Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безжично предаване и приемане видео и аудио сигнал

Featured Replies

преди 10 минути, lupis написа:

Значи имате и безжична лан(домашна)

аз останах с впечатлението че ползва "бисквитка" и иска от компа да стриймва видео и аудио безжично на телевизора

• Отговори 71
  • Прегледи 7,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 минути, lupis написа:

да де, ама това сега го разбрахме
инак си разтягаме в темата лакърдии до този момент

преди 6 минути, lupis написа:

Аз съм му написал и за това, което има човека като рутер и нтернет, но по незнайни причини за мен постът ми е в червено и явно чака за преглед от мудератор. Трябваше и да кажете, че сте от Еленския балкан, за да е ясна картината  доколкото е свързана с интернета. Поне на мен ми е ясна предостатъчно защото съм от Велико Търново и познавам много добре целият район.

Kolev71при тия диагонали на ТВ-тата не му трябва кой знае какво качество. Със сигурност няма да му стигат 60 гб, ама пък може да поръча още за по 5лв. и нещо. Ако няма друга алтернатива -това е. Гледам, в комбинация цената е по- ниска.

преди 10 минути, lupis написа:

Kolev71при тия диагонали на ТВ-тата не му трябва кой знае какво качество. Със сигурност няма да му стигат 60 гб, ама пък може да поръча още за по 5лв. и нещо. Ако няма друга алтернатива -това е. 

Определено е така, защото районът е силно пресечен, макар като изгед и за живеене в този район е мечта. На жена ми този интернет и стигаше и и хартисваше, но не и на мен.  Откъдето и да погледнеш Виваком са си скъпчии и то - ненадминати! Слава богу, че рутера лятно време може да си го ползва където си иска из района. А за кабелите си прав. Разтоянието хич не е малко между устройствата и може да се наложи, както и си предложил усилвател. Не е много удачен този метод с кабелите, но го оставяме той да си реши. Иначе малко повече пари и да си разреши проблема.

На ментел е още по- скъп:)Сега погледнах, имат промоции ментел и е доста по- изгодно, на пръв поглед. Но пък те нямат добро покритие специално в Ст. планина.

преди 11 минути, lupis написа:

На ментел е още по- скъп:)Сега погледнах, имат промоции ментел и е доста по- изгодно, на пръв поглед. Но пък те нямат добро покритие специално в Ст. планина.

За А1,когато вземах попитах, но ми казаха че е само за определена клетка, на която вече си го регистрирал. Колко е вярно, не съм се интересувал, докато с Вивакомския можеш да си и в Петрич. Свързва се с клетката, която се укаже че му е най близка.

преди 1 час, дръндю написа:

това дето си му предложил е за старите телевизори и пак ще му е необходим кабел
само с трансмитера от моя пост, може да свържи телевизора си без кабел

Ай, стига се въртя около телевизора! Пусни сигнала от лаптопа към радиото.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Пусни сигнала от лаптопа към радиото.

тва пъй най-лесното и съм го правил ено време от скука
звука от изхода за слушалки, модулира честотата на ток на генератор със средна честота...примерно 88,8 и радиото пей та съ къса...та чак съседа разплаква

а най лесно става с амплидудна модулация на бял шум
на средни вълни, дек искам, там го фащам
друг е въпроса че няма качество, ама циганията е пълна

:lol6:

преди 25 минути, дръндю написа:

тва пъй най-лесното и съм го правил ено време от скука
звука от изхода за слушалки, модулира честотата на ток на генератор със средна честота...примерно 88,8 и радиото пей та съ къса...та чак съседа разплаква

Ай ся пусни и видео от лаптопа към телевизора! Звук всеки и всякак мое...

Бате Влади! (етично се обръщам, като към по възрастен)

Ето, дръндю почти е готов с експеримента. Остава му само да мушне жицата у дупката на видеосигнала и готово. Така че, прехвърляй се от Еленския балкан към сливенския вилает за по сигурно.

току-що, Kolev71 написа:

Остава му само да мушне жицата у дупката

да ве
наместо да я крадна, ша я мушкам ф некви дупки...бошкей

преди 21 минути, Kolev71 написа:

Ето, дръндю почти е готов с експеримента

ей го ве
предавател и приемник, дек на чужденецки му викат трансмитер и ресивер

преди 3 часа, дръндю написа:

трябва ти трансмитер, дето цената му е като за нов смарт телевизор

пп

тук намерих неква картинка за ориентация
https://www.amazon.com/Rosewill-Wireless-Transmitter-Streaming-RCHE-20003/dp/B08T6SW4QB/ref=sr_1_9?dchild=1&keywords=vga+wireless+transmitter+and+receiver&qid=1616501720&sr=8-9

преди 4 часа, Vladimir Tomov написа:

Добре,мисля че горе долу се изясниха нещата.Вземам кабел HDMI с необходимите метри и такъв усилвател.Надявам се че версията 1.4 е подходяща.Ако не намеря един кабел,ще взема два(за да направя дължината)с някакъв сплитер.

Гледай кабелът да е с ферити

преди 2 часа, Raze написа:

преди 7 часа, lupis написа:

Ако разстоянието ти е 15-20 м., може да се наложи да сложиш усилвател , нещо такова   

https://www.cable.bg/kabel.php?products_id=21009785&cPath=114_11404

За мен лично начинът с кабел е непрактичен, тъй като при всяко действие на компютъра трябва да прибягваш до другата стая. От друга страна пък ще ти действа като домашен фитнес:)

преди 6 минути, дръндю написа:

аве тая тема уш беше безжична...баси

Best Wireless Hdmi Video Transmitters March 2021

Дръню!

Напиши по няколко думи на човека. Аз примерно го разбирам това, което си споделил но дали и той ще успее да го разбере? Сам виждаш че не е запознат с такава техника. Ако беше - нямаше да пита.

преди 10 часа, JKirilov написа:

Интересноооо...

Изчезнал ми е поста, карай!

Г-н Томов, ако искате да минете с 10лв и пълен комфорт пред телевизора - пишете ми.

Той и без пари може да мине, ако си занесе лаптопа в другата стая. Вместо да опъва жици и после да марширува напред-назад, ще мине с едно преместване, че и пари няма да дава допълнително...

Не е така, в момента гледа там с някакво VGA към, т.е. няма HDMI кабел, а и той е над 10лв дори за 2м. Обясни също колко време ще издържат куплунзите както на кабела, така и на устройствата, ако се щракат 2-3 пъти дневно?

А това да

преди 3 часа, lupis написа:

марширува напред-назад

ще изчезне и няма да си хаби екрана на компа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.