Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да свържа Bluetooth слушалки към TV

Featured Replies

Дайте идея как да свържа Bluetooth слушалки към TV, което няма Bluetooth, че жената мрънкЯ вечер като гледам тв. :)

Телевизорът е Samsung 43TU7092.

През  Wi-Fi някак си, или през телефона не става ли?

Или да купя някакво устройство, което да вкарам в някой от изходите...

• Автор
преди 24 минути, Raze написа:

Точно нещо такова ми трябва, но не съм сигурен дали ще стане. Тая "флашка" после как да я настроя, май нямам такава опция? 

IMG_20210511_104354.jpg

Избери си устройство, което взема звука от изход за слушалки/AUX. Не знам телевизора ти какви аудио изходи има.

• Автор
преди 3 минути, Raze написа:

Избери си устройство, което взема звука от изход за слушалки/AUX. Не знам телевизора ти какви аудио изходи има.

Няма AUX, само HDMI и оптика. Много дървен модел, убедих се СЛЕД като го взех. 🤦‍♂️

То е ясно, че най-бюджетния модел няма как да има всичко. Тези неща се гледат предварително. Търсиш тогава такъв предавател, който да приема сигнал от оптика или има и преходници от оптика към аналог стерео и от там си връзваш приемника.

• Автор
преди 7 минути, Raze написа:

То е ясно, че най-бюджетния модел няма как да има всичко. Тези неща се гледат предварително. Търсиш тогава такъв предавател, който да приема сигнал от оптика или има и преходници от оптика към аналог стерео и от там си връзваш приемника.

Много сложно става. 

Няма ли някакъв начин през телефона например. Както телефона го мирървам на тв, така и обратното? И от там вече е лесно със слушалките. 🤔

Може да пробваш - намираш някъде онлайн - през приложение или сайт, където дават същата телевизия и ползваш само за звука. Но най-вероятно ще има разминавания и то може и да са от около минута и повече. Телефона можеш да закачиш към ТВ, но обратното няма как. Друг вариант е да пуснеш пак онлайн телевизия на телефона и да стриймваш към ТВ.

Друго безплатно решение на сложния проблем е да спре да се гледа ТВ. Мога лично да потвърдя, че за повече от 10г. нищо от пумията не ми е липсвало. В торентите има повече от достатъчно интересни нещо и то по избор на потребителя.

Иначе има вариант, но трябва блутут трансмитера да има оптичен вход.

Само да добавя, че жената на автора освен звука я дразни и факта, че е включено определено нещо. Самата картина също дразни. Единственото решение е да се облъчвате с информационни лъжи и помия в друга стая при затворена и шумоизолирана врата.

преди 28 минути, ice_lion__01 написа:

Само да добавя, че жената на автора освен звука я дразни и факта, че е включено определено нещо. Самата картина също дразни. Единственото решение е да се облъчвате с информационни лъжи и помия в друга стая при затворена и шумоизолирана врата.

Ти пък от къде знаеш, да не си гледал от гардероба?:lol6:

Може да пробваш - намираш някъде онлайн - през приложение или сайт, където дават същата телевизия и ползваш само за звука.

Нещо подобно си мисля, но … и на двете места - онлайн телевизия.
Тогава няма да има разминаване. Стига интернетът да е достатъчно бърз.
преди 1 час, lupis написа:

Ти пък от къде знаеш, да не си гледал от гардероба?:lol6:

Не естествено. Крих се под леглото.

Личен опит - тая работа я играх преди няколко месеца. Филипс без блутут. Смених три трансмитера и греда - не баца. И накрая се отказах, пуснах слушалки с 5 метров кабел и така.

То в този случай е по-добре да стриймва от телефона и да си включи слушалките към телефона.
А дали ще успее да стриймва?
Аз говоря за едновременно, но независимо „влизане” - от две различни устройства - на един и същ сайт.
Пп. В момента пробвах - има около секунда разминаване.
преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Личен опит - тая работа я играх преди няколко месеца. Филипс без блутут. Смених три трансмитера и греда - не баца. И накрая се отказах, пуснах слушалки с 5 метров кабел и така.

То от жицата по сигурно няма. Само гледай да не се спънеш в нея и да повлечеш и телевизора към пода!

преди 1 минута, Kolev71 написа:

То от жицата по сигурно няма. Само гледай да не се спънеш в нея и да повлечеш и телевизора към пода!

Нямам друг вариант просто (пък и го ползва майка ми - аз телевизия не гледам). И че има риск - има.

преди 1 час, Петър Ангелов написа:

Нямам друг вариант просто (пък и го ползва майка ми - аз телевизия не гледам). И че има риск - има.

Има и друг вариант!

Сега се сещам, че преди време си бях купил безжични слушалки за компа. Състояха се от радиопредавател и слушалки (тип „диадема“) с приемник. На бързо търсене - намирам тези!

• Автор
преди 2 часа, Петър Ангелов написа:

То аз и да искам да опъна кабел, не мога, тъй като нямам AUX. :)

Пичове, благодаря за отговорите. Не ми е голяма драма, не гледам кой знае колко тв, просто нещо там да върви, докато ми се приспи и се чудех дали има някакъв лесен начин, но явно няма. 

преди 20 минути, forza_juve написа:

То аз и да искам да опъна кабел, не мога, тъй като нямам AUX. :)

Няма AUX, но има HDMI-CEC! Според https://www.samsung.com/bg/tvs/uhd-4k-tv/tu7092-43-inch-crystal-uhd-smart-tv-ue43tu7092uxxh/

А за този пише, че има и S/PDIF.

Вземаш един DAC, който преобразува звука от оптиката/toslink към RCA . След, което го свързваш с адаптер RCA към 3.5 мм.

"Закачаш" едни слушалки на 3.5 мм жак с необходимата дължина и си готов.

Да знаеш, че за качеството и силата на звука от DAC-a , не се знае дали е задоволително.

Цифров към аналогов аудио преобразувател DAC/SPDIF/TOSLINK

Има и по скъпи DAC-ове. избирай според джоба.

Dynavox Mini-DAC II

Предимството му, е че с помощта му може да пуснеш сигнал и към някой стерео система (усилвател) и да си го използваш и за други цели.

Другият вариант е да закачиш блутут трансмитер/ресийвър след DAC-a. Който ще разпръсква звука безжично и ти ще слушаш през блутут слушалки например.

Но, вторият вариант е доста по сложен и е възможно да има по-голямо закъснение на звука, щом "минава" през две устройства.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.