Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За PC игрите пресъздадени на екрана!

Featured Replies

Аз съм много доволен от Сайлънт Хил и ще чакам с нетърпение продължението му, когато и да излезе! В известна степен Резидън Ивъл и двете части, както и Алоун ин дъ Дарк са що годе поносими имайки в предвид игрите, който са си класика! Филмът Дуум се опита да представи великата игра в един интересен момент но явно слабата режисура, средното ниво на операторска работа го наредиха в обичайните бози, единственото което спасява филма е появата на Скалата и самото име на играта! Общо взето филмите по известни игри малко бият на превтасала боза, но стават за гледане! Лично мен много ме изненада Сайлънт Хил и се надявам в скоро време да го видя за д-лоуд в R5 формат, този филм си заслужава да влезне в колекцийката!

Публикувано изображение

Рада Мичъл търчи през гората посред нощ и търси малко момиченце - дъщеря си. След нея неотлъчно е Шон Бийн в ролята си на верен съпруг. Скоро двамата откриват детето готово да скочи от една скала - изпадналата в транс Джодълий Фърланд. Точно преди момичето да скочи Мичъл я хваща и двете се просват на тревата. Момиченцето казва само "Сайлънт Хил"...

Така започва поредната екранизация на компютърна игра - жанр, който в Холивуд май ще трябва да осъвършенстват още много години и настоящия филм е поредното доказателство. Този път обаче надеждата е малко повече, може би защото продукцията е канадско-френска, не щатска.

Историята накратко. Роуз (Мичъл) и Кристофър (Бийн) са до скоро щастливи съпрузи осиновили малката Шарън (Фърланд). Всичко в живота им е чудесно с изключение на нощните пристъпи на малкото момиче, което насън напуска дома си и тръгва към Сайлънт Хил - място, което родителите установяват че е отдавна изоставен призрачен град, унищожен след мистериозен пожар. За да разбере от къде идва травмата на Шарън Роуз решава през главата на Кристофър да я заведе в градчето. Когато обаче преследвана от пътна полицайка Роуз катастрофира, тя дори не предполага колко сериозни ще са последствията от това. На идната сутрин се събужда в мъгливия град от чието небе вали пепел и скоро установява, че се намира в алтернативна реалност, откъсваща града от останалия свят чрез непроходима пропаст - точка, от която връщане назад сякаш няма. Междувременно Шарън е изчезнала, а в омагьосаното пространство на града-призрак е попаднала и полицайката Сибил Бенет (Лори Холдън). Двете с Роуз тръгват да търсят изгубеното момиче, но скоро установяват, че в града върлува зла сила, която обхваща цялата реалност на периодични пристъпи - кръв, стичаща се по стените, демонични изродени създания и тежък мирис на леш царуват наоколо, щом мистериозни сирени обяват падането на мрака - ад от който човек трудно би се измъкнал жив. Попадналия междувременно в реалният Сайлънт Хил Крис пък скоро се сблъсква с негостоприемството на офицер Томас Гучи, ръководещ издирването на изчезналите жени и детето. Това обаче се оказва само параван, зад който местният полицай се опитва да скрие ужасяваща тайна.

Екипът на филма е постигнал впечатляваща визия, но за съжаление съдържанието, без две изречения, се изчерпва с горния абзац. Нищо ново за жанра "екранизирана игра". Ако имате един следобед за губене този филм непременно ще ви го запълни.

Режисьор: Кристоф Ган
Сценарий: Роджър Ейвъри
Оператор: Дан Лаустсен
Музика: Джеф Дана и Акира Ямаока

В ролите:
Рада Мичъл - Роуз Да Силва
Шон Бийн - Крис Да Силва
Лори Холдън - Сибил Бенет
Дебора Кара Ънгър - Далия
Алис Крайдж - Кристабела
Ким Коутс - офицер Томас Гучи/Хенри Таунсхенд
Таня Алън - Анна
Джодел Фърланд - Шарън Да Силва/Алеса Гилспи
и др.

Powered by IMDb.

@######
@Linkos

Този текст е авторски. Нито статията като цяло, нито части от нея могат да бъдат възпроизвеждани под каквато и да било форма.

