Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 18 минути, АСПЕКТ написа:

Клеопатра

7341ace7-c03d-4e7d-acff-73a77f5e0015_w12

За Клеопатра не си на прав път. Тя е била точно такава.
Нейните потомци са днешните копти, приели християнство след като древен Египет фалира. Тяхното християнство е смес от православие и католицизъм. Днес те живеят в Египет, Етиопия и най-вече Еритрея. Носят огромни дървени кръстове под дрехите, но следват датите според Католицизма.

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 2 минути, Profruit написа:

За Клеопатра не си на прав път. Тя е била точно такава.
Нейните потомци са днешните копти, приели християнство след като древен Египет фалира. Тяхното християнство е смес от православие и католицизъм. Днес те живеят в Египет, Етиопия и най-вече Еритрея. Носят огромни дървени кръстове под дрехите, но следват датите според Католицизма.

Баси интересния диалог сте заформили...

Колкото е тъпо Жулиета да се играе от чернокожа, толкова е тъпо и определението "хората се играеха от красиви бели" и т.н....

Особено пък написано от някой претендиращ, че е от еврейски произход, като се знае, че хилядолетия евреите не са били смятани за хора....

Хората са хора, без значение от цвета на кожата им, нито пък цвета определя дали от хора са еволюирали в човеци - Хомо сапиенс....

Срещал съм "бели", които са по-близо до маймуните, както и "цветнокожи", които са доста повече Хомо сапиенс от болшинството "бели"...

А Клеопатра е представителка на елините и по-конкретно на древните македонци....

Нищо египетско няма в нея, нито пък древните египтяни са били "черни"....

Коптите действително произлизат от древните египтяни, но нямат никаква връзка с Птолемеите, чиято представителка е Клеопатра....

Преди да пишете нещо, поне малко се постарайте да проверите дали не пишете откровени глупости....

преди 1 час, Profruit написа:

Да, има микронизиран абразив.
Всъщност с паста за зъби "избелвах" някога стъклата на фаровете на Seat Cordoba/Toledo. Te не бяха от стъкло, а пластмасови. С годините пожълтяваха/потъмняваха от слънцето, от годините и прилагах процедура "изпилване на зъбите на стар кон". Внимателно, без фанатизъм, с кръгови движения "стъклата" изсвестляваха. Третирането отнемаше по 1/2 час време на фар.

Надписа по капачката е лазерна литография. И да се надраска си в плюс. Увеличава се контактната повърхност. Има таблица в CNC, определяща изискването за степен на полираност на повърхността на радиатори за охлаждане на радио-детайли. И там конкретно се занижава типа на плоскостността, за по-голяма контактна повърност.

Абразив няма да купувам защото не виждам къде другаде би могъл да ми послужи. Остава варианта със пастата за зъби, във нея има фин абразив и се надявам да се изчистят затъмнените участъци по повърхността на капачката. Ако не се получи, поне след процедурата ще ухае на свежо. 😀

преди 23 минути, Звяра! написа:

Абразив няма да купувам защото не виждам къде другаде би могъл да ми послужи. Остава варианта със пастата за зъби, във нея има фин абразив и се надявам да се изчистят затъмнените участъци по повърхността на капачката. Ако не се получи, поне след процедурата ще ухае на свежо. 😀

Шегувам се.

Сори!

А добър ви ден.:bye1:Аз до преди малко си цъках в ефбет на една машинка и си чаках мачовете ама те па взеха че ме издъниха мама им мръсна. Та както си седях и си лепих си пиех и биричката и по едно време, май ме хвана и незнам кво ми стана машинката, ми нареди мама и стара цял екран камбани и аз с целия си акъл кво ми стана взех че се качих на масата. И като започнах с някви кючеци както бях на масата и изведнъж единия крак поднесе подхлъзнах се и право в вратата се забих и си излепих кажи речи сериозно крака в плочките.

Седнах си пак на леглото взех пак да си цъкам и тея маймуни от ефбета като започнаха пак в движение да превъртат машинката и да си лапат наред като невидяли ми се отщя да продължа да цъкам. И сега си дрема ем ме боли крака ем и бирата ми свърши а нещо и ме мързи в тая жега да скокна за бързо до магазина.

@Звяра!Откъде ти хрумна тази идея да ползваш паста за зъби. По добре си вземи изопропилов спирт или чист медицински спирт от някоя аптека а също така можеш да изчистиш капачката на процесора и със ракия или друг алкохол ако ти се намира под рака.

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Откъде ти хрумна тази идея да ползваш паста за зъби

Ноу просто - пастата за зъби е абразив и ако на капачката има дръта термо паста с пастата за зъби се сваля мн. по-лесно

Баси, при Гуардиола нема празно. "Норд" или "латино" сичко е артисто в Commedia dell'arte. Ма нема значение, че Юнайтед и така ш'си паднат. Трее си и дузпа. Защо намразих Барса... Още не могат да излязат от ерата на "трупата".

едит:

преди 12 минути, vlado1985 написа:

...

@Звяра!Откъде ти хрумна тази идея да ползваш паста за зъби. По добре си вземи изопропилов спирт или чист медицински спирт от някоя аптека а също така можеш да изчистиш капачката на процесора и със ракия или друг алкохол ако ти се намира под рака.

