Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем при връзка на PC с Yamaha RX-V585

Featured Replies

Имам проблем при връзката на компютърът с ресийвъра. Свтрзани са чрез HDMI, но след около 2-3 часа работа рейсъвара изключва. Сменях кабели, портове, същата работа. Реших да включа лаптоп и в продължение на 12 часа, докато бее включен, проблем нямаше. Излезе предположение, че контактът няма заземяване и го смених с такъв със заземяване (сградната инсталация има заземяване, но самият контакт беше без и го смених и свързах към жълто-зеленият кабел). Проблемът остана. Като добавка мога да кажа, че и компютърът, и ресийвъра, и приставката на телевизията, и адаптора на рутера са вързани към един разклонител, който си е най-обикновен. Електротехник ме посъветва да включа компютърът и ресийвъра в различни контакти, в различни токови кръгове, защото се получават хармонични трптения които задействат защитата на ресийвъра. Това хубаво, но идва доста неудобно с кабели през цялата стая. Така или иначе в момента съм в процес на тестване на тази система и за сега след около 5 часа ресийвъра не е изключвал. Ако се окаже наистина това проблемът, бих ли могъл да ги вържа отново в един разклонител, но със защита и каква защита трябва да има?

Електротехник ме посъветва да включа компютърът и ресийвъра в различни контакти, в различни токови кръгове, защото се получават хармонични трптения които задействат защитата на ресийвър - Мисля направо да го включиш в съседа. Къде ги намирате тези електротехници.

Като за начало кажи марка и модел на проблемния компютър както и на лаптопа, също така и с какви опрационни системи са. Освен това кажи и за каква приставка за телевизия говориш.

преди 9 минути, ivo23 написа:

...
Електротехник ме посъветва да включа компютърът и ресийвъра в различни контакти, в различни токови кръгове, защото се получават хармонични трптения които задействат защитата на ресийвъра.
...

Дрън-дрън ярина.

• Автор
преди 10 минути, Profruit написа:

Дрън-дрън ярина.

И като е дрън-дрън, защо за момента тази система работи?

преди 12 минути, Емил Костов написа:

Електротехник ме посъветва да включа компютърът и ресийвъра в различни контакти, в различни токови кръгове, защото се получават хармонични трптения които задействат защитата на ресийвър - Мисля направо да го включиш в съседа. Къде ги намирате тези електротехници.

Като за начало кажи марка и модел на проблемния компютър както и на лаптопа, също така и с какви опрационни системи са. Освен това кажи и за каква приставка за телевизия говориш.

Костов, марката на обувките и ризата ми трябват ли ти?

преди 1 минута, ivo23 написа:

Едно нещо като работи не го пипай повече, няма значение защо и как работи.

• Автор
току-що, ined написа:

Едно нещо като работи не го пипай повече, няма значение защо и как работи.

Мисля, че поясних защо питам! Не искам да се спъвам в кабели из целият апартамент!

преди 5 минути, ivo23 написа:

Костов, марката на обувките и ризата ми трябват ли ти?

Е щом си мислиш, че се подигравам твоя воля. От хармониците на тока е.

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Е щом си мислиш, че се подигравам твоя воля. От хармониците на тока е.

За какво са ти марките, като нямат нищо общо в случая? Принципът на работа на тези неща е един и същ и не зависи от марката, освен защитата на ресийвъра

преди 26 минути, Profruit написа:

Дрън-дрън ярина.

Извинявам се, става въпрос за хармоници.

ХАРМОНИЦИ В ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАЩИТЕ МРЕЖИ

преди 9 минути, ivo23 написа:

Щом си Тома Неверни, купи си осцилоскоп на 100Mhz, превключи на 10х и покажи тези хармоници, които активират защитите.

• Автор
току-що, Profruit написа:

Щом си Тома Неверни, купи си осцилоскоп на 100Mhz, превключи на 10х и покажи тези хармоници, които активират защитите.

Добре, кажи къде е проблемът и как да се реши

преди 14 минути, ivo23 написа:

Извинявам се, става въпрос за хармоници.

ХАРМОНИЦИ В ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАЩИТЕ МРЕЖИ

Знаеш ли какво е X1, X2, Y1, Y2 кондензатор?

• Автор
преди 2 минути, Profruit написа:

Знаеш ли какво е X1, X2, Y1, Y2 кондензатор?

Хайде да преминем към адекватни отговори на посоченият проблем

Не знам какъв е бил този електротехник, но като електроинженер мога да кажа следното: при аудио-видео техника плюс компютър като източник задължително всички устройства трябва се свържат към една точка (един контакт) на един токов кръг с разклонител. Защото, ако се свържат към различни контакти на един токов кръг - по-близко и по-далече от устройствата, се получава разлика в потенциалите спрямо земя между различните контакти и някое устройство може да изпуши или да изключи защита. Така че ги вържи към един контакт. Аз имам над 10 устройства в аудио-видео система и съм ги навързал с разклонители към един контакт.

А за защитата на ресивъра - изпробвай да завъртиш щепсела на кабела на ресивъра на 180 градуса и така го включи в контакта на разклонителя.

А за разклонител със защита - най-добри са разклонителите със защита APC SurgeArrest. 

• Автор
преди 20 часа, Михайлов написа:

Не знам какъв е бил този електротехник, но като електроинженер мога да кажа следното: при аудио-видео техника плюс компютър като източник задължително всички устройства трябва се свържат към една точка (един контакт) на един токов кръг с разклонител. Защото, ако се свържат към различни контакти на един токов кръг - по-близко и по-далече от устройствата, се получава разлика в потенциалите спрямо земя между различните контакти и някое устройство може да изпуши или да изключи защита. Така че ги вържи към един контакт. Аз имам над 10 устройства в аудио-видео система и съм ги навързал с разклонители към един контакт.

А за защитата на ресивъра - изпробвай да завъртиш щепсела на кабела на ресивъра на 180 градуса и така го включи в контакта на разклонителя.

А за разклонител със защита - най-добри са разклонителите със защита APC SurgeArrest. 

Точно така бяха вързани, но когато използвам компютърът, на всеки около 2-3 часа ресийвъра се изключва. Не мога да разбера какво го причинява. Оставял съм радиото да работи по цели нощи и не изключвал...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.