Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще се случи, ако един младеж свикнал с удобствата на днешните времена, попадне в казармата от 1960г.?

Featured Replies

преди 3 минути, dioib написа:

:) 

На братовчеда малкия син.  (Тая година навършва 20) Сега и малко някъде в бъдеще.

Ще се записва в желаещите да служат в Армията. 

Всеки до 40 годишна възраст може да се запише. 

Питаше ме какви са изискванията и се притесняваше от психотестовете и физическите ...  

Кратко му казах: Запише се, ще те класифицират и ще служиш, ако отговаряш на изискванията. 

И друго, това важи и за девойките вече. ;) Друг е въпроса да си на щат. Там има мисии и т.н. Трябва си повечко образование, за да изкласиш във военна професия. 

Това мога да споделя!!!

всичко е за заблуда на руснаците

да не влязат във варна с подвоници както в крим  ,

на държавата и треперят шортите .

затова набират някой там на заплата да се води войник

и да кажат в сатистиката имаме толкова войника 

• Отговори 151
  • Прегледи 8,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 32 минути, dioib написа:

Аз не боравя с автомати ... с едни по-големи неща съм обучен. ;) Натискам едно нещо и .... "Запуск" направен .... останалото си е алгоритъм, за да не може да се прехване въпросното запуснато нещо ... ;) АК-ту бе актуално в миналия век. ;) 

Бе ... от Сливен съм, но ... хм ... В Трета Армия не е имало само пехота. ;) Верно е, че съм облъчен от нещо, но то определено е свързано с това: "Камъните падат, падат от небето, но син камък от Сливен е друго" .... :) 

п.п. Синьото е само отразения цвят, а не излъчения. ;)   

Само че остана едно девизионче от "малките" в Ямбол, друго всичко се наряза де по-надалеко може да ходи 😞

преди 9 минути, Генадий 35 годишен написа:

всичко е за заблуда на руснаците

Чуек ... военните са над политиката, ако не си го разбрал ... има си главнокомандващ ... нарича се Президент! ;) 

Министъра на отбраната е "старшина" ... а Парламента са "офицерите" ... 

Войната не е нищо друго, освен продължение на политиката, но с други средства. 

Живей си в мир. Прави любов и не мисли за други неща. Ползвай жените по предназначение!!! Не ги слушай ... :) Те са си такива ... :) 

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Само че остана едно девизионче от "малките" в Ямбол, друго всичко се наряза де по-надалеко може да ходи 😞

Достатъчно е да помогне ветера от Сливен ... ;) 

преди 3 минути, dioib написа:

Чуек ... военните са над политиката, ако не си го разбрал ... има си главнокомандващ ... нарича се Президент! ;)

такааа ли 

я гледай какво намерих

https://www.24chasa.bg/novini/article/9211277

старшината казва че главнокомадващия не носи отговорност и му е лесно 

преди 1 минута, Генадий 35 годишен написа:

я гледай какво намерих

Каквото желаеш = това ще намериш ... 

Гледай си любовта!!! Тя е по-важно!!!

Успех!

п.п. Някои неща не са търговия младеж!!!

преди 1 час, Чингис Хан написа:

Утре става война. Условията няма да се кой знае колко по-различни от тези в казармата през 1960г. Ти ли ще тръгнеш Бай Диоде с автомата да се сражаваш? Защото любителите на селфите, и фитнес манияците те от един дъжд се плашат, па ка моли като завалят снарядите:)

В момента не сме ли във война? Вече 1 година се борим с или срещу един вирус. Поне 1 година официално.

преди 2 часа, dioib написа:

Не ми е известно за какво им е на младежите да знаят условията в казармата някъде назад във времето.
Темата намеква, че младите не знаят какво е дисциплина.

