Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Струва ли си windows 7 след спирането на подръжката?

Featured Replies

преди 21 минути, motokartruck написа:

Зависи ако използваш Google Play на телефона си за приложения и игри повечето са направени за Android система Windows Phone сигурно има друг сайт за приложения.

Доволно съм "отключил" телефона си. ;) В днешно време = това ти е персоналния компютър. Да, има и "умни" часовници, но на тях заслужава ли си да гледаш филми?! :)

п.п. Заради братовчед си се наложи да си "инсталирам" Viber. Е, една ОС "измрънка" и стана нестабилна. През 10-ката = няма проблем... ;)

Сети се какво направи първо въпросната програма: Изтегли всичките ми "контакти" в нейния облак. ;)

Има и друго: По никое време миналата година една проучвателна агенция се свърза с мен на "случаен признак". Дали?!

Кратко: Не съм станал параноичен като "@Белгиеца", но сериозно се замислих да си сменям личния номер на телефонната си услуга... НО, дали на който споделя номера си, за да контактува с мен ще е дискретен?!

• Отговори 514
  • Прегледи 47,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Изобщо не свършват с това плюсовете му, но както и да е. За мен 8.1 (не за бъгавата 8-мица, която беше като Vista) взима най-доброто от двата свята (стабилността на 7 и доста от модерните инструменти,

• Останаха.

• Ми понижаваш си правата или си пускаш UAC на MAX + подходящи настройки за SRP или направо добра защитна програма (за предпочитане HIPS) и въобще ако знаеш какво правиш. Начини много. А и зависи, за на

Публикувани изображения

преди 10 часа, dioib написа:

Доволно съм "отключил" телефона си. ;) В днешно време = това ти е персоналния компютър. Да, има и "умни" часовници, но на тях заслужава ли си да гледаш филми?! :)

п.п. Заради братовчед си се наложи да си "инсталирам" Viber. Е, една ОС "измрънка" и стана нестабилна. През 10-ката = няма проблем... ;)

Сети се какво направи първо въпросната програма: Изтегли всичките ми "контакти" в нейния облак. ;)

Има и друго: По никое време миналата година една проучвателна агенция се свърза с мен на "случаен признак". Дали?!

Кратко: Не съм станал параноичен като "@Белгиеца", но сериозно се замислих да си сменям личния номер на телефонната си услуга... НО, дали на който споделя номера си, за да контактува с мен ще е дискретен?!

На часовниците и на WMA плеъри може да се гледат филми който са си със стандарно времетраене но заради малкия екран и размера на филма е много малък и не заема много място те са във някви такива формати WMA. VGA. който са за MP3 player с вграден Дисплей който също така се използва за еквалайзер на звука и аларма календар и други такива неща.

• Формати: mp3, AAC, WMA (DRM), AVC, MPEG-4 и JPEG
    https://magazin.photosynthesis.bg/bg/9042-pleur-sony-mp3-player-nwz-e444b-8gb-cheren.html Ето го сладура готино е като се пусне песента се гледа клипа към нея вместо само мигащите светлини на еквалайзера на екрана е песен с клип.

Има преобразовател на който форматира големи формати филми и ги прави за плеъра в малък формат само си избираш какъв тип да е файла. 
преди 2 минути, motokartruck написа:

часовниците

Да сме живи и здрави. Когато на "умния" си телевизор сложа 10-ка = ще споделя как се прави! ;) Към момента не съм доволен от Андроида!!! Няма тази функционалност която 10-ката има.

Да сме живи и здрави. Когато на "умния" си телевизор сложа 10-ка = ще споделя как се прави! ;) Към момента не съм доволен от Андроида!!! Няма тази функционалност която 10-ката има.

Всичко е едно и също само че HiSuite е за Аndroid а Windows e за Nokia  
всичко работи на Windows даже телевизорите са с Аеro само не може да се пише с писалка по екрана 
иначе всичко е синхронизирано естествено телевизорите се продават с вградените приложения за интернета 
Просто може да попиташ някой консултат дали може да ти покаже как работи телевизора с интернет и там разни
3д-та 

преди 6 минути, motokartruck написа:

Ако има готово решение = сподели ... сподели също и как на друг телефон различен от Nokia се инсталира 10-ка ... На кой трябва да платя?! :)

Ако има готово решение = сподели ... сподели също и как на друг телефон различен от Nokia се инсталира 10-ка ... На кой трябва да платя?! :)

Много просто ако имаш телефон с Android или телефон с Windows като го включиш към компютъра първото нещо което става е да иска разрешение за инсталиране на Асистент за връзка между компютъра и телефона. Инсталираш го според модела на телефона драйвер асистента ти ги намира автоматично.

