Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дилема за първи автомобил

Featured Replies

на 28.06.2021 г. в 0:48, shokoladovispageti написа:

Една от основните причини да искам автомобил е, за да мога да пътувам повече и да ходя напред-назад. Допълнително към това искам просто да мога да съм много мобилен в спешни ситуации. Не смятам да го използвам като основно ежедневно превозно средство. 

Аз това го разбирам, ежедневно придвижване велосипед/автобус/метро/пеша,  а колата за уикендите и отпуските с цел Опознай родината.

Ако е така и ще се кара предимно извънградско вземай голяма кола. Огледай мерцедесите, дори и по дъртите Ц класи, за половината бюджет ще си намериш отлична.  И ще караш кола. А ако минеш с такава примерно 200 км, и после седнеш на един джаз,ще паднеш от смях 😆

Пример

https://www.cars.bg/offer/60b4ffcac22ede4f2b7c8902

Който иска да го брули вятъра по спирките, аз съм се убедил, че не е за мен това. Не виждам и една причина човек да ползва градския, освен, ако няма възможност за личен автомобил. Колелото ми е за хоби, спорт. Скутера е най-удобното средство за предвижване в натоварен град със скъпо паркиране. В много западно европейски страни се ползват доста сериозно за предвижване в градски условия.

преди 22 минути, Граф Монте Кристо написа:

Който иска да го брули вятъра по спирките, аз съм се убедил, че не е за мен това. Не виждам и една причина човек да ползва градския, освен, ако няма възможност за личен автомобил. Колелото ми е за хоби, спорт. Скутера е най-удобното средство за предвижване в натоварен град със скъпо паркиране. В много западно европейски страни се ползват доста сериозно за предвижване в градски условия.

Как можа да събереш толкова много глупости ... в толкова малко думи???

Обществения (не само градския - и селския) транспорт не бил за ползване? Да си чувал, че в големи градове - при „влизане към центъра“  - мога да те глобят ... ако си сам в колата?
Говориш така, щото явно не знаеш какво е уреден обществен транспорт! Много линии, много автобуси, редовно и начесто ...

Скутер и велосипед - в трафика? Има и по приятни начини - да се пребиеш!
Да не говорим, че ако скутера е с ДВГ - няма да те пуснат в пешеходните части (идеален център).

:offtopic_s:От дилема за първи автомобил го превърнахте в дилема за личен автомобил. :) 

Принципно най-добрият първи автомобил е служебния. Там няма дилема какъв да е, а да ти служи за придвижване от точка а до точка Б без да се натрупва забавяне във времето при прикачвания между обществени превозни средства. 

Ако се ползва обществен транспорт, то служителят ще си намира оправдание от това, че не е свършил работата, защото обществения транспорт не бил добре организиран. :) 

Има и друго: В градското и междуградското, и междуселското, придвижване може да ползваш обществен транспорт, но когато дейността ти е пряко свързана с обход на множество населени места, то си трябва автомобил. В този случай обществения транспорт не е удачен. 

Принципно модно е да отиваш на работа със собствен автомобил. С това показваш вид социален статус. Никой не го интересува дали му се налага личен автомобил, а по-предпочита да покаже своя статус. Не ми е известно защо се срамуват и/или страхуват такива хора, но егото им е голямо и е свързано с желанието да го имат. Тяхната логика е да се ползва. Иначе за какво им е?! Едно от оправданието им е, че им излиза по-евтино. Дали е така, мъ?! :) Абе какво ми пука .... нали мога да си го позволя ... :) И ха накарай такъв човек да ползва обществен транспорт. :) 

Има друга интересна тенденция сред младите. Конфигурират се по "четворки" и не е важно за тях да имат личен автомобил, а приятели с такъв. Споделят си разходите и в такъв случаи им излиза по евтино от обществения транспорт. 

Затова и принципно първият ти автомобил би следвало да може да побира без проблем четирима (Да осигурява комфорт) . Иначе си е проява на егоцентризъм. 

преди 5 минути, dioib написа:

:offtopic_s:От дилема за първи автомобил го превърнахте в дилема за личен автомобил. :) 

Изобщо не си „off“, а много точно анализираш .

А първи автомобил за нов водач се взима нещо с лека поддръжка, в що-годе добро състояние и евтино! Да свикне с шофирането.  Пък ако го одраска, чукне някъде или го повреди  - да няма „ред сълзи и ред сополи“!

Вече - „евтиното“ е според джоба. За един това е „малолитражка“ на 10 години, за друг - ново Ферари, ама без екстри.

Пп. За ходенето на работа - нито личния автомобил (трафик, задръствания ...), нито обществения транспорт (когато не е добре организиран) са добър вариант. Най-доброто е - служебен, ама транспорт - не просто зачислен автомобил.

преди 46 минути, jhoro написа:

Как можа да събереш толкова много глупости ... в толкова малко думи???

Обществения (не само градския - и селския) транспорт не бил за ползване? Да си чувал, че в големи градове - при „влизане към центъра“  - мога да те глобят ... ако си сам в колата?
Говориш така, щото явно не знаеш какво е уреден обществен транспорт! Много линии, много автобуси, редовно и начесто ...

Скутер и велосипед - в трафика? Има и по приятни начини - да се пребиеш!
Да не говорим, че ако скутера е с ДВГ - няма да те пуснат в пешеходните части (идеален център).

