Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

image.png.f1e5252c0802047b097ca0cbac490b71.png

Edit: Показва се, но не работи на забили програми, за разлика от същата функция в Task manager

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 717k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 8 часа, цър-вул написа:

Ще експериментирам с ViVeTool_GUI.FeatureScanner какво ще намери в 25300 - в момента сваля бази данни символи за дебъгване.

:offtopic_s:

Тея символи за нищо ги нямат. :D Чудно дали ако им дам да ползват обща папка ще им свърши работа вместо да се теглят наново, защото и WindBG ги ползва, новата версия на Windows-Kernel-Explorer също (поне в по-малък мащаб):

5.png

Това сканира %windir%; %programfiles%;%programfiles(x86) и за всяко exe и всеки dll търси и сваля db файл

Ако намери

Мисля, че ползват различни символни бази

Сега се прибирам - о, чудо процесът е завършен. Резултатът - прикачен.
Има и буто за изтриване на SyCache папката.
Ама я делнах и после се сетих да й видя размера....

25300.txt

преди 3 часа, нушо написа:

Понеже изчетох дадения линк, майй не става дума за "спад" на функциите, а по-скоро за добавени "малко количество" нови функции.

преди 7 часа, нушо написа:

С туй чудо "Tablet-optimized Taskbar" ли ще връщат разгрупирането на прозорците?

преди 4 часа, R.O.O.S. написа:

Понеже изчетох дадения линк, майй не става дума за "спад" на функциите, а по-скоро за добавени "малко количество" нови функции.

Толкова си може машинният преводач...

Аман от простащината на псевдо умници.
Аз нямам проблем с водния знак. А съм с 25300 и хардуерът ми не покрива изискванията.
И к'во? 'ми върви си...

на 16.02.2023 г. в 12:30, vpvelev написа:

Много държа на секундите.

За тези, които ползват от време на време секундите, заформих един превключвател на секундите в контекста на десктопа:
В cmd as admin се изпълнява:

reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\Directory\background\shell\Clock's Seconds Toggle" /f /v "icon" /t REG_SZ /d "%%SystemRoot%%\System32\SHELL32.dll,-16771"
reg add "HKLM\SOFTWARE\Classes\Directory\background\shell\Clock's Seconds Toggle\command" /f /ve /t REG_SZ /d "WScript M:\$OEM$\$$\system32\ShellExt\Toggle_Clock_Seconds.vbs"

Прикаченият файл се запазва в C:\Windows\System32\ShellExt
И се появява това:
image.png.b518c9fb5ecf8cf8921d8fcdcb845c8e.png

Toggle_Clock_Seconds.vbs

преди 12 часа, цър-вул написа:

За тези, които ползват от време на време секундите,

Ползвам ги постоянно. Вярно, че плащам много повече ток заради тях :)

https:// sergeistrelec. name

Ново издание: WinPE 11-10-8 Sergei Strelec (x86/x64/Native x86) 2023.02.28 English version

Spoiler

Error correction
Updated programs:
Acronis Cyber Protect Home Office 27.4.1.40252
AOMEI Backupper 7.2.0
Macrium Reflect 8.1.7387 (x64)
Runtime RAID Reconstructor 5.01
Runtime GetDataBack 5.61
HWiNFO32 7.40
Other changes and improvements

Ъпдейтнах се успешно до 22621.1344
Може да е само един "прост Момент", но със сигурност прати годината на Линукс Десктопа след 2050-та.
Мдам, елементарният Gnome и бъгливото KDE май окончателно загубиха битката за Десктопа в тежката категория срещу Windows 11.

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Ъпдейта е незадължителен -> KB5022913

Да бе, ще се въздържа от ъпдейт, за да пропусна всичко интересно ...

February 28, 2023—KB5022913 (OS Build 22621.1344) Preview - Microsoft Support

преди 28 минути, MZ/X написа:

Мдам, елементарният Gnome и бъгливото KDE май окончателно загубиха битката за Десктопа в тежката категория срещу Windows 11.

Ти пък намери какво да кажеш. Windows е по-добър в някои отношения, ама баш в Десктопа му е най-слабото място и там Линукс го бие.

Освен под Десктоп да разбираме различни неща?

преди 2 минути, vpvelev написа:

Ти пък намери какво да кажеш. Windows е по-добър в някои отношения, ама баш в Десктопа му е най-слабото място и там Линукс го бие.

Освен под Десктоп да разбираме различни неща?

Ти да не си от ГЕРП? Че само у ГЕРП бият...

Но явно разбираме различни неща под Десктоп. Моето разбиране е количество и степен на интегриране на програми, мултимедия, игри, услуги, комуникации, облаци, а вече и ИИ.

преди 12 минути, MZ/X написа:

Ти да не си от ГЕРП? Че само у ГЕРП бият...

Не ме приеха, защото не съм можел да лъжа и крада.

преди 12 минути, MZ/X написа:

Но явно разбираме различни неща под Десктоп. Моето разбиране е количество и степен на интегриране на програми, мултимедия, игри, услуги, комуникации, облаци, а вече и ИИ.

Така е. Моето е по-ограничено понятие за Десктопа. Най-вече - визуално. Най-много до изглед и настройка на прозорците.

А " интегриране на програми, мултимедия, игри, услуги, комуникации, облаци, а вече и ИИ" мисля, че го прави самата ОС като цяло. Десктопа за мен е по-скоро визуалната част.

cgrBOTe.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.