След това взимаш HDMI кабел и гледаш каквото искаш. 
Модели телевизори с интернет  HDMI: 3 Вграден тунер

https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-plasma-televizori-c3164/web-browser-da/?gclid=CjwKCAiAudD_BRBXEiwAudakX1Mn6dMh356dZyKrQlvntsDDX7qzhp_HGoMZFQENz9xZqvSrXfI1jhoCfngQAvD_BwE

Това няма нищо общо с USB 3   

HDMI кабелHDMI кабелHDMI кабелHDMI кабел

преди 9 минути, motokartruck написа:

лед това взимаш HDMI кабел и гледаш каквото искаш. 

Представи си, че имам компютър с директен такъв порт. В тоя случай ТВ е само монитор. ;) Да не говорим, че съм си взел един хъб. Свързвам ПК към нзго през определен USB-C порт и реално разширявам портовете на ПК.

Ще го кажа по модерно: Да си "префлашна" телевизора, но да не е с андроид или друга ОС, а да е с 10-ка. ;)

Прави разлика от просто и елементарно. ;) Просто = знам как!!! :) Елементарно = не е ... ;)

Примерно: Правя инсталационна флашка с 10-ка. После я включвам в ТВ и протича инсталацията на въпросната ОС. Това трябва да става без клавиатура и/или мишка .... ;) После свързвам през USB порта му клавиатура и мишка и съм аз. Да, знам, че вътрешната му памет е ограничена, но има и външни устройства за съхранение на вид данни. ;)

Кратко: Някой трябва да ми направи въпросната инсталационна флашка. Готов съм да си платя даже. :) За да ми е елементарно, а не по начина по който аз ще го правя .... ;) Все ми е тая, дали ТВ ще е вид марка. Все ми е тая дали телефона ми ще е някаква марка.

п.п. Ако Dell правиха компютри с екран 52 инча, то за какво ми е ТВ?! ;) Няма само Nokia да се рекламира ... хм ... :) Да не говорим, че вече повечето оператори предлагат IPTV ... :)

преди 2 минути, цър-вул написа:

Какъв е този вид? Данните са си данни. 

:offtopic_s:

Ох .... знам, че "вид" е паразитна дума ... програмите също са данни които даден процесор обработва.

Знам, че те дразни моя изказ ....

преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не знам за вас, но аз на моята Nokia 6230i съм гледал филм, музикални видео клипове, играл съм игри и т.н. .... и все още мога да правя това.

Не знам, ама направо се наси*ате да леете офтопици.
Каква е връзката на мобилните телефони с Windows 7 и поддръжката му?

преди 15 часа, motokartruck написа:

всичко работи на Windows даже телевизорите са с Аеro само не може да се пише с писалка по екрана 
иначе всичко е синхронизирано естествено телевизорите се продават с вградените приложения за интернета 
Просто може да попиташ някой консултат дали може да ти покаже как работи телевизора с интернет и там разни
3д-та 

Miracast 

Батенце... Не'ам думи... БДенков ти ли си

Тука повечето коментират като сеизмолози. Тия където проучват земята и земетресенията!
Извинявай много ти във вас ако не можеш да ползваш един Windows защото те е страх да не натиснеш нещо по погрешка
единствено може да се посмееме!

Иначе на компютъра може да си правиш настройки каквито искаш ако знаеш как може да направиш Windows 7 
да изглежда като Windows 10 

Има некви хора който примерно натиска нещо и казва че това прави нещо 
обаче то го прави само на неговия компютър не на всичките може само да се лъже 
и най много да е някой телефонен измамник. Нито е от поддръжка нито нищо! 

Общо взето не съм доволен от Windowsa ми само защото харда ми винаги е бил с много малко свободно място примерно
200гб и прекарвайки времето си пред компютъра не мога да имам всичко което ми е трябвало ами трябва първо да 
направя това което може след това да изтрия старите неща за да поставя новите защото мястото не стига за всичко! 

Примерно най доволният човек който постоянно си сменя музиката и подбира разни хубави такива клипчета прави си клипове или игри или ринг тоновее с любима мелодия от песен за да му звъни телефона с хубава мелодия, трябва да е този който има не 
200 мегабайта хард ами 200 терабайта

В момента гледам един хард диск Хард диск Seagate IronWolf, 14TB, 7200RPM, който е 14 терабайта обаче цената му е колкото компютъра 
сега ако имах толкова пари щях да го купя без да се замислям! Според някой дали ще ми тръгне като в момента съм с 200GB ?

