Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Как гледам, тая вечер, живот и здраве, че до 22 има цяла вечност, ше отворим Реал, Пул и Арсенал. Вместо да броя овце.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 25 минути, vlado1985 написа:

Дори и да ми кажат да се свържа със съпорта което ми го казаха няколко пъти съпорта какво ще направи при положение че плащането е извършено от мрежата на а1.

И при съпорта предполагам че няма да се види моя номер и номера на другото лице което си е направило покупка.

А и като не се знае акаунта който е ползван за покупката иди го намери но и а1 явно доста ги мързи или така им изнася да не си четат общите условия. Също така могат за секунди да забранят покупките от apple media services.

https://media.a1.bg/newsite2018/private/pdf/appledcb/DCB-apple-terms.pdf

Влади, всеки номер си има абонат. На този абонат има досие с услугите които ползва. Като не им се занимава - да погледнат и да ти кажат за какво си абониран, става за секунди. Ти после си търси правата.

преди 17 минути, Rustborn написа:

Влади, всеки номер си има абонат. На този абонат има досие с услугите които ползва. Като не им се занимава - да погледнат и да ти кажат за какво си абониран, става за секунди. Ти после си търси правата.

Напълно си прав но човека който е използвал номера ми за покупка е въвел номера ми в apple магазина на ябълките даже и ми е чудно как се е сдобил със четирицифрения код. Без съмнение има голяма дупка при а1 но като ги знам колко са смотани не ми се мисли и в интернет има не малко дискусии с подобен проблем.

Аз ще ставам защото трябва да се позанимавам с една машина която ще я стягам за подарък на един познат и все отлагам.

Та реших тази вечер изморен неизморен да свърша тази работа е то само трябва да и сложа едно захранване и да закача едно ssd и да и кача win7 защото друга версия на джама неиска човека.:D

преди 2 часа, vlado1985 написа:

Дори и да ми кажат да се свържа със съпорта което ми го казаха няколко пъти съпорта какво ще направи при положение че плащането е извършено от мрежата на а1.

И при съпорта предполагам че няма да се види моя номер и номера на другото лице което си е направило покупка.

А и като не се знае акаунта който е ползван за покупката иди го намери но и а1 явно доста ги мързи или така им изнася да не си четат общите условия. Също така могат за секунди да забранят покупките от apple media services.

https://media.a1.bg/newsite2018/private/pdf/appledcb/DCB-apple-terms.pdf

Аз говоря в общия случай. Разбира се, че може да се направят забрани или ограничения.

Чудна ми е как Георги Попвасилев как казва на жена си - дай една ракия малко салатка...

преди 3 часа, vlado1985 написа:

Напълно си прав но човека който е използвал номера ми за покупка е въвел номера ми в apple магазина на ябълките даже и ми е чудно как се е сдобил със четирицифрения код. Без съмнение има голяма дупка при а1 но като ги знам колко са смотани не ми се мисли и в интернет има не малко дискусии с подобен проблем.

Аз ще ставам защото трябва да се позанимавам с една машина която ще я стягам за подарък на един познат и все отлагам.

Та реших тази вечер изморен неизморен да свърша тази работа е то само трябва да и сложа едно захранване и да закача едно ssd и да и кача win7 защото друга версия на джама неиска човека.:D

Не е въпроса как са те хакнали - варианти бол. Звъниш на съпорта и казваш - имам абонамент за еди какво си, спрете го. Това е. 

После фактори ресет на телефона и смяна на паролите на всички пощи и отписване отвсякъде, където си се чекнал из нета. Включително и от събскрипции.

преди 17 часа, Емил Костов написа:

Въобще не искам да споря с теб. Ако аз съм радиоточка както ми казват, то ти си цял симфоничен откестър! 

И аз те уважавам независимо, че имаш различно от мнение. ;) => Разбирам твоята логика. :cheers:

Успех!

... 

Добро утро! :newspaper:

преди 7 часа, Rustborn написа:

Не е въпроса как са те хакнали - варианти бол. Звъниш на съпорта и казваш - имам абонамент за еди какво си, спрете го. Това е. 

