Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво ще се случи, ако един младеж свикнал с удобствата на днешните времена, попадне в казармата от 1960г.?

Featured Replies

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Тя разликата не е толкова голяма спрямо времевата 😎. Но определено да си войник в определена епоха е едно, друго е да попаднеш в такава епоха с познания само по виртуално пуцане 😁 Друго е да рипне автомата в ръцете, да ти писнат ушите, да се налапаш с изгорели барутни газове ....

И всеки един мъж е роден войник. Защото се е родил с ...

• Отговори 151
  • Прегледи 8,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 49 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Такива глупотии и разсъждения не бях чел . .... Някакви яки психически травми трайно са нанесли щети върху "личността" ти !

Щом казваш че не си чел, вярвам ти.
А Джон е бил би-секси, той пък какви травми е имал, мани мани ...

Абе тарикат, ти спомняш ли си го времето когато бае Тошо неграмотния, нареди тия доцентите и професорите от изследователските институти да ходят да берат домати произведени от самите тях ?
Самозадоволяване го беше кръстил идиотът му комунист.

Това да те управляват подобни идиоти и ти да търпиш си е робска психика отвсякъде.

------------

За сведение на дечкото от Берлиналето, Холандецът няма как да е бил войник 1960г щото иначе щеше вече да е предал богу дух.

преди 17 минути, Белгиеца написа:

За сведение на дечкото от Берлиналето, Холандецът няма как да е бил войник 1960г щото иначе щеше вече да е предал богу дух.

Хората родени през 1930 година 1940 година според теб вече са мъртви? Няма нито един жив, който се е родил през 1940 година ли?

преди 9 минути, Белгиеца написа:

....

Това да те управляват подобни идиоти и ти да търпиш си е робска психика отвсякъде.

Нали за Армията говорим, но Дълг, Отечество, Родина .... непонятни термини , особенно щом караме на социални помощи в странство !

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Нали за Армията говорим, но Дълг, Отечество, Родина .... непонятни термини , особенно щом караме на социални помощи в странство !

Първо си оправете родовия-общинния строй в България и да стъпите на първото стъпало на пирамидата на Маслоу, после ще си говорим за Армия.

Те семейни ценности нямат, тръгнали да гледат армията. Каква армия?

преди 4 минути, acnekt написа:

Първо си оправете родовия-общинния строй в България и да стъпите на първото стъпало на пирамидата на Маслоу, после ще си говорим за Армия.

Те семейни ценности нямат, тръгнали да гледат армията. Каква армия?

Не съдете за хората от върха на личния пиедестал на който сте се самоиздигнали във виртуалното пространство!

Ааа белгийската мида яко творила

преди 1 час, acnekt написа:

Хората родени през 1930 година 1940 година според теб вече са мъртви? Няма нито един жив, който се е родил през 1940 година ли?

Холандеца ходи на работа всеки ден , катери се по стълбовете яко високо, кой би взел старец в Холандия това да прави ???
Стегни се малко, че ми почват по френската и английската телевизия по едно и също време две предавния.

Баси простотиите!!!

преди 11 часа, Чингис Хан написа:

Гледам днешната младеж и направо се отчайвам.

Ако гледах всички идиоти - отдавна да съм се отчаял!

преди 2 часа, Генадий 35 годишен написа:

защото имам милиони виртуални убийства на  шутъри и стратегии
само ми трябва да се науча да стрелям с реално оръжие

Не - трябва да се научиш да убиваш! На истински!
Да знаеш, че убития - няма да се рестартира!
Това е трудното!

преди 2 часа, acnekt написа:

И всеки един мъж е роден войник. Защото се е родил с ...

Никой не е роден ... някакъв - всеки става такъв!
Има и мъже с вагина!

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Това е напълно погрешна теза.
Който какъвто се е родил, такъв си е.
От къде накъде някой ще ми казва на мене какво да правя и как да се държа ?

Било им мерак на тъпите военни да ми точат кръвта, щото комунистите така били искали, войничетата да попълват нуждите от кръв за болниците в района на тяхната казарма.
Еми не са познали, аз знам какво да им подшушна на лелките сестри и докторици и те отказаха на мен да ми точат кръвта. Ама това не се хареса на някакъв старшина и докладва на офицер който е и доктор там. Иде военния доктор, гледа ме и пита докторицита какво ми е та не може да ме "издоят" половин кило кръв. И оная отсече че тя рискове не иска щото предпочита да си е мирна главата. Оня военния доктор си подви опашката и се разкара, а старшината се почувства в безтегловност.

