Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 28 минути, IvanKirov написа:

Като псувате да ви се радвам ли искаш?

Не знам кой те е псувал ,но знам че ти разнасяше из форума снимка със среден пръст на брейка която ни показваше, а за квалификациите ти които са безброй няма за какво да повдигам въпроса.

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 10 минути, AAUUXX написа:

Не знам кой те е псувал ,но знам че ти разнасяше из форума снимка със среден пръст на брейка която ни показваше, а за квалификациите ти които са безброй няма за какво да повдигам въпроса.

Цял албум има на Брейка, не е само снимка. 

https://www.kaldata.com/forums/gallery/album/2109-киробрейка/

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

Ти като си грамотен защо пускаш тема тогава?  Направи си тема, измери я с осцилоскоп.

Хихи, с КСВ метър се гласят тия съгласувания. Осцилоскопи за тез честоти са една цифра, колкото заплатата ти за 100 години.  Отделно, че не може да свърши работа за това. 

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

Виждам, че не разбираш. Видя ли че не е лесно? Бяла прахообразна смрад? Смени си коката.

Е хлорът е газ, в казармата ръсихме с бял смърдящ прах в нужниците, за дезинфекция. Пак му викахме хлор. Нарицателен малоумен казармен жаргон. 

преди 17 минути, IvanKirov написа:

И кво направи като участвА? Принципно неграмотен си да схванеш елементарни неща, като диаграма на насоченост, сфазиране и съгласуване на кабели, вълнови съпротивления и т.н. Дори разстоянието м/у активните елементи не се избира случайно. 

Ама в пенсионерски клуб дето се вълнувате само от малоумни измислени турски любовни драми - все едно да ви приказвам за квантова физика! 

Чак ми е жал за вас, кви неща ви вълнуват и занимават. Полк. Марков вика, само в кмб турците си продавали филмовите помии. Не знам дали е вярно, винаги съм се чудил що за олигофрени ги гледат. Само турбо изкукали бабишкери, на предпоследна стъпка в живота. 

Има логика, най-бедния и прост народ сме в ЕС, и по-смотани от някои африкански колонии. В Република Габон пенсионната система е по-читава от нашата. 

Не мога да разбера, защо обиждаш кака Хайрие?

преди 13 минути, AAUUXX написа:

Все още ли му се връзвате? Какви класификации? Живее на село в къщата коптор, наследена от и подарена от родителите му членове на БКП. Които родители са му помогнали да изкара лека казарма, като са го натикали в някакъв университет. 

Освен къща антика, колата му е на 50 години, пералнята е Дианка, 

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Хихи, с КСВ метър се гласят тия съгласувания. Осцилоскопи за тез честоти са една цифра, колкото заплатата ти за 100 години.  Отделно, че не може да свърши работа за това. 

Е хлорът е газ, в казармата ръсихме с бял смърдящ прах в нужниците, за дезинфекция. Пак му викахме хлор. Нарицателен малоумен казармен жаргон. 

Аз не работя в казармата, че да ръся смърдящ прах. Нямам идея, ти си знаеш. 

преди 6 минути, IvanKirov написа:

КСВ метър?

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Все още ли му се връзвате? Какви класификации? Живее на село в къщата коптор, наследена от и подарена от родителите му членове на БКП.

Чат пат и у София се завъртам. 

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Които родители са му помогнали да изкара лека казарма, като са го натикали в някакъв университет. 

Освен къща антика, колата му е на 50 години, пералнята е Дианка, 

Не са ми помагали за казарма. Ходи служи ти, после ми се отваряй по тия теми!

Ти и колА нямаш, дори настойник ти плаща Насъщния. Неспособен себе си да издържаш. 

преди 2 минути, adobeaa написа:

Не мога да разбера, защо обиждаш кака Хайрие?

Да сте всички турци, да ви разбера някак. СамИ по себе си ме дразнят ориенталските имена и нрави, отделно, че разиграват малоумни измислени клюкарски драми. 

Дъвка за изхабени, слаби мозъци, неспособни да поемат повече. 

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Аз не работя в казармата, че да ръся смърдящ прах. Нямам идея, ти си знаеш. 

Аз да не би да работя? В соц училище също ръсиха с такова. Заменя натуралната смрад на кенефа, със синтетична такава. 

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

КСВ метър?

Да, КСВ - коефициент на стояща вълнА. Тряя да имаш и подходящ предавател под ръка, за да го ползваш. Не съм работил с такова, не са нещо скъпо. Осцилоскопа дето спомена е цифра, отделно дето не върши работа. Не може ли просто да си дъвчете сапунките и да не се врете дето не ви е работа?

преди 8 минути, IvanKirov написа:

Да сте всички турци, да ви разбера някак. СамИ по себе си ме дразнят ориенталските имена и нрави, отделно, че разиграват малоумни измислени клюкарски драми. 

Дъвка за изхабени, слаби мозъци, неспособни да поемат повече. 

Аз да не би да работя? В соц училище също ръсиха с такова. Заменя натуралната смрад на кенефа, със синтетична такава. 

Да, КСВ - коефициент на стояща вълнА. Тряя да имаш и подходящ предавател под ръка, за да го ползваш. Не съм работил с такова, не са нещо скъпо. Осцилоскопа дето спомена е цифра, отделно дето не върши работа. Не може ли просто да си дъвчете сапунките и да не се врете дето не ви е работа?

Да, не върши работа осцилоклопа, затова работихме с него в лабораторията. Освен с метъра, който спомена.

Ти като не умееш, това в друга работа.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Да, не върши работа осцилоклопа, затова работихме с него в лабораторията. Освен с метъра, който спомена.