После фактори ресет на телефона и смяна на паролите на всички пощи и отписване отвсякъде, където си се чекнал из нета. Включително и от събскрипции.

И пак няма гаранция, че ще се отърве. Давам пример преди 1 година с мой познат, който е на Виваком. По същия начин започва да плаща на месец по 20,30 дори 40 лева. По фактурата се вижда, че се правят плащания към Apple Store, но не от неговия телефон, а този на сина му. И двамата не са с Iphone. В крайна сметка се оказа, че синът му с негов приятел са направили регистрация в една игра, където се иска телефонен номер и парола и когато се купуват оръжия, брони или каквото там се сетиш нещата стават автоматично. Само първият път е искало някакви кодове и пароли. Та не винаги операторът може да направи нещо.

Преди това пак мой познат се оплаква, че на сметката на телефона на жена му се начисляват на месец по 10 или 20 лева. При проверката се оказва, че понеже обича да играе табла се е абонирала за online срещи ( без да е прочела) с хора и играят нещо като турнир. Добре, че си беше запазила SMS-те в телефона. Обади се на номера, посочен в SMS и и спряха абонамента.

Та не винаги операторите са виновни. Да не говорим, че в общите условия на самия договор пише, че операторът не носи отговорност, ако клиентът не знае как да работи с дадената услуга. А това дето се пише, че операторите са в комбина с такива сайтове и точат сметките на клиентите и нарочно го правят е пълна простотия. 

Разбира се, не защитавам А1.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

"Измекярини"  вечно ке има! ;) ="Истински" IТ (Ай Ти да платиш или направиш) специалисти. :)

преди 2 часа, Емил Костов написа:

И пак няма гаранция, че ще се отърве. Давам пример преди 1 година с мой познат, който е на Виваком. По същия начин започва да плаща на месец по 20,30 дори 40 лева. По фактурата се вижда, че се правят плащания към Apple Store, но не от неговия телефон, а този на сина му. И двамата не са с Iphone. В крайна сметка се оказа, че синът му с негов приятел са направили регистрация в една игра, където се иска телефонен номер и парола и когато се купуват оръжия, брони или каквото там се сетиш нещата стават автоматично. Само първият път е искало някакви кодове и пароли. Та не винаги операторът може да направи нещо.

Преди това пак мой познат се оплаква, че на сметката на телефона на жена му се начисляват на месец по 10 или 20 лева. При проверката се оказва, че понеже обича да играе табла се е абонирала за online срещи ( без да е прочела) с хора и играят нещо като турнир. Добре, че си беше запазила SMS-те в телефона. Обади се на номера, посочен в SMS и и спряха абонамента.

Та не винаги операторите са виновни. Да не говорим, че в общите условия на самия договор пише, че операторът не носи отговорност, ако клиентът не знае как да работи с дадената услуга. А това дето се пише, че операторите са в комбина с такива сайтове и точат сметките на клиентите и нарочно го правят е пълна простотия. 

Разбира се, не защитавам А1.

Далече съм от конспирации. Той сам се е нашил някъде, или са го лапнали през телеграм, или през... Много варианти са. Да му кажат поне къде и какво плаща, за да търси начин да го спира. Не знам на предплатена дали може да се извади пълна или там както се казваше фактура. Че на основната пише само - смс еди колко си.

пп И за да се направи първото плащане, трябват поне 15 минути и сам да го активираш. Той си знае къде е ровил. Ако са му се появили големи букви - 100% е от там. В Etsy, Amazon, Shopify, Bazar, OLX и подобни, има хиляди които само чакат нови "клиенти" ...

преди 9 минути, Rustborn написа:

Далече съм от конспирации. Той сам се е нашил някъде, или са го лапнали през телеграм, или през... Много варианти са. Да му кажат поне къде и какво плаща, за да търси начин да го спира. Не знам на предплатена дали може да се извади пълна или там както се казваше фактура. Че на основната пише само - смс еди колко си.

пп И за да се направи първото плащане, трябват поне 15 минути и сам да го активираш. Той си знае къде е ровил. Ако са му се появили големи букви - 100% е от там. В Etsy, Amazon, Shopify, Bazar, OLX и подобни, има хиляди които само чакат нови "клиенти" ...