После се намърдах у диспансера там където е шеф военния доктор, понеже един пич там в коридора ми каза, че си клатели караката по цял ден. Аз бях се изучил за майстор симулант от гимназиите още и това докторите много ми се връзваха. Да ама като се бях писал писар преди това и ротния офицер дойде в диспансера да преговаря с военния доктор и ме изкара оттам с право на ходене по чехли из цялото поделение ( демек до столовата и обратно в неговия кабинет). Ей побъркаха се другите да ме гледат всеки ден как мързелувам у кабинета на ротния. И цял прякор ми бяха изкарали даже. 
Ама през ноща трябваше да спя в общото помещение с всичките воиници. 
Викам им аз на ефрейторчетата да вземем да запалиме печката да ни е топличко, апа те тъпунгелите с насмешка отговарят че нямало дърва. И отидох и извадих дърва сваляйки керемиди от покрива на склада и като стана топличко, тея като тебе дето не им било студено навън, гледаха тъпо и дума не смееха да обелят. Мъже били, ама никой не посмя да дойде с мене да крадем дърва от склада, щото щели у арест да го вкарват. Какви мъже са това бе, ха ха ха ... Тия щели да защитават родината по време на война, ама ги е страх от един пиклив арест по мирно време.

А на тебе не може ли да ти мине през акъла, че някой може и да не иска да го командват ?
Това всичкото казарма е точно дали се оставяш да те командват. Слабоумните се оставят да ги командват, акълните намират начин да не ги командват и се махат оттам. Това е моето мнение по отношение на силните и слабите времена. И още в гимназиите съм се махал от бригади и от военно обучение в гората. А последната година и се бях освободил и от физкултура, сам без помощ от родители. 
Да си мъж означава да не се оставяш да те мачкат някакви си отрепки.

В моята къща аз си ги правя ремонтите сам, щото съм мъж на място с акъл и всичко ми се отдава.
Ама никога не бих работил това същото нещо за пари в чужда къща. 
Баща ми произвеждаше готварски печки за дърва и въглища. И аз мога да ти направя една пред тебе, да се смаяш и не вярваш на очите си. Ама не ми се работят такива работи постоянно бе. И камион мога да карам имам я Ц категорията, ама никога не съм отишъл тука на медицинския изпит за да е валидна за работа. Не ми се кара камион както правеше баща ми. 

Абе знаеш ли какво, виновна е баба ми ( по бащина линия) тя ми викаше да уча за да не ми се налага да работя тежка работа като баща ми.  И понеже беше добра бабичка, аз я послушах и винаги съм кръшкал да не трябва аз да съм бачкатор. А това казармата е по-лошо и от това да си бачкатор. 

Въщност темата е да ти намерим на теб оправдание, че видите ли той е истински мъж не се прекланя пред метеорологичните незгоди и се труди достойно за благото на холандския народ.
А па ония младите холанци все гледат нещо турци, араби или негри да я бачкат черната работа. Не са мъже тия младите холандци и това си е. Па и са се изпeдepacтили нещо, като мадами станали нежнички видиш ли, само нашенаца е мъжага. Мъжага ама една жена не може да го хареса и да я задържи.

Пък ти нали си ,,истински мъж,, за това жена ти се е принудила да кърти мивки у люкса за 4 хилки месечно, за да може отрочето и утре да има бъдеще, че ако чака на бащата и тя и малкия ще свършат в социално жилище под наем и ще си броят центовете от социалните белгийски помощи на диван от магазин за мебели втора употреба.

преди 1 час, jhoro написа:

Баси простотиите!!!

---

Има и мъже с вагина!

Разби ми съмненията ... от Белгия е нали?

преди 25 минути, Profruit написа:

Разби ми съмненията ... от Белгия е нали?

НЕ! Разбрал си ме обратно!
Субекта - от БеНеЛюкс ... не е интересен.

Да бъдеш „мъж“ - не определя от първичните или вторичните полови белези!

преди 8 минути, jhoro написа:

НЕ! Разбрал си ме обратно!
Субекта - от БеНеЛюкс ... не е интересен.