Ти като не умееш, това в друга работа.

Мда, затуй бършеш след гъзове на тарамбуки, щот си много кадърен!

Осцилоскопът няма микроволтови входове, какъвто е сигналът от антена. Отделно, че за над 100 мегахерца няма да те пуснат и да се снимаш с него. Накрая, не е предназначен да мери съгласуване. 

Що не си гледате сапунките, пак да питам. 

преди 23 минути, IvanKirov написа:

Чат пат и у София се завъртам. 

Не са ми помагали за казарма. Ходи служи ти, после ми се отваряй по тия теми!

Ти и колА нямаш, дори настойник ти плаща Насъщния. Неспособен себе си да издържаш. 

Осцилоскопът няма микроволтови входове, какъвто е сигналът от антена. Отделно, че за над 100 мегахерца няма да те пуснат и да се снимаш с него. Накрая, не е предназначен да мери съгласуване. 

Осцилоклопът е за измерване.  Искаш да напъхаш антената в осцилоклопът ли? Думата генератор на сигнали, усилвател да си ги чувал? 😁

https://www.emag.bg/mini-vektoren-mrezhov-analizator-50khz-900mhz-lenta-2-8-inchov-lcd-senzoren-ekran-hf-vhf-uhf-antena-x001cyopst/pd/D5JMYFMBM/

Или поне това да си чувал?

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Мрежов_анализатор

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Осцилоклопът е за измерване.  Искаш да напъхаш антената в осцилоклопът ли? Думата генератор на сигнали, усилвател да си ги чувал? 😁

Кво общо има това с темата, дето се изака?

току-що, IvanKirov написа:

Ето ти идея за антена - против ЕТ.

download.jpg

преди 1 минута, adobeaa написа:

download.jpg

Те това е нивото на форума, това имах предвид.

Реско некомпетентни сапункаджии, нужник мениджъри, акат у всяка възможна тема.

преди 9 минути, IvanKirov написа:

Искаш да ти реша задачата ли?

Те това е нивото на форума, това имах предвид.

Реско некомпетентни сапункаджии, нужник мениджъри, акат у всяка възможна тема.

толкова си смешен и плиткоумен, че не можеш да разбереш, една шега.

хората ти показаха как да си я направиш, ти им се репчиш. Да не говоря че има на пазара, за два - трийсе кинта. чак пък и тема...

Не ти ли стига образованието да чукнеш в гугъл и да намериш скица?

преди 9 минути, adobeaa написа:

download.jpg

Има с кръгово покритие шапки и цвят по избор ,че с таз дет му предлагаш най много некоя светкавица да привлече :D

400x400_63ff70d4d03cf.jpg

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Има с кръгово покритие шапки и цвят по избор ,че с таз дет му предлагаш най много некоя светкавица да привлече :D

Ама златното покритие трябва да е, от храма в Мачу Пикчу. Иначе не лови.

преди 5 минути, adobeaa написа:

толкова си смешен и плиткоумен, че не можеш да разбереш, една шега.

Тия плиткоумия са като хапчетата. Мега изтъркан лаф, като мухлясал магданоз на всяко гърне. 

хората ти показаха как да си я направиш, ти им се репчиш. Да не говоря че има на пазара, за два - трийсе кинта. чак пък и тема...

Дори не може да схванеш защо не са 30 кинта, че не са ми показали нещо смислено, и че дори близо не вдявате съществото на проблема. Към 5000 $ са цените, за подобна предавателна. 

Не ти ли стига образованието да чукнеш в гугъл и да намериш скица?

Явно сам ще си търся съгласуването, и на проба - грешка ще тествам разстоянието м/у "активните" елементи. 

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Искаш да ти реша задачата ли?

Искам ама не можеш. 

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Тия дори не са станиолени. 

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Искам ама не можеш. 

На мен антени не ми трябва, както казах само 1 година в лабораторията. Да чета примерно Eye Diagram, примерно.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Eye_pattern

Не, мерси. 😁

media-1166738-295165-tmw-eye-freescale-f

eyediagram-img1.png?itok=BWngagIu

току-що, АСПЕКТ написа:

На мен антени не ми трябва, както казах само 1 година в лабораторията. Да чета примерно Ese Diagramm

Не ти трябва ама не пропускаш да се изакаш. Като кучето на нивата. 

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Оф той още не е решил ще приема или ще предава сигнал с таз антена :speak:

Таз простотия пък как я измисли? 

КСВ метър работи само с предавател. Нямам ни едното ни другото. 

Тия плиткоумия са като хапчетата. Мега изтъркан лаф, като мухлясал магданоз на всяко гърне. 

Дори не може да схванеш защо не са 30 кинта, че не са ми показали нещо смислено, и че дори близо не вдявате съществото на проблема. Към 5000 $ са цените, за подобна предавателна. 

Явно сам ще си търся съгласуването, и на проба - грешка ще тествам разстоянието м/у "активните" елементи. 

Искам ама не можеш. 

5000$ за антена?

И колко излиза да си я направиш ти? 2500? хахахаахахах 

Купи си ВЕФ.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Оф той още не е решил ще приема или ще предава сигнал с таз антена :speak:

На @IvanKirov стаята му.

foil-room-faraday-cage.jpeg

преди 1 минута, adobeaa написа:

5000$ за антена?

И колко излиза да си я направиш ти? 2500? хахахаахахах 

Купи си ВЕФ.

Сигурно иска да си направи радио и да излъчва на укв честота от която да ни храни щот форума му е малък вече за неговия гении.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.