Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Твърд диск е защитен срещу запис?

Featured Replies

Попадна ми твърд диск за лаптоп 2.5 който като го свържа към компютър това съобщение ми излиза:

150csz0.jpg

yyaFvfb.jpg

Диска е в добро състояние както се вижда но 2 та дяла на които е разделен той са недостъпни?

bzM9FHl.jpg

Изобщо не искам да го форматирам, дайте идеи как да го отключа?

То ти и да искаш може и да не можеш да го форматираш. А и като гледам, изобщо не се разпознава от windows. Покажи снимка от disk management на въпросния диск. Да не  използван някой софтуер за кодиране/защита?

Тези икони ги виждам за първи път. Ако е криптиран с някой софтуер като VeraCrypt или с инструмента на Windows Bitlocker...ще е трудно да го отключиш.

Ако са просто прецакни права ще е лесно. Дай една снимка на Security таб-а на някой от заключените дискове. На мен един нов диск, който закачих при инсталирането си присвои лимитирани права и го оправих точно през Security таб-а. И то беше несистемен диска...

Значи може и да са омазани права. Снимка на Security таб-а ще е полезна. Донякъде по-добре, че са дяловете с катинара. Те със сигурност за заключени със софтуер ми се струва.

• Автор

Значи на мен всички дискове на този компютър а и не на него са ми криптирани от мен лично с инструмента на Windows Bitlocker, за това и всички дялове се виждат с катинари.

Интересното е че явно не е криптиран с Bitlocker защото след като го свързах към компютъра и след като видях че ми издаде въпросното съобщение че е защитен срещу запис, включих Bitlocker, ако беше криптиран с него той щеше да ми поиска парола или ключ за отключването му а той не ми поиска нищо, можех да започна да го криптирам дори.

dluWIqL.jpg

Как да стигна до секюрити таба на диска?

С това RAW - или повредена файлова система, или наистина е кодирана и не може да я разпознае. Ако го върнеш на оригиналната машина, диска чете ли се?

Не бях видял, че си питал, но гледам, че Jkirilov ти е показал клипче. Като цяло кликаш с десен бутон на проблемния дял и даваш Properties и там вече от General отиваш на Security натисни Advanced долу и снимай.

• Автор

Извинявам се за малко късния отговор, бях ангажиран.

Значи диска се чете от оригиналната машина и от други също и си зарежда OS от него.

zBkHANQ.jpg

Виж някаква кодировка дали не е активирана.

Turn on device encryption (microsoft.com)

Виж и тук има разни идеи: [Solved] The Volume Does Not Contain a Recognized File System (diskgenius.com)

Заради права няма как чак да не разпознава файловата система. Провери ли това, което ти писах? Пусни и едно сканиране за грешки на дяловете с инструмента на windows.

• Автор

Точно заради тях е било, в защита и свойства на въпросния потребител който го е използвал бяха махнати отметките на четене и някои други, сложих ги, рестартирах и си дойде на мястото абсолютно всичко.

Благодаря на всички.

преди 22 минути, grizly написа:

Точно заради тях е било, в защита и свойства на въпросния потребител който го е използвал бяха махнати отметките на четене и някои други, сложих ги, рестартирах и си дойде на мястото абсолютно всичко.

Благодаря на всички.

И аз това казвах ама...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.