Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прехвърляне на данни

Ivan23

Препоръчан отговор

Здравейте,

интересувам се кой е най-добрият вариант да прехвърля данни от стария хард диск, който има операционна система на новия компютър, който също има инсталирана операционна система. Ако включа стария хард, системата коя операционна система ще засече ?

Пръвоначално мислех с флашка, обаче има към 200-300 гб и ще отнеме много време.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако знаеш как да свържеш хардуерно стария диск - правиш го.

Би трябвало да зареди новата OS, ако не -> тази настройка се определя от bios-a.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С външен харддиск е много удобно.

Не разбрах много на кой диск какво има, но да добавиш диска (да го свържеш), както са ти отговорили, е най-логичното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Ivan23 написа:

Здравейте,

интересувам се кой е най-добрият вариант да прехвърля данни от стария хард диск, който има операционна система на новия компютър, който също има инсталирана операционна система. Ако включа стария хард, системата коя операционна система ще засече ?

Закачаш стария диск в новия компютър. Копираш дяла с данни от стария на новия диск. Ако няма свободно място на новия диск, предварително се преоразмеряват дяловете така, че да остане незаделено място,, колкото е заето място с данните на стария диск +15%

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, цър-вул написа:

Закачаш стария диск в новия компютър. Копираш дяла с данни от стария на новия диск. Ако няма свободно място на новия диск, предварително се преоразмеряват дяловете така, че да остане незаделено място,, колкото е заето място с данните на стария диск +15%

И за какво да маже дялове? Не е казал, че иска да мести OS, просто данни.

Има copy and paste! Чиста работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

И за какво да маже дялове? Не е казал, че иска да мести OS, просто данни.

Има copy and paste! Чиста работа.

Защото е най-бързият начин за прехвърляне на данни. А ако иска после може да слее два дяла.
И мазането, за което говориш, е само в главата ти!
Копи-пействал ли си 500GB данни на различни носители? Май не.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, цър-вул написа:

Защото е най-бързият начин за прехвърляне на данни. А ако иска после може да слее два дяла.
И мазането, за което говориш, е само в главата ти!
Копи-пействал ли си 500GB данни на различни носители? Май не.

Всичко съм копирал, не бери грижа! През SATA, USB (3.0, 2.0, 1,1 също) - механичен диск, USB памети, SD карти, MMC карти, LAN (1000, 100, 10 и през такава), с оптични дискове DVD-RW, CD-RW, през LPT порта и накрая може би най-бавния метод с 478* броя FDD ... мисля, че имам някакъв опит с местенето на данни насам натам.

Нищо им няма на различните носители - ще са свързани по SATA, единия диск чете, другия пише - идеално, много по-добре от това да местиш от единя дял на другия на един и същ диск.

Как данните от 200-300GB станаха 500GB?

Някаква идея от каква OS идва дяла който ще копира? А дали той може реално да направи това?

Ти предлагаш:

- Преоразмеряване на диск

- Заделяне на допълнителни 15% свободно място - не е ясно защо!

- Копиране на дял

- Сливане на два дяла

Аз просто - copy and paste.

И като говорим за "по-бързо" - човека гони някакъв полет или по Коледа трябва да раздаде подаръците по целия свят?

Понякога е по-добре дори да ползваш по-бавния метод, но този който си правил - иначе можеш много неприятности да си докараш. Аз възможностите на питащия не ги знам, както си личи още от първия ми ред в темата, ти вчера пи кафе с него ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И докато спорите питащият да е преточил инфирмацията дори и с пощенски гълъби. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...