Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безжично предаване и приемане видео и аудио сигнал

Featured Replies

• Автор
преди 3 минути, Kolev71 написа:

Приятел!

Обяснявам, като на приятел. Когато имаш въпрос от подобен характер се процедита така.

ТИ даваш инфо за твоя телевизор и неговите входове и изходи, какво и как те интересува да е направено за да ти е най комфортно и всичко останало написано в спеcиална тема в хардуерния раздел, която явно никога не си я прочитал. Nикой от отговарящите е не длъжен да ти търси техническите данни на изделията за които питаш, а сам трябваше да ги напишеш. Съкращаваш нашето време, респективни и своето за следващите отговори. По другия начин, много често питащият остава НЕДОВОЛЕН от отговорите . Аз когато питам за нещо, винаги гледам минимално да натоварвам хората с въпросите си, като постоянно им давам инфо за това, което явно и несъзнателно съм пропуснал. 

Имаш ли на компютъра и телевизора  HDIM ? Ако да, ще го направиш с кабел между двете машини, като предварително измериш най късото разтояние, по което кабела трябва да е положен. Иначе, с харчене на пари също става много добре, както са ти отговорили двамата колеги - с TV-Box.

Благодаря на всички за отговорите.Без кабел явно няма да стане.Затварям темата.

• Отговори 71
  • Прегледи 7,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, Vladimir Tomov написа:

Е, това никой не го е твърдял.. 

преди 1 минута, Vladimir Tomov написа:

Всичко ще стане. Не го преживявай толкова. Ако не от теб, то все някой познат ще ти помогне. Човек не е длъжен да разбира от всичко на този свят. Лек и приятен ден на цялата Ви къща от мен!

• Автор
преди 10 минути, Kolev71 написа:

Приятел!

Обяснявам, като на приятел. Когато имаш въпрос от подобен характер се процедита така.

ТИ даваш инфо за твоя телевизор и неговите входове и изходи, какво и как те интересува да е направено за да ти е най комфортно и всичко останало написано в спеcиална тема в хардуерния раздел, която явно никога не си я прочитал. Никой от отговарящите е не длъжен да ти търси техническите данни на изделията за които питаш, а сам трябваше да ги напишеш. Съкращаваш нашето време, респективни и своето за следващите отговори. По другия начин, много често питащият остава НЕДОВОЛЕН от отговорите . Аз когато питам за нещо, винаги гледам минимално да натоварвам хората с въпросите си, като постоянно им давам инфо за това, което явно и несъзнателно съм пропуснал. 

Имаш ли на компютъра и телевизора  HDIM ? Ако да, ще го направиш с кабел между двете машини, като предварително измериш най късото разтояние, по което кабела трябва да е положен. Иначе, с харчене на пари също става много добре, както са ти отговорили двамата колеги - с TV-Box.

Е! Нама как да съм ти внук.  Ако беше погледнал профила ми, веднага щеше да ти стане ясно, че съм на 71.  Малко по млад, но това най малко има значение в темата.

Значи снимката ти е доста отдавна.А за този HDMI кабел интересно защо никой друг не ми подсказа.Това ще е най-лесния начин за пренасяне на сигнала от PC към телевизора.И на двете машини има такива изходи/входове.Благодаря.

преди 9 минути, Vladimir Tomov написа:

Значи снимката ти е доста отдавна.А за този HDMI кабел интересно защо никой друг не ми подсказа.Това ще е най-лесния начин за пренасяне на сигнала от PC към телевизора.И на двете машини има такива изходи/входове.Благодаря.

Мисленно, ако погледнеш от къде трябва да мине кабелът можеш ли приблизително да кажеш колко метра са? Тук има и една малка забележка, че двата екрана трябва да се сдвоят от компютъра, за да имаш постоянно картина и на двата телевизора. Вярвам, че това вече ти е ясно как се прави на самия компютър. Виждаш ли, че темата ти не е за... ЗАТВАРЯНЕ. А и ти не можеш сам да я затвориш във форума. А снимката ми е от времето, когато "сваляхме" Тодор Живков - 1989 година примерно, което също няма отношение към темата.