Телеграм неползвам а и тоя смс дойде от itunes и след него започнаха да ми кацат другите смс-и да ми благодарят за плащането.

Телефона го сканирах няколко пъти с няколко антивирусни и е чист.

преди 1 час, Rustborn написа:

Могат да го ориентират. Но това са А1 все пак! :)

преди 53 минути, vlado1985 написа:

Телеграм неползвам а и тоя смс дойде от itunes и след него започнаха да ми кацат другите смс-и да ми благодарят за плащането.

Телефона го сканирах няколко пъти с няколко антивирусни и е чист.

Няма как от iTunes да ти изпратят съобщение за платежно, при положение че нямаш акаунт. Чукнал си някой линк, или си въвел номера където не трябва, или е някой фрий трайл... Виж внимателно изпращача.

Казвам ти пак, за последен път, ти си прави каквото искаш - звъниш на съпорта и казваш да ти спрат всички абонаменти. Имаш това право - търси го.

преди 11 минути, Rustborn написа:

Няма как от iTunes да ти изпратят съобщение за платежно, при положение че нямаш акаунт. Чукнал си някой линк, или си въвел номера където не трябва, или е някой фрий трайл... Виж внимателно изпращача.

Казвам ти пак, за последен път, ти си прави каквото искаш - звъниш на съпорта и казваш да ти спрат всички абонаменти. Имаш това право - търси го.

Човека който ми е използвал номера за покупки в itunes е въвел там номера ми и така номера минава но как е научкал четирицифрения код незнам.

А за звъненето на съпорта от сутринта и до преди малко им звънях няколко пъти и след едно минутно слушане на авто записа им с глупостите веднага прекъсва връзката даже и акаунт си направих при тях но никъде не видях да има онлайн чат или да се пише по имейл на съпорта.

преди 39 минути, vlado1985 написа:

Човека който ми е използвал номера за покупки в itunes е въвел там номера ми и така номера минава но как е научкал четирицифрения код незнам.

А за звъненето на съпорта от сутринта и до преди малко им звънях няколко пъти и след едно минутно слушане на авто записа им с глупостите веднага прекъсва връзката даже и акаунт си направих при тях но никъде не видях да има онлайн чат или да се пише по имейл на съпорта.

Винаги ме засърбява черепа отвътре с теб...

Няма как да ти използват телефона за плащане през iTunes защото първо трябва да получиш смс с код и той не е 4 а 6 цифрен, първо да го направят тръстед от айтюнс и чак тогава трябва да си дал изрично съгласие в А1 за плащане през телефон и най - накрая да получиш смс с още един 6 цифрен код който да удостовери плащането.

Сам си се набил някъде - извади си детайлна фактура и там ще пише кой, кога и за какво ти е взел пари.

преди 45 минути, Rustborn написа:

...

Коктейл "Кучешки търбух" от "Москва - Петушки".

"... предлагам ви коктейла "Кучешки търбух", напитка, която засенчва всичко. Това е вече не напитка — това е музика на сферите. Кое е най-прекрасното на света? Борбата за освобождаване на човечеството. А още по-прекрасно е следното (записвайте си):

- Бира жигульовска — 100 г
- Шампоан "Садко" — 30 г
- Разтвор за премахване на пърхут — 70 г 
- Спирачна течност — 35 г
- Синтетично лепило БФ — 12 г
- Флайтокс — 20 г

Всичко това отлежава една седмица, смесено с тютюн за пури..."

преди 12 минути, lebel написа:

Коктейл "Кучешки търбух" от "Москва - Петушки".

"... предлагам ви коктейла "Кучешки търбух", напитка, която засенчва всичко. Това е вече не напитка — това е музика на сферите. Кое е най-прекрасното на света? Борбата за освобождаване на човечеството. А още по-прекрасно е следното (записвайте си):

- Бира жигульовска — 100 г
- Шампоан "Садко" — 30 г
- Разтвор за премахване на пърхут — 70 г 
- Спирачна течност — 35 г
- Синтетично лепило БФ — 12 г
- Флайтокс — 20 г

Всичко това отлежава една седмица, смесено с тютюн за пури..."

