Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, търся предложения за конфигурация за около 1500-2000 лв. без периферия. Харесал съм до тук ето това. Според вас, какво може да се добави, кое да се замени, така че за този ценови диапазон да е най-оптимално. Не съм добавял кутия и захранване. Видео карта не ми трябва като цяло, така че ако е възможно да препоръчате цялостно решение ще съм благодарен.

http://nikem-bg.net/cart/68022p1r61638p1r66461p1r67644p1r64399p1r58157p1rf.html

преди 21 минути, KirilMav написа:

Здравейте, търся предложения за конфигурация за около 1500-2000 лв. без периферия. Харесал съм до тук ето това. Според вас, какво може да се добави, кое да се замени, така че за този ценови диапазон да е най-оптимално. Не съм добавял кутия и захранване. Видео карта не ми трябва като цяло, така че ако е възможно да препоръчате цялостно решение ще съм благодарен.

http://nikem-bg.net/cart/68022p1r61638p1r66461p1r67644p1r64399p1r58157p1rf.html

Не схващам логиката на избора ти!

За какво точно ще се използва системата?

Монитор към тази система ще ползваш ли? А него в какво точно ще го включиш след като "Видео карта не ми трябва като цяло"?

Не схващам логиката на избора ти!
За какво точно ще се използва системата?
Монитор към тази система ще ползваш ли? А него в какво точно ще го включиш след като "Видео карта не ми трябва като цяло"?
Колегата или има някаква стара карта или си мисли да ползва вградената. Лошото е че ryzen-те нямат такава.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

преди 2 минути, ldadal написа:

Колегата или има някаква стара карта или си мисли да ползва вградената. Лошото е че ryzen-те нямат такава.

Вградената в кое?

Има модели Ryzen с вградена графика, но избрания не е такъв.

Той може да мисли, но може и да не знае и просто да гледа, че дъното има видео изходи.

Аз съм длъжен да попитам.

Вградената в кое?
Има модели Ryzen с вградена графика, но избрания не е такъв.
Той може да мисли, но може и да не знае и просто да гледа, че дъното има видео изходи.
Аз съм длъжен да попитам.
То има, ама нали уж не ги продаваха и бяха само за готови пц-та? Или аз се бъркам?

преди 3 минути, ldadal написа:

То има, ама нали уж не ги продаваха и бяха само за готови пц-та? Или аз се бъркам?

Тази теория я чувам за първи път.

И на мен ми е интересно и странно за какво е втория малък и по-евтин SSD диск? Не виждам и захранване и кутия, също и охлаждането ми е съмнително и дали ще се справи по-добре от стоковото. За процесор е по-добре този:

AMD Ryzen 5 PRO 4650G 100-100000143MPK от Vario.bg - с вградено видео е, вариант е да се вземе и някакъв интел.

Алтернатива за памет и на малко по-висока честота: TeamGroup T-Force Dark Z GRAY DIMM Kit 32GB TDZGD432G3200HC16CDC01 от Vario.bg

Ако няма да се добавя по-нататък някаква мощна видеокарта или изобщо да се добавя, това захранване ще свърши работа, а е и с 5 години гаранция: Thermaltake Smart RGB 600W PS-SPR-0600NHSAWE-1 от Vario.bg

Дънната платка не е налична, а и каква е идеята да е толкова скъпа? Ако се държи на визия, това изглежда добре:

ASRock B550M Pro4 90-MXBDK0-A0UAYZ от Vario.bg

Или други, които ще свършат работа: Компоненти > Дънни Платки от Vario.bg Страница: 2

Все пак е добре точно да се каже за какво ще се ползва машината, защо е нужна толкова много оперативна памет и какво ще се прави с процесора.

преди 43 минути, Gaming_Solutions написа:

Съжалявам, но аз идеата да дам 550 лв. за компонент който изрично съм казал, че не ми трябва - не я разбирам.

преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

Съжалявам, но аз идеата да дам 550 лв. за компонент който изрично съм казал, че не ми трябва - не я разбирам.

При условие ,че не следиш форума , той си рекламира безплатно фирмата в темите за нови компютърни конфигурации . Предполагам след толкова месеци е привлякъл клиенти с тези постове .  ;)

преди 1 минута, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

При условие ,че не следиш форума , той си рекламира безплатно фирмата в темите за нови компютърни конфигурации . Предполагам след толкова месеци е привлякъл клиенти с тези постове .  ;)

Той пак да си ги привлича, но след като питащия изрично каза, че видео не му трябва - тогава тези 550 лв. за какво да ги дава?

