Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп

Featured Replies

Здравейте! 
Има много подобни теми, но всяка е с някакъв нюанс и не намирам сходство с моите търсения, затова пускам отделна.
Търся препоръка за закупуване на лаптоп и, понеже моят е на вече над 10 години, не съм много-много в течение с новите неща.
Не ми трябва супер мощен. Ползвам го ограничено- Word, някакъв плейър за филми, една папка за филми, една за текстове и една за музика, книги...дребни и леки неща.  
Това заради което търся нов е, че старият ми трудно се справя с Фотошоп. Ще ми трябва модел, който  да става за обработка на снимки. 
Досега съм била с HP Compaq Presario CQ60 и съм се зарекла HP и AMD Athlon никога вече. В тази връзка добри ли са тези с AMD Ryzen?
Все още мисля, че AMD-та са прекалено топли. Вярно, че има охлаждащи подложки, ама май Intel е по-добре. По-студеничък.
Харесвам Dell, Acer, Asus, но ми препоръчаха ThinkPad. Високи цени държат и Lenovo нещо не ми се струват кой знае какво.
Много модерни са някакви ZenBook, но сякаш повече вярвам на класиката.
Сегашният ми е 15 инча и малко отгоре. Добре ми е. Не ми трябва да е малък, защото го ползвам повече като настолен. Гледам филми, снимки...
Искам да е бърз, с повече оперативна памет (сега съм с 3GB). Колко да са ядрата на процесора и аз не зная, защото съм с двуядрен и нямам
база за сравнение. 
Видях, че се предлагат с инсталиран софтуер и без. Не зная кое е по-добре. Windows7 е на доизживяване и всички файлове ще трябва да са от 10-ка нагоре,
така че не разбирам каква е идеята на лаптоп без инсталиран софтуер.
Цена максимум 1000 лв.
Благодаря предварително!

Напротив. В момента интел са много по-горещи и харчат повече ток съответно от AMD Ryzen. Те дори още не са смъкнали под 12 нанометра кристала, докато АМД вече са на 7. Ориентирай се с някой поне 4-ядрен Ryzen и 16 GB RAM памет, SSD е задължително, въпреки че почти не се намират лаптопи без такова.

И специално за хилещия се "умник" - 2 произволно избрани лаптопа с подобни процесори от една и съща марка, единия с интел, другия с амд процесор. И двата са "U", с 4 ядра и 8 нишки. Интелския стига до 85 градуса и тротълва, като намалява честотата:

ASUS VivoBook 15 X542UF (i5-8250U, MX130, SSD, FHD) Laptop Review - NotebookCheck.net Reviews

spacer.png

докато Ryzen е на 75 градуса и продължава да си работи на висока честота:

Acer Aspire 5 A515-43-R057 Laptop Review: A super price for an AMD laptop, but with a hefty shortcoming - NotebookCheck.net Reviews

spacer.png

• 4 месеца по-късно...

Здравейте,искам да попитам в темата за да не отварям нова-скоро ще зарежа настолния компютър,стар е може да дефектира скоро и няма нужда да наливам в конфигурацията.Мисля да си купя лаптоп.Но на новите не виждам да има RJ45 вход-тогава как да свържа интернета през кабел за да се насладя на 1гб връзка която имам?Също така имам едно на ум,дали ще може после да мигрирам към уин 11(дали ще е подходящ чипсета и процесора).Друга мъгла имам около драйверите-на повечето лаптопи няма голям избор от драйвери и операционни системи,но това е бял кахър.

преди 9 минути, Ганчо Ганев написа:

Но на новите не виждам да има RJ45 вход ............ Друга мъгла имам около драйверите

И каква е причината да не виждаш - пак мъглата ли?... :D  Понеже аз влизам в произволен магазин за лаптопи, и виждам това:

large.2021-08-03_214526.jpg.9f8e648b8314

Има-няма към 3000 модела, на които спокойно можеш да си ползваш бързия интернет по кабел. 

Другата мъгла изобщо да почвам ли да я коментирам?... 

Легендата,кога за последно си влизал в магазин?Характеристиките на този ми приличат на стари има даже vga port.

Имах предвид нов модел като тези на huawei например,не ми трябва нов лаптоп но стар модел без переспектива.

Харесвам няколко марки-самсунг,хп,леново,хуавеи както вече споменах.Но на последните модели няма лан вход.Някой може ли да каже как се връзват през кабел...

"...не ми трябва нов лаптоп но стар модел без переспектива"

Какво искате да кажете със втората част на изречението си? Така, както е написано, нищо не се разбира 

И е хубаво Вие да посочите модели, които предпочитате с тяхната цена, за да се коментират от хората, които ще участват в темата ви!

https://www.pccomponentes.com/lenovo-ideapad-3-15itl06-intel-core-i5-1135g7-16gb-512gb-ssd-156

https://www.pccomponentes.com/hp-pavilion-14-dv0003ns-intel-core-i5-1135g7-16gb-512gb-ssd-mx-350-14

https://www.pccomponentes.com/huawei-matebook-d-14-intel-core-i5-16gb-512gb-ssd-14

Например...

https://consumer.huawei.com/es/laptops/matebook-14-amd-2020/buy/?skuCode=803401150001101&gclid=EAIaIQobChMI6vvCi8uV8gIV0sLVCh1BIAUzEAQYAyABEgIyffD_BwE

преди 13 минути, Kolev71 написа:

...не ми трябва нов лаптоп но стар модел без переспектива"

Какво искате да кажете със втората част на изречението си? Така, както е написано, нищо не се разбира 

И е хубаво Вие да посочите модели, които предпочитате с тяхната цена, за да се коментират от хората, които ще участват в темата ви!

