Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Струва ли си windows 7 след спирането на подръжката?

Featured Replies

Ми понижаваш си правата или си пускаш UAC на MAX + подходящи настройки за SRP или направо добра защитна програма (за предпочитане HIPS) и въобще ако знаеш какво правиш. Начини много. А и зависи, за начинаещи потребители е добре да е ограничен профила, но за потребители които често качват и тестват неща, то би било доста неудобно (да въвеждат все парола или да превключват на вградения админ акаунт). Аз винаги съм ползвал само админ профили на домашната си система и никога не съм имал проблеми. На работа обаче винаги ползвам ограничен акаунт (SUA или дори LUA).

• Отговори 514
  • Прегледи 47,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Изобщо не свършват с това плюсовете му, но както и да е. За мен 8.1 (не за бъгавата 8-мица, която беше като Vista) взима най-доброто от двата свята (стабилността на 7 и доста от модерните инструменти,

• Останаха.

• Ми понижаваш си правата или си пускаш UAC на MAX + подходящи настройки за SRP или направо добра защитна програма (за предпочитане HIPS) и въобще ако знаеш какво правиш. Начини много. А и зависи, за на

Публикувани изображения

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Аз винаги съм ползвал само админ профили на домашната си система и никога не съм имал проблеми. На работа обаче винаги ползвам ограничен акаунт.

ТИ!!! (в къщи, редовно ми се карат - защо всеки път казваш „АЗ“?)
Кой говори за теб? Ти си ... „друга бира“!

Едно е - човек, който знае какво прави, а друго - такъв, който не знае ... КАКВО Е НАПРАВИЛ! Бутнах нещо и стана нещо ...

Ами, защото ти писа по принцип и затова и аз отговорих по принцип. И в поста си не говорих само за себе си. Предложих варианти и споделих за кои би било удачно и за кои не да ограничат правата си. ;)

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ами, защото ти писа по принцип и затова и аз отговорих по принцип. И в поста си не говорих само за себе си. Предложих варианти и споделих за кои би било удачно и за кои не да ограничат правата си. ;)

Така е, но ... „по принцип“ е само хипотетично!

Много често правя разни неща, но винаги казвам „Не правете така у дома си! Оставете на професионалистите!“

Хубаво е да не барат наистина начинаещите, но понякога може да е досадно дори за тях да не си господар на собствената си система и почват теми като тези. Това имах предвид:

https://www.kaldata.com/forums/topic/299597-run-a-commant-винаги-стартира-с-администраторски-права/

Има една малка подробност, не всеки софтуер тръгва без проблеми под лимитиран (не администраторски акаунт). Също така проблемните софтуери рядко изписват грешка която ясно и точно да те насочи към това какво и къде изисква програмата. Обикновен домашен потребител - трудна работа. Иначе аз също съм си администратор, но не мога да стартирам нищо случайно на моята система.

преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

Има една малка подробност, не всеки софтуер тръгва без проблеми под лимитиран (не администраторскиакаунт. Също така проблемните софтуери рядко изписват грешка която ясно и точно да те насочи към това какво и къде изисква програмата. Обикновен домашен потребител - трудна работа. Иначе аз също съм си администратор, но не мога да стартирам нищо случайно на моята система.

А трябва ли???

В някои системи - даже поставянето на „флашка“ е невъзможно! Според правата!

:offtopic_s:

На личния компютър човек трябва да има всякакви права. На служебен е друго.

Все пак едно е възрастен човек, а друго е дете. В тоя случай родителя трябва да конфигурира машината на детето си. Ако не знае как, то кой в случая е детето?!

Мисля, че всеки продавач на компютри не ще откаже на клиента да му го конфигурира по добър начин при положение, че клиента си признае, че не владее компютрите добре. НО, колко клиенти си признават, че са невежи и, че ги мързи да четат ръководства към изделието?!

п.п. Никога не може да предпазиш човек от самия него. Той вечно бърза и не чете ръководствата за ползване. Никой родител не ползва и "родителския" контрол, който му позволяват вече устройствата.

п.п.2. Сега ... хм ... и за компютри ли трябва да има табелка както за алкохола?! :)

преди 16 минути, jhoro написа:

Според правата!

Ти си собственика на устройството и трябва да имаш пълни права! Това не е телевизор, телефон или друго профилирано изделие, а компютър.

Не ми е ясно идеята, защо собственика трябва да е ограничен, но всеки си носи сам отговорността за личния си компютър. Или какво, сме служители на ОС?! И Въпросната ни е шеф?!

преди 13 минути, jhoro написа:

А трябва ли???

Говоря за софтуер който ще позваш, а не зловреден. Просто толкова къдърно е написан, че просто не работи без права.

преди 6 минути, dioib написа:

Мисля, че всеки продавач на компютри не ще откаже на клиента да му го конфигурира по добър начин при положение, че клиента си признае, че не владее компютрите добре. НО, колко клиенти си признават, че са невежи и, че ги мързи да четат ръководства към изделието?!

