Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за съвет за гледане на телевизия на монитор

Featured Replies

Здравей, Хари Потър ...

Нали съм ти дал точен модел какво ползвам .. кое не разбра? Имам си стайна антена с която се хващат евирните цифрови програми, ако имах кабелна телевизия идваща по коаксиален кабел, щах да включа него, а ако има кодирано съдържание си имам CI slot. Ако се ползва TVBOX > HDMI имам два - един за него и един за PC, имам и VGA ако искам да свържа по-стара техника. Качеството не картината при ползване в режим на PC е на прилично ниво - IPS, FullHD, 24" - в пъти по-добро от TN, HD.

преди 14 минути, Бонбон с катран! написа:

Как ли пък ще чета толкова непотребна шлака за тази тема. Някой ще каже ли с две думи?
Условие: Мoнитор за PC без PC да може да показва ефирна TV.
Решение: ( ? ? ? ) Какво решение взехте? Като знаете много дайте илюстрация на продукта, и на свързването. Понеже на мен ми се вижда фантастично. Аз от години си гледам телевизия на монитора, но ползвам PC. Имам и ТВ Тунер за PC, но не ползвам. Без PC ми стана интересно, с коаксиалния ли кабел ще хване телевизията? Или за цифрова ТВ с HDMI, което няма как да се случи при всички обстоятелства!
Последно какво ви е в ума? Може да се случи чрез интернет разбира се, IPTV, онлайн телевизия (+PC) или някакъв хибриден, който вече казаха не ги правят и аз знам защо - защото качеството на картината е лошо за компютър! За другото, ако вие знаете за какво говорите, то аз съм Хари Потър. :)

То ние много добре знаем за какво говорим,а ти не можеш да си никакъв Хари Потър, а  Путьо Трънкин. Защо не престанеш да филосовстваш за неща, които хептен не са ти ясни. Гледай с каквото искаш телевизия и не се меси на хората в приказките бе копелдак!

преди 25 минути, plamen_petrov_80 написа:

ако имах кабелна телевизия идваща по коаксиален кабел, щах да включа него, а ако има кодирано съдържание си имам CI slot.

Що ми говориш за телевизор бе?

преди 28 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ако се ползва TVBOX > HDMI имам два - един за него и един за PC, имам и VGA ако искам да свържа по-стара техника.

Кой е този "него"? Говори смислено и научно бе, човек! Като идеш на съд ще те кръстосат от разпити защото говориш несвързано. Телевизора ти или монитора ти е "това", "онова"? Ако е монитора, тоест с две думи можеше да кажеш, че връзваш TVBOX -> Monitor идва въпроса, какъв е тоя TVBOX? Бебешкия ти декодер, ТВ Приемник, или Сетъп Бокс на цифрова IPTV?! Като светвате по някакъв въпрос се изразявайте, не да фърляме боб. Остава сега да кажеш, кое от всички 3 устройства поддържа Монитор?!

преди 9 минути, нушо написа:

С две думи,всеки един телевизор ще му свърши работа.

Е да, ама условието е за монитор на компютъра! И то без компютър. :) 

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

LG 24MA53D-PZ

Хари Потър как вика на това устройство?

преди 8 минути, Бонбон с катран! написа:

Ако се ползва TVBOX > HDMI имам два - един за него и един за PC,

Очевидно е, че говоря за "него" > TVBOX-a което е отделно устройство и предоставя свързване по HDMI. Кое отново не е ясно?

Говора за телевизия - това което идва по ефир или по кабел (коаксиален) - буксата на устройството е една и съща - вход за антена му викат у наше село.

преди 12 часа, plamen_petrov_80 написа:

но незнайно защо вече няма 24" монитор с ТВ тунер и FullHD (за IPS - изобщо да не говорим) - а преди години тази комбинация я имаше.

Какво няма? https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-PHILIPS-24PFS5535-12V-LED/p/15712

преди 3 минути, Kolev71 написа:

Невада го даде на първа страница.

