Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане за Уиндоус версия?

Featured Replies

Здравейте, лаптопа ми по заводски изисквания до колкото знам е за Уиндоус 8.1, като аз си свикнах на 7-цата и си карам с нея, обаче нещо последно време много бавен започна да става. Мисълта ми е ако инсталирам 10-ка добре ли ще се движи или най-добре да спазвам заводските характеристики и да слагам 8.1, както е за моя модел?

Модел лаптоп: HP 250G 

Мерси

• Автор

До колкото знам е 250G, 5-та версия на модела, Intel Core i3-5005U, ntel HD Graphics 5500, 4GB DDR3, 500GB HDD, Full HD

Основно за писане на текстове, филми, рядко обработка на снимки с пейнт и фотошоп.

Абсолютно НЕ инсталирай windows 10 на този механичен твърд диск! Като му сложиш SSD и още поне 4GB ram, тогава можеш да се замислиш за windows 10. На сегашната конфигурация - windows 7 или 8.1 и редовно дефрагментиране на механичната флегма.

Дъртата ми Тошиба е с Core 2 duo, 4 гига рам, май ддр2 и си върви като пич с 10-ката 64 битова... Е малко бавничко, ама за браузване и елементарни неща става(даже и с Пинакъл съм я ползвал), щом на нея съм играл на времето Cod4, а беше с Виста купена... Сега вече 250 гигабайтовия хард е сменен с 512 SSD за подобряване на бързодействието, но..... върши работа!

Изпратено от моят POCO F2 Pro с помощта на Tapatalk

Без SSD няма да има особена промяна. А и с тези 4 GB RAM, обработване на снимки, photoshop - тези неща искат ресурс. Добави поне още 4 GB RAM. Евентуално някоя олекотена версия на windows може да работи малко по-добре, но това ще е главно от към зареждане на ОС.

преди 4 часа, realityman написа:

аз си свикнах на 7-цата и си карам с нея

Продължи карането, а за забавянето - почиствай софтуерно поне веднъж месечно!!! Съпроводено после с едно дефрагментиране.

преди 8 часа, realityman написа:

Здравейте, лаптопа ми по заводски изисквания до колкото знам е за Уиндоус 8.1, като аз си свикнах на 7-цата и си карам с нея, обаче нещо последно време много бавен започна да става. Мисълта ми е ако инсталирам 10-ка добре ли ще се движи или най-добре да спазвам заводските характеристики и да слагам 8.1, както е за моя модел?

Модел лаптоп: HP 250G 

Мерси

Ако ще слагаш 10 задължително трябва да си сложиш SSD. Иначе ще е зор за самата машина.

преди 7 часа, JKirilov написа:

Продължи карането, а за забавянето - почиствай софтуерно поне веднъж месечно!!! Съпроводено после с едно дефрагментиране.

То по-добре да слага направо Win XP тогава 😁

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

То по-добре да слага направо Win XP тогава 😁

Със линукс ще си реши всичките проблеми и ще се прероди във света на интернет пространството и свободния софтуер!

Windows 10 enterprise ltsc върви по-бързо дори от линиксите по мое мнение

Обаче ще трябва да се пиратсва най-вероятно и не знам дали е умесно да го предложа

преди 9 минути, bornofash 🔥 написа:

Windows 10 enterprise ltsc върви по-бързо дори от линиксите по мое мнение

Обаче ще трябва да се пиратсва най-вероятно и не знам дали е умесно да го предложа

Върви, но не е подходящ за някои работи. А и трябва да се плати за да го ползваш. Не си заслужава при наличието на всичкия свободен софтуер който се предлага безплатно. И при това по-ефективен и по..... а бе аз не съм рекламатор. Всеки си преценява сам, ние само съветваме.

• 4 седмици по-късно...

Зависи от самите характеристики на лапто

Зависи от самите характеристики на лаптопа, тъй като 10-та може да е тежка за софтуера и положението да стане по-зле. Аз бих ви препоръчала да го дадете на специалист, който може да инсталира Уиндоус 7, щом сте свикнали да работите с него. 

на 22.04.2021 г. в 9:34, realityman написа:

обаче нещо последно време много бавен започна да става.

Малко подробности..?!? В какви случаи се наблюдава това забавяне..? 

преди 1 час, icotonev написа:

Малко подробности..?!? В какви случаи се наблюдава това забавяне..? 

Явно вече е оправил проблема коментар пуснат преди месец .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.