Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Пффф, пак някакви актуални системи. В Берлин такива системи сигурно някой ден ще ги въведат.

Засега сме на факсимиле и поща, която я носят някакви с велосипеди.

Блажен живот е това. Разтоварваш мазнинки, правиш мускули на краката, носиш вести на хората.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 36 минути, Sliderum2 написа:

Блажен живот е това. Разтоварваш мазнинки, правиш мускули на краката, носиш вести на хората.

Ми, хубаво, но има и рискове. Понякога се бави писмата.

• Автор

ИТ много шамани малко хихи

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Работаю в университете.

Недавно коллеги разбирали завалы в лаборатории информационных технологий и обнаружили прекрасно сохранившийся артефакт - устройство ввода координатное "Мышь". 1990 года выпуска.

Фабрика "Марсианка"

Советская мышь | Пикабу (pikabu.ru)

15908857041833463.jpg

1590885353193283582.jpg

Че ми стана интересно - какво е прейскурант ? Чак пък и номер.

Нещо като - презкура ми е №2... 

преди 20 минути, Teemo написа:

Аз не знам руски, не съм от това поколение, учил само 1 година. Аз го разбирам като каталог.

Прейскурант — Википедия (wikipedia.org)

преди 21 минути, Teemo написа:

Производство е ,не което си мислиш :D

преди 1 час, AAUUXX написа:

Производство е ,не което си мислиш :D

Понеже изникнаха много въпроси :

- От едно до колко е скалата

- Едно е най - малкия, или най - големия

- Има ли значение номера, когато - няма водка, жената не пуска...

...................................... и други такива.

• Автор

Е, нема такъв смех...... Дракона от копърка стана.. рейсаджия

току-що, petie1 написа:

Не съм рейсаджия, бе :) От години правя почти всички рекламни материали на споменатата фирма. Която, м/у дригото не се занмава само с превози

• Автор
преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Не съм рейсаджия, бе :) От години правя почти всички рекламни материали на споменатата фирма. Която, м/у дригото не се занмава само с превози

Знам бе ама нали знаеш кат кажат че сестра ти урва иди доказвай че нямаш сестра

преди 25 минути, petie1 написа:

Какво е копърка? Във Варна мисля, че казват на тази риба - трицона. Доколкото знам е риба. Рейс мисля, че е автобус. На диалект.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Какво е копърка?

Нелегален таксиметров превоз! На времето се правеха добри пари (до 120 лв на ден - чисти). Трябваше само да имаш кола, различна от руска, да знаеш 2-3 лафа на англ и иврид. Е, и връзки в КАТ и ДАИ

• Автор
преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

Какво е копърка? Във Варна мисля, че казват на тази риба - трицона. Доколкото знам е риба. Рейс мисля, че е автобус. На диалект.

Копърка също е и нелегално такси хихи .. Тошев и Драконс се джанкат на тая тема

преди 37 минути, NewRedDragon написа:

Нелегален таксиметров превоз! На времето се правеха добри пари (до 120 лв на ден - чисти). Трябваше само да имаш кола, различна от руска, да знаеш 2-3 лафа на англ и иврид. Е, и връзки в КАТ и ДАИ

Е и колата ти трябва да прилича на такси. Няма ли опасност някой да те хване?  По законно явно не се печели пари и се принуждаваш.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Е и колата ти трябва да прилича на такси. Няма ли опасност някой да те хване?  По законно явно не се печели пари и се принуждаваш.

Тогава, нямаше задължение за цвят, брандиране и т.н. Дори легалните бяха всякакви - марки, модели, цвят.

Изобщо не ти трябва да приличаш на такси - договаряш се директно с хора на летището, по хотелите и т.н. Лошото е, че нямаше мобилни телефони и беше малко трудна комуникацията :) Ама "туриста" го щавихме, като плякина пред чейндж

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Тогава, нямаше задължение за цвят, брандиране и т.н. Дори легалните бяха всякакви - марки, модели, цвят.

Изобщо не ти трябва да приличаш на такси - договаряш се директно с хора на летището, по хотелите и т.н. Лошото е, че нямаше мобилни телефони и беше малко трудна комуникацията :) Ама "туриста" го щавихме, като плякина пред чейндж

Е, хубаво, че съм избягвал такситата. Като гледам, то от Катедралата до Морска ще ми вземе за 40 км сигурно. А то е 5 минути пеша.  А представям си от Катедралата до Аспарухово, сигурно ще ми каже, че е 100 км и 30 минути престой по Аспаруховия мост. Имало задръстване. :)

преди 53 минути, АСПЕКТ написа:

Рейс мисля, че е автобус

Не е така, много хора грешат като мислят че "рейс" е самата машина. Всъщност,  "рейс" е термин означаващ пътуването(по маршрута) на обществено превозно средство.

А добър ви вечер.:bye1:Аз па си спомням още през 90-те тогава бях малак де таксита бол и всички бяха мешени и си бяха частни или към някоя фирма. И си сложат само радиостанция и след време ги накараха да станат жълти и да си накичат табелките на покрива че са таксита.:D

Ставам нов човек - чай от лапад и NostalgiaTV.

Да бе, автобус, пътуване по маршрута... а "куче влаче рейс"...

- Ало, България, Варна, какво става при вас?
- Оооо, велики фараоне, човека взе парите и...

Припев:
Пирамиди, фараони и балъци за милиони.
Куче влаче, рейс, диря няма няма хей. (х2)

...

преди 16 минути, Sliderum2 написа:

Не е така, много хора грешат като мислят че "рейс" е самата машина. Всъщност,  "рейс" е термин означаващ пътуването(по маршрута) на обществено превозно средство.

Сигурно идва от немски език. Reisen означава пътувам, но се изговаря райзн.

преди 17 минути, АСПЕКТ написа:

Е, хубаво, че съм избягвал такситата. Като гледам, то от Катедралата до Морска ще ми вземе за 40 км сигурно. А то е 5 минути пеша.  А представям си от Катедралата до Аспарухово, сигурно ще ми каже, че е 100 км и 30 минути престой.

Това беше някога, градски :) Сега вече не става. По друг начин се прави - законово съобразно

Ето screenshot от поръчка, през онлайн системата на една от таксиметровите фирми от преди минути.

6 км х 1.10 лв = 7 лв. Добавяш 2 лв първоначална такса, станаха 9 лв (грубо). 

image.jpeg.3551abbcfdf336e2be6d6cfa1fc64a4e.jpeg

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Това беше някога, градски :) Сега вече не става. По друг начин се прави - законово съобразно

Ето screenshot от поръчка, през онлайн системата на една от таксиметровите фирми от преди минути.

6 км х 1.10 лв = 7 лв. Добавяш 2 лв първоначална такса, станаха 9 лв (грубо). 

image.jpeg.3551abbcfdf336e2be6d6cfa1fc64a4e.jpeg

Само 5 км? То това ми е 3,4 метро станции в Берлин. Пеша го изминавам за 15 минутки.

Е 5 евро е добре. Не е чак толкова скъпо за немците.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Само 5 км? То това ми е 2 метро станции в Берлин. Пеша го изминавам за 15 минутки.

Е ти даде пример - катедрала - аспарухово :) Толкова са - окло 6 км до центъра на аспарухово

Не можеш за 15 мин. Средната скорост на пехеходец, без зор, е около 5 км/ч. Като вземеш под внимание баира на аспарухов мост - отиде час и половин

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.