Ся разбра ли Колев?

https://www.mediamarkt.es/es/product/_portátil-hp-14-dv0005ns-14-fhd-intel®-core™-i7-1165g7-16-gb-512-gb-ssd-mx450-w10-plata-1492490.html

преди 14 минути, Ганчо Ганев написа:

Колев добре разбира но май Ганев не е наясно с много работи за съвсем нов лаптоп.  Ето пример, както си споменал. Как ще се насладиш на гигабитовия си интернет, когато на лаптопа или нетбука няма куплунг RJ45?  Хайде да те чуя сега.

Да това е въпроса,кажи ми ако знаеш

преди 24 минути, Kolev71 написа:

Как ще се насладиш на гигабитовия си интернет, когато на лаптопа или нетбука няма куплунг RJ45?

Първо, прочети какво си написал на колегата. Ето го: "Характеристиките на този ми приличат на стари има даже vga port."

Да предположим че си прав(което не е вярно)

Сега аз ти пиша че новата тенденция нетбуци 2021 - 2024 година няма да имат въобще RJ45, което ти е основният аргумент. Това съвсем не значи, че няма да приемат гигабитовия интернет. Правиш справка - не аз, а ТИ!, като отваряш ръководството на нетбука на страницата със WI-FI и четеш. Ако има нещо неясно от твоя страна, питай, а не се надувай, щото явно не чуваш петлите.Защо се премахва RJ45 от нетбуците трябва сам да си отговориш.

преди 1 час, Ганчо Ганев написа:

Легендата,кога за последно си влизал в магазин?Характеристиките на този ми приличат на стари има даже vga port.

Характеристиките на кой бе, Ганчо? Майтап ли някакъв си правиш? Човека ти показва, че в момента в Ардес имат 3103 модела с порта, който ти е необходим. 

преди 1 минута, Michigan111 написа:

Характеристиките на кой бе, Ганчо? Майтап ли някакъв си правиш? Човека ти показва, че в момента в Ардес имат 3103 модела с порта, който ти е необходим. 

Така е,но са стари модели...бих желал да е последен модел.

тези които имат порт за нет

имах предвид

преди 9 минути, Michigan111 написа:

Това едно на ръка. И ще допълня!

Колегата на който казваш "Легендата" е един от хората предлагащи  може би едни от най добрите лаптопи и нотбуци на посочената от клиента(питащият), цена!

преди 6 минути, Ганчо Ганев написа:

имах предвид

Ганчо!

Ще прочетеш ли техническите характеристики на някой от посочените от теб модели? Веднаж съм те насочил - обърни внимание на WI-FI връзката а не филосовствай. 

"тези които имат порт за нет

имах предвид" 

И ще ти се наложи да се разделиш с екстрите които ти искаш. Иначе си купуваш "стар" за теб модел.

преди 11 минути, Ганчо Ганев написа:

имах предвид

Какво разбираш под стари модели? И погледна ли изобщо? Лаптопи с последно поколение Райзъни,  колко да са стари? Нов модел какво е- нещо 2022 година ли? 

Благодаря Ви,разбрах следното-ще питам другаде или друг.Колев кажи все пак как видя какви са уи-фи картите на тези дето ми предложи колегата ти.

преди 24 минути, Michigan111 написа:

Какво разбираш под стари модели? И погледна ли изобщо? Лаптопи с последно поколение Райзъни,  колко да са стари? Нов модел какво е- нещо 2022 година ли? 

https://ardes.bg/product/fujitsu-lifebook-e5410-s26391-k499-v100-256-i5-w-16gb-187922

На тази кутия за обувки нов модел ли му викат-тази кутия я има от 10 години по магазините....

преди 3 минути, Ганчо Ганев написа:

Благодаря Ви,разбрах следното-ще питам другаде или друг.Колев кажи все пак как видя какви са уи-фи картите на тези дето ми предложи колегата ти.

Отговарям!

С много мерак и малко акъл, а не като теб. Ти забрави още едно важно за твоя нов нетбук, който търсиш - ЦВЕТА!  Може би , като всяка жена ,ти харесва розов.

преди 1 минута, Ганчо Ганев написа:

Какво е това "също"? Смяташ ли че някой от присъстващите в темата ти знае за какво ти си мислиш когато пишеш?

Просто ме изпревари с писането

преди 4 минути, Kolev71 написа:

Какво е това "също"? Смяташ ли че някой от присъстващите в темата ти знае за какво ти си мислиш когато пишеш?

Не се ядосвай,аз съм слаб и със писането,затова няма смисъл моя коментар

преди 9 минути, Kolev71 написа:

Отговарям!

С много мерак и малко акъл, а не като теб. Ти забрави още едно важно за твоя нов нетбук, който търсиш - ЦВЕТА!  Може би , като всяка жена ,ти харесва розов.

Цикламен ако има..

така добре ли е?

преди 4 минути, Ганчо Ганев написа:

Просто ме изпревари с писането

Ето ти за посоченият от теб последен модел. Има RJ45. Спокойно можеш да си го купиш. Пожелавам ти успех и лека вечер!

ScreenShot001.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.