Все едно - преди 1989 година, младежите на 18/19 години, са знаели „къде отиват“!
Без значение:

• дали ще носят „цинтове“ или „кубинки“,
  • дали ще ги облекат с „въшкарници“ или други дрехи,
  • дали ще стрелят с карабини, АК-47 (АК-74) или друго ...
преди 1 час, dioib написа:

Аз не боравя с автомати ... с едни по-големи неща съм обучен. ;) Натискам едно нещо и .... "Запуск" направен .... останалото си е алгоритъм, за да не може да се прехване въпросното запуснато нещо ... ;) АК-ту бе актуално в миналия век. ;) 

Ша натискаш, но ... ако мен ме няма - да дам координати - кой знае къде ще пратиш „пратката“!  ;)

преди 31 минути, dioib написа:

Каквото желаеш = това ще намериш ... 

Гледай си любовта!!! Тя е по-важно!!!

Успех!

п.п. Някои неща не са търговия младеж!!!

който иска ще се измъкне от неудобна ситуация

с оправдания любовта това онова 

преди 2 часа, by_chechi написа:

Това твърдение не е вярно в същността си ! Тъкмо обратното е ! :nono:

Казармата приучава към ред и дисциплина , без което всяко всяко индивидуално съществане е под заплаха , а обществото е немислимо....

Ред и дисциплина както в мисленето , така и в действието .

Казано научно (ако искаш) - приучава да се съобразяваш със , и да действаш според обективната действителност , а не според както си искаш.....

В живота това безценно умение по-трудно се придобива , а при някои и никога .....

В казармата е в най-чист вид изразено - няма как да се сбърка......

Казано просто : " Когато "битието" те фрасне яко у "съзнанието" , тогава ти идва Акъла в главата ":lol6:

...................

П.П. Който в казармата ще се "обеси" , той и в живота ще се "обеси"....:nono:

Казармата е като ваксинация бре , ваксинация в мисленето - че напоследък е твърде актуално по съвсем същите причини и начин

- " Газ , чорапи , ръкавици....!"  . Само пенсионерите не подлежат на ваксинация/мобилизация.......:lol6:

Сигурно и в затвора учат затворници на ред и дисциплина. И вече не искат да отиват в затвора и представят да са криминални съответните лица.

Хубаво, че има такива институции, като училище, казарма, затвор, че иначе къде ли ще се учим на дисциплина, на ред. 

Без тях хаос, купони, самовластие... Да покажем фитнес телце, в дискотеката сигурно.

преди 14 минути, acnekt написа:

Сигурно и затвора учат затворници на ред и дисциплина. И вече не искат да отиват в затвора и представят да са криминални.

Хубаво, че има такива институции, като училище, казарма, затвор, че иначе къде ли ще се учим на дисциплина, на ред.

Институции , необходими на всяка цивилизация , за да има държава и обществено развитие........:nono:

Иначе писанките ти са ...да кажем невежествени.....

Маугли , от гората хванат , нямало е кой да го научи ! :lol6:

преди 25 минути, acnekt написа:

В момента не сме ли във война? Вече 1 година се борим с или срещу един вирус. Поне 1 година официално.

Каква война, всички само мрънкат и недоволстват.В САЩ почти всеки има законен пистолет или пушка в къщи.В Европа има по домовете незаконно оръжие за да издържим на двайсет годишна обсада. Колко хора го грабнаха и отидоха да обстрелят онези, които ни затвориха по домовете?Онези ,които фалираха бизнесите и оставиха на ръба на мизерията сумата и семейства? Ако това с короната с беше случило през 60-те години, досега да е пламнала трета световна война.

преди 11 минути, Чингис Хан написа:

Каква война, всички само мрънкат и недоволстват.В САЩ почти всеки има законен пистолет или пушка в къщи.В Европа има по домовете незаконно оръжие за да издържим на двайсет годишна обсада. Колко хора го грабнаха и отидоха да обстрелят онези, които ни затвориха по домовете?Онези ,които фалираха бизнесите и оставиха на ръба на мизерията сумата и семейства? Ако това с короната с беше случило през 60-те години, досега да е пламнала трета световна война.