Ще се изненадаш колко хора който нищо не разбират от "компютри" ги продават, също толкова много има който преподават подобни неща. А права ... правилно конфигуриране ... забрави. Само компания с много ресурси прави това, когато найстина има какво да пази, всичко друго си е като разграден двор или каквото дойде от Next > Next > Finish.

преди 8 минути, dioib написа:

На личния компютър човек трябва да има всякакви права. На служебен е друго.

Все пак едно е възрастен човек, а друго е дете. В тоя случай родителя трябва да конфигурира машината на детето си. Ако не знае как, то кой в случая е детето?!

Какво значи „личния компютър“?
В „нормалните“ държави и общества - хората си „викат“ оторизиран техник, за смяна на лампа - ти говориш за системни настройки.

на 27.12.2020 г. в 16:51, motokartruck написа:

Има интернет "облаци" те са направени за удобство никой нищо не ти инсталира на компютъра. Ами просто си качваш нещата в интернет защото в интернет се запазват за постоянно

Adobe Acrobat за да може да се виждат картинките на рекламите в сайтовете за да не са празни персонални прозорци.
Без  ( java и Adobe Acrobat ) няма онлайн игри и видеоклиповете не тръгват в интернет.

Нещо си се объркал!

Първо, тва, че си го качил в облака, не означава, че не може да се счупи. Гърми сървъра, хакват ти облака. Все ще ядеш к**а.

Второ - Акробат-а е за четене на *.pdf файлове, няма нищо общо с картинките и видеоклиповете.

преди 3 минути, jhoro написа:

Какво значи „личния компютър“?

Персонален. Не си имал Правец ли?!

Е, производителя на изделието не ти вгражда компилатор и базов програмен език, но досети се, че за мен ОС е програма ... ;)

Останалото е графичен интерфейс, който е направен по-удобно да комуникира човек със собствения си, персонален, компютър.

win или linux са програма. Останалото е протоколи свързани с осъществяване връзка с външни физически портове. И, да не забравяме достъп до личните данни които са на вътрешен носител. 

преди 4 минути, dioib написа:

Персонален. Не си имал Правец ли?!

Чуй се само, какви ги говориш!

Цитат

Персоналният компютър е компютър, предназначен за използване от един потребител[1] (за разлика от многопотребителските компютри, позволяващи работа с много потребители едновременно).

Това още не означава, че имаш всички права, при работа! Персонален и личен са съвсем отделни понятия!
Персонален е и служебния - на който нямаш почти никакви права!

на 14.01.2021 г. в 9:12, jhoro написа:

Чуй се само, какви ги говориш!

Това още не означава, че имаш всички права, при работа! Персонален и личен са съвсем отделни понятия!
Персонален е и служебния - на който нямаш почти никакви права!

Може един компютър да включва други компютри като във Гейм клуб Матрицата или някой компютърен клуб с интернет. 
Примерно плащам си за един час и главния компютър на касиера отключва екрана на този който ще ползвам.

преди 19 минути, motokartruck написа:

Може един компютър да включва други компютри като във Гейм клуб Матрицата или някой компютърен клуб с интернет. 
Примерно плащам си за един час и главния компютър на касиера отключва екрана на този който ще ползвам.

Много ги разбираш нещата ...

Отключването на екрана обаче не определя с какви права ще ползваш системата!

В компютърен клуб без интернет не може ли също?

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Много ги разбираш нещата ...

Отключването на екрана обаче не определя с какви права ще ползваш системата!

В компютърен клуб без интернет не може ли също?

Не знам дали може без интернет то ако става на въпрос може и ако няма ток ако имат генератор за електричество който работи без ток няколко часа на батерия! 
Вече който иска да му е здрав софтуеара заключва всичко останало и на екрана се вижда само това което може да се използва 
защото на мен като клиент може да ми е по интересно да разглеждам какво има в 😄 Program File защото от къде да знам за какво са тия неща може като ги изтрия след рестртирането пак да са там какво ми пука? 

преди 30 минути, plamen_petrov_80 написа:

Разбира се, че става без интернет - имат ли локална мрежа за подаването на командата за час или "шефе, пусни ме без време" ...

Пак е няакакъв кабел щом е локално. Как може да се разбере на моя дали има локална мрежа защото
нещо ме съмнява че има хакери. С WiFi съм на телефона и на лаптопа :)
Ще съм безкрайно благодарен някой ако помогне да разбера дали комшиите са пълни идиоти или на мене нещо ми хлопа дъска

Мисля така защото те ако имат IP-то най вероятно няма значение дали защитната стена е включена! 

Примерно снимам си видео клип вкъщи по поксерки се гледам къде има нужда да се топят мазнини и всеки път когато снимам чувам някой да се смее. 
Трябва просто да знам дали са те за да може да отида и да ги поотупам и понабия така да се каже достатъчно да разбере че така не е трябвало да прави.

Ако не знаете как ще питам доставчика да провери дали има трети страни свързани. 
и след това " Деактивирайте нежеланите гости от рутера " 

Как да разбера кой е свързан с моя wifi ?  
Дайте някаква програма за това моля! 