преди 32 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Ако беше следил ти форума щеше да забележиш, че съм пускал линкове и към други онлайн магазини само за да помогна на питащите, това ми е и целта да пиша тук. Рекламата по този начин (който ти разбираш) е крайно неефективна и не би си струвало времето, но както и да е.

Относно конфигурацията с видеокарта, не стана ясно автора има ли такава или си мисли, че ryzen 3600 има вградена, моето предложение беше по скоро отговор (алтернатива) на предложенията на Joss Bomon . Вече автора като се включи и даде повече ясното за какво ще се ползва компютъра, какво има и дали има нещо налично ще му дам друго предложение ако има нужда.

преди 21 часа, plamen_petrov_80 написа:

Тази теория я чувам за първи път.

Занимавал ли си се професионално с компютри?Ако си тогава щеше да знаеш, че точно един от големите доставчици на компоненти процедира точно по този начин. Дават карта, но при условие че поръчаш дъно, процесор и памет. И тази практика не е от сега - имаше я и при предишния бум на биткойна. За съжаление тактиката не се оказа успешна, защото лесно можеше да бъде заобиколена.

преди 7 минути, Black_Watch написа:

Занимавал ли си се професионално с компютри?Ако си тогава щеше да знаеш, че точно един от големите доставчици на компоненти процедира точно по този начин. Дават карта, но при условие че поръчаш дъно, процесор и памет. И тази практика не е от сега - имаше я и при предишния бум на биткойна. За съжаление тактиката не се оказа успешна, защото лесно можеше да бъде заобиколена.

Ало ... каква карта?

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Ало ... каква карта?

Бюджета му позволява да се вземе И карта, която е в пъти по-производителна от вградените в процесорите. Видно е, че автора няма никаква представа от материята, а единствено е чул някъде, че 3600 е "бест оф дъ бест...".

току-що, Joss Bomon написа:

Бюджета му позволява да се вземе И карта, която е в пъти по-производителна от вградените в процесорите. Видно е, че автора няма никаква представа от материята, а единствено е чул някъде, че 3600 е "бест оф дъ бест...".

А той дали ще ползва тази изключителна графична производителност или просто има едни 550 лв. излишни?

Продалжавате да навирате видео карта без да знаете изобщо за какво ще се ползва системата - защо?

преди 12 минути, plamen_petrov_80 написа:

А той дали ще ползва тази изключителна графична производителност

И от кога 1050Ti или 1650 са "изключително производителни" ? Тези, които си купуват карти от 2000-5000лв. глупаци ли са, или и те не знаят, че нямат нужда от такива ?

Като няма нужда от карта, за какво му е 3600, като и някой пентиум ще му върши работа за интернет и филми до 1080Р.

току-що, Joss Bomon написа:

И от кога 1050Ti или 1650 са "изключително производителни" ? Тези, които си купуват карти от 2000-5000лв. глупаци ли са, или и те не знаят, че нямат нужда от такива ?

Да те питам в прав текст - каква видео карта ми трябва ако желая да изучавам програмен език и за целта трябва да мога да разглеждам сайтове с примерен код, да гледам обучителни видео клипове на монитора ми който е FullHD, да пиша код в Notepad++ и когато си почивам да мога да слушам музика.

И би ли ми казал каква разлика ще видя/усетя аз ако ползвам произволно вгредено видео от последните 2 години, начална, средна или висок клас видео карта от същия период - сравни освен производителността, цената, разхода на енергия, отделената температура, шим ... и всички фактори който са различни за различните видео карти.

Мерси!

Няма смисъл да разтягаме локуми. Автора пита, защото не знае, че 3600 няма графика или има някакво външно видео, а ти задаваш въпроси, които касаят твоето виждане и не толкова предполагат отговор, а налагат твоето мнение.

Въпроса е, дали да се оползотвори бюджета с по-производителна машина или да се реже до минималните потребности. Само че, днес потребностите са едни, а утре може да се окаже, че ще се ползва и по-сериозен софтуер, изискващ по-добър хардуер. Да, външна карта винаги може да се добави, но към този момент бройките са силно ограничени и се предлагат предимно с готови конфигурации. 

Докато автора не се включи, това ще е поредната тема с "чесане на клавиатури"...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.