Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съхранение на информация на външен диск

Featured Replies

току-що, jhoro написа:

Не разбрах - кое е „преди, и кое - после?

Виж ми после коментарите и ще разбереш, защо така написах в началото. 

• Отговори 54
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 13 минути, jhoro написа:

„Диска няма дялове“ означава само едно - не е делен! Едно пространство - един дял.

Автора никъде не е споменал друго освен Local Disc(C)м как разбираме дали е делен на дялове при това положение?

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Виж ми после коментарите и ще разбереш, защо така написах в началото. 

Добре де Емо - гледам:

преди 2 часа, Емил Костов написа:

1. Не
2. Зависи
3. Не

преди 1 час, Емил Костов написа:

Исках да го обясни по-подробно. Разбира се, че ако клонира дяла на друг носител ще тръгне всичко, само че какъв е смисълът от това. Говори и за архивиране. Та затова нека да каже какво точно иска.

Не, просто се опитвам да накарам потребителите да дават повече информация. Ако има филми, музика и снимки на дял С, по добре да си ги прехвърли на друг диск или дял, или на облак. Иска архивиране да каже какво точно ще архивира, защото ако са филми и картинки там няма смисък от архив. И накрая ако ще клонира нещо е по-добре да си очисти дял С от ненужните неща и тогава да си направи клониране на друг диск.

Какво трябваше да разбера?

преди 7 минути, Bubbles написа:

Автора никъде не е споменал друго освен Local Disc(C)м как разбираме дали е делен на дялове при това положение?

Автора си казва ясно:

преди 2 часа, venci_1913 написа:

... искам да си направя копие на цялата информация на Local Disk C ...

На ДИСКА (сичкото физически диск) - не на „дял С:“

преди 2 минути, jhoro написа:

Добре де Емо - гледам:

Какво трябваше да разбера?

Автора си казва ясно:

Имам два коментара към B-Boy/Style/. Тогава ще разбереш!

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Имам два коментара към B-Boy/Style/. Тогава ще разбереш!

Тези двата

Добре де Емо - гледам:

Исках да го обясни по-подробно. Разбира се, че ако клонира дяла на друг носител ще тръгне всичко, само че какъв е смисълът от това. Говори и за архивиране. Та затова нека да каже какво точно иска.

Не, просто се опитвам да накарам потребителите да дават повече информация. Ако има филми, музика и снимки на дял С, по добре да си ги прехвърли на друг диск или дял, или на облак. Иска архивиране да каже какво точно ще архивира, защото ако са филми и картинки там няма смисък от архив. И накрая ако ще клонира нещо е по-добре да си очисти дял С от ненужните неща и тогава да си направи клониране на друг диск.

Все верни неща, ама ... много приказки.

Аз си ползвам „gnome-disk-utility“. Когато посоча диск/дял - избирам „Create Partition Image ...“ и това е.
А готов „.img“ файл ми го монтира и отваря като външен носител - флашка примерно

преди 4 минути, jhoro написа:

Тези двата

Добре де Емо - гледам:

Все верни неща, ама ... много приказки.

Аз си ползвам „gnome-disk-utility“. Когато посоча диск/дял - избирам „Create Partition Image ...“ и това е.
А готов „.img“ файл ми го монтира и отваря като външен носител - флашка примерно

Приказките са, за да се изясни какво точно иска постващият. Ти ако постнеш такава тема няма да питаш такова нещо, а ще питаш върху конкретен проблем, софтуер или нещо, което те притеснява.

преди 22 минути, jhoro написа:

Автора си казва ясно:

Ам аз нали казвам същото, няма дялове, само един е "С" целото диск.😁

• Автор

Благодаря на всички за мненията,имаше и хора , които просто отчетоха мнения ,но и на тях им благодаря!
Прозорецът и всички програми са ми на SSD 120 gb ,което е цялото C . Всичко това го направих с цел ,ако ССДто скоро се предаде да си пусна файла и така.  SSD-то е на 6 години и нещо и леко подсигуряване. важните неща са ми по флашки ,хардове и облаци .
Използвах програмата Macrium Reflect 7 Free и направих  (.mrimg) файл.  Ако искам да го сложа на нов хард диск този файл как мога да го монтирам ?

преди 3 минути, venci_1913 написа:

Използвах програмата Macrium Reflect 7 Free и направих  (.mrimg) файл. 

Как точно използвахте рограмата - като инсталирана на самата OS или като самостоятелно зареждаща?

• Автор

Инсталирах я на ОС с 30 дневен безплатен тестов период. 
Въпросът ми е: ако сега си закупя нов ссд и искам на него да монтирам всички неща какви стъпки трябва да направя?

преди 1 минута, venci_1913 написа:

Инсталирах я на ОС с 30 дневен безплатен тестов период. 
Въпросът ми е: ако сега си закупя нов ссд и искам на него да монтирам всички неща какви стъпки трябва да направя?