• 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Холивудското студио MTV Films ще представи поредна кинореализация на хитова компютърна

видеоигра, след като в последните години по класики като "Doom", "Silent Hill", "Tomb Raider" "Resident Evil" и "Bloodrayne" бяха създадени филми. Този път става въпрос за мрачния сървайвъл хорър "The Suffering". В центъра на сюжета е историята на затворника Torque, обвинен в убийството на жена си и двете си деца. Torque твърди, че не той е извършителят, но пристъпи на амнезия му пречат да разбере кой в действителност е убил семейството му. Осъден на смърт, той е отведен на остров Карнейт, където ще се сблъска лице в лице с невиждана жестокост...

MTV Films обяви официално, че работата по проекта вече е започнала, но за момента не е уточнено кой ще режисира продукцията и кои ще бъдат главните герои в нея.

Адът в "The Suffering" е реален!

Не е възможно заклетите почитатели на хорър жанра в компютърните игри да са пропуснали хитовото заглавие от 2003 г. - "The Suffering: Prison is Hell". "Midway" и сиатълската компания "Surreal Software" поднесоха на геймърите изключителен адвенчър в област, която дотогава бе тотално превзета от японците. Достатъчно показателна е зловещата поредица в четири части "Silent Hill" на японската компания "Konami". Американците успяха да нанесат сериозен удар под пояса на конкуренцията от Страната на Изгряващото слънце с "The Suffering". Спомнете си историята на затворника Torque ("Ускорение"), който предприе дръзкото си бягство от остров Карнейт. Срещите му с ужасяващи създания, странните събития, пред които бе изправен в борба за оцеляване, колоритните образи на д-р Килджой, Хорас и Хермес, превърнаха играта в истинска класика в хорър жанра.

Успехът на американците се съдържаше в една изключително важна подробност - Адът в "The Suffering" бе реален! Историята на зловещия затвор "Абът" бе напълно достоверна, преразказана от "Surreal" под формата на смразяваща кръвта видеоигра.

Остров Карнейт е собственост на американското Министерство на правосъдието. На острова се издига затворът "Абът", известен със зловещата си репутация. Разбира се, не е нужно един затвор да е приятно място за обитаване, но "Абът" издига това изискване на съвсем ново ниво.

Остров Карнейт е разположен на десет мили от бреговете на Мериленд. В късния XIX-ти век заможна фамилия купува целия остров и изгражда голямо имение, разположено в западната част на Карнейт. Впоследствие имението е превърнато от държавата в лудница. През 1920 г. ръководството на "лечебния институт" се оглавява от д-р Килджой. Доклади, запазени в архива на лудницата разказват, че методите, които Килджой прилага, са не само ненаучни, но варварски и извратени. Лудницата на Карнейт съществува и днес.

След края на Втората световна щатът Мериленд построява на Карнейт затвора "Абът". Днес той е напълно функциониращ и не по-малко зловещ, отколкото в отминалите дни.

Отношението на надзирателите към осъдените затворници среща силен негативен отзвук в пресата. Затворниците са подлагани на нечовешки тормоз, а "Абът" се прославя с най-високия процент на убийства в затворите в цяла Америка. За 20 години в него избухват 6 бунта, в които десетки затворници намират смъртта си. За надзирателите не съществуват правила, законът е изцяло в техни ръце. Затворът "Абът" предизвиква гнева на цялата американска общественост, но Министерството на правосъдието отрича всички обвинения. Достъпът на остров Карнейт е забранен за всички освен надзирателите, близките им, затворниците и служителите, които транспортират по вода новите обитатели на Карнейт.

Централното здание на "Абът" е използвано през Втората световна война като затвор за военопленници на американската армия. Щатският затвор "Абът" официално е открит през 1948 г. Привилегията да бъдат гости на остров Карнейт имат най-закоравелите престъпници - убийци, подпалвачи, изнасилвачи.

През годините на съществуването му стотици смъртни присъди са изпълнени в "Абът". Министерството на правосъдието отчита като голям плюс факта, че протестиращите срещу смъртното наказание нямат възможност да достигнат до острова. Няколко демонстранти правят опити, но неуспешни. В "Абът" са използвани всички форми на екзекуция: електрически стол, газова камера, смъртоносна инжекция. Смъртоносната инжекция е единственото средство, прилагано за изпълнение на смъртна присъда на остров Карнейт в наши дни.

