Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Red Star.

За начинаещи:

image.png.c25cfd2d4f212d3c6faa62f03f7ce4b0.png

преди 2 минути, shaolin73 написа:

Човек се учи от грешките си,ама грешки не грехове.Не бъркайте греховете с грешки . Грешка, обаче да е човешка.

- По какво се различава грешка от грях ?
- Човек има право на грешки, но няма право на грях!
- Реших да правя каквото си искам и после да констатирам, че е грешка!

Не може само от своите грешки да се учиш. ;) 

Тъ, къ споделям опит тука, то някой мислят, че говоря глупости. К'во, да правим, къ не разбират от "програмен" код, Ъ?! :) 

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 3 минути, dioib написа:

За начинаещи:

image.png.c25cfd2d4f212d3c6faa62f03f7ce4b0.png

Бил Гейтс се разделя с жена си, защото я хванал с Linux!

Двама крадци влезнали в къщата на Бил Гейтс през нощта.
- Нека първо да вземем бижутата! - подшушнал единият.
- Идиот! - разгневил се другият.
- Първо ще му инсталираме Linux!

преди 1 минута, shaolin73 написа:

Linux

Е, явно не е православен, т.е. не прощава!!! :) 

От "новите" проекти аз съм за "отворения" код. Не ми е ясна тази политика "произведено от трети страни". ;) 

Едно е видно: Нещо произведено от "третия свят" е до време. ;) 

преди 10 минути, shaolin73 написа:

Бил Гейтс се разделя с жена си, защото я хванал с Linux!

Двама крадци влезнали в къщата на Бил Гейтс през нощта.
- Нека първо да вземем бижутата! - подшушнал единият.
- Идиот! - разгневил се другият.
- Първо ще му инсталираме Linux!

Happy Simon Cowell GIF by America's Got Talent

👍

Бил Гейтс

Бе велик докато имаше договор с IBM. ;) После някои му завидеха, че се "пенсионира". ;) 

Така и не се разбра какво "стана" с екипа му.  ;) 

преди 5 часа, lebel написа:

Е, така като кажаааат...

- Правим с*кс с моя... Представих си, че е Брад Пит...
- И как беше, казвай?!?
- Какво да кажа? Да е някой друг, ок, ама от Брад Пит очаквах нещо повече!

Е то Брат Пит вече е на 60,аз не бих очаквала и толкова…та така.

Добро утро на всички! 

Колкото и да пцуем ВАР-та, няма съдия, който в реално време да фане това...

spacer.png

освен с ези-тура...

https://ftv.bg/novini/ispania/239187.html

или направо видеото... https://ok.ru/video/7729218783983

едит:

преди 27 минути, Тетя написа:

Е то Брат Пит вече е на 60,аз не бих очаквала и толкова…та така.

Добро утро на всички! 

Е то оригиналът беше с Ума Търман... а па ти 2-3 пъти спомена, че харесваш оня дъртак...

Нема угодия.

преди 43 минути, dioib написа:

Бе велик докато имаше договор с IBM. ;) После някои му завидеха, че се "пенсионира". ;) 

Така и не се разбра какво "стана" с екипа му.  ;) 

Бил се опита да си направи Линукс Дистро, открадна каквото може от Юникс и избяга.

https://en.wikipedia.org/wiki/Xenix

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Бил се опита да си направи Линукс Дистро

Малък. Повечето компютри вече си имат своя ОС. Дистро или Диск, то това вече е отживелица. :) 

Из това което е на пазара: Всичко се е ориентирало към: Терминал и Сървър.  

Самият Windows вече не е "дисково" ориентиран. :) 

преди 2 минути, dioib написа:

Малък. Повечето компютри вече си имат своя ОС. Дистро или Диск, то това вече е отживелица. :) 

Питай ит специалиста той ще каже ,може да ти разкаже за тоалетните без врати,ама нема да му забелязваш.

преди 7 минути, shaolin73 написа:

Питай ит специалиста той ще каже ,може да ти разкаже за тоалетните без врати,ама нема да му забелязваш.

Koй съм аз, да се мешам у дернеците на соц дядките. До вчера сапункаджията ми се дърви, че не можело 9 канала на 1 честота DVB-T2. Че и хили се на безхаберността си. 

Ще си качвам снимките на сървър, че ще си и плащам. Мокрият сън на Apple. 

Хубаво са ви промили. 

преди 26 минути, dioib написа:

Аз си помислих, че единствено, което ти трябва е достъп до централния сървър, който те контролира. Иначе защо направиха 6G или 5G.

преди 11 минути, IvanKirov написа:

Koй съм аз, да се мешам у дернеците на соц дядките. До вчера сапункаджията ми се дърви, че не можело 9 канала на 1 честота DVB-T2. Че и хили се на безхаберността си. 

Ще си качвам снимките на сървър, че ще си и плащам. Мокрият сън на Apple. 

Хубаво са ви промили. 

Ми, направи си ти сървър и ако искаш го дай безплатно на всички, за  да си качват снимките. Безплатно. Направи един такъв сървър.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, направи си ти сървър и ако искаш го дай безплатно на всички, да си качват снимките.

И от къв зор ще си качвам снимките на сървър чужда корпорация? На някои от тях дори не можеш да си изтриеш съдържанието. 

