Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на SSD за лаптоп acer aspire e5-773g-35vg

Виж решението Разрешен от Колев 74,

Препоръчан отговор

Искам да сложа на acer aspire e5-773g-35vg SSD. Какъв тип трябва да избера и има ли определено място за него или трябва да се сложи на мястото на HDD?

В момента разполагам с 1 TB SATA 5400rpm

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

- като гледам дънната платка има м.2 конектор 2280 (със САТА интерфейс! ), което значи че можеш да сложиш такова ssd устройство ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, Insidious написа:

Да разбирам, че въпреки размера от 17,3 инча няма определено място?

А що не го снимаш разглобен този лаптоп и да ни го покажеш тука ?
Аз ли да дойда да ти го отворя, щото нямаш отверка ?
Как ще стане тая работа да му сложиш нещо вътре, без да го отвориш ?
Хайде бъди така добър първо ти да ни помогнеш на нас да можем ние да ти помогнем качествено.
Врачките отказват да дават информация безплатно, та на теб ти се пада да ни я подадеш в готов вид.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На мястото на DVD устройството се купува така нареченото Caddy устройство и в него се слага обикновено SSD. Хард дискът ти оставя на място. Не виждам да поддържа M2, така че няма как да се сложи такъв модел SSD.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, arestant написа:

и къде видя че не поддържа М.2 Костов ?

Ако това е машината не поддържа. Може и аз да гледам нещо грешно. Поправете ме ако греша.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Ако това е машината не поддържа. Може и аз да гледам нещо грешно. Поправете ме ако греша.

- кое гледаш и разбра, че не поддържа ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Въпроси към питащия:

- бюджет?

- какъв обем се гони? На новото SSD, както и какво е разпределението на дялове, заето/свободно място на сегашния диск?

- идеята е да се добави или замени наличния диск?

- физически кой ще монтира новия диск?

- ще има ли нова инсталация или ще се клонира? Кой ще направи това?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В случая и двамата сте прави. Но това се получава поради простата причина, че питащият не изписва точния модел на лаптопа Ето така: Acer Aspire E5-773G-35VG - NX.G9WEX.009 при посоченият от Емил. Това му е дъното. А при "Арестант" дъното е съвсем друго, намиращо се горе вляво, оградено в бял правоъгълник и обърнато. Ако "Арестант" беше сложил бързо снимка в поста си, Емил щеше да го забележи. По важното е, че това донякъде не е ваша грешка, а грешки на питащите, които не спазват дори елементарни правила, при поставяне на въпросите си. Аз предлагам на такива въпроси да не се отговаря.  Все едно: Питащият -  По какъв начин да си свържа лаптопа с телевизора, така, че да мога да гледам филми на него.

Отговарящият: Прочетете правилата за задаване на въпроси!

Добавено"

В домашното ръководство  за настройка и работа с лаптопа, някъде по началните страници е отбелязано какви допълнителни модули биха могли да се инсталират. Българинът това свое преимущество твърде често го пренебрегва и се получава така, че още след закупуване на даден вид такава техника се е повредила поради това, че последния не борави правилно с нея! После на драго сърце си търсим правата за гаранцията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз не намирам нищо за този модел, дори и разглобен го няма с точно същите букви и цифри накрая. Те имат много разновидности, така че е най-добре да се отвори и провери дали има m.2 слот и какъв е. Иначе най-сигурно е SATA, като се сложи на мястото на твърдия диск, а диска се сложи в caddy, като предварително трябва да се измери дебелината и дълбочината на оптичното устройство. А ако се сложи SSD в caddy-то, много вероятно е скоростите да са много по-ниски, а и да не може да зареди ОС от там. Също така, при инсталиране на ОС, трябва да се остави само SSD диска, понеже windows в повечето случаи си прави boot дял на механичния диск и едно, че забавя, друго, че ако се махне диска, оставаш без ОС.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"А ако се сложи SSD в caddy-то, много вероятно е скоростите да са много по-ниски, а и да не може да зареди ОС от там. Също така, при инсталиране на ОС, трябва да се остави само SSD диска, понеже windows в повечето случаи си прави boot дял на механичния диск и едно, че забавя, друго, че ако се махне диска, оставаш без ОС."

А това трябваше да го подчертаеш като някакво внимание към питащият, защото в поста на Емил, точно наопаки е описал случая!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

e5-773g2.jpg

ето я същата платка пак на е5-773Г, доколкото виждам само в процесора е разликата 6200u срещу 6100u, m.2 слот пак има

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Kolev71 написа:

По важното е, че това донякъде не е ваша грешка, а грешки на питащите, които не спазват дори елементарни правила, при поставяне на въпросите си. Аз предлагам на такива въпроси да не се отговаря. 

Съгласен съм да не им се отговаря.

преди 1 час, Raze написа:

И аз не намирам нищо за този модел, дори и разглобен го няма с точно същите букви и цифри накрая. 

Ама защо въобще изобщо трябва ние да му го търсиме разглобен ?
Та ние дори не знаем дали човекът зад ника пуснал темата притежава нещо приличащо на това за което говори.
От къде тази наивност да му вярвам на някой че бил имал нещо си ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, arestant написа:

e5-773g2.jpg

ето я същата платка пак на е5-773Г, доколкото виждам само в процесора е разликата 6200u срещу 6100u, m.2 слот пак има

Както казах мога и да греша. Извинявам се  на теб и на постващия темата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 46 минути, arestant написа:

.... не става въпрос за извинения питам се дали и аз гледам правилното дъно :D

И двамата сте посочили правилен отговор в зависимост от това, което ви е дадено като помощ от питащият. Ето дъното на Емил. 

666.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
преди 2 часа, Insidious написа:

Снимки Надявам се да се вижда достатъчно

Ето, така ще направиш снимките за да не се налага на тези, които ти отговарят да теглят от разни сайтове, да ги намаляват и т.н.

10.jpg

11.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Insidious написа:

Снимки Надявам се да се вижда достатъчно

Може да съм нагал, но може ли още една две снимки ...

Примерно една на долната страна на лаптопа и същото, но с махнат сервизен капак.

Или за по-лесно и на български - снимай го така, че да му се виждат зъбите (оперативната памет).

Мерси.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение

В подкрепа на последния пост на Пламен, над този, и аз се придържам към неговата молба. Невъзможно е от тази гледна точка по публикуваните снимки да  се посочи, че на  лаптопа може да се сложи посочения диск. Това, което може да се направи от видяното до тук е , че може да се постави на мястото на HDD-то което е  WD 1 терабайт, стандартен SSD примерно  120, 250 или 500 гигабайта, на който ще инсталираш операционната система и софтуера с който работиш. При положение, че не ползваш DVD записвачката, сваляш я внимателно, купуваш едно Cady което е явно 9,5 мм високо и в него монтираш HDD-to (WD - 1 терабайт)  след което внимателно го вкарваш за да си влезе на мястото и най вече да се куплира със дъното. После оглеждаш всички лентови кабели дали не си дръпнал някой от тях независимо че те са закопчани към съответния куплунг и затваряш лаптопа.Сваляш долния капак и правиш снимки какво се вижда там. Ако е наложително след преглеждане на на новите снимки, ще ти се даде нова информация.

Едно допълнение при положение че ползваш Cady:

Понеже  се продават повечето от тях без лицева плочка, то такава можеш много внимателно да си свалиш от DVD - записвачката, като от двата и края натиснеш със остър нож навътре между лицето и ламарината на записвачката. Чоповете са много нежни и трябва да си внимателен, иначе ги чупиш на 100% което значи, че трябва да я залепиш към лицевата ламаринка. От мен толкова.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...