Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за захранване

Featured Replies

Здравейте! Имах захранване на Super Flower, Bronze King ECO 500W, но издаваше писклив звук при изключен компютър. Пратих го на сервиз и в последствие ми се обадиха, че не може да бъде поправено и не могат да ми пратят същото и ще ми възстановят парите (94 лв.). Моля да ми препоръчате някакво друго на приблизително същата цена понеже не намирам същото. Kомпютъра ми е със следните части:

Дъно: AsRock B365M-HDV

Процесор: i3 9100f

Видео: MSI RX 570 4GB

RAM: Team Group Elite+ 8GB DDR4 2666MHz

SSD: Kingston 240GB

Благодаря предварително!

• Автор
преди 9 часа, plamen_petrov_80 написа:

Чия ценова листа и наличности да гледаме?

Без значение, стига да имат добро гаранционно обслужване.

преди 9 часа, Raze написа:

преди 9 часа, ncl написа:

Благодаря ви! Май за сега на това се спирам.

Защо ти е нисък клас "лепенка" при положение че сериозен производител ти дава за същите пари нещо с по-голяма гаранция?

• Автор
преди 15 минути, Roujin Z написа:

Защо ти е нисък клас "лепенка" при положение че сериозен производител ти дава за същите пари нещо с по-голяма гаранция?

Наведе ме мисълта, че е +50W повече и е по добре за същите пари, но явно съм сгрешил.

преди 3 часа, Casper_ написа:

Наведе ме мисълта, че е +50W повече и е по добре за същите пари, но явно съм сгрешил.

Ако искаш 550W със златен сертификат можеш да разгледаш и новия модел на Super Flower Legion, но и парите са малко повече

https://factorbravo.com/product/super-flower-legion-hx-550w-80-plus-gold

Но пък за 10лв отгоре на това има Super Flower Legion GX 650W 80 Plus Gold PRO, което е и полу-модулно (за мен е best buy за парите си)

• Автор
на 30.01.2021 г. в 19:29, Gaming_Solutions написа:

Ако искаш 550W със златен сертификат можеш да разгледаш и новия модел на Super Flower Legion, но и парите са малко повече

https://factorbravo.com/product/super-flower-legion-hx-550w-80-plus-gold

Но пък за 10лв отгоре на това има Super Flower Legion GX 650W 80 Plus Gold PRO, което е и полу-модулно (за мен е best buy за парите си)

Благодаря ви! Мисля, че ще е seasonica но малко се колебая и за COOLER MASTER MWE 550 BRONZE - V2 550W с 5 години гаранция и ASUS TUF GAMING 550W с 6 години. Идват около 100 лева.

преди 1 час, Casper_ написа:

Благодаря ви! Мисля, че ще е seasonica но малко се колебая и за COOLER MASTER MWE 550 BRONZE - V2 550W с 5 години гаранция и ASUS TUF GAMING 550W с 6 години. Идват около 100 лева.

Ако става въпрос за Seasonic S12III преди да го поръчаш провери кой е ОЕМ, защото по спомен не е Seasonic и не е с японски кондензатори. Общо взето не е като старите S12 на тази марка. Този ASUS TUF GAMING 550W при нас е 133лв и за тези пари аз лично бих избрал Super Flower-a с gold сертификат, а за още 10лв. отгоре получаваш 650W, gold сертификат и модулни кабели.
ПП. Асуса за 100лв. къде го гледаш, за тези пари и аз ще си поръчам?

• Автор
преди 34 минути, Gaming_Solutions написа:

Ако става въпрос за Seasonic S12III преди да го поръчаш провери кой е ОЕМ, защото по спомен не е Seasonic и не е с японски кондензатори. Общо взето не е като старите S12 на тази марка. Този ASUS TUF GAMING 550W при нас е 133лв и за тези пари аз лично бих избрал Super Flower-a с gold сертификат, а за още 10лв. отгоре получаваш 650W, gold сертификат и модулни кабели.
ПП. Асуса за 100лв. къде го гледаш, за тези пари и аз ще си поръчам?

В такъв случай няма да е seasonic. А относно асуса ми го предложи приятел за тези пари. Но ще помисля и над super flowera. Знам, че като производител са лидери, но веднъж опарил се човек... но все пак ще го имам в предвид и е вариант

преди 10 минути, Casper_ написа:

В такъв случай няма да е seasonic. А относно асуса ми го предложи приятел за тези пари. Но ще помисля и над super flowera. Знам, че като производител са лидери

Най - удачният вариант е да не робуваме на марки . Дори да се водят " премиум ". Част от сериите на Сийсоник нямат нищо общо,като качество и производствен контрол с продуктите им преди години . Това е валидно за почти всички производители към днешна дата .

• Автор
преди 5 часа, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Най - удачният вариант е да не робуваме на марки . Дори да се водят " премиум ". Част от сериите на Сийсоник нямат нищо общо,като качество и производствен контрол с продуктите им преди години . Това е валидно за почти всички производители към днешна дата .

Май асуса ще е най-вече заради 6те години. Ще се надявам, че като са дали такава гаранция ще има някакво качество.

• Автор
на 3.02.2021 г. в 18:32, Roujin Z написа:

В този диапазон имаш и с 10 годишна гаранция. 

А между asus-a и Cooler Master кое би ми препоръчал. Като цяло гледах и по бюджетен вариант на gigabyte с 3 години гаранция но не знам струва ли си 20-40 лева спестени за него. https://www.jarcomputers.com/Gigabyte-P550B_prod_PWRPCGIGABYTEGPP550B.html?ref=prod . Предпочитам да поръчам от сайт като gplay или jarcomputer ако можете да ми препоръчате и нещо по добро от тези места. До около 130 лева.

Много се вживяваш. Сиисоника е с 5 години и е 88 лв. в Емаг в момента.

Иначе ако искаш разни "лепенки" взимай Азиса. Освен GB имаш и A-DATA - XPG PYLON Power Supply Unit | XPG

Струва 110 лв. - Adata XPG PYLON 550W 80PLUS BRONZE (techmag.bg)

п.с. Производителя му дава 7 години - Захранващ блок Seasonic 500W, Core Series, 80 PLUS Gold, Semi Modulara, ATX v2.4, Ефикасност 90%, Вентилатор 120mm FDB Bearing,| PFC active - eMAG.bg

• Автор
преди 1 час, Roujin Z написа:

Много се вживяваш. Сиисоника е с 5 години и е 88 лв. в Емаг в момента.

Иначе ако искаш разни "лепенки" взимай Азиса. Освен GB имаш и A-DATA - XPG PYLON Power Supply Unit | XPG

Струва 110 лв. - Adata XPG PYLON 550W 80PLUS BRONZE (techmag.bg)

п.с. Производителя му дава 7 години - Захранващ блок Seasonic 500W, Core Series, 80 PLUS Gold, Semi Modulara, ATX v2.4, Ефикасност 90%, Вентилатор 120mm FDB Bearing,| PFC active - eMAG.bg

Изключих сиисоника защото по горе споменаха, че е ниско качество. Нямам познанията и опит за да си избера сам, за това се допитвам до вас и се вживявам, защото искам да взема най доброто за парите.

• 2 седмици по-късно...

Наскоро взех, Seasonic 500W, Core Series, 80 PLUS Gold за една конфигурация на около три години.

Старото, беше CM 500W OEM  PFC,( работило и в моята конфигурация, преди години), и нямаше дори бронзов сертификат. И го пенсионирах.

На първо четене , по-тихо, сравнено с горното.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.