С Macallan 1926 мое ли?

• Автор
преди 11 минути, vlado1985 написа:

също така можеш да изчистиш капачката на процесора и със ракия

И да получи пиян бот ли? :)

преди 9 минути, lebel написа:

Баси, при Гуардиола нема празно. "Норд" или "латино" сичко е артисто в Commedia dell'arte. Ма нема значение, че Юнайтед и така ш'си паднат. Трее си и дузпа. Защо намразих Барса... Още не могат да излязат от ерата на "трупата".

С Macallan 1926 мое ли?

Аааа аз не бих си позволил да похабя такова уиски и то за една капачка на процесор. Най вероятно ако го направя ще ми стане гадно и ще ме боли глава.

А за по добро почистване на капачка вместо паста за зъби или алкохол да ползва може да си взема една шурка и да си полира капачката. 

Ето една шкурка за пример със същата шкурка съм полирал няколко капачки на стари процесори.:D

https://bashmaistora.bg/fibershayba-bosch-r444-125x2223mm-r120-prod62714.html

преди 24 минути, vlado1985 написа:

Владо, със спирт задължително почиствам, но има тъмни участъци които искам да премахна.

Spoiler

5.png.cd590a7aa3f769478c15bc018527ec5a.png

Имам паста против кариес, дали да не пробвам и със нея? 😂

преди 1 минута, Звяра! написа:

Владо, със спирт задължително се почиства, но има тъмни участъци които искам да премахна.

Покажи скритото съдържание

Незнам какъв спирт имаш аз от доста години не пия твърдо само бира си лепя. Но винаги си имам при мен ракийка и си я ползвам най вече за да си почиствам някои платки и то ако ме домързи да стана да си потърся спирта а твоя спирт незнам какъв е но явно е слаб пробвай със някоя ракия примерно 50-55 градусова.

току-що, vlado1985 написа:

Незнам какъв спирт имаш аз от доста години не пия твърдо само бира си лепя. Но винаги си имам при мен ракийка и си я ползвам най вече за да си почиствам някои платки и то ако ме домързи да стана да си потърся спирта а твоя спирт незнам какъв е но явно е слаб пробвай със някоя ракия примерно 50-55 градусова.

Не се ли вижда на снимката шишенцето? Етилов спирт - 95%! 🙂

преди 7 минути, Звяра! написа:

Владо, със спирт задължително почиствам, но има тъмни участъци които искам да премахна.

Покажи скритото съдържание

Май ти трябва Isopropanol и Ацетон. 

току-що, Звяра! написа:

Етилов спирт е за медицината.

Да му резне и малко краставичка...

преди 1 минута, Звяра! написа:

А пише ли колко градуса е. И да ти кажа честно съмнявам се много с паста за зъби да има ефект капачката може да блесне със шкурката за която съл дал линк в предишния ми пост но вече за това сам си решаваш и ако не те ежал за надписите по капачката разбирасе

преди 11 минути, Звяра! написа:

Това са почистващите средства:

метанол, изопропил или там както се казва на български, ацетон ...

Глори, глори Мани Юнаитед...

А Кайл Уолкър си е по-голяма гадина и от Дани Алвес (трансфериран в момента, в отбора на затвора... ако не са го пуснали вече)... което си е постижение.

едит:

преди 2 минути, adobeaa написа:

Глори, глори Мани Юнаитед...

Тухел мое издуа супата...

преди 2 минути, lebel написа:

А Кайл Уолкър си е по-голяма гадина и от Дани Алвес (трансфериран в момента, в отбора на затвора... ако не са го пуснали вече)... което си е постижение.

едит:

Тухел мое издуа супата...

Всеки ден, сменят залозите.

Вчера беше, за Почетино.

преди 15 минути, АСПЕКТ написа:

Това са почистващите средства:

Някои си купуват 300-ватови лами и после пускат теми за охлаждане... Дори влизат в заблуди, че с лъскане на капачки ще си решат проблема...

До 12-та генерация Intel бяха добър избор, но 13-т и особено 14-та генерация са си таралеж в гащите.

Със паста за зъби става, чисти се но иска да се натиска. Също и не става със всяка паста, със по гъста залепва хартията и трудно се бърши, трябва да по-водниста. Нямам обикновена паста за зъби, може би със нея ще е най-добре.

Spoiler

6.png.dd7982b7aeb20d2697bf9b0c3e2e77ee.png

преди 7 минути, Звяра! написа:

Със паста за зъби става, чисти се но иска да се натиска. Също и не става със всяка паста, със по гъста залепва хартията и трудно се бърши, трябва да по-водниста. Нямам обикновена паста за зъби, може би със нея ще е най-добре.

А какво е наложило да искаш да изчистиш капачката до блясак. Със паста за зъби както ти написах незнам какъв ефект ще има но със спирт ще се изчисти а ти защо неуспяваш това вече няма как да го знам. Но дори и със мокра кърпичка пак може да се почисти капачката и при това бързо.

преди 1 час, vlado1985 написа:

А добър ви ден.:bye1:Аз до преди малко си цъках в ефбет на една машинка и си чаках мачовете ама те па взеха че ме издъниха мама им мръсна.

Точно вас ви реди Киро брейка - поколението, дето седи у хазарта, и не може да си върже обувките. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.