Да бъдеш „мъж“ - не определя от първичните или вторичните полови белези!

Тук съм съгласен.  Не съдете по корицата.

преди 2 часа, Чингис Хан написа:

Пък ти нали си ,,истински мъж,, за това жена ти се е принудила да ...

Ох горката женица, принудила се била тя, ха ха ха ...
Абе ти знаеш ли че в гимназията на синчето повечето от децата за които ми говори се оказва, че не живеят и с двамата си биологични родители.
Жена ми е извадила невероятен късмет да си има мъж до нея, който много други дами биха го сграбчили веднага ако не беше зает.

Да си истински мъж за жените е този който ще ги защитава и закриля и ще може да прави всички тези неща които те не могат.
Като бях 6-ти клас баща ми бачкаше за 2 години шофьор на автобус в Балкан турист. По онова време майка ми радваше, че и нейния съпруг ходи на работа с вратовръзка, въпреки че заплатата му беше доста по-малка от тази с камионите.
Една жена която би имала избор между бачкатор и доктор, ще избере винаги доктора.
А дали докторите са истински мъже като са избрали да се скатават на топло по бели престилки, вместо да са автомонтьори ?
Според твоите представи явно не са истински мъже докторите.

преди 1 час, acnekt написа:

Тук съм съгласен.  Не съдете по корицата.

А при евреите жените и те са истински мъже, хотят воиници ха ха ха ...
егати извратения народ.

Малко е неясно, защо малцинствен субект в Холандия, ще му дреме за днешните младежи, които колкото и да са незапознати с предишни методи за дисциплиниране, си имат свои достойнства да се справят в съвременна среда.

И, не, няма да се самоубият, няма да избягат, а ще се справят не по-зле, ако им се наложи.

Не сте ги предизвикали, не сте разбрали, колко са по-адекватни и оправни.

преди 4 часа, Maleficient написа:

Малко е неясно, защо малцинствен субект в Холандия, ще му дреме за днешните младежи, които колкото и да са незапознати с предишни методи за дисциплиниране, си имат свои достойнства да се справят в съвременна среда.

И, не, няма да се самоубият, няма да избягат, а ще се справят не по-зле, ако им се наложи.

Не сте ги предизвикали, не сте разбрали, колко са по-адекватни и оправни.

С кое ще се справи ве джанън? Щом с три чифта ръкавици реве , че му е студено, представям си да е на война без ръкавици.Ако такива трябва да защитават страната си, севернокорейската женска армия за един ден ще ги сгази като луда крава телето си.

преди 5 часа, Белгиеца написа:

Ох горката женица, принудила се била тя, ха ха ха ...
Абе ти знаеш ли че в гимназията на синчето повечето от децата за които ми говори се оказва, че не живеят и с двамата си биологични родители.
Жена ми е извадила невероятен късмет да си има мъж до нея, който много други дами биха го сграбчили веднага ако не беше зает.

Да си истински мъж за жените е този който ще ги защитава и закриля и ще може да прави всички тези неща които те не могат.
Като бях 6-ти клас баща ми бачкаше за 2 години шофьор на автобус в Балкан турист. По онова време майка ми радваше, че и нейния съпруг ходи на работа с вратовръзка, въпреки че заплатата му беше доста по-малка от тази с камионите.
Една жена която би имала избор между бачкатор и доктор, ще избере винаги доктора.
А дали докторите са истински мъже като са избрали да се скатават на топло по бели престилки, вместо да са автомонтьори ?
Според твоите представи явно не са истински мъже докторите.

Белгиец примера ти с докторите и бачкаторите е неуместен.Реално ти не се вписваш нито между едните нито между другите.Ти ставаш единствено за евнух в нечии харем.

преди 20 часа, 5kof написа:

Така ги смачваше каразмата, че ставаха на памук.  

Това твърдение не е вярно в същността си ! Тъкмо обратното е ! :nono:

Казармата приучава към ред и дисциплина , без което всяко всяко индивидуално съществане е под заплаха , а обществото е немислимо....

Ред и дисциплина както в мисленето , така и в действието .

Казано научно (ако искаш) - приучава да се съобразяваш със , и да действаш според обективната действителност , а не според както си искаш.....

В живота това безценно умение по-трудно се придобива , а при някои и никога .....

В казармата е в най-чист вид изразено - няма как да се сбърка......

