Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бутона на компютъра

Featured Replies

Вчера натиснах бутона на компютъра и го счупи. И днес реших да го заменя с друг бутон от компютър но като го натисна си излиза bios-а и минават 10, 15 секунди и той се изключва. И това не е единствения проблем. Имаше токов удар преди две седмици и компютъра се изключи и после като го включих нямаше операционна система и реших да го boot-на с win 10. Ако някой знае нещо по въпроса да пише. Моля.!

преди 21 минути, slavij69 написа:

Вчера натиснах бутона на компютъра и го счупи. И днес реших да го заменя с друг бутон от компютър но като го натисна си излиза bios-а и минават 10, 15 секунди и той се изключва. И това не е единствения проблем. Имаше токов удар преди две седмици и компютъра се изключи и после като го включих нямаше операционна система и реших да го boot-на с win 10. Ако някой знае нещо по въпроса да пише. Моля.!

И като реши да заредиш Windows 10 каква грешка ти дава или какво се случва. И кой бутон си сменил?

Решение без пари, при условие че дънната ти платка го поддържа и имаш още поне едно устройство:

Махаш какъвто и да е бутон, не ти трябва.

Все пак разбира се първо трябва да успееш да включиш компютъра нормално и да влезеш в BIOS настройките.

След това търсиш следното: WakeOnLAN. ("Събуждане по мрежата") и го включваш (Enabled). Ако не ти говори нищо, аз пък го ползвам всеки ден.

На началния екран на телефона ми имам едно бутонче, от което си пускам компютъра, който пък е свързан с рутера с кабел, а телефона си е по Wi-Fi.

Wake On LAN примери

Сигнала за събуждане/включване може да бъде изпратен и от друг компютър, лаптоп или таблет например... с помощта на cmd, но има и разни програми /приложения за целта, с които е далеч по-лесно.

В случая имаме два различни проблема. Единия е неработещия бутон, а другия е дали имаме работещо дъно и здрав хард диск.

Първо трябва да се реши втория проблем, а за бутона после лесна работа. Компютъра може да се включи и с допиране на двете кабелчета за малко.

Да не си взел рестарт бутона от другия компютър?

• Автор
преди 24 минути, Емил Костов написа:

И като реши да заредиш Windows 10 каква грешка ти дава или какво се случва. И кой бутон си сменил?

Ами сманих power бутона и като почнах да зарежда Windows 10 с флашка ми излезе логото на Windows 10 и компютъра се изключи

преди 13 минути, Freem@n написа:

Решение без пари, при условие че дънната ти платка го поддържа и имаш още поне едно устройство:

Махаш какъвто и да е бутон, не ти трябва.

Все пак разбира се първо трябва да успееш да включиш компютъра нормално и да влезеш в BIOS настройките.

След това търсиш следното: WakeOnLAN. ("Събуждане по мрежата") и го включваш (Enabled). Ако не ти говори нищо, аз пък го ползвам всеки ден.

На началния екран на телефона ми имам едно бутонче, от което си пускам компютъра, който пък е свързан с рутера с кабел, а телефона си е по Wi-Fi.

Wake On LAN примери

Сигнала за събуждане/включване може да бъде изпратен и от друг компютър, лаптоп или таблет например... с помощта на cmd, но има и разни програми /приложения за целта, с които е далеч по-лесно.

И като не може да зареди ОС какви бутони ще заобикаля и какви опции за събуждане ще използва?

преди 1 минута, slavij69 написа:

Ами сманих power бутона и като почнах да зарежда Windows 10 с флашка ми излезе логото на Windows 10 и компютъра се изключи

Нарочно те питах, кой бутон си сменил, за да е ясно. Сега влез в биос и виж дали ти се вижда хард дискът като устройство.

• Автор
преди 5 минути, ice_lion__01 написа:

В случая имаме два различни проблема. Единия е неработещия бутон, а другия е дали имаме работещо дъно и здрав хард диск.

Първо трябва да се реши втория проблем, а за бутона после лесна работа. Компютъра може да се включи и с допиране на двете кабелчета за малко.

Да не си взел рестарт бутона от другия компютър?

Не взех power бутона на друг компютър но с допира е на жичките пак става но веднага се изключва

преди 4 минути, Емил Костов написа:

И като не може да зареди ОС какви бутони ще заобикаля и какви опции за събуждане ще използва?

Нарочно те питах, кой бутон си сменил, за да е ясно. Сега влез в биос и виж дали ти се вижда хард дискът като устройство.

Вижда се като устройство 

преди 2 минути, slavij69 написа:

Не взех power бутона на друг компютър но с допира е на жичките пак става но веднага се изключва

Вижда се като устройство 

И искаш да кажеш, че ако го оставиш да зарежда от хард диска стой 15 секунди и се изключва така ли?

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

И искаш да кажеш, че ако го оставиш да зарежда от хард диска стой 15 секунди и се изключва така ли?

Не като включа компютъра след 10, 15 секунди се изключва

преди 1 минута, slavij69 написа:

Не като включа компютъра след 10, 15 секунди се изключва

Като за начало трябва да тестваш с друго захранване. Виж също така работят ли всички вентилатори ( на процесор, захранване, видеокарта- ако е външна)

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Като за начало трябва да тестваш с друго захранване. Виж също така работят ли всички вентилатори ( на процесор, захранване, видеокарта- ако е външна)

Ами моето на компютъра е 350w имам друго 400w с него става ли

току-що, slavij69 написа:

Ами моето на компютъра е 350w имам друго 400w с него става ли

Да, става! Тествай като за начало и виж дали всички вентилатори се въртят.

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Да, става! Тествай като за начало и виж дали всички вентилатори се въртят.

Добре много благодаря

Провери си ОС. Нещо там кара компютъра да изключва. Зареди под safe mode за начало, за да видиш дали ще се изключи. Ако всичко е наред, прегледай какви неща се стартират, виж и драйверите, както и настройки на windows. Ако проблема продължава, тествай с някоя Live linux OS. Накрая може да пробваш и нова инсталация.

• Автор
преди 3 часа, Raze написа:

Провери си ОС. Нещо там кара компютъра да изключва. Зареди под safe mode за начало, за да видиш дали ще се изключи. Ако всичко е наред, прегледай какви неща се стартират, виж и драйверите, както и настройки на windows. Ако проблема продължава, тествай с някоя Live linux OS. Накрая може да пробваш и нова инсталация.

а имаш ли някаква идеа за power бутона за който съм написал по горе

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Изключи бутона, включи компютъра с окъсяване на джъмперите.

извинявай за тъпия въпрос ама какво е окъсяване на джъмперите

• Автор
преди 44 минути, Raze написа:

"Свързваш" двата пина, които са за power на дъното, там, където се включва power бутона:

извинявай но кой са тези два пина че не разбрах от видиото :)

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Мисля да цитирам колегата по-горе:

не моля те кажи ми точно кой два пина да свържа

Модел на дънната платка ще помогне на колегите поне малко?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.