Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Научни прозрения

Myanmar

Препоръчан отговор

За (пре)откриването на "топлата вода" и как всичко си идва на мястото. За чудесата, случващи се без вълшебници, и за тяхното научно обяснение в две изречения. Рамус, тука те отрязах, свиквай.

Предвид това, че участие в темата ще изисква знания, приемам съдбата си да съм единствения осмелил се да пише тук haha.png

Днес научих, че фата моргана, по името на феята Моргана, са миражи, познати ми като мараня, получени от отражението на светлината в различна среда.

преди 6 часа, acnekt написа:

Всичко е фата моргана(отражение във въздушна среда), не вади скелети от гардероба.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Фата_моргана

Ето една снимка.

Fatamorganarp.png

И открих "летящият холандец" wow.png

800px-Fata_morgana_of_the_ships.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

Математически той следва от принципа на Хюйгенс при дължини на вълните клонящи към нула.

Да. Днес разбрах защо не съм станал физик.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, ncl написа:

Научно обяснение на чудо не е ли противоречие?!

Не, за непросветените дадено явление е чудо, а за знаещите е явление, причинно-следствена връзка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, ncl написа:

Научно обяснение на чудо не е ли противоречие?!

В темата ми "Защо няма бог?" аз дадох обяснение за много чудеса. В такъв смисъл, те са нарочени за чудеса, но всъщност имат рационални обяснения. Включително представата за отвъдното, за извънземните и за Бог.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

Не, за непросветените дадено явление е чудо, а за знаещите е явление.

Хубаво. Но по дефиниция "чудо" е явление, което няма научно обяснение. Ако има, значи не е чудо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Myanmar написа:

извънземните

Аа те са си тук... А за Фата Моргана благодарете на мен

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Myanmar написа:

представата за отвъдното

Нима някой е обяснил "отвъдното" и знанията, с които някои се "връщат" от там?

преди 2 минути, ncl написа:

Хубаво. Но по дефиниция "чудо" е явление, което няма научно обяснение. Ако има, значи не е чудо.

Всяко чудо е такова до момента, в който някой го дефинира като явление със съответните закономерности.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, ncl написа:

Ами и и си прав и не си... Всяко "чудо" може да се обясни  с наука просто зависи от развитието на науката

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, petie1 написа:

за Фата Моргана благодарете на мен

Нека започне строенето на храмове на Кутурака с двете леви!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, ncl написа:

Значи приеми, че е чудо за някакъв кратък момент. Както всеки от нас някога е бил най-младият човек на планетата, ама после го омаловажаваме с "чудо голямо".

преди 8 минути, petie1 написа:

... А за Фата Моргана благодарете на мен

Да та фата Моргана за благодарност.

1764631.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, цър-вул написа:

Ами така е е кат имам навик да вадя скелети от гадероба ей питсйте Аспекта или Ацтека

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Myanmar написа:

Значи приеми, че е чудо за някакъв кратък момент. Както всеки от нас някога е бил най-младият човек на планетата, ама после го омаловажаваме с "чудо голямо".

Той и огънят е бил чудо, докато не сме се научили да чукаме кремъци и да търкаме пръчки. И не е бил чудо за кратко(три дни)...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Myanmar написа:

Да та фата Моргана за благодарност.

Ами да ако не бях побутнал Аспекта сега мъничката Бирма нямаше да му светне лампата за миражите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, цър-вул написа:

Трябва да въведат някакъв такъв емотикон:

golden state warriors nba GIF

преди 6 минути, цър-вул написа:

Той и огънят е бил чудо, докато не сме се научили да чукаме кремъци и да търкаме пръчки. И не е бил чудо за кратко...

Но сега разбрах произхода на израза да запазиш огъня в една връзка. Чукането.

Получавам прозрения, без да съм молил за тях и да кадя таваните на изрисувани къщи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да въведат някакъв такъв емотикон:

Въведи го ти, тя темата ти май е баш затова

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, petie1 написа:

Ами да ако не бях побутнал Аспекта сега мъничката Бирма нямаше да му светне лампата за миражите

Сега последно, на кого да благодаря...

преди 2 минути, petie1 написа:

Въведи го ти, тя темата ти май е баш затова

Вовеждам я и да се свети употр*бата ѝ!

В търсачката се появява на думата... we.

Като Мери Джейн, ама само половината.

weed GIF by Cosmic Evil

Преди доста време бях гледал някакъв откачен прочит на Библията, в която се описваха непристойни деяния. Примерно пламналия храст. На български не създава веднага асоциацията, каквато има на някой други езици, ама се замислих защо на светите хора все им е трябвало огънче под ръка...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега последно, на кого да благодаря...

Ами виж в темата на Анка кой побутна Аспектта

преди 14 минути, Myanmar написа:

Но сега разбрах произхода на израза да запазиш огъня в една връзка. Чукането.

Получавам прозрения, без да съм молил за тях и да кадя таваните на изрисувани къщи.

Още колко позрения ще получиш ако продължим да шарим в темата ти ехе

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, petie1 написа:

Ами виж в темата на Анка кой побутна Аспектта

Начи, имам чувството, че съм християнин, който е преписал от евреи, преписали от Митриянци, преписали от някакви диваци почитащи Слънцето и в един момент вече не искам да благодаря.

1*3167EUn-TyQOCbbzANKf_Q.jpeg

@petie1 , спешъл за теб, измислих виц:

- Тази година C++, догодина B!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, petie1 написа:

ако продължим да шарим в темата ти ехе

В моята exe-cutable тема никога не знаеш кога ще ти падне главата.

world louis GIF

... и от къдя ще ти дойде...

35615295_4bcf94a6

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 52 минути, Myanmar написа:

В темата ми "Защо няма бог?" аз дадох обяснение за много чудеса. В такъв смисъл, те са нарочени за чудеса, но всъщност имат рационални обяснения. Включително представата за отвъдното, за извънземните и за Бог.

Абе те 2012 една камара народ се самоубиха за 21 Декември щото календара на маите свършвал тогава и земята щяла да изпадне от космоса...
...апропо и за днеска бяха обявили някакво предсказаниена баба ти Ванга дето слънцето щяло да го хване липсата за цели три дни, абе като гледам тъмно е...

Като цяло хората сме примитивни същества, имаме се за много знаещи, много велики и т.н., но вместо да се развиваме сами си спираме развитието щото трябвало да печелим пари, факт който пречи неимоверно много на науката и прогреса като цяло.

Ииии думата "Много" я използвах одеве в една друга тема плагиат такъв.

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Bubbles написа:

една камара народ се самоубиха за 21 Декември щото календара на маите свършвал тогава

main-qimg-c71b5e095a7573941ee27b9bf2ecd5

e455204db1e14b9a762f97b18ee44b92.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Myanmar написа:

В моята exe-cutable тема никога не знаеш кога ще ти падне главата.

Или пък да се покажат ей такива

800px-Gyps_fulvus_-Basque_Country-8.jpg

Е нищо де ти ги харесваш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...