Здравейте сега ще ви разкажа една случка! 

Добре че вече не съм в магазин за алкохол и цигари  много зле бяха тия там.
По телефона се обаждат само за да кажат че те глобяват и постоянно плащане на неща с изтекъл срок по 100лв на месец за изтекли продукти. Поръчват много стока и не може да се продаде след което срока изтича и трябва работниците да си купят всичко! Освен това имаше обиди по мой адрес че в офиса мислели " че е тъпо парче " 
даже не ги познавам тези хора виждал съм ги веднъж в живота си при назначаването и веднъж на банкет през останалото време просто се ходи на работа и няма никакъв контакт със управителя! 

С колегите се разбирахме да събираме пари за да може да има по малко изтекъл срок защото ни глобяваха заради изтеклите срокове! 

Не теглете кредити като сте в тази фирма защото не се знае кога ще останете без работа и няма да може да си плащате месечните вноски и сметките! 

Най добре е в големите вериги магазини защото има и такива в който няма изтекъл срок и глоби. 
Правите това което са ви казали че трябва да се прави и нещата си вървят сами но тук се оказаха доста невежи с тези поръчки и претрупване със стока! 

Според мен който прави поръчките има някакво професионално изкривяване и се самоубеждават направо си го представям как изглежда пред компютъра докато поръчва стока за магазин! 

Гледа и поръчва всеки път двойно от всичко и после си пуска Counter - Strike защото има свободно време заради някой бонус който е взел а всъщност той е поръчал два пъти повече стока която после аз я плащам защото работя там. Той има свободно време а аз имам глоби защото на половината стока и е изтекъл срока на годност и трябва да си я купя. 

Затова на служебния компютър трябва да е само за работа без приложения и игри а който може си носи други уствойства със други неща на тях!

Да не си подписал договор , че трябва да продадеш всичко в срок което е поръчано ... защо не си пуснеш отделна тема, а тук точно я постна тази случка?

И къде е връзката с темата за Windows 7? Освен, че и на двете им е изтекъл срока.
Хайде да се държим малко по-коректно в темите във форума!

преди 2 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Да не си подписал договор , че трябва да продадеш всичко в срок което е поръчано ... защо не си пуснеш отделна тема, а тук точно я постна тази случка?

Нали тези компютри са с Windows разбирасе че има общо с темата за Windows 7 

Всеки ден го използвам на работа. 

Не няма договор и не съм задължен да купувам изтеклите срокове на годност обаче ни задължават като не е продадено значи все едно не работим и ако не си ги платя искат да ме уволнят а на тоя в централния склад не му дреме той вижда на екрана че се продава всичко и на следващата доставка пак прави заявка с много стока и не знае кой му плаща за грешката защото няма никаква комуникация във фирмата.

Защото заявките ги прави поръчва човек на компютър с Windows след това в склада подготвят заявките за доставка и идват при мен а аз съм касиер и компютъра също е с Windows също така на работа всеки си пише от фейсбук защото има и интернет на работното място! 

преди 1 час, цър-вул написа:

И къде е връзката с темата за Windows 7? Освен, че и на двете им е изтекъл срока.
Хайде да се държим малко по-коректно в темите във форума!

Няма изтекъл срок на Windows но ти явно не се сещаш за това защото си го лицензираш със Windows Activator 

Не знаеш ли че когато няма лиценз излиза съобщение на екрана че трябва до няколко дни да се лицензира? 
Има два начина единия е като си купиш оригинален диск с Windows към него си има CD - key ключ за активация
а другия начин е с Windows Activator 

Активиране на Windows с Widnows Activator става без интернет
Активиране на Windows с ПРОДУКТОВ КЛЮЧ става само с интернет

Активиране на Windows 7 или Windows 8.1
https://support.microsoft.com/bg-bg/windows/активиране-на-windows-7-или-windows-8-1-35f6a805-1259-88b4-f5e9-b52cccef91a0

преди 3 часа, JohnTRIVOLTA написа:

Не бе брат сещаш ли се че все едно си прочел публикация за това как технологиите заменят ръчния труд нещо такова.

Този от склада поръчва стока защото веригата в някой магазини пазаруват направо на едро 
но на други места поръчва стока която не се продава и не върви но той е неадекватен и не се сеща да пита
и аз примерно си купувам всеки месец три кашона с 40 кекса който са мухлясали. 
И когато може му се връща стока към склада и му се казва че заявките не са му правилни е тва е!!!!!!!!

преди 1 час, motokartruck написа:

Няма изтекъл срок на Windows

Аре стига простотии - цял свят знае, че е спряна поддръжката наWindows 7 (иключваме корпоративните клиенти с индивидуални договори за поддръжка), наш умник тираджиев се изцепи, че не е спряна...
https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-windows-7-support

преди 1 час, motokartruck написа:

Нали тези компютри са с Windows разбирасе че има общо с темата за Windows 7 

И ква'й връзката между компютрите с Windows 7 и компотите с изтекъл срок?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.