Нема кой да го чака цяла седмица.

ftv-то са ени познавачи...

Байерн ще приземи Арсенал;
Аталанта ще загуби във Франкфурт;
Интер ще измъкне точка в Мадрид;
Ливърпул ще се справи с Айндховен;
Галатасарай ще запише поредна победа в ШЛ...

ум да ти зайде.

преди 1 час, Rustborn написа:

Няма как да ти използват телефона за плащане през iTunes защото първо трябва да получиш смс с код и той не е 4 а 6 цифрен, първо да го направят тръстед от айтюнс и чак тогава трябва да си дал изрично съгласие в А1 за плащане през телефон и най - накрая да получиш смс с още един 6 цифрен код който да удостовери плащането.

Сам си се набил някъде - извади си детайлна фактура и там ще пише кой, кога и за какво ти е взел пари.

Е няма как но явно се е получило да ми използват, номера за плащане и съобщението, първото което получих както казах беше със четирицифрен код. Ако искаш ще направя скрийншот да се увериш.

А шестцифрен код нямам както и нямам акунт в епъл но днес реших да си направя акаунт и да видя дали имат онлайн чат и някаква форма за писане по имейл на поддръжката но не видях такива. И за регистрацията на акаунта получих шестцифрения код.

Преди малко успях да се свържа с съпорта на ябълките по телефона и понеже не съм много на ти с английския използвах преводача но той па по време на разговор неще да превежда неговата мама. Та го дръпнах на другия ми телефон и така си правих близо половин час мохабет с съпорта е вярно беше бавно ама се разбрахме де обясних им какъв е проблема и те провериха номера ми дали е правено при тях някакви покупки.

И да оказа се че е правено покупки но част от информацията е криптирана и те немогат да я видят и човека ми каза че ще деактивира акаунта който е ползвал номера ми за покупки и ще махне номера ми от системите им. Каза ми че го е направил това нещо та кат си заредя баланса ще си проличи какво са направили или не.:D

преди 29 минути, vlado1985 написа:

Е няма как но явно се е получило ...

"Новият Android троянски вирус Sturnus краде пари и блокира смартфони, маскирайки се като... познати приложения от рода на Google Chrome"

едит: от коментарите...

Да, много интересно. Всеки ден четем за подобни „магически вируси“, които правят всичко самостоятелно, а на практика НИКОЙ не е виждал такова нещо. Заразяването с подобни вируси е съвсем целенасочено, на нужните хора, за определени цели.

...

Е, па той не е направен да го виждаш 🙂

преди 12 минути, lebel написа:

"Новият Android троянски вирус Sturnus краде пари и блокира смартфони, маскирайки се като... познати приложения от рода на Google Chrome"

едит: от коментарите...

Да, много интересно. Всеки ден четем за подобни „магически вируси“, които правят всичко самостоятелно, а на практика НИКОЙ не е виждал такова нещо. Заразяването с подобни вируси е съвсем целенасочено, на нужните хора, за определени цели.

...

Е, па той не е направен да го виждаш 🙂

Но по интересното е как този който ми е използвал номера е научкал четирицифрения код.

преди 35 минути, vlado1985 написа:

Но по интересното е как този който ми е използвал номера е научкал четирицифрения код.

зависи от кода...

- Не мога да повярвам, че някой е успял да ми хакне акаунта!
- К'ва ти беше паролата?
- Годината в която папа Григорий IX развива в трактата «Decretals» идеята за «perpetua servitus iudaeorum».
- И коя година е това?
- 1234.

преди 1 час, lebel написа:

зависи от кода...

- Не мога да повярвам, че някой е успял да ми хакне акаунта!
- К'ва ти беше паролата?
- Годината в която папа Григорий IX развива в трактата «Decretals» идеята за «perpetua servitus iudaeorum».
- И коя година е това?
- 1234.

Е аз при ябълките нямам акаунт и това съобщение ми кацна всъбота късно вечерта както си зяпах филм и само като го отворих видях че е от itunes и отдолу виси четирицифрения. А и аз по принцип винаги си слагам сложни пароли но не в това е причината по скоро съобщението мяса на фишинг.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.