Испанския грип се е разпространил благодарение на войната. Маларията също. 
Новият в семейството на Коронавирусите подобно на другите разпространители се разпространил от проведените военните игри в Ухан.

Войните носят само глад, мизерия, смърт и болести.

Не виждам никаква дисциплина тук. 

Но, въпреки това човечеството продължава да прави войни. Редовно и систематично.

Има и други начини за ред, дисциплина. 
Войник не е винаги равно на стрелби с оръжия. 
Да ходи гол и бос на -12 градуса по скалата на Целзий. 
Войник може да служи и на обществото, на държавата.

Забелязвам в днешните глезльовци и доста черти в характера им, които са типични за нежната половина на човечеството.Говорене зад гърба, интриганстване, злоба, завист, наивност, интереси към леки нежни професии по канторите, масово неспазване на дадената дума.Имат имат силна нужда от превъзпитание, да ли ще е казарма или затвор все тая.Нека да разкажа един случей как превъзпитах един пикльо преди време.Търсех кола по един от най-известните местни сайтове.Намерих страхотен екземпляр на много занижена цена.Свързах се със собственика, оказа се един 18 годишен младеж.Каза, че колата е перфектна направихме пазарлъка и уговорката да отида да я взема на другия ден и да я докарам на ход.На другия ден два часа преди да тръгна, лапето ми пише на уатсап, че предния ден вечерта претърпял птп и сделката се проваля.Веднага чатнах, че ме лъже, и разбрах, че някой му е подшушнал, че иска много малко пари за нея.Казах му, че ще я взема за същите пари така катастрофирала.Той започна да върти да суче, че колата не била вече при него.Питах го къде, той ми каза,че била в моргата.Аз веднага проверих в централния регистър да ли колата е спряна от движение и отписана.Колата си беше в движение застрахована всичко точно.Казах му да спре да ме лъже, а да си спази направената уговорка, в противен случей ми дължи х евро , които вече съм платил за наемането на платформа, с която да докарам колата.В противен случей престигам след два часа и ще яде шамари пред родителите му, и ще трябва да им дава обяснение защо яде шамарите.Лапето разбра, че тоя път е хванат здраво на менгеме, поиска ми банковата сметка и си плати за дяволъка.

преди 1 час, Чингис Хан написа:

Забелязвам в днешните глезльовци и доста черти в характера им, които са типични за нежната половина на човечеството.Говорене зад гърба, интриганстване, злоба, завист, наивност, интереси към леки нежни професии по канторите, масово неспазване на дадената дума.Имат имат силна нужда от превъзпитание, да ли ще е казарма или затвор все тая.Нека да разкажа един случей как превъзпитах един пикльо преди време.Търсех кола по един от най-известните местни сайтове.Намерих страхотен екземпляр на много занижена цена.Свързах се със собственика, оказа се един 18 годишен младеж.Каза, че колата е перфектна направихме пазарлъка и уговорката да отида да я взема на другия ден и да я докарам на ход.На другия ден два часа преди да тръгна, лапето ми пише на уатсап, че предния ден вечерта претърпял птп и сделката се проваля.Веднага чатнах, че ме лъже, и разбрах, че някой му е подшушнал, че иска много малко пари за нея.Казах му, че ще я взема за същите пари така катастрофирала.Той започна да върти да суче, че колата не била вече при него.Питах го къде, той ми каза,че била в моргата.Аз веднага проверих в централния регистър да ли колата е спряна от движение и отписана.Колата си беше в движение застрахована всичко точно.Казах му да спре да ме лъже, а да си спази направената уговорка, в противен случей ми дължи х евро , които вече съм платил за наемането на платформа, с която да докарам колата.В противен случей престигам след два часа и ще яде шамари пред родителите му, и ще трябва да им дава обяснение защо яде шамарите.Лапето разбра, че тоя път е хванат здраво на менгеме, поиска ми банковата сметка и си плати за дяволъка.

