Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Акт за повредена лична карта?

Featured Replies

Валидността на личната ми карта е изтекла преди две седмици.

Днес отидох в полицията да направят нова.

Личната ми карта е пукната на две места, поради тази причина ми написаха акт:(

Няма логика за това, картата е с изтекъл срок, защо да ме глобяват???

Те тия миндили мръсни освен да пишат актове не стават за друго.

Консултирай се с адвокат и както вече по-горе ти казаха обжалвай го, ако трябва ги съди до дупка.

преди 2 часа, Raze написа:
преди 2 часа, ka111 написа:

... поради тази причина ми написаха акт:(

Обжалвай го.

Да ви напомня - акт не се обжалва! Може да се възрази срещу основанието.

Обжалва се Наказателното Постановление въз основа на Акта - ако има такова.

ЗАНН!

най-накрая, човек, които е запознат със Закона за Административните Нарушения и Наказания

съвет: наемете адвокат (поради простата причина, че не знаете как да напишете възражението (да се самозащитите писмено и да депозирате този документ), ако глобата по акта е по-малка от адвокатското възнаграждение, помислете за друг адвокат или просто я платете по съответния банков ред )

има случаи по общия ред, които дори не се допускат в съда за обжалване или атакуване (поради незначителната маловажност на случая)..така, че .. всичко е според конкретната заявка

''Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat, if you feel the heat around the corner''

също ми допада цитатът от ''Жега'', най-малкото, защото почти не останаха такива актьори... 

И на мен ми писаха като сменях миналата година, имаше една пукнатина сантиметър. Не се вижда, оная на гишето я изследва подробно, явно имат инструкции да заработват допълнително. В акта написах че това е нормална следа от 10 годишна употреба и че така и иначе ще я унищожават. Нямаше наказателно постановление, Иначе е 30 - 200 и слагат минимума.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Това с глобите е патова ситуация, защото при издаване си плащаме личната карта. Като ми я преиздават не го правят за сметка на бюджета.

Ако ми я издават безплатно тогава да ме глобяват!!!

шах и мат .,.,., не си заслужава за 50 лева глоба да си вземеш адвокат и да ходиш на съд

и те си го знаят -затова си прават квото си искат 

а разправията е голема ,та ако искаш обжалвай -ще спечелиш ама дали си заслужава

Съмнявам се, че гражданин може да си търси правата. Аз като преиздавах новата и актуализирах снимка помолих да ми даде личната фото снимка на моя носител и не ми разреши!

преди 6 минути, Бонбон с катран! написа:

Съмнявам се, че гражданин може да си търси правата. Аз като преиздавах новата и актуализирах снимка помолих да ми даде личната фото снимка на моя носител и не ми разреши!

ние не сме граждани ,а овце .,.,.,аз се опитах да си потърса правата веднъж и един млад полицай ме пита 

наистина ли искаш да се разходиш с нас ,права  ти услуга ае бегай 

тва си е мафия

Това с глобите е патова ситуация, защото при издаване си плащаме личната карта. Като ми я преиздават не го правят за сметка на бюджета.
Ако ми я издават безплатно тогава да ме глобяват!!!
Освен, че си я плащаш - виж текста:
Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) Българските лични документи са собственост на държавата.
Закон за българските лични документи

да бе след 10 години .,.,.,.,.аз мойта я върнах на джапанка ,една мацка ме погледа малко па после я среза на 2 на 3 и ми издаде нова

преди 6 часа, alexnell написа:

да бе след 10 години .,.,.,.,.аз мойта я върнах на джапанка ,една мацка ме погледа малко па после я среза на 2 на 3 и ми издаде нова

Мацката те е харесала и си „минал метър“!

Аз продължавам да недоумявам как така не мога да притежавам моя снимка. Понеже предната ми е любима и ги помолих да ми я отстътпят срещу заплащане! Не позволяват! Казах й: по-добре ли ще е да преснимам документа барабар с холограмния печат на снимката! Нещо ние ли сме тъпите, правят ни на тъпи или ги мързи!? :doh:

преди 52 минути, Бонбон с катран! написа:

Аз продължавам да недоумявам как така не мога да притежавам моя снимка. Понеже предната ми е любима и ги помолих да ми я отстътпят срещу заплащане! Не позволяват! Казах й: по-добре ли ще е да преснимам документа барабар с холограмния печат на снимката! Нещо ние ли сме тъпите, правят ни на тъпи или ги мързи!? :doh:

За да ти е „гадно“ - вече снимките ги правят там!
Едно време искаха да носиш „паспортна снимка формат 3,5х4,5 см“.

• 2 месеца по-късно...

При нарушаване на целостта на ЛК винаги се пише акт. Няма значение дали е изтекла или не. 

До служителите в паспортното е, ако са човечни естествено, че никакъв акт няма ти пишат за някаква си драскотинка, ако са прости натегачи, ще ти пишат акт не, ами че и в затвор да има как да те вкарат.

преди 8 часа, insec написа:

До служителите в паспортното е, ако са човечни естествено, че никакъв акт няма ти пишат за някаква си драскотинка, ако са прости натегачи, ще ти пишат акт не, ами че и в затвор да има как да те вкарат.

Не се вживявай толкова!

"Акт" или по-пълното "Акт за Установяване на Административно Нарушение АУАН " (по Закона за административните нарушения и наказания) е само документ, установяващ нещо.
Санкция се налага с Наказателно постановление НП.

преди 2 часа, jhoro написа:

Не се вживявай толкова!

То вживелия си ти бе драги - що ми обясняваш сега какво е акт, какво е санкция?

преди 5 часа, insec написа:

То вживелия си ти бе драги - що ми обясняваш сега какво е акт, какво е санкция?

Вярно бе - що ли ти обяснявам? Само си губя времето.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.