Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Lag на игри след ъпдейт на Windows

Featured Replies

Здравейте, не знам и аз къде да публикувам, че извинявам се ако не е в правилния раздел.

На 12.02 ми се актуализира windows-a и от тогава всяка 1 игра ми лагва жестоко. Актуализирах и драйверите на видеокартата, но същата работа. Преди 1 година пак беше станало така и върнах системата назад преди актуализацията и се оправи, но този път не ми позволява.

Добре си. Ако беше с Андроид в един момент щяха да те надстроят без твое знание и без място памет на телефона и накрая след рестарт да спрат всичките ти услуги. Какво се оплакваш. Преинсталирай си стария Уиндоус.

А някакви по-подробни детайли за хардуера да дадеш или трябва да хвърляме боб? Изчака ли след актуализацията windows да си завърши индексиранията? Покажи натоварване на компонентите и температурите им по време на игра и на лагването.

преди 7 минути, Raze написа:

А някакви по-подробни детайли за хардуера да дадеш или трябва да хвърляме боб? Изчака ли след актуализацията windows да си завърши индексиранията? Покажи натоварване на компонентите и температурите им по време на игра и на лагването.

Ама ти още ли не си извадил боба ;).

Отказвам се вече да пиша в такива теми. Колко такива има и все се повтаря ( с какъв хардуер, версия на Windows, проблем с драйвери, проблем с натоварване и температури, грешки или BSOD) и никой не ги чете.

Нищо лично към постналия темата, но с тази недостатъчна информация няма как да се помогне.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Какво точно трябва да предоставя? Съжалявам, че не съм много на "ти" с тези неща. Ако ида в сервиз и го оставя ще го оправят ли?

Без име.jpg

Без име2.jpg

Ползваш ли някакви антивирусни програми различни от вградената в ОС ? Трябва да се види какво толкова товари този процесор т.е. виж кой процес/и/ !

преди 1 час, Arwen_lotr написа:

Здравейте, не знам и аз къде да публикувам, че извинявам се ако не е в правилния раздел.

На 12.02 ми се актуализира windows-a и от тогава всяка 1 игра ми лагва жестоко.

С какви игри имаш проблеми на този компютър ? Към днешна дата процесора не е сред най-подходящите за AAA заглавия. Графичната карта също не е висок клас. Ако са стари игри не е чак толкова слаб хардуера , но при нови такива ще се окаже ограничаващ фактор . Друго ,което ми направи впечатление е само 8 гб. рам , в тази конфигурация . Проверявал ли си машината за зловреден софтуер  или вируси натоварващи компютъра ?

• Автор

Не, не ползвам никакви антивирусни програми. Главно играя Plants vs zombies garden warfare 2, Plants vs zombies battle for neighborville. И други де, но най-вече тези, и досега проблеми не съм имала. Знам за рама, да мине лятото и планирам да направя ъпгрейд малко, но защото досега вървяха нормално и сега след тази актуализация стана така.

На 12.02 ми се актуализира windows-a и от тогава

Деинсталираш една по една (ако са повече от една) актуализациите от 12.02, рестарт и тестваш, докато намериш проблемната и KB номера й.

Отвори мениджъра за задачи и виж кой процес ти товари процесора. И антивируса нямаш...

Двуядрен процесор, натоварен на максимум - нормално е да имаш проблеми с игрите. Провери какви са му температурите при натоварване - hwinfo, Aida64 и така нататък. Помисли за ъпгрейд поне с I5, дори най-добре I7 или смяна на платформата. Дай снимка и от task manager, да се виждат процесите и ги сортирай по % използване на процесора, да се види кое товари най-много като тук:

https://i.stack.imgur.com/MDNfH.png

преди 1 минута, Raze написа:

Двуядрен процесор, натоварен на максимум - нормално е да имаш проблеми

Айде четете, бе, хорааа!

преди 2 часа, Arwen_lotr написа:

На 12.02 ми се актуализира windows-a и от тогава всяка 1 игра ми лагва жестоко.

Какво да четем? Аз виждам какво става по-горе - процесора натоварен на максимум, видеокартата на 28%. Bottleneck отвсякъде. Затова искам да видим дали нещо друго не товари процесора освен играта.

преди 9 минути, Raze написа:

Двуядрен процесор, натоварен на максимум - нормално е да имаш проблеми с игрите.

Пишеш, ама к'вот' си искаш...

преди 5 минути, цър-вул написа:

Пишеш, ама к'вот' си искаш...

Хайде като вземеш да играеш игри, тогава пиши за такива неща, които очевидно не разбираш. Чувал ли си за bottleneck изобщо?

Или си тъп, или ти има нещо! Кога ще схванеш, че този хардуер е ползван за същите игри до преди ДВА дни. И според описанието проблемът възниква СЛЕД АКТУАЛИЗИРАНЕ на ОС. Няма да им е сефте на M$

преди 6 минути, Raze написа:

Чувал ли си за bottleneck изобщо?

Не, аз живея на палмата
Новините идват със сутрешния бриз!

• Автор

И да преди това не съм имала никакви проблеми, на висока резолюция си ги играх и всичко както си му е реда. 

Без име3.jpg

Не са сортирани нещата по % процесор, но вече гледам натоварването на процесора е спаднало на 14%, нещата с играта би трябвало да са добре.

Като гледам самата игра иска доста РАМ. Може и от нея да е проблемът, особено ако се пускат и други приложения, като FB например.

• Автор

Ръчках, махах, нз и аз какво направих, гледах от разни клипчета в youtube, вече няма лаг на игрите, но ми изчезна звука. Всъщност даже нямам и тонклони, pc-то е свързано с тв с hdmi

Изпълни
%windir%\System32\rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL mmsys.cpl,,0,
десен клик на празно място в полето аудио устройствата и сложи отметки на двете позиции. Покажи картинката
Покажи и диспечера на устройства с разгърната секция Sound, video and game controllers
Направи и една профилактична проверка на системните файлове (sfc /scannow), да не би при деинсталирането на ъпдейтите да се е счупило нещо.
Изключи компютъра, извади HDMI кабела, включи компютъра да зареди до десктоп и изключи. Включи HDMI кабела и включи машината.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.