Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 4 часа, цър-вул написа:
Today Tech
No image preview

Microsoft премахна препоръките за 32 GB RAM за Windows 11...

Microsoft е премахнала публикациите, препоръчващи 32 GB RAM за Windows 11, и подготвя оптимизации, които ще подобрят работата на операционната система върху компютри с 8 GB RAM.

Язък!

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 743,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

Microsoft изпълнява обещанията си за Windows 11: пет основни системни подобрения

https://www.comss.ru/page.php?id=21549

преди 20 минути, Joss Bomon написа:

За желаещите да експериментират и за тези на които не им пука, че си губят времето с щуротии:

Красиво е.

Не , тези скоро няма да се оправят. Постоянни дупки отвсякъде . Този Win11 заприлича вече на швейцарско сирене. Индийска му работа - друго нямам какво да добавя.

https://www.comss.ru/page.php?id=21575

Интересно след 26200.9999 каква компилация на ОС ще е? Може би 26300.0000???? или 26300.1000????

Издание Windows 11 Pro

Версия 25H2

Инсталирана на ‎28.‎4.‎2026 ‎г.

Компилация на ОС 26200.9168

Пакет функции Пакет за работа с функции на Windows 1000.26100.344.0

На тази машина:

Име на устройството Leotroph

Процесор Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz (2.60 GHz)

Инсталирана RAM памет 16,0 ГБ

Графична карта NVIDIA NVS 5200M (980 МБ)

Intel(R) HD Graphics 4000

Място за съхранение Използвани са 1,12 TB от 2,73 TB

ИД на устройството 1FCBCE00-64CE-4D2A-9D54-,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ИД на продукта 00330-50000-00000-AAOEM

Тип на системата 64-битова операционна система, процесор, базиран на x64

Перо и докосване Въвеждането с перо или докосване не е налично за този дисплей

image.png

Самият Microsoft 365 – Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, OneDrive – в никакъв случай не се ребрендира.Така че „пенсионирането“ е само за брандирането на приложението, а не за екосистемата.

Вчера нищо не съм правил с тоя уиндоус, само мотане по уебсайтове и новини, днес пущам и всичко се е побъркало. Още избора на ОС е пълен с други опции, на еджето са му изчезнали половината настройки и разни други работи. Какво става? Как да ги махна тези УЕФИ от синия екран, в EasyBCD ги няма никакви, нито в Конфигурация на системата.

20260815_115550.jpg

преди 3 минути, Paul написа:

Вчера нищо не съм правил с тоя уиндоус,

Признай си какво си пипал и настройвал.

Колко Уиндоус-а имаш инсталирани?

преди 15 минути, Miusuka написа:

Колко Уиндоус-а имаш инсталирани?

аз виждам поне 2 уина ...😜

преди 47 минути, Paul написа:

Вчера нищо не съм правил с тоя уиндоус, само мотане по уебсайтове и новини, днес пущам и всичко се е побъркало. Още избора на ОС е пълен с други опции, на еджето са му изчезнали половината настройки и разни други работи. Какво става? Как да ги махна тези УЕФИ от синия екран, в EasyBCD ги няма никакви, нито в Конфигурация на системата.

Използвай bcdedit. Не мисля, че EasyBCD се справя добре с UEFI. То си го и казва при стартиране.

If you can boot into Windows in UEFI mode, use bcdedit:

• bcdedit /enum firmware to list entries;

• bcdedit /delete "{GUID}" to delete an entry by its "identifier".

Имам 2-25Н2 и 29639.1000, но това няма общо с проблема, те са там отдавна. Благодарение на Duck.AI, от когото получих подробна инструкция, проблемът е премахнат. Остава без отговор от къде идват тези промени, това не е за първи път. Тази търсеща машина DuckDuckGo.com и нейният изкуствен интелект слагат в джоба гугъл, аз работя с нея на всички компютри и съм много доволен.

66.png

преди 2 минути, Paul написа:

Имам 2-25Н2 и 29639.1000, но това няма общо с проблема, те са там отдавна. Благодарение на Duck.AI, от когото получих подробна инструкция, проблемът е премахнат. Остава без отговор от къде идват тези промени, това не е за първи път. Тази търсеща машина DuckDuckGo.com и нейният изкуствен интелект слагат в джоба гугъл, аз работя с нея на всички компютри и съм много доволен.

66.png

Това може да ти го даде всеки ИИ.

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Би трябвало да можеш да ги махнеш директно от БИОС-а или чрез bcdedit. Не мисля, че EasyBCD се справя добре с UEFI. То си го и казва при стартиране.

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

, use bcdedit:

• bcdedit /enum firmware to list entries;

• bcdedit /delete "{GUID}" to delete an entry by its "identifier".

Ще има тема Преинсталация

току-що, цър-вул написа:

Ще има тема Преинсталация

Аз затова премахнах частта за БИОС човъркането, но да...и с bcdedit ако не внимава може да стане интересно. Но той и без това обича да тества и преинсталира през 2 дни едва ли ще е голям проблем/загуба. )

преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

той и без това обича да тества и преинсталира

Както винаги, си точен. Нали експеримента е могъщо средство за прогрес в знанието? И на двата компютъра имам втори М: диск, които са за експериментиране, 26300 или 29639.1000-трябва да съм в крак с новото.

преди 3 минути, Paul написа:

Както винаги, си точен. Нали експеримента е могъщо средство за прогрес в знанието? И на двата компютъра имам втори М: диск, които са за експериментиране, 26300 или 29639.1000-трябва да съм в крак с новото.

Няма лошо. Щом имаш време и ти се занимава. Аз в последно време предпочитам стабилно работещото. Но все пак създаването на IMAGE си остава подходящ съвет преди експерименти и може да спести време и главоболия. Аз откакто започнах да се занимавам с IMAGING буквално станах доста мързелив по отношение на тестване на каквото и да било. )

Microsoft ще добави настройки на контекстното меню към Windows 11: деактивиране на ненужни елементи и вертикален изглед, както в Windows 10

https://www.comss.ru/page.php?id=21622

Microsoft актуализира менюто за автоматично възпроизвеждане на външните устройства за съхранение на Windows 11 с новия интерфейс WinUI 3 и тъмна тема.

https://www.comss.ru/page.php?id=21621

• Автор
на 15.08.2026 г. в 1:25, цър-вул написа:

Днес се появи за изтегляне и от Windows Update

image.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.