Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Варистор 05D391K

Featured Replies

преди 3 минути, Djery-x написа:

Трите я темата няма смисъл да говорим глупости само и нищо конкретно и всеки да се заяжда и прави на велик и умеН.... няма смисъл

Конкретното ти го казаха още в началото - изясни си, що горят тези варистори! А после - сменяй!

• Отговори 109
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 минута, jhoro написа:

Конкретното ти го казаха още в началото - изясни си, що горят тези варистори! А после - сменяй!

Що горят ли CEZ питай не мен

току-що, Djery-x написа:

Що горят ли CEZ питай не мен

Те вина нямат за това ,горят зареди лоша схемна реализация

• Автор
току-що, -Fu- написа:

Те вина нямат за това ,горят зареди лоша схемна реализация

да бе и като пуснат 300в няма проблем

преди 4 минути, Djery-x написа:

Като пуснат 300V варистора ще ти бъде най малка грижа :D

преди 27 минути, Djery-x написа:

много сте умни браво

Защо не ни издействаш по едно наказание? Но трябва да изключиш Joro  - той си призна, че не е умен. Така, че без него.

Младеж!

Трябваше да покажеш устройството за което в последствие узнахме. Трябва и повече да се заслушват в съветите на хората, защото ТИ СИ ПИТАЩИЯТ! А можеше и никой да не ти отговори в най лошия случай. Информация се получава, след като ти дадеш от своя страна.  Отвори и прочети правилата за задаване на въпроси. Нищо, че си с 10 годишна регистрация!

преди 5 минути, Kolev71 написа:

Защо не ни издействаш по едно наказание?

И на CEZ - също!

преди 11 минути, Djery-x написа:

Няма начин, да ти„пуснат“ повече от 250 V!

• Автор
преди 32 минути, jhoro написа:

И на CEZ - също!

Няма начин, да ти„пуснат“ повече от 250 V!

DOBrEEE :D

преди 41 минути, Kolev71 написа:

Защо не ни издействаш по едно наказание? Но трябва да изключиш Joro  - той си призна, че не е умен. Така, че без него.

Младеж!

Трябваше да покажеш устройството за което в последствие узнахме. Трябва и повече да се заслушват в съветите на хората, защото ТИ СИ ПИТАЩИЯТ! А можеше и никой да не ти отговори в най лошия случай. Информация се получава, след като ти дадеш от своя страна.  Отвори и прочети правилата за задаване на въпроси. Нищо, че си с 10 годишна регистрация!

Защо се заяждаш не мога да разбера

преди 4 минути, Djery-x написа:

DOBrEEE :D

Аз не виждам такова нещо. Ако така го приемаш, наистина ти се извинявам!

Никой не се заяжда. Просто …
„Ако задаваш грешните въпроси - ще получиш грешните отговори!”

Пп. Shelly 3EM е професионален трифазен електромер!
Няма работа в управление на осветление.

аве я кажете, аз ли се заблуждавам?
интересно що ми се привижда че, тва с червената стрелка е ограничителния резистор на тока, а това със синята стрелка е варистора
което предполага, че автора на темата, не знае какъв елемент е изгорял...тъй де, някаква такава заблуда ми се върти ф главътъ
моля който познава уреда да каже

50824490_.JPG.5776160f8b8c267f727ea1cf633b6096.JPG

преди 34 минути, Djery-x написа:

С теб никой не се заяжда.И вината за развитието на темата е изцяло твоя.

След като търсиш съвет или помощ ще трябва да отговаряш на въпросите, които целят да изяснят условията в които работи конкретното устройство,  за да ти се даде адекватен отговор.

Вместо това ти поставяш условия, сякаш някой е длъжен да решава твои проблеми.

• Автор
преди 9 минути, дръндю написа:

интересно що ми се привижда че, тва с червената стрелка е ограничителния резистор на тока, а това със синята стрелка е варистора
което предполага, че автора на темата, не знае какъв елемент е изгорял...тъй де, някаква такава заблуда ми се върти ф главътъ

Това със синята стрелка е цъфнало като роза. Конкретната снимка не е на мое Shelly

преди 24 минути, jhoro написа:

Пп. Shelly 3EM е професионален трифазен електромер!
Няма работа в управление на осветление.

Да и се ползва като такъв но и при него е гръмнал

преди 2 минути, Djery-x написа:

Това със синята стрелка е цъфнало като роза. Конкретната снимка не е на мое Shelly

а резистора?
и защо не даде снимка на твоето за сравнение?

Точно това - със синята стрелка е варистора.
a4f9483902854749f1e5c1dc0ab24919.jpg
Другото е много голямо.

