Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Струва ли си windows 7 след спирането на подръжката?

Featured Replies

преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

Като отвориш началните конфигурации на машини с два слота за HDD + ODD - виждаш ли SSD там? Без конкретни данни говорим за общата ситуация, а тя беше мобилни работни станции с два 7200 оборотни диска в RAID, ама за скорост ..

Уж iИ.дИоNд.Ni е „такъв“, ама ти го изпреварваш!

Слота си е слот, ама ако е празен - няма да видиш нищо там!
Дали ще „бодна“ нормална флашка или външен диск (HDD или SSD) - на системата ѝ е все тая! Но ако не сложа - все едно няма USB порт.

• Отговори 514
  • Прегледи 47,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Изобщо не свършват с това плюсовете му, но както и да е. За мен 8.1 (не за бъгавата 8-мица, която беше като Vista) взима най-доброто от двата свята (стабилността на 7 и доста от модерните инструменти,

• Останаха.

• Ми понижаваш си правата или си пускаш UAC на MAX + подходящи настройки за SRP или направо добра защитна програма (за предпочитане HIPS) и въобще ако знаеш какво правиш. Начини много. А и зависи, за на

Публикувани изображения

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

SATA1

Има си подходящите адаптери. Дъното си има и SATA2 и ПАТА и RAID контролер ... 

п.п. Не съм богат, за да купувам евтини неща. ;) Доволно пари се изръсих тогава .... И, пак да повторя = не съм "играч'. = "Не го пържа животното, а го галя"!!! :) 

преди 9 минути, plamen_petrov_80 написа:

Да, да те данните ги имаш и на 256GB USB памет + 256GB SD памет и за по сигурно в два облака ...

1. Няма сми от разграничаването! USB памет и SD памет са все енергонезависими памети!
  2. Цитираните устройства са две физически такива. Облачетата всъщност са доста сървъри, един зад друг!
    Два облака е разхищение!
преди 6 минути, jhoro написа:

Да, ама табличката има още една колонка! В нея - срещу 18.04 пише „Security support (ESM) until - 4 2028“.

Аз говоря за основна поддръжка за всички линукс дистра LTS. Секюрити съпорта /ESM/ си е политика на самото дистро - Ubuntu .

SATA revision 2.0 was released in April 2004.

Без конкретни модели и данни си говорим общи приказки!

преди 2 минути, jhoro написа:
  1. Няма сми от разграничаването! USB памет и SD памет са все енергонезависими памети!
  2. Цитираните устройства са две физически такива. Облачетата всъщност са доста сървъри, един зад друг!
    Два облака е разхищение!

Явно говорим различни езици, бъди здрав!

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Аз говоря за основна поддръжка за всички линукс дистра LTS. Секюрити съпорта /ESM/ си е политика на самото дистро - Ubuntu .

От „всички линукс дистра“ - повечето са Ubuntu базирани.

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Явно говорим различни езици, бъди здрав!

Нали все пак говорим? В „рамките на добрия тон“?

Весели Празници и Здравословна Нова Година!

преди 14 минути, jhoro написа:

От „всички линукс дистра“ - повечето са Ubuntu базирани.

Нали все пак говорим? В „рамките на добрия тон“?

Което пък е Debian базирано 😅 , но независимо как са базирани, ESM е само за секюрити пачове и няма джениръл съпорт за софтуерна и др. поддръжка за която говоря през цялата тема . Дори мисля че не важи и за негови деревати ! Просто бе ясно още 2012г. че със спиране на PAE в новите кърнъли съпорта х86 архиктектурата ще има жизнен цикъл още десетина години , което и се случва на практика!

Просто уточняваме ;) за да няма объркване !

Весели празници !

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Без конкретни модели и данни си говорим общи приказки!

Именно .... Затова и споделих ... след време ще споделя дали е станало ... 

п.п. Само информативно: Към дъното може да се закачат 8 "диска" 4 SATA и 4 PATA и отделно има още 2 PATA за оптични устройства. Процесора е 3.4ГХ. 

преди 16 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

2 PATA за оптични устройства

Няма такъв филм. Тези два вероятно се поддържат от външен конктолер и са по скоро за RAID - само информативно.

Може би - Intel Pentium 4 550 / 550J ?

на 24.12.2020 г. в 19:24, B-boy/StyLe/ написа:

Дано Дядо Коледа се погрижи по въпроса.

Глвното счети (Снежанка) нещо била стисната в последно време...

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

при вид

къф тоз вид?

преди 56 минути, plamen_petrov_80 написа:

Може би - Intel Pentium 4 550 / 550J ?

Ох .... по вид спомен .. това е:

ASUS P4P800 Deluxe - 865PE/875P Motherboard Roundup June 2003 - Part 1:  20-way Shootout

Май съм сбъркал броя на SATA но ... видиш ли допълнителните 2ПАТА???!!!

Имаше вид настройка в BIOS, как да се "тълкуват" определени физически портове ... 

преди 4 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

ASUS P4P800 Deluxe - 865PE/875P Motherboard Roundup June 2003 - Part 1:  20-way Shootout

Имаше вид настройка в BIOS, как да се "тълкуват" определени физически портове ... 