За изключително лошата репутация на "Абът" допринася и историята на капитан Хермес Хайт - надзирател, който изпълнява смъртни присъди в продължение на 27 години. В изключително странен инцидент палачът е открит мъртъв в газовата камера. Подозренията за извършено престъпление падат върху няколко затворника, впоследствие те са отхвърлени. Никога не става ясно дали Хермес слага край на живота си или сам получава от същото лекарство, което раздава цял живот.

Такава е ужасната история на остров Карнейт и щатския затвор "Абът", кацнал злокобно на каменистите му брегове...

• 1 година по-късно...

Това е мойта тема за Prince of Persia The Sands of Time Movie ( http://persia.moviechronicles.com/ ) , а този линк е неофициален. Ако имате инфо за филма постовете ви са добре дошли.

Имам още инфо от Уикипедия ( http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_of_Per...e_Sands_of_Time ) за филма от личната страница на Prince of Persia The Sands of Time.

Имам и от Internet Movie Database ( http://www.imdb.com/title/tt0473075/ )

Повече информация очаквам от вас. Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

В http://www.latinoreview.com/scriptreview.php?id=63 има "сценарий" за първата част от филма (малко ме самнява може да е написан от някой фен)

Принца щял да се казва Дастан а Фара - Тамина спорет мен трябва да използват имената от играта (Принца да няма име а Фара да си е Фара)

Имаме новина в неофициялният сайт http://persia.moviechronicles.com/

Направих и блог http://poptsotmovie.blogspot.com/

а защо никой не пише

май не ви интересува филма ПОП, все пак ако и POPGOTP излезе 2009 значи тве е годината на ПОП а сега за да съберем достатъчно информация и дори да напишем история

OT - http://movies.nytimes.com/movie/390689/Pri...f-Time/overview

Филмовата адаптация по култовата игрална поредица Prince of Persia ще бъде заснета това лято в Африканската дърйава Мароко. ,,Продуцентите винаги търсят евтини варианти и локации за снимане и Мароко е една от тях", цподели представителят на Disney Дйими Абаунъм. Същият сподели, че снимките ще сапочнат в средата на Юни, докато довършителната част ще бъдеобработена във Великобритания - в тамошното студио Pinewood Shepperton. Режисиор на филма ще бъде Майк Нюъл, който е работил върхи класиките като Dennie Brasco, Pushing Tim и Harry Potter and The Goblet of Fire. Сценарият е на Jeffrey Nachmanoff, който е отговорен и за скрипта на The Day After Tomorrow. В писането на сценария е участвал и създателя на Prince of Persia - Jordan Mechner. И нещо интересно - гащетата на младия персийски принц ще бъдат предоставени от MC Hammer. Повече информация, при първа възможност.

Благодарение на Koralsky oт http://www.games.bg/game_info.php?type=news&game_id=5

а и по едно време изтече информация че Орландо Блум щял да играе принца е не е така

Orlando Bloom NOT the Prince

Редактирано от iveta7
2.17 Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете. (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

2009 ?! ... Аз бюх чел за края на тази година. Но все тая. А дали ще е любовна история ... че каква друга да е? Естествено в играта не е това приоритета, но тая разгологъзена принцеса няма какви други помисли да навее. Все пак щом филма ще е по играта (съдя по името) все ще има нещо общо с историята. До 2009 ще можем да си мечтаем за филмирана игра, а след това ще дойде разочарованието ...

;) Най - накрая някой да пише. ;) Ами сценарист ще е Джери Брукхаймър, така че ще има нещо добро. Колкото до самият филм, принцът май ще има име :) Дастан а Фата няма да се казва Фара, а - Тамина. По-добре ще е да си са както в играта, в смисъл дори филма да е провал поне да направят нещо като хората. Незнам нека видим трейлър (зимата или чак до година) и ще можем да дадем оценка. А иначе пишете, ако намеите нещо.

