Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете конфигурация

Featured Replies

Здравейте!Отдавна не съм писал във форума поради ред причини от различно естество и т.н.От доста време съм само на лаптоп,без настолна конфигурация,та хареса ми горното предложение на Jossbomon,но с тези разлики: дъно ,памет ,захранване ,SSD ,харддиск имам от предната щайга,кутия ще измисля някаква,а може и да поръчам нещо mATX формат.Идеята е на първо време да се ползва вграденото видео(филми,музика,игри от рода на старите CoD и МоH,както и някои по нови заглавия),а по нататък да се вземе нещо по така.Ако може,вашите мнения по конфигурацията!

• Отговори 76
  • Прегледи 8,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, DrHAUZ написа:

Здравейте!Отдавна не съм писал във форума поради ред причини от различно естество и т.н.От доста време съм само на лаптоп,без настолна конфигурация,та хареса ми горното предложение на Jossbomon,но с тези разлики: дъно ,памет ,захранване ,SSD ,харддиск имам от предната щайга,кутия ще измисля някаква,а може и да поръчам нещо mATX формат.Идеята е на първо време да се ползва вграденото видео(филми,музика,игри от рода на старите CoD и МоH,както и някои по нови заглавия),а по нататък да се вземе нещо по така.Ако може,вашите мнения по конфигурацията!

Какви са тази златни памет и SSD?

От кога 8GB оперативна памет са 128 лв., а 120GB SSD - 89лв.

Максимално 800 франка американски пари,това е.Щом са златни,предложете нещо друго.ССДто и паметта са примерни,не съм казал че ще са те непременно.Важни са ми проца и дъното.

преди 49 минути, plamen_petrov_80 написа:

Какви са тази златни памет и SSD?

От кога 8GB оперативна памет са 128 лв., а 120GB SSD - 89лв.

Пазарува от ардес там са надути аз от там си купих тп линк арчера миналата година от препоръка на сайта пазарувай .

преди 2 минути, adersa написа:

Пазарува от ардес там са надути аз от там си купих тп линк арчера миналата година от препоръка на сайта пазарувай .

Същия магазин, същата марка и модел SSD, двоен обем, а цената ...

https://ardes.bg/product/240gb-ssd-sandisk-plus-sdssda-240g-g26-80232

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Е цената за 240 гб е добре не съм гледал на скоро как са цените на ссдтата но за 120 гб 89 лв много е .

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Супер,а мнения за цялостната конфигурация?

току-що, adersa написа:

Е цената за 240 гб е добре не съм гледал на скоро как са цените на ссдтата но за 120 гб 89 лв много е .

Аз не мога да си го обясня как избираш от списъка два пъти по-малкия диск с по-високата цена ... просто логически не го разбирам.

Има по евтини SSD дискове на същия сайт с обем 120GB, има и по-евтини и по-големи .. та не знам, мистерия.

Защо да е мистерия ? Не всеки следи постоянно развитието на хардуера , може да е решил ,че по-скъпия модел е по-надежден . Днес разглеждах китове 16 гб. с високи честоти . Някои модели са с цени над 403 лева. Та всеки може да прецени от какво има нужда и да спести известно количество финанси .   ;)

• Автор

Мисля, че ги намерих нещата ... Ако може самода ги сверим тези ли са

А защо има още 1 охладител като би трябвало да има заедно с процесора ?
https://www.jarcomputers.com/cart/recommend/G8niMqehjo7WRO5

преди 33 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Защо да е мистерия ? Не всеки следи постоянно развитието на хардуера , може да е решил ,че по-скъпия модел е по-надежден . Днес разглеждах китове 16 гб. с високи честоти . Някои модели са с цени над 403 лева. Та всеки може да прецени от какво има нужда и да спести известно количество финанси .   ;)

Ако беше с различно наименование/серия - добре, съгласявам се с теб, но там има две еднакви неща с различен обем.

преди 2 часа, Raze написа:

Вариант е да вземеш и по-слаб процесор - 2 ядра/4 нишки, което си е доста слабо за съвременна машина, но ще ти свърши работа за тези неща, за които мислиш да го ползваш: Процесор Intel Pentium Gold G6500 (4.1GHz) - BX80701G6500SRH3U BX80701G6500SRH3U - на топ цена — Ardes.bg

За 2/4 процесор ми изглежда скъпичко. Този ми се струва по-изгоден: Intel Pentium Gold G6405 BX80701G6405 от Vario.bg

Пламене аз вчвра питах майстора на , който ще закарам лаптопа да го ъпгрейдне и ми каза ще търся ссд 120 гб за 60 70 лв .И ми каза още да не бързам да видим юли и август дали ще има още намаления .Ами и за мен е мистерия моят дърт лаптоп щях юли началото да го нося ама разкарах китайската мишка дед бях купил от кварталната книжарница за 10 лв и лаптопа възкръсна и отложих ъпгрейдна за август понеже се замислих 1 плочка рам колко ще е 

преди 3 минути, adersa написа:

Пламене аз вчвра питах майстора на , който ще закарам лаптопа да го ъпгрейдне и ми каза ще търся ссд 120 гб за 60 70 лв .И ми каза още да не бързам да видим юли и август дали ще има още намаления .Ами и за мен е мистерия моят дърт лаптоп щях юли началото да го нося ама разкарах китайската мишка дед бях купил от кварталната книжарница за 10 лв и лаптопа възкръсна и отложих ъпгрейдна за август понеже се замислих 1 плочка рам колко ще е 

Не знам какъв ти е лаптопа, но миналото лято ъпгрейдвах един древен лаптоп от 2х1GB RAM и 250GB HDD, към 2х2GB и 256GB SSD (употребявани). По спомен парите бяха 20 лв. за памет и 40 лв. за SSD + куриерски услуги два пъти - значи общо + 10 лв. Лаптоп си работи перфектно с нов Win 8.1 Pro x86. Дори бих казал, че работи по-бързо от колкото със стария WXP.

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не знам какъв ти е лаптопа, но миналото лято ъпгрейдвах един древен лаптоп от 2х1GB RAM и 250GB HDD, към 2х2GB и 256GB SSD (употребявани). По спомен парите бяха 20 лв. за памет и 40 лв. за SSD + куриерски услуги два пъти - значи общо + 10 лв. Лаптоп си работи перфектно с нов Win 8.1 Pro x86. Дори бих казал, че работи по-бързо от колкото със стария WXP.

майстора ми каза моят ремонт ще излезе около 140 150 лв айде стига спам вече .

преди 58 минути, nVidia написа:

Мисля, че ги намерих нещата ... Ако може самода ги сверим тези ли са

А защо има още 1 охладител като би трябвало да има заедно с процесора ?
https://www.jarcomputers.com/cart/recommend/G8niMqehjo7WRO5

Може да не вземаш сега другия охладител и да пробваш с фабричния. Останалото е същото. Дано да имат наличности...

Вземи това захранване - има 5 години гаранция: Захранване Fortron Hyper 80+ Pro - ниска цена от JAR Computers

Дънна платка с 4 слота за памет - малко по-скъпа, но по-добре вземи сега поне 2х4 ГБ, ще спечелиш 20-30% повече производителност, особено с вграденото видео: Дънна платка Gigabyte A520M-DS3H A520M-DS3H - ниска цена от JAR Computers

и евентуално, ако ще ъпгрейдваш паметта по-нататък, може да добавиш още 2х4 памет (или повече). Общо-взето, само с 1 платка губиш доста производителност.

• Автор

Тъй като захранването и рамта ги нямаха щяло да отнеме доста време за доставка. Замениха ги със:
https://www.jarcomputers.com/p/PWRPCZALMANZM600LXII/Zahranvane-Zalman-ZM600-LXII-600W-Active-PFC-120-mm-ventilator?ref=pr
https://www.jarcomputers.com/p/MRAMGSKILLF43200C16S8GIS/Pamet-8GB-DDR4-3200MHz-GSKILL-AEGIS-F4-3200C16S-8GIS-135V?ref=pr

Та как ви се струва замяната ?

И това ли го няма? Поне е пак с 5 години гаранция, макар и малко по-скъпо.

Захранващ блок FSP Group PPA5505200 - ниска цена от JAR Computers

Тук има за по-малко пари:

FORTRON-PSU-FORTRON-HYPER-80-PRO-450 (sky.bg)

• Автор

Машината вече е сглобена и съм сложил само Windows. Почти светкавично стартира което не го очаквах. Тези дни ще пробвам някоя по тежка игра като за това видео.

Не знам дали на някои му се е случвало процесора да му го увият в един топ найлон с малко хартия ... ? При мен така пристигна без нещо опаковка и го метнах в казана. Накрая като видях, че го няма се принудих да ходя да гледам и да ровя, че така го намерих.

преди 17 минути, nVidia написа:

Не знам дали на някои му се е случвало процесора да му го увият в един топ найлон с малко хартия

Зависи какво си поръчал от търговеца . При условие ,че е бил мултипак пристига опакован в малка прозрачна PVC опаковка в ,която е поставен процесора . При някои фирми поне си правят труда да ги опаковат добре в анти статичен плик и картонена кутия.  ;)

Ще вкарам малко разяснения за процесорите. При АМД имаме три варианта, BOX, MPK и Tray. Важно е да спомена, че и трите варианта си имат пълна 3г. гаранция. Първият вариант е познатият на всички BOX, при който процесора си идва с кутия, охладител и паста на него, той е и най-скъп. По-евтиният вариант е MPK, при който липсва опаковката (кутията) за това е и по-евтин. Най-евтиният вариант е Tray, при него получаваме само гол процесор, няма кутия, няма охладител с паста. Обикновено самият процесор в MPK и Tray варианта идва в кутийка, която е принтирана на 3d принтер, както се вижда на снимките на @nVidia и не е PVC (най-вероятно PLA, ABS или PETG ако някой толкова го интересува) и е увит в бабъл фолио. Така идва от официалните вносители за България и не зависи от нас тъговците. Поне ние не разопаковаме процесорите и да ги преопаковаме след това, а ги изпращаме във вида в който ги получаваме от вносителя. Предполагам така процедират и останалите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.