Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 1 час, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Packet injection и monitoring mode са функции на хардуерно ниво. Ако устройството няма антена, която да поддържа тези функции, програмата няма как да изпълни тези функции.

Крипто и подмрежа, DMZ, HoneyPOT, както и vlan. Какви ли пакети ще пратиш?

Honeypot (computing) - Wikipedia

Honeypot_diagram.jpg

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

От Амазон бях го купил, но после увеличиха цената двойно, не знам защо.  Аз го взех на 50 ли беше, 60 евро, сега е към 100 евро. Двойно.

Няма ги никъде - всичко отива за промишлено използване.  Тук таме се появяват, но изчезват за секунди. Уж в края на годината щели да се оправят доставките но кой знае. Аз за един елементарен googie coral чакам 1 година стана вече, а щяха да дойдат след 1 месец.

преди 16 минути, kosyo написа:

Няма ги никъде - всичко отива за промишлено използване.  Тук таме се появяват, но изчезват за секунди. Уж в края на годината щели да се оправят доставките но кой знае. Аз за един елементарен googie coral чакам 1 година стана вече, а щяха да дойдат след 1 месец.

Не е чак толкова голяма загуба. За OCR е бавен, но за домашен сървър, мисля, че ще се справи или за рутер, ако го ползваш като рутер. За брокър на MQTT също се справя чудесно. Пробвах го с NODE-RED.  Върви много добре. Още не съм го ползвал за медиен сървър, казват, че и там се справял с видеата.

преди 2 часа, petie1 написа:

Е, някой товар до Тбилиски нямс ли?

Сега ходя само до Турция, Гърция и Македония.

Там какво ще правя а и не съм чул някой да е колега да е карал за там.:)

току-що, АСПЕКТ написа:

Не е чак толкова голяма загуба. За OCR е бавен, но за домашен сървър, мисля, че ще се справи или за рутер, ако го ползваш. За брокър на MQTT Още не съм го ползвал за медиен сървър, казват, че и там се справял с видеата.

Odroid-а e перфектен просто за това. M1 ползвам и в момента има NPU, но беше последно работеше само за Ubuntu , a аз съм с debian (заради OMV)

Plex, Nextcloud, МQTT, grafana, transmission, Minecraft, homeassistant, influxdb, adguard - общо 22 контейнера клати в момента и обще взето е на около 15-18 CPU натоваране. Че си взех още едно да ги репликирам. Но поддръжката му не е като на Pi-то. Може би 2-рата след него - добре се справят но не е същото. Но пък харчи 10 W че има закачен един HDD към него. За един проект си ми трябва обaче PI4 а не намирам на очакваната цена

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

Ей затова даже е overkill :) Aз OpenHAB съм му пуснал и с около 20 джаджи не мърда!

Предпочитам Home Assistant. Доста по-лесен ми е.

Бахти...верно Pi-тата...станали скъпички.... Аз един банан имам от 30 дена, ама нямам време да го ръчкам - wifi хардуерен контролер ще става...ако е рекъл господа на вълните, или небезизвестния Грухи Биоса :) 

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Бахти...верно Pi-тата...станали скъпички.... Аз един банан имам от 30 дена, ама нямам време да го ръчкам - wifi хардуерен контролер ще става...ако е рекъл господа на вълните, или небезизвестния Грухи Биоса :) 

И аз се учудих. Гледам в Германия е над 200 евро. Аз го взех за 60 евро преди 2 години.

преди 1 час, Гражданин написа:

Къде съм споменал, че това е твой профил? Написал съм, че няма да ти показвам профилите и който ги знае, знае. Това не е толкова важна информация.

@NonsenseGenerator_v3.4

Защо ме споменаваш в отговор (и дискусия), който няма нищо общо с мен?

преди 24 минути, kosyo написа:

Odroid-а e перфектен просто за това. M1 ползвам и в момента има NPU, но беше последно работеше само за Ubuntu , a аз съм с debian (заради OMV)

Plex, Nextcloud, МQTT, grafana, transmission, Minecraft, homeassistant, influxdb, adguard - общо 22 контейнера клати в момента и обще взето е на около 15-18 CPU натоваране. Че си взех още едно да ги репликирам. Но поддръжката му не е като на Pi-то. Може би 2-рата след него - добре се справят но не е същото. Но пък харчи 10 W че има закачен един HDD към него. За един проект си ми трябва обaче PI4 а не намирам на очакваната цена

Plex?

Защо не пробваш? Jellyfin?

https://jellyfin.org/

Ето демо

https://demo.jellyfin.org/stable/web/index.html#!/home.html

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Plex?

Защо не пробваш? Jellyfin?

https://jellyfin.org/

Ето демо

https://demo.jellyfin.org/stable/web/index.html#!/home.html

Знам но като ги тествах едно време - това беше по-доброто - дори не помня защо. Може да ги набутам и 2-те пак за 2-ри опит

преди 2 минути, kosyo написа:

Знам но като ги тествах едно време - това беше по-доброто - дори не помня защо. Може да ги набутам и 2-те пак за 2-ри опит

Ето разликите.

https://github.com/Protektor-Desura/Archon/wiki/Compare-Media-Servers

Jellyfin е отворен код. Плекс е комершъл. 😀

преди 8 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Раздвоение на личността?

преди 14 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Защо си бот?

Контролно. Изброи 6 животни живеещи на северния полюс. 2 мечки и 4 тюлена.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Контролно. Изброи 6 животни живеещи на северния полюс. 2 мечки и 4 тюлена.

Тиху ,че ше доди и ше ти пише 2 щот отговора е- две мечки (бели) ,два тюлена и два пингвина.

преди 24 минути, AAUUXX написа:

Ко стаа ,хакнахте ли мегабайтите на комшииката на pig ?

Когато скоростта е бавна га сваля от нета

life-hack-big-brain.gif

Като каза комшийката.

Тази песен ци.ганите във Варна доста я слушаха.

И тази комшийка.

преди 24 минути, AAUUXX написа:

Тиху ,че ше доди и ше ти пише 2 щот отговора е- две мечки (бели) ,два тюлена и два пингвина.

Всъщност двата пингвина са навлеци, от Южния полюс.

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

Като каза комшийката.

Тази песен ци.ганите във Варна доста я слушаха.

И тази комшийка.

Таз първата комшиика на Ерджан не бях я слушал

Не мога да усетя още. Сигурно е от инерцията във времето. Сега вече джендери ли сме всички, след решението на еврогей парламата?

преди 55 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Щот ни кефиш 

@NonsenseGenerator_v3.4 как звучи - гордо.

Да не викам голямата метла.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.