Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прекратяване на договор с мобилен оператор.

Препоръчан отговор

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Да да! Шегаджия.

Каква е идеята с тия предизвестия?
Лично аз го намирам за голяма простотия, в края на краищата не напускаш работа а спираш да използваш нечии услуги, а и като ти е изтекъл договора, на базата на какво същея ще търси още пари ако си му върнал оборудването?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, shishmanovp861 написа:

Да.Подписах 10 договора за 10 сим карти и взех 10 телефона на изплащане и ги отсвирих.

Искаха ми 5000лв.

Добри вицове говориш! Но даже няма и смисъл да правя коментар. От 15 години работя в такава компания и нали се сещаш, че мен не можеш да ме излъжеш. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, shishmanovp861 написа:

Да.Подписах 10 договора за 10 сим карти и взех 10 телефона на изплащане и ги отсвирих.

Искаха ми 5000лв.

Това условие не беше ли за предплатените сим карти ? Но с такава карта няма субсудирани устройства.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Bubbles написа:

Каква е идеята с тия предизвестия?
Лично аз го намирам за голяма простотия, в края на краищата не напускаш работа а спираш да използваш нечии услуги, а и като ти е изтекъл договора, на базата на какво същея ще търси още пари ако си му върнал оборудването?

Има го в договора, че при отказване трябва да известиш оператора и ти си се съгласил с това нещо при подписването. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Добри вицове говориш! Но даже няма и смисъл да правя коментар. От 15 години работя в такава компания и нали се сещаш, че мен не можеш да ме излъжеш. 

Не те лъжа бре човек!Да си гледат работата.

току-що, AAUUXX написа:

Това условие не беше ли за предплатените сим карти ? Но с такава карта няма субсудирани устройства.

!0 абонаментни договора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, AAUUXX написа:

Остави го че говори глупости. На никой няма да му дадат 10 телефона на изплащане, нито наведнъж, нито поетапно особено пък ако е спрял и да си плаща таксите. 

току-що, shishmanovp861 написа:

Не те лъжа бре човек!Да си гледат работата.

!0 абонаментни договора.

Сигурно и за телефоните нямаш договор. Те така са ти ги дали, че имаш красиви мили очи. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Емил Костов написа:

Има го в договора, че при отказване трябва да известиш оператора и ти си се съгласил с това нещо при подписването. 

Естествено, отиваш връщаш му джаджите, получаваш приемо-предавател протокол и чао.
Но предизвестие..., ясно пише го, ама е глупаво.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Bubbles написа:

Естествено, отиваш връщаш му джаджите, получаваш приемо-предавател протокол и чао.

Сега колко е глупаво не искам да коментирам, просто е правило и то при всеки един оператор. За да го сложат като изискване не е без причина явно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Bubbles написа:

Наистина и аз не намирам логично обяснение за предизвестието от месец.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, AAUUXX написа:

Наистина и аз не намирам логично обяснение за предизвестието от месец.

Искат да го има черно на бяло, че клиентът се отказва официално от услугите или ги закрива, защото имаме доста случаи на спрени или прекратени услуги и се пускат жалби, че това не е вярно. Сега няма да влизам в подробности. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Остави го че говори глупости. На никой няма да му дадат 10 телефона на изплащане, нито наведнъж, нито поетапно особено пък ако е спрял и да си плаща таксите. 

Сигурно и за телефоните нямаш договор. Те така са ти ги дали, че имаш красиви мили очи. 

и 10 договора за телефоните.

Един колега дължеше 50 000лв. на банки и ги отсвири.Нищо не можаха да му направят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, shishmanovp861 написа:

:lol6:. Я отиди и вземи 10 кредита и ми дай няколко. Така или иначе ще ги отсвириш и си недосегаем! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Искат да го има черно на бяло, че клиентът се отказва официално от услугите или ги закрива, защото имаме доста случаи на спрени или прекратени услуги и се пускат жалби, че това не е вярно. Сега няма да влизам в подробности. 

Ясно ,това го разбирам ,но защо е месец срока ,а не ден ,два или три например?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Емил Костов написа:

:lol6:. Я отиди и вземи 10 кредита и ми дай няколко. Така или иначе ще ги отсвириш и си недосегаем! 

Какво се смееш? Знаеш ли колко хора не плащат?

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Какви са те че ще искат?Свободен човек който и ма свободна воля може да се отказва да ползва услуга по всяко време без неустойки.Няма такова нещо да те заробят с клаузи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Ясно ,това го разбирам ,но защо е месец срока ,а не ден ,два или три например?

Защото процедурата отнема време както административно така и технологично.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 36 минути, shishmanovp861 написа:

Един колега дължеше 50 000лв. на банки и ги отсвири.Нищо не можаха да му направят.

да бе да не ни мисли чак за толкова глупави банките действат доста по мошно от бързите кредити при такива големи задължения да не му направят НИЩО айде бе то ако беше така всеки щеше да тегли 50 бона за една гарсониера и после да не плаща . Теглил е 50 бона + главниците с годините ще връща 500 бона :D 

след това му запорирват сметки и имущество ако се е стигнало до там 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Единствено жилище не могат да пипат.Пенсията също не можаха да му я вземат.Той е безработен.То и аз имам единствено жилище и не работя.О да имам и заеми.

Нищо не съм ипотекирал! Мога да го продам и да си бия камшика в чужбина.

Щом закони се променят със задна дата и аз не съм съгласен с тяхните условия със задна дата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, shishmanovp861 написа:

Единствено жилище не могат да пипат.Пенсията също не можаха да му я вземат.Той е безработен.То и аз имам единствено жилище и не работя.О да имам и заеми.

И как така банката му е дала пари, като той е безработен? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Емил Костов написа:

И как така банката му е дала пари, като той е безработен? 

Незнам.И на мен ми дадоха.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

Незнам.И на мен ми дадоха.

:lol6::lol6::lol6::lol6:. Приключих! Няма смисъл повече да пиша. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Емил Костов написа:

:lol6::lol6::lol6::lol6:. Приключих! Няма смисъл повече да пиша. 

Приключвай си.Не си пазя кореспонденцията с А1 за съжаление ти я постна тука.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, adersa написа:

да бе да не ни мисли чак за толкова глупави банките действат доста по мошно от бързите кредити при такива големи задължения да не му направят НИЩО айде бе то ако беше така всеки щеше да тегли 50 бона за една гарсониера и после да не плаща . Теглил е 50 бона + главниците с годините ще връща 500 бона :D 

след това му запорирват сметки и имущество ако се е стигнало до там 

Те за 200-300 скачат като обезумели, а за 50 бона сигур' и от оня свят ша те върнат.

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Bubbles написа:

Те за 200-300 скачат като обезумели, а за 50 бона сигур' и от оня свят ша те върнат.

ТОЧНО станали са много нагли аз лично в такава сфера никога не бих започнал работа .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Срочните договори се прекратяват с изтичането на уговорения срок. Това става по силата на закона. Не се изисква предизвестие от никоя от страните. Изключение от това правило представляват срочните договори, при които са уговорени допълнителни условия. Примерно ако има клауза, че след изтичане на срока на договора, ако никоя от страните не изрази воля за прекратяването му, той се продължава автоматично за същия срок. Затова трябва да се чете какво се подписва.

Когато между страните има уговорка за изпращане на предизвестие при прекратяване на договора, тя следва да се спазва. Законът не поставя изисквания за минималния или максималния срок на предизвестието.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Скоро подписан договор за мобилен план, но обхвата е зле (на село) - има ли механизъм който да ми даде  - мигриране към йетел /инвалиден план/, без да плащаме неустойка /3 такси/?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...