Не съм ползвал последните версии, но вижте там дали има опция да се създаде самозареждаща USB памет или CD.

Съответно от самозареждаща USB памет или CD се стартира и се възстановява системата върху произволен диск (в частност може и произволна система).

План Б ако все още работи това SSD с инсталираната програма би трябвало да може да възстанови image върху новото SSD.

преди 10 минути, venci_1913 написа:

Използвах програмата Macrium Reflect 7 Free и направих  (.mrimg) файл.
Ако искам да го сложа на нов хард диск този файл как мога да го монтирам ?

А ся де??? Всичко ... наготово ли чакате - сдъвкано?

Ми то си пише  - „Restoring and browsing“.

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

План Б ако все още работи това SSD с инсталираната програма би трябвало да може да възстанови image върху новото SSD.

А ако не „работи това SSD“ - на новата машина се изтегля ново „30-Day Trial Edition“ и по същия начин!

преди 4 минути, jhoro написа:

А ако не „работи това SSD“ - на новата машина се изтегля ново „30-Day Trial Edition“ и по същия начин!

Ахам ... казваш на чисто новото SSD ... ама първо трябва да сложи една гола OS, може би малко драйвери за LAN, USB ... и после да видим може ли една програма стъпила върху OS и работеща в момента да се самозатрие заедно със всичко и да се възстанови отгоре .. едно време под 98 ставаше с ghost-a, че и mp3-ката свиреше и до първия рестарт всичко беше по старо му ...

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ахам ... казваш на чисто новото SSD ... ама първо трябва да сложи една гола OS, може би малко драйвери за LAN, USB ... и после да видим може ли една програма стъпила върху OS и работеща в момента да се самозатрие заедно със всичко и да се възстанови отгоре .. едно време под 98 ставаше с ghost-a, че и mp3-ката свиреше и до първия рестарт всичко беше по старо му ...

Дали???
Прочете ли какво пишат хората?

Цитат

To restore whole computers, including boot partitions, Macrium Reflect uses Windows PE, a cut down version of Windows. On a working system, when you restore to an earlier time, Macrium Reflect reboots into the Windows PE operating system, carries out the requested restore, then boots back into the restored operating system. On a system that is not working, to restore to an earlier time, you need to boot from your Windows PE rescue media, whether that is a CD, DVD or USB-stick. The rescue media contains Macrium Reflect so that you can carry out the restore, then boot back into the restored operating system.

Понимаешь?

току-що, plamen_petrov_80 написа:

Не!

Хайде да ми го обясниш като на бебе!

Да бе - а да те накърмя и преповия?

За неразбиращите английски - ето някакъв превод:

Цитат

За да възстанови цели компютри, включително дялове за зареждане, Macrium Reflect използва Windows PE - съкратена версия на Windows.
На работеща система, когато възстановявате към по-ранен момент, Macrium Reflect се рестартира в операционната система Windows PE, извършва заявеното възстановяване, след което се зарежда обратно във възстановената операционна система.
В система, която не работи - за да възстановите към по-ранен момент - трябва да стартирате от вашия Windows PE носител, независимо дали това е CD, DVD или USB-памет. Носителят съдържа Macrium Reflect, за да можете да извършите възстановяването, след което да стартирате обратно във възстановената операционна система.

преди 20 минути, jhoro написа:

преди 5 минути, jhoro написа:

трябва да стартирате от вашия Windows PE носител, независимо дали това е CD, DVD или USB-памет. Носителят съдържа Macrium Reflect, за да можете да извършите възстановяването, след което да стартирате обратно във възстановената операционна система.

Последно?! От флашка или от инсталирана нова ОС ще възстановява?

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

Последно?! От флашка или от инсталирана нова ОС ще възстановява?

Предпоследно, последно ...
Този носител (диск, флашка, карта памет ...) съдържа Portable OS, включваща Macrium Reflect! Буутва се оттам и се възстановява инсталираната на компа ОС.

Не може - от работеща ОС - да се възстановява същата ОС!

преди 38 минути, jhoro написа:

Ами не всеки се е родил умен нали затова е форума .

преди 15 минути, Joss Bomon написа:

Питането беше заради заради този ти пост. 

преди 6 минути, adersa написа:

Ами не всеки се е родил умен нали затова е форума .

Така е, но поне цитирай всичко.

преди 45 минути, jhoro написа:

Ми то си пише  - „Restoring and browsing“.

Линка е към страницата на програмата!

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Питането беше заради заради този ти пост. 

И ти ли ... Бруте?

Новото SSD ще е празно и чисто! Може „да се насипе“ на друга машина, а може и чрез „Windows PE rescue media“.

преди 5 минути, jhoro написа:

И ти ли ... Бруте?

Новото SSD ще е празно и чисто! Може „да се насипе“ на друга машина, а може и чрез „Windows PE rescue media“.

В грешна посока пое... да ми обясняваш точно на мен как стават нещата... Мерси, няма нужда.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.