Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си преинсталирам Windowsa

Featured Replies

Как да си преинсталирам Windowsa че всичко ми се скапа, стартира ми с mircata , E - то ми е CD-RW a F ми е DVD Drive , Daemon - Toolsa използва DVD Drive G a обикновенно изполваше Е, не е от него преинсталирах го няколко пати ,немога да гледам снимки Windows Picture and Fax Viewer нешто се е прецакал, немога да трия ништо давам delete и автоматично излизам от My Computer, сканирах с NOD32 ништо не откри освен неща за Daemon Tools и Remote Administrator, някои ще ми каже ли как да си го преинсталирам :baby:sad.gif

Я се разтърси из торент-тракърите и намери ISO с инсталационен Windows.

За Арената съм сигурен че има.

За това как се преинсталирва може да прочетеш и ТУК

Този линк не беше ли вече посочен от cecov?

Благодаря и от мен тъй като много пъти търсих информация като тази тъй като е време да се налуча как стаат тия трикове.

Здравейте,

понеже разбирам страшно малко от Уиндоус искам да питам какво е това DOS?!!? Как да вляза в него,какво е BIOS и как се влиза в него ?!?!

Благодаря предварително!

Този линк не беше ли вече посочен от cecov?

Извинявам се не видях.

Тука малко оффтопик ама:

Не е ли по-добре да се направи една важна тема с ръководство за "преинсталация на Уиндоус" или изкопирано отнякъде или собственоръчно написано. Не че е лесно да се направи, но ще е много удобно за десетките потребители. Създават се все едни и същи теми, зариват се някъде надолу и се създават нови със същия и същия въпрос!

Здравейте,

понеже разбирам страшно малко от Уиндоус искам да питам какво е това DOS?!!? Как да вляза в него,какво е BIOS и как се влиза в него ?!?!

Благодаря предварително!

MS-DOS (MicroSoft Disk Operating System) е стара операционна система от Microsoft. Навремето тя бе най-използваната операционна система от DOS фамилията. Постепенно бе заменена с операционната система Windows, притежаваща графичен потребителски интерфейс, а не команден.

StartingMsdos.png

Изгледът на MS-DOS. За разлика от Windows, DOS няма графичен интерфейс.

DOS бе вградена в Microsoft Windows 98 и Windows 95, ако не се лъжа. След това, включително Windows XP и нагоре, притежават емулатор (нещо като имитация) на DOS, наречен "Command Prompt". За Windows XP може да бъде стартиран от старт менюто > Programs / All Programs > Accessories> Command Prompt.

Работата с DOS можеше да се осъществи чрез така наречените команди. Примерно за да се покаже съдържанието на диска C:\ , трябва да се напише:

dir C:\

За да научиш повече относно работата с DOS, прочети тази статия на английски език

------------------------------------------------------

BIОS вече е друго нещо. Представлява съкращение за Basic Integrated Operating System. Всъщност, BIOS е първият софтуерен код, който компютърът изпълнява, когато няма операционна система, или когато потребителят е задал да изпълни.

Чрез BIOS могат да бъдат разпознати и контролирани всякакви хардуерни компоненти от компютъра. Също може да се следи температурата на определени части на компютъра, но това вече зависи от марката BIOS, която използваш.

Снимка на един от най-разпространените BIOS-и можеш да намериш тук.

Попринцип не е препоръчително да се пипа в BIOS настройките, освен ако наистина знаеш какво правиш. Все пак, за да видиш как изглежда "на живо", ето как да влезеш в BIOS:

Рестартираш компютъра. Преди да излезе екранът, при който Windows зарежда (логото на Windows и движещата се лента отдолу, нарича се буут екран), натискаш бутона от клавиатурата "Del", намиращ се под десните цифри. Готово. Вече си в BIOS.

Тука малко оффтопик ама:

Не е ли по-добре да се направи една важна тема с ръководство за "преинсталация на Уиндоус" или изкопирано отнякъде или собственоръчно написано. Не че е лесно да се направи, но ще е много удобно за десетките потребители. Създават се все едни и същи теми, зариват се някъде надолу и се създават нови със същия и същия въпрос!

Направих такава тема вчера,надявам се вече да не се правят други теми с този въпрос.

MS-DOS (MicroSoft Disk Operating System) е стара операционна система от Microsoft. Навремето тя бе най-използваната операционна система от DOS фамилията. Постепенно бе заменена с операционната система Windows, притежаваща графичен потребителски интерфейс, а не команден.

StartingMsdos.png

Изгледът на MS-DOS. За разлика от Windows, DOS няма графичен интерфейс.

DOS бе вградена в Microsoft Windows 98 и Windows 95, ако не се лъжа. След това, включително Windows XP и нагоре, притежават емулатор (нещо като имитация) на DOS, наречен "Command Prompt". За Windows XP може да бъде стартиран от старт менюто > Programs / All Programs > Accessories> Command Prompt.

Работата с DOS можеше да се осъществи чрез така наречените команди. Примерно за да се покаже съдържанието на диска C:\ , трябва да се напише:

dir C:\

За да научиш повече относно работата с DOS, прочети тази статия на английски език

------------------------------------------------------

BIОS вече е друго нещо. Представлява съкращение за Basic Integrated Operating System. Всъщност, BIOS е първият софтуерен код, който компютърът изпълнява, когато няма операционна система, или когато потребителят е задал да изпълни.

Чрез BIOS могат да бъдат разпознати и контролирани всякакви хардуерни компоненти от компютъра. Също може да се следи температурата на определени части на компютъра, но това вече зависи от марката BIOS, която използваш.

Снимка на един от най-разпространените BIOS-и можеш да намериш тук.

Попринцип не е препоръчително да се пипа в BIOS настройките, освен ако наистина знаеш какво правиш. Все пак, за да видиш как изглежда "на живо", ето как да влезеш в BIOS:

Рестартираш компютъра. Преди да излезе екранът, при който Windows зарежда (логото на Windows и движещата се лента отдолу, нарича се буут екран), натискаш бутона от клавиатурата "Del", намиращ се под десните цифри. Готово. Вече си в BIOS.

Мнооого ти благодаря :clap::clap::clap: Страшно ми помогна със това за ДОС-а,а значи аз съм влизал в БИОС-а и преди ма поразбутах нещо и сега не ми излиза отдолу proffessional,а преди излизаше :clap:

• Автор

изтеглих Windows Xp сега на диск ли трябва да го запиша

Да. Трябва да го запишеш на CD, препоръчително с Nero Burning ROM.

Правиш го във формат .ISO ( ако не е ) и го записваш :wors: Ако това ,което си свалил ,си има всичко - би трябвало да можеш да буутнеш от записания ти диск .

За това как да го запишеш може да прочетеш ТУК , а как да преинсталираш Windows ТУК

Да, tao, напълно прав си. Извинявам се за грешката и благодаря за поправката!

• 2 години по-късно...
Много добре сте го обяснили ама как да го направя в .ISO файл ? ohmy.gif ??

Щом си го свалил от някой торент би трябвало да е .iso.Иначе с UltraISO се прави iso файл.

не сам го свалил от сайт .. един приятел го имаше на диск и аз само го копирах ..

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.