2009 ?! ... Аз бюх чел за края на тази година. Но все тая. А дали ще е любовна история ... че каква друга да е? Естествено в играта не е това приоритета, но тая разгологъзена принцеса няма какви други помисли да навее. Все пак щом филма ще е по играта (съдя по името) все ще има нещо общо с историята. До 2009 ще можем да си мечтаем за филмирана игра, а след това ще дойде разочарованието ...

Вий пък от кога имате нещо против разгологъзването на принцеси Публикувано изображение аз няма да роптая ако принца е разгологърдест. ;)

;) Най - накрая някой да пише. ;) Ами сценарист ще е Джери Брукхаймър, така че ще има нещо добро. Колкото до самият филм, принцът май ще има име :) Дастан а Фата няма да се казва Фара, а - Тамина. По-добре ще е да си са както в играта, в смисъл дори филма да е провал поне да направят нещо като хората. Незнам нека видим трейлър (зимата или чак до година) и ще можем да дадем оценка. А иначе пишете, ако намеите нещо.

Не се притеснявай, ще се включим активно когато достоверната информация относно тази продукция стане повече от слуховете. ;) Редактирах малко заглавието на темата, че това съкращение не е достатъчно ясно ;)

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Мерси и за двете :) . Аз цялото име щях да пиша, обаче нямах място и за това.

Най-накрая беше обявен актьорът, който ще поеме главната роля във филмовата адаптация на Prince of Persia: The Sands of Time. Става въпрос за Джейк Гиленхал, прочул се с ролите си в Brokeback Mountain, The Day After Tomorrow и Donnie Darko. За ролята на принцесата пък е наета сравнително неизвестната млада актриса Гема Артъртън.

Публикувано изображение

Честно да ви кажа, предпочитам Орландо Блуум. Тоя Гиленхал изобщо не го виждам в ролята ...

• 3 седмици по-късно...

http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_of_Per...09_film%29#Cast

Jake Gyllenhaal като принца.

Снимка 1, Снимка 2

Отмениха филма за 28 май 2010

Редактирано от yvsot
2.17 Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете. (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Абе тоя като го гледам... донякъде са го направили да прилича,но си мисля,че имаше други подходящи кандидати за ролята.Пък и от горчивия ми опит досега.. единствено Silent Hill го направиха добре,всички други филми по игри бяха разочарование.Resident Evil в известна степен ми хареса,макар че има още какво да се желае.Дано с Принца да не се изложат,че го чакам с голям интерес Публикувано изображение

Според мен Jake Gyllenhaal е доста добро попадение... Мн добър актьор и е играл кви ли не роли?! Не на последно място се връзва и с образа на Принца чисто визуално, пона на мен ми допада!

Според мен Jake Gyllenhaal е доста добро попадение...

Мн добър актьор и е играл кви ли не роли?!

Не на последно място се връзва и с образа на Принца чисто визуално, пона на мен ми допада!

Ами да ти кажа честно, аз не го виждах в ролята на Принцът на Персия, но като излязаха първите шотове на Джейк и си казах "Уау!!! Ей т'ва е човекът". :wors:

• 1 месец по-късно...

Ето и някой заглавия, които аз знам :

2009

Tekken

Warcraft

Castlevania

Metal Gear Solid

Dance Dance Revolution

2010

Silent Hill 2

Gears of War

Devil May Cry

2012

Halo

Редактирано от FEarBG (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Ето и някой заглавия, които аз знам :

2009

Tekken

Warcraft

Castlevania

Metal Gear Solid

Dance Dance Revolution

2010

Silent Hill 2

Gears of War

Devil May Cry

2012

Halo

2010

Prince of Persia The Sands of Time

Редактирано от GraffiK_POP_FAN (преглед на промените)

Интересни филми но ще трябва да почакаме бая време

Tо за по-интересните ще се чака по-дълго време. А дали ще ги има въобще е въпроса. На мен ще ми е интересно, ако направят някой филм на игра, която няма да е провал, а да речем ще е най-добрата на годината (или да се помни доста време). Примерно FRIDAY THE 13TH... и да си в ролята на Джейсън... Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение
  • 3 месеца по-късно...
  • 1 година по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Halo

300

Rambo

Според мене те са най добрите :) (Лично мнение) :yanim:

Редактирано от ZaichYy~~* (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.