Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дженерали отказват да платят застраховка

Препоръчан отговор

Имаме застраховка "дом" при Дженерали. Преди около месец ни падна мазилката на тавана в хола. Около една трета от тавана се откъсна, като причини и доста щети на мебелите и други вещи в хола. От Дженерали дойде служител който направи опис на щетите.
Днес получихме писмо от Дженерали в което ни казват че няма да заплатят щетите, като за причина посочват че тавана не отговарял на някакви строителни стандарти. Мазилката на тавана е правена преди повече от 30 години. Не знам какви са били строителните стандарти тогава и сега, или какви са строителните стандарти според Дженерали. Лично на мен ми изглежда като намиране на извинение за неплащане на застраховка.
Мога ли да ги съдя тези мошеници, и заслужава ли си?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, andrei1122 написа:

Имаме застраховка "дом" при Дженерали. Преди около месец ни падна мазилката на тавана в хола. Около една трета от тавана се откъсна, като причини и доста щети на мебелите и други вещи в хола. От Дженерали дойде служител който направи опис на щетите.
Днес получихме писмо от Дженерали в което ни казват че няма да заплатят щетите, като за причина посочват че тавана не отговарял на някакви строителни стандарти. Мазилката на тавана е правена преди повече от 30 години. Не знам какви са били строителните стандарти тогава и сега, или какви са строителните стандарти според Дженерали. Лично на мен ми изглежда като намиране на извинение за неплащане на застраховка.

Виж какво ти покрива застраховката като за начало, както и си провери всички клаузи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако можеш си търси правата до дупка и ги съди и дано да ги осъдиш.

От такива "тарикати" като тях страдаме ние потребителите и сме на този хал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичките застрахователи са тарикати, не само дженерали.

Почти съм 100% сигурен че полицата му покрива щети с нулева вероятност като от термоядрена война и нашествие на извънземни, но не и щети от паднала мазилка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, andrei1122 написа:

Добре като сте плащали застраховката са ви взели парите и са ви застраховали. А сега излиза , че нямате застраховка. Бива ли такава работа. Нали за това си плащате и си правите застраховка я. Еее не е коректно според мен , но най добре си намерете адвокат и той ще ви вземе парите мисля.

https://www.advokatami.bg/blog/problemi-zastrahovatel/

https://ies.bg/uslugi-zastrahovatelno-pravo/zastrahovka-imushtestvo/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За да тръгнете да си търсите правата, то първо прегледайте подробно застрахователната полица.

За падналата мазилка = Трябва Ви експертно становище което да установи причината да се случи това. При положение, че експертното лице Ви издаде легитимен документ за причините на падане, то направете справка в застрахователната  полица дали е "застрахователно събитие". Ако е такова, то първо направете възражение към ЗД и може да го уважат. Чак след това при повторен отказ, то може да заведете съдебен иск. Трябва да се съберат достатъчно факти, за да може да се докаже в съда, че не са следвали договора (да, застрахователната полица е договор...) и съда да отсъди във Ваша полза при констатиране, че ЗД не е спазило договореностите по ЗП.

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

/Off

преди 11 часа, ined написа:

щети с нулева вероятност

Преди 20 години след поредната смяна на гобственик (евреин) на 2 високи сгради в NY след 2 седмици се случи тотал щета И на двете сгради от сблъсък със самолети. В застраховката имаше и такова покритие. Май за сефте. Някой да е чул че застрахователят е отказал плащане? А може и да е фалирал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...