Жоре казвам, че обществения не е за мен приятелю. Всеки сам си преценява. Знам какво е уреден обществен транспорт. В Нидерландия е един от най-уредените. Първите десет години много добре се запознах с обществените линии. Ама сори да се седя като наказан на седлката в рейса без да смея да пръдна….. Да ме пече слънцето до като дойде рейса, а той може и да не дойде. Важна среща, закъсняваш. Плюс, което със скутера си буквално точка А точка Б  И има много повече достъпни точки в града с него от колко с рейса.   Почти целия град е директно достъпен без пешеходните зони. Ако си бил в Италия и Гърция няма как да не ти е направило впечатление множеството скутери. В Нидерландия са също много, постоянно летят покрай теб все едно си в държавата на скутерите и велосипедите. Но пляс-пляс педалите не за мен бро:)

преди 30 минути, dioib написа:

Принципно най-добрият първи автомобил е служебния. Там няма дилема какъв да е, а да ти служи за придвижване от точка а до точка Б без да се натрупва забавяне във времето при прикачвания между обществени превозни средства. 

Ако се ползва обществен транспорт, то служителят ще си намира оправдание от това, че не е свършил работата, защото обществения транспорт не бил добре организиран. :) 

Има и друго: В градовете и междуградския и междуселския може да ползваш обществен транспорт, но когато дейността ти е пряко свързана с обход на множество населени места, то си трябва автомобил. В този случай обществения транспорт не е удачен. 

Принципно модно е да отиваш на работа със собствен автомобил. С това показваш вид социален статус. Никой не го интересува дали му се налага личен автомобил, а по-предпочита да покаже своя статус. Не ми е известно защо се срамуват и/или страхуват такива хора, но егото им е голямо и е свързано с желанието да го имат. Тяхната логика е да се ползва. Иначе за какво им е?! Едно от оправданието им е, че им излиза по-евтино. Дали е така, мъ?! :) Абе какво ми пука .... нали мога да си го позволя ... :) И ха накарай такъв човек да ползва обществен транспорт. :) 

Има друга интересна тенденция сред младите. Конфигурират се по "четворки" и не е важно за тях да имат личен автомобил, а приятели с такъв. Споделят си разходите и в такъв случаи им излиза по евтино от обществения транспорт. 

Затова и принципно първият ти автомобил би следвало да може да побира без проблем четирима (Да осигурява комфорт) . Иначе си е проява на егоцентризъм. 

Бай Диоде тук специално личния автомобил на служителя и основно изискване от работодатела, ако работата е извън града. Е не можем всички да работи в града нали така. В днешни времена на пренаселеност в западна Европа специално много хора се налагат да си търсят препитанието извън града. Аз дори съм отказвал да отида на работа с обществения, на 14км извън града. Защото трябваше да ходя и още 2км пеша до като стигна до работа. Колата ми влезна в сервиз. Та работодателя ми тогава лично на крака няколко дена ме е взимал със собствения си джип и ме е връщал. Сега работя на 32км  и даже ми плаща горивото да ходя и да се връщам на работа. Иначе няма срамно човек да няма кола. В бегето и пари за билет за рейса съм нямал и съм ходил пеша от село до Плевен по 60км в началото и края на почивните дни.

преди 24 минути, jhoro написа:

Най-доброто е - служебен, ама транспорт - не просто зачислен автомобил.

:offtopic_s:

Това нещо определено е най-удачно, но извън по-големите градове. 

Примерно: В съседния малък град има завод. Има си "заводски" автобус, който обикаля близките населени места и събира работниците. 

Не ми е известно в "градовете" фирма да е до там добре финансово, за да може да си го позволи. Принципно в "градовете" задръстванията и прочие отново ще представляват трудност за служебния транспорт. Но, какво пък .... По-големите градове да му мислят ... и би следвало фирмените възможности да са им по-големи и да им зачисляват на всеки работник служебен автомобил ... :) Чи как да не го ползваш и за лични цели, а?! :) 

п.п. Не ме разсмивай ... :) И все пак благодаря ... :) 

преди 23 минути, Граф Монте Кристо написа:

Аз дори съм отказвал да отида на работа с обществения, на 14 км извън града. Защото трябваше да ходя и още 2 км пеша до като стигна до работа.

Ти на тези „14 км“ - път ли казваш?
Едно от местата, където съм работил, беше на 10 мили напряко и 14 мили - по магистралата.
В началото ходех с обществен транспорт. По евтиния вариант - час и 10-15 минути, по-скъпия - 45 минути. И двата случая се ходеше половин миля пеш!
После ми дадоха служебен автомобил - 20-тина минути, но това беше „загрявката“!
Защото после - минимума за деня бяха още 150 мили! 50 „до там“, 50 - обратно и около 50 - на терен!

преди 10 минути, dioib написа:

:offtopic_s:Това нещо определено е най-удачно, но извън по-големите градове. 

Примерно: В съседния малък град има завод. Има си "заводски" автобус, който обикаля близките населени места и събира работниците. 

Не ми е известно в "градовете" фирма да е до там добре финансово, за да може да си го позволи. Принципно в "градовете" задръстванията и прочие отново ще представляват трудност за служебния транспорт.

Ела да видиш в нашия регион - почти всички фирми имат служебен транспорт. Естествено не собствен, а нает.
Най-малкото - така, работника не може да се оправдава. Ако пък има проблем - закъсняват всички.

Тука, ако бачкаш в града и да искаш не можеш да ходиш с автомобил. Паркоместата са ограничени само за началниците и фирмите по подръжка. Бачкал съм в общината, е ми всичко на всичко десет парко места, за всеки началник на отдел по едно да си паркират аосмиците. И още четири за инвалиди и фирми по подръжка. Всичко друго живо идва на колело. Даже ти дават служебно колело. Тя самата централна част на града е затворена за автомобили, с изключения на такситата, които се водят обществен транспорт. В самата периферия на центара паркирането е скъпо и за кратко. До 30мин. макс, 4 евро на час. Отдавна съм спрял да ходя в централната част с кола. Човек едно кафе не може да изпие на спокойствие, само си гледаш часовника.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.