Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Превод на дълъг текст - как?

Featured Replies

Как може да се преведе дълъг текст, електронна книга например, защото Google Translate превежда до към 5000 знака?

Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk

• Отговори 58
  • Прегледи 8,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, dimy написа:

Google Translate

става все по-добър, но не може да превежда книги и други сложни текстове, особено технически.

Затова се дава на преводач.

Да, всичко друго се нарича машинен превод.

И все пак:

https://www.deepl.com/pro?cta=homepage-free-trial

Може да тестваш 30 дни безплатно превеждане на текстове с неограничена дължина (поне така твърдят), както и файлове до 10 мегабайта, но до 20 файла на месец с "Advanced" плана, който стандартно е 20 евро на месец.

И все пак:
Може да тестваш 30 дни безплатно превеждане на текстове с неограничена дължина (поне така твърдят), както и файлове до 10 мегабайта, но до 20 файла на месец с "Advanced" плана, който стандартно е 20 евро на месец.
Да, видях го тоя сайт. Не знаех , че има пробно превод на дълъг текст. Е, и това е нещо. Ще го пробвам.

10х

Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk

@dimy Старо куче, съдейки по старото си заблудено разбиране за читав софтуер, а пък с разбиране като на новоизлюпен ламер да задаваш странни въпроси, чийто отговори дори сам би могъл да намериш или да се усетиш да опиташ/тестваш. Слагаш си приставката на Гугъл и превеждаш всичкото текст! Че и акъл за пари да плащаш дават други спецове. Времето с "първи петли" отдавна е отминало.

Какво давам, казах му че може да пробва FREE, а дали ще плаща той си решава.

Ти ползвал ли си въобще тази въпросната платена услуга, че да я пренебрегваш така ? Аз не съм, но съм сигурен че има защо да е именно платена.

И аз ползвам плъгин за превод на цели сайтове с Google translate.

преди 6 минути, Freem@n написа:

Ти ползвал ли си въобще тази въпросната платена услуга, че да я пренебрегваш така ? Аз не съм

haha.png

преди 12 часа, Бонбон с катран! написа:

@dimy Старо куче, съдейки по старото си заблудено разбиране за читав софтуер, а пък с разбиране като на новоизлюпен ламер да задаваш странни въпроси, чийто отговори дори сам би могъл да намериш или да се усетиш да опиташ/тестваш. Слагаш си приставката на Гугъл и превеждаш всичкото текст! Че и акъл за пари да плащаш дават други спецове. Времето с "първи петли" отдавна е отминало.

:lol6:

преди 16 часа, Freem@n написа:

И все пак:

Не става, при регистрацията иска банкова карта. Не съм съгласен.

преди 14 часа, Бонбон с катран! написа:

Бонбонче, бе ти си на всяка манджа мерудия, а? Прочете ли какво съм написал отгоре? Електронна книга ! Как с тая приставка може да преведеш да речем 200 или 1000 страници, а?

преди 11 минути, dimy написа:

Електронна книга ! Как с тая приставка може да преведеш да речем 200 или 1000 страници, а?

Що бре,и на мен понякога ми се налага та приставката върши все пак работа.Гугъл,Бинг...

BlUjRDR.jpg

преди 8 минути, Вaсил написа:

Що бре,и на мен понякога ми се налага та приставката върши все пак работа.Гугъл,Бинг...

Добре, казваш че ти върши работа ... как превеждаш 500 стр. ?

преди 1 минута, dimy написа:

Добре, казва че ти върши работа ... как превеждаш 500 стр. ?

Не ми се налагало до сега подобно нещо.Позвам я за части които не разбирам примерно,ама 500 стр...

току-що, Вaсил написа:

Не ми се налагало до сега подобно нещо.Позвам я за части които не разбирам примерно,ама 500 стр...

Приятел, и ти ли не си прочел въпроса ми?

току-що, dimy написа:

Приятел, и ти ли не си прочел въпроса ми?

Прочетох го-не се ли вижда че съм отворил електронна книга в браузъра?

Успех! :) 

OK

Има я , на руски.

на 26.03.2021 г. в 21:06, dimy написа:

Как може да се преведе дълъг текст, електронна книга например, защото Google Translate превежда до към 5000 знака?

на 27.03.2021 г. в 13:19, dimy написа:

Бонбонче, бе ти си на всяка манджа мерудия, а? Прочете ли какво съм написал отгоре? Електронна книга ! Как с тая приставка може да преведеш да речем 200 или 1000 страници, а?

А ти четеш ли се какво пишеш? Правиш опитите си с Гугъл Транслейт от браузъра, а после се отмяташ и ми философстваш, че не става дума за знаци, а за документ (книга). До сега как превежда с Гугъл Транслейт, че се оплака от него, а? Копираш си знаците и ги поставяш в HTML и си превеждаш отваряйки го с браузъра! Да те уча как да копираш ли вече? Да не си плиткоумно дете или се вдетеняваш като възрастен човек?

преди 6 часа, Бонбон с катран! написа:

А ти четеш ли се какво пишеш? Правиш опитите си с Гугъл Транслейт от браузъра, а после се отмяташ и ми философстваш, че не става дума за знаци, а за документ (книга). До сега как превежда с Гугъл Транслейт, че се оплака от него, а? Копираш си знаците и ги поставяш в HTML и си превеждаш отваряйки го с браузъра! Да те уча как да копираш ли вече? Да не си плиткоумно дете или се вдетеняваш като възрастен човек?

Ма ти май си по-заядлив от колкото си мислех ...

Глей 'са - айде ми преведи ей тази книга - KAL007 - Сахалин . Ако не можеш - недей повече да дрънкаш.

Ако можеш - кажи ми как си го направил. Нали за това е форума, а?

А епитетите си ги запази за тебе, plz.

Спойлера е за теб.

Spoiler

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

преди 9 часа, 2249 написа:

Здравейте.

Отдавна Гугъл предлага и превод на документи. Би трябавло да свърши работа.

Би трябвало, ама - не ще. Опитах.

Опитай и ти, ето ти по-горе книгата.

преди 1 час, dimy написа:

Би трябвало, ама - не ще. Опитах.

Опитай и ти, ето ти по-горе книгата.

Копирах текста от TXT файла и го конвертирах в HTML. (Текста в браузъра се получи както трябва - с редове). Но за съжаление приставката не желае да преведе офлайн съдържание от компютъра. Много ме озадачи тази аномалия.
@2249 линка за документи превежда успешно само мъничко - много мъничко! Тоест, не превежда!

Опасявам се, че Гугъл не умее да превежда масивен текст. :speak:

Да де, нали и аз това казах - не ще! Без значение дали е хтмл или - нещо друго.

Съгласен ли си Бонбонче?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.