Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор
преди 11 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

На пазара има сравнително добри памети на 3200 мхц CL 14 , които лесно стигат до тези споменати  3600 след малко настройки . Не е задължително да се купува рам на 3600 CL 16 , която е на по-високи цени . 

Чудесно :) Предложи ми комбинация от RAM и дъно, които ще ми вършат работа, възможно най-евтини.

• Отговори 61
  • Прегледи 7,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 20 минути, Rudy M. написа:

Чудесно :) Предложи ми комбинация от RAM и дъно, които ще ми вършат работа, възможно най-евтини.

Пример  - дънна платка  :  https://plasico.bg/gigabyte-a520-aorus-elite-189091.html 

рам памет :  https://factorbravo.com/product/team-group-t-force-vulcan-z-8gb-3200mhz-ddr4-cl16-18-18-38-135v  X 2  общо стават 16 Gb .

• Автор

:( 

Аз се колебая между два модела дъна, ти ми предлагаш трети, без обяснения ...

Ето защо не купувам нищо.

Лирическо отклонение:

Не разбирам от компютърни части, разбирам от фототехника. Ако някой попита във форума "Кой от тези двата апарата да си купя?" 

Nikon-Z50-vs-Nikon-D5600-size-comparison

Ще му обясня какви са разликите между двата модела, и какво е значението им. И ще го оставя да си избере. 

А няма просто да подхвърля "А защо не си вземеш един D7500". 

преди 10 часа, Rudy M. написа:

преди 10 часа, Rudy M. написа:

:( 

Аз се колебая между два модела дъна, ти ми предлагаш трети, без обяснения ...

Ето защо не купувам нищо.

На така зададен въпрос бих ти отговорил в същият стил като колегата V_A_G_A_B_O_N_D. От въпроса ти нищо не подсказва, че избора се ограничава до първоначалните две дъна и не очаквай някой да ти прави ревюта.

От постовете ти, изглеждаш на човек, който обича добре да проучва нещата преди да предприеме стъпка по закупуване на нещо и трудно се доверяваш на хората. Защо просто не потърсиш сам в google информация каква е разликата м/у А520 и В550 чипсет, за избрания процесор, дъно с колко фази ще ти е нужно, трябва ли да има охлаждане на VRM, 2 или 4 слота за памет ще ти трябват, колко добро вградено аудио ти е нужно, трябва ли ти DP или HDMI е достатъчен и тн.?

Ако си отгориш на тези въпроси сам ще стигнеш до извода какво дъно да си вземеш ако въобще възнамеряваш да си вземеш нещо.

Вдигаш стара твоя тема, на която си маркирал решение (моето решение), което предполага, че си закупил вече предложените компоненти, а се оказва, че не е така. На мен ми се струва, че ти е скучно и търсиш някакво внимание, но не разбирам защо трябва и да се заяждаш с хората. Ако греша, приеми моите извинения

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор
преди 6 часа, Gaming_Solutions написа:

На мен ми се струва, че ти е скучно и търсиш някакво внимание, но не разбирам защо трябва и да се заяждаш с хората.  Ако греша, приеми моите извинения

Грешиш. Извинен си. 

Не си търся внимание. Искам да си купя части, за да си ъпгрейдна компа. Не ми се занимава да навлизам в нова област на познания, към която по принцип не проявявам интерес. Не искам ревюта, мога да си ги намеря в нета. Искам, когато някой ми каже "трябва да си купиш дъно с 25% по-скъпо от това, което си избрал", все пак да ми каже и какво печеля за повечето пари. 

Нямам идея какво е това "фази на дъното", VRM, искам 4 слота памет и DP, слушам стерео аудио, един жак отзад ми е достатъчен, кутията ми има още един отпред. Искам прост, но компетентен отговор на въпроса коя част да избера. Можеш ли да помогнеш?

Колебаеш се м/у две платки, искаш DP, едната има, другата няма. Мисля, че избора е ясен, вземай GB A520M DS3H. В предните постове ти казаха каква е разликата м/у A520 и B550

П.П. Като го поръчваш предупреди в магазина от където ще поръчваш да ти сложат биос F13 за да запали с процесора (5600G).

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор

И крайният резултат от темата е:

large.viber_image_2021-08-31_18-44-12-06

Последно купих AMD Ryzen 5 5600G, Gigabyte A520-DS3H, 2x ADATA Spectrix D60G 8GB 3600MHz. Наложи се сам да си ъпдейтна BIOS-а, дъното го позволява и без процесор. След което всичко се сработи от раз :) , не се наложи даже да преинсталирам Windows. Само махнах интелския софтуер, и попълних липсващите драйвери.

Благодаря на всички, които се включиха в темата ми с полезни мнения.:wors: .

преди 23 минути, Gaming_Solutions написа:

Какво е това захранване?

На пръв поглед прилича на някои от по-старите поколения Фортрон . Те имат такава решетка и сходна цветова гама .  :)

• Автор
преди 39 минути, Gaming_Solutions написа:

Кутията изглежда стара и с този боксов кулер какви са температурите под товар на процесора? Какво е това захранване?

Да, кутията е стара, но върши работа. Захранването е Fortron HEXA+ 500. 

Сглобих компютъра преди няколко часа, още не съм намерил с какво да го натоваря сериозно, за да мога да ти дам инфо за температурите. Утре може да наснимам някоя панорама от 50-ина кадъра, да се пробвам :)

• Автор
преди 19 часа, Gaming_Solutions написа:

Кутията изглежда стара и с този боксов кулер какви са температурите под товар на процесора? 

Пробвах днес процесора на най-голямото натоварване, на което смятам да го подлагам - конвертиране на 22 NEF файла към TIFF в Lightroom CC Classic, с приложени корекции. Lightroom e лакома за ресурси програма, процесорът стигна до 100%, а RAM-та - до 72% (според Task manager). Температурата на Ryzen-а се вдигна до 63.2 градуса.

Устройва ме, мога да работя така.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.