Най-добре е да ме "застреляш" с факти, снимки и точни спецификации.

Аз мога да чакам!

преди 13 минути, цър-вул написа:

къф тоз вид?

Когато слагах 7-цата на въпросното животно се натъкнах на една звукова карта, където се наложи да сменям физически кабелите за свързаните колонки ... = имаше драйвер, но имаше и вид несъвместимост ... 

Не мисля, че ще има проблем с 10-ката, но докато не я сложа на "дъртата" машина = не мога да кажа ... 

п.п. Все още не съм се преборил с HDMI на оня хъб ... хм ... има още едно нещо което чакам да дойде от Китай, за да пробвам с него ... = един адаптер ... 

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз мога да чакам!

Asus P4P800 Deluxe - Hardware museum (hw-museum.cz)

За процесора може да се види какъв се слага .... 

преди 13 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Малее, то с.478 .... ще слагаш май x86 боза щеш не щеш!

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Малее, то с.478 .... ще слагаш май x86 боза щеш не щеш!

Бе ... хм ... може и да сложа някоя бира ... ;) НО ... определено като му дойде времето ... ще видим кон боб яде ли ... :) 

п.п. Намислил съм ... хм ... да слагам и бира и на един осем битов .... :) нищо, че е пръвешкъ ябълкъ ... :) само трябва да си взема един "програматор" ... :) (По спомен вид чип се сваляше и можеше да се програмира ... ;)) ... и ако успея да го включа в мрежата ... голям майтап ще стане ... :)

Не видя ли = младите се ориентираха = луд човек съм ... :)  

преди 43 минути, plamen_petrov_80 написа:

Аз мога да чакам!

Виноват!

Дъното е Asus P4C800-E Delux ... 

Asus P4C800 Deluxe - Hardware museum (hw-museum.cz)

преди 29 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

... да слагам и бира и на един осем битов .... :) нищо, че е пръвешкъ ябълкъ ... :) 

Тая „Ябълка“ си я сложи в музея!

На такова жУвотнУ - ОС с графичен интерфейс не съм виждал!

Пп. Доколкото си спомням - Integer BASIC се зареждаше от външен носител (дискета), така че ... „програматора“ отпада!

току-що, jhoro написа:

На такова жУвотнУ - ОС с графичен интерфейс не съм виждал!

Може да "спретна" вид илюзия .... ;) и определено ще шъшнъ някой ... :) 

Да, тя си ми е за "малкия" музей ... дори не зная дали ще са читави дискетите когато я пусна ... но ... живи здрави ... това в близко време няма да стане ... към същата има и принтер М88 ... да ... :) работещ при това ... смених един чип ... и дори и "принтира" ... :) 

Да сме живи и здрави и където се вика да си спретна частния музей ... ех ... но преди това трябва да съградя сградата за същия ... ;)   

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

И как това дъно има SATA-II?

По спомен, но ... уви ... след проверка на точното = се видя какво има ... и? Какъв е проблема дали е SATA-I ?! 

Искаш да кажеш, че 10-ката няма драйвери за SATA-I ?! Или, че няма да намеря подходящия адаптер към SATA-3?! При положение, че имам доволно USB 2.0 ... то доволно всякакъв вид дискове ще мога да навържа без да ползвам дори стандартните портове за дискове ... Какво от това, че няма да е на "бърза скорост"?! 

п.п. Въпрос на "читав" адаптер е! 

Може да имаш проблем със SSD на SATA3 и дъно със SATA1. Не говорим за скорост!

Какво общо има тук USB? Ще сложиш системен диск за W10 през USB 2.0?

преди 15 минути, plamen_petrov_80 написа:

Може да имаш проблем със SSD на SATA3 и дъно със SATA1. Не говорим за скорост!

Какво общо има тук USB? Ще сложиш системен диск за W10 през USB 2.0?

Ще видим, но определено вече към него с един адаптер свързах SSD през USB ... Май въпросния си го поръчах от Китай, че тук нещо не го намерих ли или бе с висока цена ... = Даже не е необходимо допълнително захранване ... това е вид проблем при 3.5 ... но не и при 2.5 "дискове" ... 

И какъв е проблема ОС да се "зарежда" от USB порт?!  При положение, че вече може да се "зарежда през мрежата" ... примерно ... 

преди 18 минути, plamen_petrov_80 написа:

Какво общо има тук USB?

Дори ми даде идея ... вадя от този ляптоп SSD и директно пускам ОС на онази антика .... = вижда се дали работи ... 

Благодаря ти! не бях се сетил за това ... или където се вика ... ще я клонирам тая на друг носител и я свързвам към въпросното ... после ще пипна малко бот сектора и си има директно 10-ка на онова животно ... и то с "ъпдейтите" до момента ... :) 

преди 7 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

ОС е вид програма. Данните от своя страна са своенравна БД. Начина по който ще се показват върху твоя "терминал" (Персонален компютър" зависи от програмата която прави Уеб оформлението. Комуникацията между теб и сървъра става с вид протокол. Има стандарти. Някои Уеб дизайнери не ползват въпросните, а "творят" свои и се налага да "сложиш" вид добавки на твоя персонален компютър, за да отвориш вид сайт. Слагайки вид добавка обикновения потребител дава вид права същата да има достъп до вид физически данни на твоя реален носител на данни. Не случайно се прие закон с който определени собственици на сайтове да те информират какви "добавки" ти слагат на твоя персонален компютър. Отделно това, за да не може да ти следят комуникацията се въвежда и вид криптирана връзка между твоя компютър и сървъра. 

