  за стерео музика?

Защото искам!

Свързвай двете на стандартно стерео и толкова.

Свързани са още вчера вечерта.

Съвсем естествено няма как да има из другите канали. 

Не позна, има във всеки един канал на Pre out. Моя е грешката, че не съм можел да ги настроя, но аз се уча бързо.

преди 7 минути, zohar написа:

Защото искам!

Свързани са още вчера вечерта.

Не позна, има във всеки един канал на Pre out. Моя е грешката, че не съм можел да ги настроя, но аз се уча бързо.

п.с.

Както се казва, по-добре да има и да не ти потрябва, от колкото да няма и да ти потрябва!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.