Ето доста добра статия за въпросното устройство. http://www.thesmarthomehookup.com/the-shelly-1-smart-relay-is-it-better-than-the-sonoff-basic/

А това е официалния форум - https://www.shelly-support.eu/lexikon/index.php?entry/2-shelly-1/
преди 13 минути, jhoro написа:

Точно това - със синята стрелка е варистора.

и как така са му паднали бушоните като има ограничителен резистор за тока
демек автора на темата се гъбарка с нас

и как така са му паднали бушоните като има ограничителен резистор за тока
демек автора на темата се гъбарка с нас
Виж какво пишат във форума:
Внимание, Shelly1 не е галванично изолиран, така че Shelly не трябва да бъде свързан към 230V при мигане!
Не свързвайте никакви сензори при работа от 230 V! Разрушаване поради липса на галванична изолация!
Ще чакам аз на облака да ми пуска ламбите...default_angry.gif

Що пък не???
Това е най-старото решение. Отмества се облака и голямата ламБа (Слънцето) светва!

Към автора!
Човек - много неподходящ момент си избрал, за задаване на въпроси - Великден!
И очакваш - всичко да ти се сдъвче и натъпче в човката - като на гардже.
На въпроса ти
… трябва ми варистор 05D391K, не мога да намеря точно този …
можеше да получиш кратък отговор:
Ето - https://lcsc.com/product-detail/Varistors_VDR-Varistor-VDR-05D391K_C283919.html. Евтиния - цената започва от 3,5 цента за малки количества и пада - при по-големи. За двадесетина долара ще си купиш „една торба” варистори и има да гориш …

Принципно - този вид Х'апаратура, има две части - управляваща (нисковолтова) и товарна. Виж си „картинката” - това голямото, дето пише „HF7520” е реле. Високото напрежение и големия ток са само вътре. Затова е капселовано!
Ти явно си „вкарал” мрежово напрежение, в управляващата част. Затова варистора е „цъфнал”! Радвай се, че е САМО той.

намерих това
sw-300x257.jpg

за да работи от 110 до 230, това предполага, че варистора се използва за стабилизатор на напрежение
на предишните картинки, на които видях резистор за ограничаване по ток, потвърждава това предположение
180px-Typische_Varistorkennlinien.gif

волтамерната характеристика, показва че може да се използва за стабилизация...тъй де, нещо като последователно насрещно свързани ценери,ама  с недотам стръмна храктеристика
примерно при входно 110 до 230, да подържа някъде 80 до 90 волта след резистора

https://bg.wikipedia.org/wiki/Варистор

не можах да намеря схема на устройството, така че всичко до тук е плод на кристалната топка

преди 51 минути, дръндю написа:

не можах да намеря схема на устройството, така че всичко до тук е плод на кристалната топка

За какво точно ти е „вътрешната схема“ (електронната схема на компонентите)? Все едно да питаш за „схема/устройство на лампа с нажежаема жичка“!

Гледа се схемата на свързване - например, от сайта на производителя - SHELLY 1 SINGLE-CHANNEL RELAY

Обърнете внимание на свързването при различни напрежения.

shelly1_wiring_ac.jpg  shelly1_wiring_dc.jpg

и положението на „мостчето“ (Bridge)!

преди 1 минута, jhoro написа:

За какво точно ти е „вътрешната схема“ (електронната схема на компонентите)? Все едно да питаш за „схема/устройство на лампа с нажежаема жичка“!

Гледа се схемата на свързване - например, от сайта на производителя - SHELLY 1 SINGLE-CHANNEL RELAY

Обърнете внимание на свързването при различни напрежения.

shelly1_wiring_ac.jpg  shelly1_wiring_dc.jpg

и положението на „мостчето“ (Bridge)!

Пп. Ето и видео:

преди 4 минути, jhoro написа:

а какво точно ти е „вътрешната схема“ (електронната схема на компонентите)? Все едно да питаш за „схема/устройство на лампа с нажежаема жичка“!

аве ламбата знам за кво гори, щот волфрама се изпарява и жичката отънява
ама тва чудо, без схема на устройството, няма как да разбера каква е причината за изгаряне на варистора

преди 2 минути, дръндю написа:

... без схема на устройството, няма как да разбера каква е причината за изгаряне на варистора

Неправилно свързване! Изхвърля се това и се купува ново!
И се извиква специалист - за монтажа.

• Автор
преди 24 минути, jhoro написа:

Неправилно свързване! Изхвърля се това и се купува ново!изберете файлове...
И се извиква специалист - за монтажа.

Хаха какво неправилно свързване бе, теб ли да те викна да ми го вържеш специалиста ..... хайде  стига сте говорили глупости и помислете малко.... ако имате с какво!!! Неправилно свързване дрън дрън още няколко човека има с изгорели уреди от квартала точно същия ден !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.