Допълнено:

Много често от недоглеждане някои бъркат двата порта на компютъра  HDMI и DP. Така че е редно малко по внимателно да погледнеш тези портове на компютъра и тогава да напишеш с какъв е твоя компютър, защото те почти си приличат. Разликата от единия и другия е в това, че едната къса стана на порта не е скосена, както при HDMI -  Това веднага ще те ориентира, че този порт не е  HDMI, а Display port. На телевизора е ясно, че не можеш да имаш  Display port.

• Автор
преди 5 минути, Kolev71 написа:

Мисленно, ако погледнеш от къде трябва да мине кабелът можеш ли приблизително да кажеш колко метра са? Тук има и една малка забележка, че двата екрана трябва да се сдвоят от компютъра, за да имаш постоянно картина и на двата телевизора. Вярвам, че това вече ти е ясно как се прави на самия компютър. Виждаш ли, че темата ти не е за... ЗАТВАРЯНЕ. А и ти не можеш сам да я затвориш във форума. А снимката ми е от времето, когато "сваляхме" Тодор Живков - 1989 година примерно, което също няма отношение към темата.

Около 15-20 м.Двата екрана(на лаптопа и близкия ТВ са сдвоени(нали сега гледам на него).За другия,далечния ТВ сдвояването ще важи ли ?

Сега се обадиха от Спиди,че колата наближава.Ще трябва да отида да я посрещна.Затова няма да мога веднага да отговоря.

преди 34 минути, Vladimir Tomov написа:

трябва ти трансмитер, дето цената му е като за нов смарт телевизор

пп

тук намерих неква картинка за ориентация
https://www.amazon.com/Rosewill-Wireless-Transmitter-Streaming-RCHE-20003/dp/B08T6SW4QB/ref=sr_1_9?dchild=1&keywords=vga+wireless+transmitter+and+receiver&qid=1616501720&sr=8-9

преди 21 минути, Vladimir Tomov написа:

А за този HDMI кабел интересно защо никой друг не ми подсказа.

Е, стана тя...какъв според теб е черният кабел, който не е захранващ?

преди 28 минути, Vladimir Tomov написа:

Още в първите постове ти писахме за кабел, ти за какъв кабел си мислеше тогава?

преди 1 час, цър-вул написа:

Не, ама като ти чета въпросите, честно едва ли ще се справиш с постановката

image;s=1000x700

твай ЦАП  с кодер ве, пак ше му требе кабел и е за старите аналогови талавизори

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

• Автор
преди 57 минути, Vladimir Tomov написа:

Около 15-20 м.Двата екрана(на лаптопа и близкия ТВ са сдвоени(нали сега гледам на него).За другия,далечния ТВ сдвояването ще важи ли ?

Сега се обадиха от Спиди,че колата наближава.Ще трябва да отида да я посрещна.Затова няма да мога веднага да отговоря.

И на компа и на ТВ имам HDMI портове.

Ако разстоянието ти е 15-20 м., може да се наложи да сложиш усилвател , нещо такова   

https://www.cable.bg/kabel.php?products_id=21009785&cPath=114_11404

За мен лично начинът с кабел е непрактичен, тъй като при всяко действие на компютъра трябва да прибягваш до другата стая. От друга страна пък ще ти действа като домашен фитнес:)

• Автор
преди 3 минути, lupis написа:

Ако разстоянието ти е 15-20 м., може да се наложи да сложиш усилвател , нещо такова   

https://www.cable.bg/kabel.php?products_id=21009785&cPath=114_11404

Добре,мисля че горе долу се изясниха нещата.Вземам кабел HDMI с необходимите метри и такъв усилвател.Надявам се че версията 1.4 е подходяща.Ако не намеря един кабел,ще взема два(за да направя дължината)с някакъв сплитер.