Taкова чудо хард 14 - ка само в мечтите за сега това са 1000 и кусур лева и отгоре!

Какво трябва след спирането на поддръжката на Windows 7
при мен поне няма никаква разлика освен ако не се е променило
нещо драстично обаче не знам какво е ползвам си го както и преди по същия начин! 

на 6.01.2021 г. в 22:17, rostislaf написа:

Батенце... Не'ам думи... БДенков ти ли си

Това е лошо защото всеки втори ще може да визуализира екрана на обикновенни подребители който не подозират 
че има такова нещо. 

Също така преди Windows 7 без интернет нямаше подръжка 
с интернет имаше подръжка автоматично която можеше да се спира
по всяко време за да не се актуализира и Windows-a продължава да работи
без никакви проблеми с поддръжка или без няма значение.

Това е вид телефонна измама 

Според мене има некви телефонни измамници просто обаче компютърни и се правят на много умни и разбиращи защото на телефоните няма кой да им се върже на глупостите и са се научили да правят измами на компютрите! Нищо чудно някой да им плаща за да хакват компютри на доставчици на интернет за да се правят на "наблюдаващи" или нещо такова измами всякакви. Измама е защото ако са ти хакнали компютъра това би трябвало да става само ако доставчика е доставил " данни " на клиентите на някой хакер от " сигурноста " което е пълна лъжа тормоз и измама единствено това трябва всеки да знае че никой не може да знае как да ги хакне системата защото тези неща зависят от интернет доставчика който не е толкова глупав че да дава личните данни и кодове за сигурност и пароли на различен човек от абоната на интернет който имат доставчиците като свой клиент! Даже Windows няма как да бъде наблюдаван без да е инсталирано на него приложение за наблюдение затова е напълно безобиден! Единствено може да стане когато някой знае всичките ви данни като клиент на интернет доставчик което е забранено даже и за клиентите защото не на мен не ми трябват имам интернет и това е даже нямам данните за моя интернет трябва да им се обадя за да ги помоля да ми ги пратят ако евентуално ми трябва за рутера.      

Това е лошо защото всеки втори ще може да визуализира екрана на обикновенни подребители който не подозират 
че има такова нещо.

И по най лесния начин да ти източва картата или да лъже че някой друг го прави като има данни от екрана.
Ми ако ме слуша и ми чуе паролата за дебитната ми карта после с приложението в интернет може да ми източат заплатата.

ПРИМЕР  
Имам дебитна карта за превод на заплата и мобилно приложение на телефона 
ако някой се включил към моя компютър и вижда какво се прави на него и ако ми види паролата
таен пин код и пук код за приложението на дебитната карта към банката ще може да ми тегли от заплатата
през приложението даже без карта - плащане с телефон. 

Няма ли някакви норми примерно когато ти се обади някой като по филмите там след една минута слушане по телефона откриват местоположението на телефоните. 

на 5.01.2021 г. в 22:41, цър-вул написа:

Какъв е този вид? Данните са си данни. 

Трябва да се внимава когато децата играят с телефони защото има някой игри който с едно натискане правят сметката за телефон доста голяма.
На Windows-a такава опасност няма.

Важното на Windows на всеки компютър е когато имате някой на гости просто да има потребител и парола на монитора 
за да не могат да влизат да Ви гепят паролата или да ви следят компютъра като си вземат нужното. 
От сайтове това нивка не може да се случи защото сайта е направен с цел потребителтво а не хакерство.

Все едно да си купя консерва с пастет и да я отворя и след това някой да ми я изяде.
И всичко това е заради фейсбук защото постоянно се споделят страници от чужденци и некви който за българина няма нищо познато в тях но е забавно.

ако има такава диагностика за интернет активност има вероятност за няколко години да са ви навъртяли регистраций в 1000000 милион сайта даже човек и гости не може да си покани защото като му ползват компютъра веднага правят някаква измама
Коментари

Важното на Windows на всеки компютър е когато имате някой на гости просто да има потребител и парола на монитора
за да не могат да влизат да Ви гепят паролата или да ви следят компютъра като си вземат нужното.
От сайтове това нивка не може да се случи защото сайта е направен с цел потребителтво а не хакерство.
Все едно да си купя консерва с пастет и да я отворя и след това някой да ми я изяде.
И всичко това е заради фейсбук защото постоянно се споделят страници от чужденци и некви който за българина няма нищо познато в тях но е забавно! Разбира се тукашния ще си каже че си е от тука и не ги ползва тези услуги затова няма опасност от
намесата на чужденци в българските ежедневни неща
обаче сега какво става идват супер богаташи Сирийски граждани и изведнъж стават първи приятели и политици.