Казано просто : " Когато "битието" те фрасне яко у "съзнанието" , тогава ти идва Акъла в главата ":lol6:

...................

П.П. Който в казармата ще се "обеси" , той и в живота ще се "обеси"....:nono:

Казармата е като ваксинация бре , ваксинация в мисленето - че напоследък е твърде актуално по съвсем същите причини и начин

- " Газ , чорапи , ръкавици....!"  . Само пенсионерите не подлежат на ваксинация/мобилизация.......:lol6:

Не ми е известно за какво им е на младежите да знаят условията в казармата някъде назад във времето. 

Темата намеква, че младите не знаят какво е дисциплина. Това е в следствие, на това, че много младежи са израснали без необходимото възпитание идващо от бащата. О, да някои от тях може и да имат пастрок, но до колко младежа познава баща си?! До колко майка му е втълпила, че баща му е нещастник?! До колко пастрока му уважава правата на биологичния му баща?! 

За разлика от момичетата, то при момчетата си зависи много от отношението на по-възрастен мъж и в случая отиваме на отношението на една жена към мъжете. Същата не трябва да се намества в мъжки неща, но до колко жените са разумни?! Застават ли те зад благото на мъжкото си отроче или зад своето чувство на собственост върху дете от мъжки пол?! 

Те ти така се раждат деца от трети пол. Много са изтърваните и определено по-добре да не научават какво е било в миналото. 

Тогава, в миналия век нещата бяха сурови, а сега пък са препечени. :) От една жена трудно би се получило готвач. ;) Все ще вземат да направят "негърчета", о ... не бързайте с расизма ... говоря за препечени кюфтета или кебапчета ... :) 

преди 1 час, dioib написа:

Не ми е известно за какво им е на младежите да знаят условията в казармата някъде назад във времето. 

Утре става война. Условията няма да се кой знае колко по-различни от тези в казармата през 1960г. Ти ли ще тръгнеш Бай Диоде с автомата да се сражаваш? Защото любителите на селфите, и фитнес манияците те от един дъжд се плашат, па ка моли като завалят снарядите:)

преди 11 минути, Чингис Хан написа:

Ти ли ще тръгнеш Бай Диоде с автомата да се сражаваш?

Аз не боравя с автомати ... с едни по-големи неща съм обучен. ;) Натискам едно нещо и .... "Запуск" направен .... останалото си е алгоритъм, за да не може да се прехване въпросното запуснато нещо ... ;) АК-ту бе актуално в миналия век. ;) 

Бе ... от Сливен съм, но ... хм ... В Трета Армия не е имало само пехота. ;) Верно е, че съм облъчен от нещо, но то определено е свързано с това: "Камъните падат, падат от небето, но син камък от Сливен е друго" .... :) 

п.п. Синьото е само отразения цвят, а не излъчения. ;)   

току-що, Генадий 35 годишен написа:

кой ще ни освобождава ?

Ти си свободен! Т.е. освободен от военна служба, заради непригодност ... спокойно ... ще е някоя кака ... :) 

преди 1 минута, dioib написа:

Ти си свободен! Т.е. освободен от военна служба, заради непригодност ... спокойно ... ще е някоя кака ... :) 

не заради непригодност

а щото държавата  беше фалира

и като го хванах за шията тоя с пагоните

трябва да ми давате по 3 тенджери манджа на ден щото  захарта ми пада и ставам агресивен 

ми казаха немаме пари за манджа 

скъпо ще ни струваш на българската армия освобождаваме те .

пп вярно ще е някоя кака  жените ядът по- малко некви маруливи листа и са готови могат да си вдигат  чантата с червилата

преди 15 минути, Генадий 35 годишен написа:

скъпо ще ни струваш на българската армия освобождаваме те .

:) 

На братовчеда малкия син.  (Тая година навършва 20) Сега и малко някъде в бъдеще.

Ще се записва в желаещите да служат в Армията. 

Всеки до 40 годишна възраст може да се запише. 

Питаше ме какви са изискванията и се притесняваше от психотестовете и физическите ...  

Кратко му казах: Запише се, ще те класифицират и ще служиш, ако отговаряш на изискванията. 

И друго, това важи и за девойките вече. ;) Друг е въпроса да си на щат. Там има мисии и т.н. Трябва си повечко образование, за да изкласиш във военна професия. 

Това мога да споделя!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.