• Автор
преди 2 минути, lupis написа:

Кабелите трябва да са 2, пр. по 10 м., защото между тях трябва да сложиш усилвателя.

Аха-а,значи вземам два кабела и между тях усилвателя.Единия край в компютъра,другия в ТВ.

Какво ще рече "безжична мрежа за GSM" Имаш интернет само на телефона ли? А филмите от къде ги теглиш? Или може би ти е такъв интернета:  https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/internet/mobix-internet-navsjakyde

• Автор
преди 6 минути, lupis написа:

Какво ще рече "безжична мрежа за GSM" Имаш интернет само на телефона ли? А филмите от къде ги теглиш? Или може би ти е такъв интернета:  https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/internet/mobix-internet-navsjakyde

Забравете за тази мрежа.Филмите ги гледам онлайн от FILMISUB или ги свалям от там и Замундата.След това ако искам да гледам и на другия(далечния ТВ) записвам филма на флашка и от там го гледаме.Но не всеки формат тръгва с флашката.Трябва да си играя да  конвертирам съдържанието и т.н.Затова и поставих въпроса за директно гледане от компютъра.

преди 1 час, дръндю написа:

старите аналогови талавизори

Де го видя? Аз не останах с такова впечатление:

преди 2 часа, Vladimir Tomov написа:

В стаята където е лаптопа имам друг ТВ (NEO LED-2810).За да гледам филм от PC на ТВ използвам  VGA изхода на PC и TV

преди 2 минути, цър-вул написа:

Де го видя? Аз не останах с такова впечатление:

цъкни си върху картинката

преди 13 минути, Vladimir Tomov написа:

Забравете за тази мрежа.Филмите ги гледам онлайн от FILMISUB или ги свалям от там и Замундата.След това ако искам да гледам и на другия(далечния ТВ) записвам филма на флашка и от там го гледаме.Но не всеки формат тръгва с флашката.Трябва да си играя да  конвертирам съдържанието и т.н.Затова и поставих въпроса за директно гледане от компютъра.

Значи имате интернет в края на краищата.  И то не мобилен.

преди 4 минути, цър-вул написа:

Говорим за талавизора, нали? К'ва картинка?

това дето си му предложил е за старите телевизори и пак ще му е необходим кабел
само с трансмитера от моя пост, може да свържи телевизора си без кабел

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

преди 10 минути, Vladimir Tomov написа:

Имам на компютър.Не на телефона.Vivacom Mobix 60

Думите трябва с ченгели да ги вадим... Нали в предния пост питах точно това дали имате?! Значи имате и безжична лан(домашна) мрежа. Вместо да давате 60-70 лв. за кабели, усилватели и пр., да махате като гламав напред назад по стаите, вземете си един андроид ТВ бокс и все едно че имате смарт телевизор. Всичко ще управлявате от бокса без да щъкате из стаите. Примерно този ще ви върши идеална работа:  https://tiger-tv.eu/tv-boks-x96-max-plus-4-64-gb-8k-android-9-dual-wifi-bluetooth/   а има и по- евтини. Продават ги готови настроени, само включваш в телевизора и гледаш. А ако имате затруднение в нещо, с удоволствие ще ви помогнем, поне аз.

Малко извън темата ще ми е въпросът, но ще попитам.

Това Vivacom Mobix 60 ми е до болка познато. До декември в продължение на 2 години го бях взел само заради жена ми.

И така: Имате за месеца 60 гигабайта трафик в двете посоки. След това, последният става ... пощата си не можеш да отвориш. При изтегляне на 1 филм във Blu Ray който е минимум от 25- 50 гигабайта, трафика ви едвам стига за два филма. И с месеца сте прикючил. Чакате ....новия за нови 60 гигабайта. И това, на цена 18 лева с ДДС. Няма ли някой доставчик на интернет из Еленския край за да минете към него? При вашият случай имате и мобилен интернет за телефона, но явно никой не ви го е казал от офисите на Виваком.

73!

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.