Трябва да е бил ужасно наивен тоя дечко. Аз бих те гръмнал директно, че след теб друг ми е предложил двойна цена и ако много държиш на автомобила, ще се наложи да се бръкнеш по- дълбоко. Нали на ход щеше да я караш тая бричка, за кво си платил за платформа? :)

преди 23 минути, Радул написа:

Трябва да е бил ужасно наивен тоя дечко. Аз бих те гръмнал директно, че след теб друг ми е предложил двойна цена и ако много държиш на автомобила, ще се наложи да се бръкнеш по- дълбоко. Нали на ход щеше да я караш тая бричка, за кво си платил за платформа? :)

Тоя Дечко мое ме гръмне кога аз вкарам от пряк свободен на Реал Мадрит:)  Щях да го дера и то пред техните като гьоргьовско агне.За дето прави уговорки с хората, които не спазва.Та той ми изгуби един ден.Времето струва пари, които той трябваше да ми въстанови.Аве майна ти не си ли ходил в казармата? Там те учат да си държиш на думата. Това са принципите на истинския мъж.Аз като дам дума е като завещание, но дадат ли ми и на мен си я търся като наследство.В някоя среди много лошо се наказва неспазването на уговорки.

току-що, Чингис Хан написа:

Тоя Дечко мое ме гръмне кога аз вкарам от пряк свободен на Реал Мадрит:)  Щях да го дера и то пред техните като гьоргьовско агне.За дето прави уговорки с хората, които не спазва.Та той ми изгуби един ден.Времето струва пари, които той трябваше да ми въстанови.Аве майна ти не си ли ходил в казармата? Там те учат да си държиш на думата.

Ходил съм и точно там научих, че всяка дума е предпоследна.  :)

току-що, Радул написа:

Ходил съм и точно там научих, че всяка дума е предпоследна.  :)

Заповед , не дума !

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Заповед , не дума !

A заповедта какво е? Намигване с ухо?

преди 5 минути, Радул написа:

A заповедта какво е? Намигване с ухо?

Заповедта съществува само в служебен план /и тези на съпругите 😊/! В личен план е казана дума - хвърлен камък , тука смисъла е за заявено обещание, намерение и т.н.

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Заповедта съществува само в служебен план /и тези на съпругите 😊/! В личен план е казана дума - хвърлен камък , тука смисъла е за заявено обещание, намерение и т.н.

Това е бизнес. Сделка. Там има значение само това, което е подписано! Обещания, намерения... са за пред съпругите. :)

преди 3 часа, jhoro написа:

Ша натискаш, но ... ако мен ме няма - да дам координати - кой знае къде ще пратиш „пратката“!  ;)

Недей ме разсмива ... :) Аз съм до "адреса" и ти ги подавам ... :) 

Благодаря колега ... все още знам как да командвам позицията си ... :) 

преди 1 минута, Радул написа:

Това е бизнес. Сделка. Там има значение само това, което е подписано! Обещания, намерения... са за пред съпругите. :)

За това говорим, че който не си държи на думата /или мъжка дума/ е пу.ьо и трябва да бъде усмиван и презиран ... та казармата учише на мъжка дума !

преди 3 часа, Генадий 35 годишен написа:

който иска ще се измъкне от неудобна ситуация

Чуек ... ти шумпул ли искаш?! :)  

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

За това говорим, че който не си държи на думата /или мъжка дума/ е пу.ьо и трябва да бъде усмиван и презиран ... та казармата учише на мъжка дума !

Нищо подобно. Казармата учеше на скатавка. И да държиш на студ. И когато старшината ти каже, че цял ден сте копали канал на грешното място и утре ще копаете още един, а този ще го заравяте, да стиснеш зъби и да не го убиеш с правата лопата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.