О съжалявам, просто стигнах до неговия пост и направо го цититрах. :shy11:

преди 16 минути, Bubbles написа:

О съжалявам, просто стигнах до неговия пост и направо го цититрах. :shy11:

Има малка разлика в серията  5505   5535 но не е фатално. Твоя е явно по нов модел. И двата имат по 2 порта HDMI, което е добре за питащия. А и в цената също, но не е врапираща.

5535 има вграден и сателитен тунер, така че за мама ще може да се добави още някоя безплатна програма от небето, както казва Белгийчето. 

преди 29 минути, plamen_petrov_80 написа:

IPS?

В наши дни всички вече са такива... ...май, дори моя който е от 2017 няма грижи с ъглите.

Офффф бе!!! На моменти имам чувството, че съм в някоя деЦка градина!
Темата е „на въртележката“ (или ... „Горе, на черешата“)

@Kolev71е направил много точен анализ - отчитайки всички изисквания към хардуера, софтуера, ефирните и други излъчвания ...
И най-вече - съвместимостта със ЗКУ-то (зад-клавиатурното устройство). В случая - Зад-Дистанционно.

И в момента майка ми си ползва един аналогов „сандък“ със сателитен приемник.

преди 5 минути, jhoro написа:

Офффф бе!!! На моменти имам чувството, че съм в някоя деЦка градина!
Темата е „на въртележката“ (или ... „Горе, на черешата“)

@Kolev71е направил много точен анализ - отчитайки всички изисквания към хардуера, софтуера, ефирните и други излъчвания ...
И най-вече - съвместимостта със ЗКУ-то (зад-клавиатурното устройство). В случая - Зад-Дистанционно.

И в момента майка ми си ползва един аналогов „сандък“ със сателитен приемник.

Това Убаво, ама аналоговия кЪ ша го вържеш ла'топа?

преди 5 минути, Bubbles написа:

Това Убаво, ама аналоговия кЪ ша го вържеш ла'топа?

Със сизал, тел или нещо подобно!

преди 3 минути, Bubbles написа:

Уби мъ. 🤣

Цитат

- Ало, техническата поддръжка ли е?
- Да.
- Кажете ми моля, как да си свържа таблета с телевизора, за да гледам филми?
- Телевизора ви каква марка е?
- "Рубин".
- Със скоч го залепете в центъра на екрана и гледайте!

преди 10 часа, NEVADA написа:

Има си и вградени говорители, нещо рядко срещано при мониторите

Куп "разбирачи", а горното не го отрази никой? Ще има тема "Тонколонка за ТВ..."! ;)

преди 49 минути, JKirilov написа:

Куп "разбирачи", а горното не го отрази никой? Ще има тема "Тонколонка за ТВ..."! ;)

При положение че питащият иска монитор- телевизор Твоята тонколонка е безмислена бре човек. Ти какво? Къде си писал в този форум всичко, заедно със препинателните знаци. Забележки ще правиш само тогава, когато даваш предложения и не те устройват, но теб, а не другите. Човешки сме те молили да се поспреш малко. Аз ту си мисля че хем разбираш, докато в следващия момент не изненадваш само мен.  Усилвател няма ли да му предложиш? Няма как монитор, съчетан в обща кутия със TV, да няма вътрешен един или два говорителя.

Извинявай Колев, бях забравил, че всички SetTop боксове, както и всички монитори си имат собствени говорители...

Вероятно от старост, но вече ще чета с бележник в ръка!

… всички SetTop боксове, както и всички монитори си имат собствени говорители...

М-даааа! Всички, освен тези -които нямат!
Aaaa, за това питай Колев, той се пенеше...
Сигурно пак е объркал водата за уста с препарата за съдове (Верото)!
преди 25 минути, JKirilov написа:

Лошо, Седларов... ;)

Пени се - не пени, пари са давани!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.