Chromium OS не е от вчера, нещо не кълве шаранът на такова. Само дядовците зяпнали, като им показали нова мода. 

преди 2 минути, IvanKirov написа:

И от къв зор ще си качвам снимките на сървър чужда корпорация? На някои от тях дори не можеш да си изтриеш съдържанието. 

Chromium OS не е от вчера, нещо не кълве шаранът на такова. Само дядовците зяпнали, като им показали нова мода. 

Това да ти е проблемът. Твоите отпечатъците в интернета са навсякъде. Добрият начин е

Russia-to-use-typewriters-to-stop-leaks.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Това да ти е проблемът. Твоите отпечатъците в интернета са навсякъде.

Обожавам да си говоря за компютри, с мениджър отходни води, че и назидателен тон да ми държи!

преди 16 минути, IvanKirov написа:

Koй съм аз

Нали се биеш в гърдите к'ъф специалист си. Обясни човешки, а не с лайняния си изказ! Ако не го направиш, ще докажеш, че или само се дуеш и нищо не можеш(до сега няма доказателство за това) или си си просто задник.

преди 3 минути, цър-вул написа:

Нали се биеш в гърдите к'ъф специалист си. Обясни човешки, а не с лайняния си изказ! Ако не го направиш, ще докажеш, че или само се дуеш и нищо не можеш(до сега няма доказателство за това) или си си просто задник.

Е ко да ви обяснявам, оня ден AUUXX ми се дърви назидателно, че не можело 9 канала на 1 честота. 

Ко да си говорим повече. Като го пратих да си погледне менюто на лумпено-визора, да види, че на 1 честота вървят целия транспондер, вкл. кабелните. Дори сателитните са така. Той ми се хили като изоглавен. 

Кво да си говоря с вас?

преди 11 минути, IvanKirov написа:

Обожавам да си говоря за компютри, с мениджър отходни води, че и назидателен тон да ми държи!

Обожавам да си говоря за компютри с, тук няма запетая и след буквата с няма запетая, чедо на партиен деец, който довчера е доил крави в село Долно Уйно и единственият му буквар се е оказал вестник РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО, който вестник го е ползвал във външната тоалетна, докато е клецал, че и ми държи назидателен тон.

rabotnichesko_delo_1933_main.jpg

Обожавам да си говоря за компютри с, тук няма запетая и след буквата с няма запетая, чедо на партиен деец, който довчера е доил крави в село Долно Уйно и единственият му буквар се е оказал РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО, че и ми държи назидателен тон.

Дори ме мързи да се връщам да гледам изпуснал ли съм запетая. 

Оня ден диодния, кьюр кютюк пиян на мотика, писал за гроход, по 2 грешки в дума. 

Тръгнал да ми разправя за бъдещето на ОС. 

Дружки с тоя сапункаджията, дето ни учи за DVB-T2, как всеки канал вървял на отделна честота. 

Като ви кажа неграмотни и докладвате, че ви се и връзват. 

Елементарни, принципни неща не са ви ясни. 

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Дори ме мързи да се връщам да гледам изпуснал ли съм запетая. 

Оня ден диодния, кьюр кютюк пиян на мотика, писал за гроход, по 2 грешки в дума. 

Тръгнал да ми разправя за бъдещето на ОС. 

Дружки с тоя сапункаджията, дето ни учи за DVB-T2, как всеки канал вървял на отделна честота. 

Като ви кажа неграмотни и докладвате, че ви се и връзват. 

Елементарни, принципни неща не са ви ясни. 

Естествено, че те мързи, защото всичко ти е спуснато от БКП и не си се потрудил за това, което ти е сервирано и дадено. Даже вече го намираш за нещо нормално и дадено. Дори след 1990 година търсиш подобен похват и способ. Някой да ти сложи яденето на дадената и построена маса.

току-що, АСПЕКТ написа:

Естествено, че те мързи, защото всичко ти е спуснато от БКП и не си се потрудил за това, което ти е сервирано.

С оня коко папагала, дружки сте си, с мания да клепате на БКП. БКП няма от 30 години. Не чете ли новини?

преди 4 минути, IvanKirov написа:

С оня коко папагала, дружки сте си, с мания да клепате на БКП. БКП няма от 30 години. Не чете ли новини?

Има БКП. Сега се наричат ГЕРБ-СДС. Внуците продължават тяхната дейност. Сиреч ти. Продължавай с твоето сервилничене. Сервилничене към погрес. Мотото на твоята фамилия. ГЕРБът на фамилия Кирови. Иван разсилният.

преди 28 минути, IvanKirov написа:

Е ко да ви обяснявам, оня ден AUUXX ми се дърви назидателно, че не можело 9 канала на 1 честота. 

Ко да си говорим повече. Като го пратих да си погледне менюто на лумпено-визора, да види, че на 1 честота вървят целия транспондер, вкл. кабелните. Дори сателитните са така. Той ми се хили като изоглавен. 

Кво да си говоря с вас?

@AAUUXX се е доказал тук като специалист по това, а ти тук единствено си се доказал като специалист по хвърлянето на л.айна и пропаганда на БКП. Самохвалство, агресия и оскъден речник. Без грам покритие. Ако дам на роботът всичките ти коментари и го накарам да обобщи с просто изречение,  би написал, че този потребител Иван Киров е трол.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.