Ако даден компютър не е свързан с мрежата, то той може да е дори с Win 3.11 или дори с ДОС. Сега нещата вече са други. Имаш "облак" в който разполагаш своите файлове, за да може да имаш достъп до тях от всеки вид терминал на който си "седнал", за да направиш нещо. Реално ерата на персоналния компютър е в миналото. 

Сървърната ОС няма нищо общо с вид "персонална" ОС. До колко работещите на вид "сървър" боравят с браузър?! Всичко минава на вид приложение с което имаш достъп до вид данни. 

Не е проблем, че съм луд, а това, че не ти е известно, защо трябва да преминеш към нова версия на ОС. Всичко останало е програма (приложение) което инсталираш, за да имаш достъп до вид данни. Някои собственици на портали и/или платформи осигуряват достъп и от стари браузъри, но изрично наблягат, че връзката не е сигурна. ;) Някой по трасето в мрежата може да "слуша" и реално връзката не може да е поверителна. Ако ти е личен компютъра е едно, а когато е служебен друго. ;) 

Не си прав! Нямам достъп до никакви данни.
Има интернет "облаци" те са направени за удобство никой нищо не ти инсталира на компютъра. Ами просто си качваш нещата в интернет защото в интернет се запазват за постоянно а компютъра може да се счупи и всичките ти неща който са били на него ще се изтрият, затова след покупката на нов компютър на него няма да има нищо! Затова като си пусна интернета вече като си влезна в профила ми на страницата в интернет и там нещата ще си ги видя отново. Даже мога да си ги видя и на друг компютър, не само на моя. 
Добавката за персонален компютър за интернет се казват:

" java "  за да се пускат видеоклипове и оналайн игри 

Adobe Acrobat за да може да се виждат картинките на рекламите в сайтовете за да не са празни персонални прозорци.
Без  ( java и Adobe Acrobat ) няма онлайн игри и видеоклиповете не тръгват в интернет.

преди 2 минути, motokartruck написа:

Не си прав!

Седнал съм, а за това което ти говориш = му се вика да си синхронизираш вид устройства с облака. В тоя случай дори през "умния" ТВ ще имаш достъп до всички твои файлове ... ;) 

Кратко: Говорим за различни неща. Твоите файлове /лични/ са едно, а друго е служебни. ;) В тоя случай ти трябва да може да контактуваш със служебен сървър и определени файлове само и единствено да ги виждаш, но не и да ги копираш. Твоя компютър или чуждия в тоя случай е елементарен терминал ... и определено си има вид фирмени тайни .... ;) Файлове, които са поверителни. ;) 

Друг е момента, че бивайки качени в "облака" вече не са лични файлове ... ;) Това е като "безплатен обяд". :) 

преди 10 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Седнал съм, а за това което ти говориш = му се вика да си синхронизираш вид устройства с облака. В тоя случай дори през "умния" ТВ ще имаш достъп до всички твои файлове ... ;) 

Кратко: Говорим за различни неща. Твоите файлове /лични/ са едно, а друго е служебни. ;) В тоя случай ти трябва да може да контактуваш със служебен сървър и определени файлове само и единствено да ги виждаш, но не и да ги копираш. Твоя компютър или чуждия в тоя случай е елементарен терминал ... и определено си има вид фирмени тайни .... ;) Файлове, които са поверителни. ;) 

Друг е момента, че бивайки качени в "облака" вече не са лични файлове ... ;) Това е като "безплатен обяд". :) 

Лични са защото и двете неща имат потребител и парола! Това означава че може да ги виждат само тези който имат достъп до потребителското име и паролата.
Поветителни означава че няма да ти свърши работа на теб. Щото ползата от "поверителните е никаква" всъщност.
Поверителните са лични в превод на български.
Научете малко техническия речник!  

Синхронизирането на вид уствойства с облага означава на телефона и на лаптопа и на таблета на всичките да има достъп до сайта а не само на лаптопа или само на таблета.

Примерно имам достъп до сайта със картинки на лаптопа..
.. като го синхронизирам с телефона и таблета за да може да разглеждам снимките от всички устройства: 

Лаптоп 
таблет 
телефон
или и на телевизора няма значение просто всичките имат достъп до снимките или картинките!

преди 1 минута, motokartruck написа:

Това означава че може да ги виждат само тези който имат достъп до потребителското име и паролата. 

Не бъди толкова убеден. ;) = Всичко си зависи от един сървър (Компютър) към който се свързваш ... там на физическата машина има вид човече, което чрез вид инструменти може всичко ... ;) 

Ти говориш за облак, който "разхвърля' информацията ти на различни физически машини, но все пак имаш входна точка, която е под властта на някой ... ;) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.