Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да свържа Bluetooth слушалки към TV

Featured Replies

Според сайта липсва 3.5 мм изход за слушалки, или RCA. Само оптика за аудио-то или през HDMI.

Срещу Connectivity/свързаност, се виждат.

П.П. И без това аналоговото аудио от изхода за слушалки при съвременните ТВ, не струва.

Затова и масово го премахват, като опция.

То аз и да искам да опъна кабел, не мога, тъй като нямам AUX. [emoji4]

Пичове, благодаря за отговорите. Не ми е голяма драма, не гледам кой знае колко тв, просто нещо там да върви, докато ми се приспи и се чудех дали има някакъв лесен начин, но явно няма. 
Тук е момента за този виц:

- Ало Иване, какво правиш?
- Опъвам антена.
- Еее, ти все някакви със странни имена ги намираш...
преди 4 часа, jhoro написа:

Има и друг вариант!

Сега се сещам, че преди време си бях купил безжични слушалки за компа. Състояха се от радиопредавател и слушалки (тип „диадема“) с приемник. На бързо търсене - намирам тези!

В моя конкретен случаи, телевизора е Philips 43PFS5301/12 и разполага със следния набор от Дупки. В този случай, дали биха проработили слушалките, които си посочил?

philips.png

• Автор
преди 13 часа, jhoro написа:

Няма AUX, но има HDMI-CEC! Според https://www.samsung.com/bg/tvs/uhd-4k-tv/tu7092-43-inch-crystal-uhd-smart-tv-ue43tu7092uxxh/

А за този пише, че има и S/PDIF.

Това S/PDIF какво представлява, оптиката ли? 

И не разбрах HDMI каква роля играе, след като слушлките и Bluetooth приемниците нямат HDMI? 

преди 12 часа, Mr. ?? написа:

Вземаш един DAC, който преобразува звука от оптиката/toslink към RCA . След, което го свързваш с адаптер RCA към 3.5 мм.

"Закачаш" едни слушалки на 3.5 мм жак с необходимата дължина и си готов.

Да знаеш, че за качеството и силата на звука от DAC-a , не се знае дали е задоволително.

Цифров към аналогов аудио преобразувател DAC/SPDIF/TOSLINK

Има и по скъпи DAC-ове. избирай според джоба.

Dynavox Mini-DAC II

Предимството му, е че с помощта му може да пуснеш сигнал и към някой стерео система (усилвател) и да си го използваш и за други цели.

Другият вариант е да закачиш блутут трансмитер/ресийвър след DAC-a. Който ще разпръсква звука безжично и ти ще слушаш през блутут слушалки например.

Но, вторият вариант е доста по сложен и е възможно да има по-голямо закъснение на звука, щом "минава" през две устройства.

Благодаря, но много сложно (и скъпо) става. Както казах, не ми е голяма драма. 

Това S/PDIF какво представлява, оптиката ли? 
И не разбрах HDMI каква роля играе, след като слушлките и Bluetooth приемниците нямат HDMI?

S/PDIF

Интерфейсът S/PDIF (Sony Philips Digital Interface) пренася аудио-сигналите в цифров вид между различни устройства без загуби. Функционира оптично през светлинен проводник, наричан още Toslink, или с електричество през чинч кабел.

• Автор
преди 1 минута, jhoro написа:

S/PDIF

Ми доколкото рабрах, това си е този изход за оптиката, дето свети червено в него. Не разбрах, какво да го правя, има ли слушалки с такъв кабел? 

• Автор
преди 2 часа, Raze написа:

Да, благодаря. Но както казах, не ми се дават 60+ кинта за подобен "лукс". Ще дам дваипеесе за тапи за уши. :)

преди 4 часа, forza_juve написа:

Да, благодаря. Но както казах, не ми се дават 60+ кинта за подобен "лукс". Ще дам дваипеесе за тапи за уши. :)

Ако си ми наблизо - мога да подаря една шепа тапи!  ;)

преди 5 минути, JKirilov написа:

Много пийш, човек! :)

Що звъниш, като не те натискат?  😕

преди 6 минути, JKirilov написа:

Ааааааа, то не било коркови тапи, сори! :cheers:

Не било я!!! Коркови тапи вече слагат само на скъпите вина. Другите питиета - с капачки на винт.

Ето за тези говоря - 3M E-A-R Тапи за уши, жълти/ Pillow Pack 1 чифт | AptekaPromahon.com

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.