Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 не се стартира. Проблем с хард диск или не ?

Препоръчан отговор

Здравейте

Имам проблем, който не ми се беше случвал до момента.

Днес, като стартирах компютъра ми се появи черен екран с  две опции да стартирам windowsa  по нормален начин или със startup repair, което е препоръчително.

Window failed to start. A recent hardware or software change might be the cause

If Window files have been damaged or configured incorrectly, startup repair can help diagnose and fix the problem. If power was interrupted during startup, choose start windows Normally.

Launch start up repair

Start window normally

Като го стартирах по нормален начин не иска да зареди и отново ме връща на същото.

После като опитах със startup repair пак нищо не става.

Показва син екран, все едно е заредил уина и нищо не показва.

Ако опитам да инсталирам  уиндоус от флашката като я буутна на set up зарежда до безкрай, познавам по това, че се върти кръгчето.

Предполагам, че проблемът е в хард диска, какво може да е станало ?

Евентуално възможно ли е да се възстанови информацията от хард диска, ако е повреден, при положение, че не може да се стартира операционната система ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами може да се е повредил харддискът, очевидно. 

Да, може да се възстанови информацията, но ако е наистина ценна, препоръчвам да се обърнеш към специалист, срещу (сериозно) заплащане. Като не си правиш бекъп - плащаш си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каква грешка ти дава на синия екран може ли да кажеш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С "жълти" захранвания" първото, което си заминава е HDD ! Но ако зареди под Сейф Мод може да се окаже и някой ъпдейт. Рестарирате после и се надявате да се ролбекне уин-а .В следствие за да не се случи същото спирате ъпдейтите или пък преминавате към Win10 .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Къде може да се намери такъв специалист ? Някой от вас може ли да ми препоръча ?

На синия екран не дава никаква грешка, ако дам start with repair ми показва снимката,която съм прикачил.

Ако се опитам да да инсталирам друг уиндоус с флашката ми дава подобен екрен само, че зарежда до безкрай и нищо.

С това live СД не съм запознат. Ще го разгледам, но как ще инсталирам софтуера, като не се включва уина ?

Силно се съмнявам да е от захранването, едва ли.

problem 2.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Ivan23 написа:

Къде може да се намери такъв специалист ? Някой от вас може ли да ми препоръча ?

https://datarecovery.bg/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цъкай F8 като стартираш компа и избери после сейф мод . Като зареди напълно дай рестарт и стискай палци да ролбекне понеже мисля това е от ъпдейт .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като дадох ф8, опитах всички възможно опции, които имаше сейф мод, сейф мод с networking, command prompt имаше и други, с всичките ме връща до черния прозорец .

Window failed to start. A recent hardware or software change might be the cause

If Window files have been damaged or configured incorrectly, startup repair can help diagnose and fix the problem. If power was interrupted during startup, choose start windows Normally.

Launch start up repair

Start window normally

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, Ivan23 написа:

Ако опитам да инсталирам  уиндоус от флашката

Пробвай следното - отвори компютъра и разкачи кабела за данни на твърдия диск.Стартирай компютъра от флашката с инсталатора на Windows. Ако зареди до настройка на език/часова зона, значи твърдият диск е дефектирал и трябва да се смени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, rostislaf написа:

Изтощена батерия за BIOS може ли да направи такава мизерия

Имаше навремето едни Dell-ове , където деф.конфига на БИОС бе заложено дисковете да са в RAID вместо IDE или AHCI mode, та трябва ръчно да се сетне всеки път , като се разкачи от захранване заради заминала батерия !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Явно е дефектирал, както си и мислех, като изключих кабела за данни на харда, флашката си тръгна. Може ли да се оправи диска в такъв случай, хардуерно ? При включване не издава звук на развален, докато имам един друг хард диск на повече от 12-13 години, бръмчи много, но си работи. Как изобщо се възстановяват данните след като изобщо не иска да се включи ? Какво може да е причината на хардуерно ниво ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Ivan23 написа:

При включване не издава звук на развален,

А звук на изгорял?
Ремонтът на дефектирал диск, ако е възможно, е скъпо удоволствие.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Включих към друг пц, който има хард, направих работещият хард да го зарежда като първи а другият, който мисля, че е повреден като втори и пак не тръгва. Ако го разкача, другият хард си тръгва. Явно дефектният пречи на другия понеже и на двата има операционна система, въпреки че другият съм го пуснал, като първи от биоса. Не знам вече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поправимо ли е ? Следя дали издава някаква звуци, обаче не. Първоначално си надявах, че може главата да е заседнала, в такъв случай и аз можех да го оправя, обаче не е от това, а доколкото четох, тогава издава звук харда.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Ivan23 написа:

Поправимо ли е ? Следя дали издава някаква звуци, обаче не. Първоначално си надявах, че може главата да е заседнала, в такъв случай и аз можех да го оправя, обаче не е от това, а доколкото четох, тогава издава звук харда.

Ако е механичен проблем ще издава звук, ако е нещо по платката, няма. Вобще сега той върти ли? Има ли звук.

Има ли SSD някаде вързан?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, alf000 написа:

Ако е механичен проблем ще издава звук, ако е нещо по платката, няма. Вобще сега той върти ли? Има ли звук.

Има ли SSD някаде вързан?

Върти да, няма SSD. Явно е по платката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 година по-късно...

Понеже проблемът ми е същия както на lvan73 за това пиша тук. Успях да снимам екрана с грешката която ми дава при зареждане на уиндоус-аScreenshot_2022-04-03-10-09-07-353_com_miui.gallery.jpg.be8959a320ded156655f07b81de4ea57.jpg

Котгато сложа буутваща флашка успява да зареди до някакъв сейф Мод, но не е както трябва. Имам снимки от последователността, ако е необходимо. 

Някой има ли идея за тази грешка? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Таз грешка е от драйвър - обикновено IDE/SATA драйвърът - повреден или липсващ
При стартиране "помпи" клавиш F8, като се появи меню за избор със стрелките избери
Last good known configuration и натисни Enter.
Ако това не помогне след рестарт и F8 избери Safe mode with command prompt.
Като стигнеш там, в черния прозорец напиши devmgmt.msc и натисни Enter.
Покажи снимка на екрана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам снимки от целия процес. По късно ще ги кача, понеже са големи и трябва да ги намаля.

След буутването от флашката стигам до момента в който трябва да избера кой сейф Мод да избера, но вариантите са Уиндоус 10. На флашката и на парада уиндус 7. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...