Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно ползването на безжични устройства

Featured Replies

Здравейте. 

Купих си скоро безжични мишка и клавиатура. Марката е Logitech и на двете.

Много са удобни за работа. Обаче аз нямам много опит с подобни устройства.

Искам да попитам за срока на работа на батериите.

В смисъл, че се чудя дали когато не работя с компютъра и съм го изключил е 

нужно да спирам и мишката и клавиатурата от копчетата им? Дали някой има наблюдения 

за най-правилната експлоатация на тези машинарийки? Благодаря! 

преди 1 час, ivov написа:

Искам да попитам за срока на работа на батериите.

Принципа е, че оригиналните издържат най-много. 

Характерно за всички батерии се състои: Сами се разреждат дори да не се ползват. 

Най-оптималния вариант според мен е да се вземат за тоя сорт устройства два комплекта батерии които могат да се презареждат. Да, ще се наложи да се вземе и вид зарядно, но тези първични разходи в бъдеще се изплащат, защото не винаги на пазара са "свежи" батериите за еднократно ползване. 

Наскоро, мисля, че преди месец, се наложи да купя батерии точно за клавиатура и мишка ... хм .... определено марката Tesla (поне тук в България") е менте. 

Принципно за клавиатура и "мишка" в едно на марката  Logitech ползвам вградения "нещото" за изключване, защото в противен случай приемо-предавателя на "ефирен" сигнал си работи и реално се консумира по-голяма енергия от "саморазпад". 

Успех!

Съвременните безжични мишки и клавиатури се изключат сами ако не се употребяват няколко минути. След нова се активират с първото натискане на някой бутон. От копчето ги изключвай ако няма да ги позваш няколко дни.

Преди време реших да пробвам една безжична мишка. Взех си и зарядно и резервни батерии. Изкарваха 4-5 дни и трябваше да се зареждат отново. Така приключих с тази технология поне що се отнася за мишки и клавиатури.

преди 2 часа, ivov написа:

скоро

преди 2 часа, ivov написа:

Марката е Logitech и на двете.

Колко скоро? Точен модел на мишката и клавиатурата?

Колко време си ги ползвал до сега, свърши ли заряда, с какви батерии (ако са сменяеми) ... все неща който ти знаеш!

Най-елементарното е да пробваш два периода с еднакви батерии - при единия не пипаш нищо, при другия гасиш от копчето.

В сряда, 13.01. ги получих от куриера и от тогава ги ползвам ежедневно. 

Става дума за Logitech Wireless Keyboard K230. 

За нея пише следното на сайта на търговеца Работа в продължение на години (до 2-годишен живот на батерията)
С до 2-годишният живот на батерията и автоматично заспиване, можете да наваксате във Facebook, да изпращате имейли на приятели и да се чуете в Twitter в продължение на години, без да се налага да сменяте батериите. 

Мишката е модел Logitech M185.  

За нея пише също оптимистични неща: 

• 12-месечен живот на батерията

• До една година без да има нужда от смяна на батерията.  

Аз обаче все пак знам, че винаги има лека пресиленост в рекламата и затова питам как е в действителност. 

Ако някой знае да сподели. 

преди 1 час, ncl написа:

Преди време реших да пробвам една безжична мишка. Взех си и зарядно и резервни батерии. Изкарваха 4-5 дни и трябваше да се зареждат отново. Така приключих с тази технология поне що се отнася за мишки и клавиатури.

Аз пък зареждам батерии веднъж на 2-3 месеца. Клавиатурата ми е 'delux КА 160' с 1 малка ААА батерия, мишката ми е 'Rapoo 7800P' и работи с 2 АА батерии (може да работи и само с 1 батерия). Ползвам компютъра по цял ден, понеже работя от вкъщи.

Logitech Combo MK270 и батерии дурасел. Държат много, може би година, че чак нямам спомен откога не съм ги сменял. Никога не ги изключвам. Миналата година по едно време мишката почна да позапецва по екрана, сложих нова батерия и това е.

Ползваш ги докато се изтощят и ги сменяш с други. Божа работа е колко ще издържат.

преди 16 часа, ivov написа:

Ако някой знае да сподели. 

Лека по лека темата отива към: До колко време издържат батериите?! Те издържат докато в тях има заряд. Разреждането на същите зависи от начина на ползване на устройството. То си е божа работа, кога някой ще ползва устройството и кога не. Останалото е статистика и за какво ти е да знаеш?! Това е число между 1/12 и 10 години = 5,04 години при положение, че производителят правилно е оразмерил изделието и номинално ползване. За другото се ползват методи от висшата математика. Това е по теория, а иначе само Бог знае ... :) 

По-лесно е да натрупаш личен опит. Взимаш един учебник за 8-ми клас, четеш, виждаш кои формули да ползваш, правиш програма, залагаш съответните параметри и имаш точно кога ще падне заряда. По този начин планираш кога да купиш нови, за да може да ги смениш когато им падне заряда. 

По-горе някъде бе споделено, но да го изкажа по следния начин: В резерва винаги трябва да имаш поне клавиатура с кабел, ако не поддържаш резервни батерии или нямаш други дистанционни от където може да вземеш временно батерии, за да си продължиш играта или свършиш спешната, неотложна  работа в момента в който установиш, че безжичните клавиатура и мишка са спрели да работят. 

Що се касае за марките = Да, за момента Лоджитех са "водеща" фирма на такива изделия. 

Успех!

п.п. При автомобилни гуми е същото, но не и при ползвани от състезатели. :) ... хм .... то май и при компютрите, но .... :) там зависи от производителите на ОС или игрите ... :)

От личен опит:
безжични клавиатура + мишка, при мен са A4Tech в комплект
на клавиатурата сменям батериите на 2 месеца
на мишката на 4 месеца

Друг вид ползване:
мишка Logitech, сменям батерия на 6 месеца.

Нищо не се гаси с ключетата отдолу и при двата случая. Операционната система също не оказва никакво по-различно влияние.

Зависи си от мишката и клавиатурата, от фактори като: енерго-потерблениие на лазера/оптиката, за безжична свързаност и пр. 

Ако батериите на комплекта се сменят  2 или 3 пъти в годината, алкални батерии. Ако се изтощават два пъти в месеца или през 20 дни( като моята Redragon M688) само два чифта акумулаторни са решението. 

Logitech, правят едни от най добрите и издръжливи  мишки за работа а именно Logitech MX Master. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.