и то точно тия сирийските
много добре знаеме какво става в политиката и как се наследяват власт и така нататък от охранител ставаш некъв най големия 
политик с годините само като си в такава среда политическа или в магазин ако си примерно те повишават ако разбираш нещата така и политиката
   за какво са ти сирийци в българия по добре да ходят в некви лагери там да си командват както искат

Естествено че нашенеца компютърджийски преследвач ще си каже я по добре да не ги ползвам тия страници че има много голяма престъпност тука, че одим да лъжем че хората ги следят от чужди държави през домашнио интернет като си поделят от страници във фейсбук на чужденците а всъщност е болен здрав носи. 

мисля че като споделяш клипчета от страници на чужденци това не те прави нещо повече защото българина няма нищо познато в чужденците верно доста хора който са много весели и забавни обаче това във фейсбук със страници на чужденци е много зле 

преди 28 минути, цър-вул написа:

А'бе, @motokartruck, ти дежурен списвател по тема ли си? И всичките ти отговори, един през друг, улеу от нея.

Не не съм нали знаеш че има и заключване на екрана на компютъра може да се сложи парола и потребител за заключен екран
Малко се обърках с писането два пъти едно и също изпратих, нищо се ми е тая 

После знаеш ли какво става " Копувайте повече българска стока "  ма къде е стоката бе няма я изчезна вдигаме данъците няма пари
то и българи няма всичко се продава и некви такива прочети само какво пише в тази тема: 

Масово следене и подслушване, с аргумента следене на Ковид-болни е незаконно(17.11.2020) валидно и за сайтове-интернета 

Ама защо няма стока и пари? Ми инфлацията понижи икономиката ама защо? Ми защото имаме сирийски приятели примерно.

преди 21 минути, motokartruck написа:

Не не съм нали знаеш че има и заключване на екрана на компютъра може да се сложи парола и потребител за заключен екран
Малко се обърках с писането два пъти едно и също изпратих, нищо се ми е тая 

Някой хора със сигурност могат да ти завидят за това което ... "използваш".

И защо няма стока и пари? Ми то извънредно трябва да съобщим че ифолацията понижи икономиката аз съм Г-н министъръ а извинявай г-н Не тече ми лигата от глад ще правите ли протестно шествие че поне да сме физически здрави. 

Защо има инфолация ми защото няма икономика стока изядоха ни леба и боба раздаваме картофи без пари и циганите умряха няма кой да краде

Това е като: тук има двама там има трима ето 20 това е огнище 
г-н супергерой патрул направи сега свое огнище и хване двама 
така той станал субер като ги набил

трябва веднага да направи медицински преглед за да се установи дали има наранявания по тялото да си извади медицинско свидетелство да даде показания и да пусне жалба за побой за да ги съди за обещетение и да ги уволнят

бравооооо  господин субер набил и после станали по сигурни 

Първо: 7-цата все още има поддръжка. Тя просто няма да се осъвременява.

Второ: Майкрософт все още позволява да се надгражда 7-цата до някакво ниво или до 10-ка.

Трето: Извън фирмата производител може да се намери поддръжка.

Четвърто: Дали си струва?! = Този който плаща ще получи! Друг е въпроса колко струва.

Пето: В другия смисъл "струва" = отговора е категорично "НЕ!". Ти решаваш дали да преминеш на 10-ка или преминеш на някаква ОС за която не се налага да плащаш за поддръжка. = Всичко си зависи до колко искаш някаква сигурност по отношение на твоите файлове или сигурност при сърфиране в мрежата. 

В днешно време все още се ползва XP даже, но програмата за достъп до сайтове не е произведена от M$.

п.п. Да видим на къде ще се "отклонява" темата ....

преди 14 часа, motokartruck написа:

Важното на Windows на всеки компютър е, когато имате някой на гости, просто да има потребител и парола на монитора 

Това важи за сичкото ОС, дето съществува!!!

Желателно е - достъпа да е с „юзърски“ профил - не с руут права! Дали ще е един или няколко профила е подробност!

Да, ама на Уин - по подразбиране сте админ! И става ... „Ко праим ся?“

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.