Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на акумулаторен издухвател за почистване на компютри

Препоръчан отговор

Здравейте, пускали ли са наскоро акумулаторен издухвател? Търся си такава машинка, за да издухвам прахоляка от компютри и лаптопи и се чудя от къде и какво да взема?
Примерно този модел дали е читав? Дават му 3 години гаранция, но пък не ми харесва, че пише: Без мотор! Ако няма мотор, на какъв принцип издухва? 
https://www.emag.bg/akumulatoren-izduhvatel-premium-hd-18v-funkcija-vsmukvane-i-izduhvane-38549/pd/D3VP03MBM/?ref=fav_pd-title

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, stan4opan4o написа:

пише: Без мотор!

Най-вероятно става дума за безчетков мотор. Имай предвид, че се продава без батерия и зарядно, т.е. още 50-70лв

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Въпросното устройство изглежда като нещо, с което да си издухаш нападали листа от двора. Според мен ще е прекалено голямо и неудобно за работа с компютри.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, цър-вул написа:

Най-вероятно става дума за безчетков мотор. Имай предвид, че се продава без батерия и зарядно, т.е. още 50-70лв

Всъщност да, сега виждам че се предлага без батерия, но пък аз имам 18v батерия от инструмент на Lidl.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, killchain написа:

да си издухаш нападали листа от двора

Цитат

За изсмукване на прах, поставете дюзата върху смукателния отвор, а торбата за прах към изпускателния отвор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, killchain написа:

Въпросното устройство изглежда като нещо, с което да си издухаш нападали листа от двора. Според мен ще е прекалено голямо и неудобно за работа с компютри.

Не, че е недудобно но ще трябва да му преправяш отвора отпред.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Не, че е недудобно но ще трябва да му преправяш отвора отпред.

По-скоро имах предвид, че далеч по-удобно ще е нещо тип Hurricane X3, но никъде не съм виждал да се продава такова (или подобно) из България.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, killchain написа:

По-скоро имах предвид, че далеч по-удобно ще е нещо тип Hurricane X3, но никъде не съм виждал да се продава такова (или подобно) из България.

То това е добро ако имаш сервиз, макар че за 200 лева си заслужава и за домашни условия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам това в нас за компютри https://www.emag.bg/listosybirach-skil-8600-aa-620-w-230-240-v-16000-ob-min-3-3-m-min-djuza-za-obduhvane-torba-za-prah-f0158600aa/pd/D3586LBBM/

върши перфектна работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Can Oa написа:

Ползвам това в нас за компютри https://www.emag.bg/listosybirach-skil-8600-aa-620-w-230-240-v-16000-ob-min-3-3-m-min-djuza-za-obduhvane-torba-za-prah-f0158600aa/pd/D3586LBBM/

върши перфектна работа.

А нещо отпред на човката правил ли си ( например да я стесниш)  или  стандатно е всичко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Емил Костов написа:

А нещо отпред на човката правил ли си ( например да я стесниш)  или  стандатно е всичко.

Нищо не съм правил но който иска може и да стесни но не виждам смисъл , духа много силно даже слагам степените под половината.

За по-кофти места с четка няма как.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако, не трябва компресора да е акумулаторен, препоръчвам да вземеш ел. компресор без масло:

https://www.emag.bg/bezmaslen-vyzdushen-kompresor-steinhaus-start-s-butalo-1100-w-8-bara-180-l-min-9-aksesoara-6426228054153/pd/DH9MNHBBM/

Използвам подобен от около 2 г. (но го взех на много ниска цена) и съм мн. доволен. 

Преди почиствах компютрите със ел. пистолет за боя 600W. Който,  пак си беше вид компресор. Почистваше също добре. Като съм го използвал и за боядисване на бои на водна основа,( т. е. 2:1) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като споменахте компресор, се сетих че всъщност имам този комплект, купен от Lidl и машинката от дясната страна, която е за помпане на дюшеци, върши перфектна работа за обдухване на компютърни кутии и компонентите им.  Така че покупката на такъв уред за момента отпада. 
В комплекта си има и накрайници, така че струята на въздуха, може да се насочи на желаното място. 

Screenshot_13444.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От Lidl имам това:

spacer.png

Работи чудесно като прахосмукачка, а като обърнеш маркуча от другата страна, духа доста силно. Продухвал съм само 2-3 компютъра, и ако човек е внимателен, върши чудесна работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, 2249 написа:

От Lidl имам това:

spacer.png

Работи чудесно като прахосмукачка, а като обърнеш маркуча от другата страна, духа доста силно. Продухвал съм само 2-3 компютъра, и ако човек е внимателен, върши чудесна работа.

Духащата сруя въздух, през маркуча ли излиза, че не стана много ясно? Колко време държи батерията? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Станчо Панчьов, в никакъв случай

преди 7 часа, stan4opan4o написа:

издухвател

!!!!

Къде ще отиде издуханият прах? Трябва и мисъл малко.

Ползва се прахосмукачка с подходящ накрайник и мека четка, примерно за водни бои или за гримиране.

При силно замърсяване, което се е спекло, се ползва спрей G-20 примерно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, stan4opan4o написа:

Духащата сруя въздух, през маркуча ли излиза, че не стана много ясно? Колко време държи батерията? 

През маркуча. Просто маркучът се монтира в друга дупка. При непрестанна работа батерията държи 15-ина минути. Имам резервна.

преди 46 минути, JKirilov написа:

Къде ще отиде издуханият прах?

Процедурата става навън.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, JKirilov написа:

Станчо Панчьов, в никакъв случай

!!!!

Къде ще отиде издуханият прах? Трябва и мисъл малко.

До колкото знам е препоръчително тази процедура да се прави на открито, тоест на вън. Това е и причината да търся уред на батерия, а не с кабел. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...