Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Старите айфони срещу новите

Препоръчан отговор

Кой айфони са по-стабилни според вас? Под старите имам напредвит до 8 включително, следващите поколения ги причислявам към новите. По-напомпен хардуер значе ли по-добро? Е ми не винаги. Като не ти е оптимизирам софта, реално имаш едно голямо исрано л@йно. Сега относно последните 12. Били с покритие против надраскване дрън! Моя е целия надраскан. Лагва зверски. Ония ден навигацията не искаше да се завърти хоризонтално. При хоризонтално ползване често не иска да скролва. 10 пъти за няколко месеца е преинстаилирван. Преди това бях със 6-цата 3 години чук от всякъде. От скоро съм с 7+ и за сега съм доволен. Според мен вече ейпъл продава предимно хардуер, и тяхната силна страна добре оптимизирания софтуер е вече само в миналото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Айфон и стабилен?

Една торба пари за възможности които предлага всеки телефон до 1000лв., умишлено програмиран така че като му мине гаранцията да забавя постепенно работата си за да си купиш нов, не може да работи с всяка перферия...

На кратко видиш ли айфон - В кофата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Граф Монте Кристо написа:

Сега относно последните 12. Били с покритие против надраскване дрън! Моя е целия надраскан. Лагва зверски. Ония ден навигацията не искаше да се завърти хоризонтално. При хоризонтално ползване често не иска да скролва. 10 пъти за няколко месеца е преинстаилирван.

Тези ли бяха, където ги продават без адаптер за зареждане... ?! :lol6:Type C...

Но пък е с олед дисплей...

На старите постоянно им дефектираха хоум бутоните...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Тези ли бяха, където ги продават без адаптер за зареждане... ?! :lol6:Type C...

Но пък е с олед дисплей...

На старите постоянно им дефектираха хоум бутоните...

Мда и книжката му струва 70 кинта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 42 минути, Bubbles написа:

Айфон и стабилен?

Една торба пари за възможности които предлага всеки телефон до 1000лв., умишлено програмиран така че като му мине гаранцията да забавя постепенно работата си за да си купиш нов, не може да работи с всяка перферия...

На кратко видиш ли айфон - В кофата.

Имал си Нокия със Симбиан, мисля, Нокия обикновен, ползвал съм и Windows Phone сега ползвам iPhone и искам да кажа, че iPhone 7 функционира все още, все едно съм купил вчера.

Относно гаранцията има допълнителна гаранция, която се включва с фирма и гаранцията се удължава.

За Windows Phone не знам, какво толкова не му харесаха, на мен ми вършеше работа. Nokia 920 3 години съм го ползвал и нямаше никакви проблеми.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_Lumia_920

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Имал си Нокия със Симбиан, мисля, Нокия обикновен, ползвал съм и Windows Phone сега ползвам iPhone и искам да кажа, че iPhone 7 функционира все още, все едно съм купил вчера.

Относно гаранцията има допълнителна гаранция, която се включва с фирма и гаранцията се удължава.

За Windows Phone не знам, какво толкова не му харесаха, на мен ми вършеше работа. Nokia 920 3 години съм го ползвал и нямаше никакви проблеми.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_Lumia_920

Може, не споря, но факта е че са твърде надценени като цена.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Bubbles написа:

Може, не споря, но факта е че са твърде надценени като цена.

Системата, дизайна, хардуерът всичко е от една фирма. Може би заради това.

Новите iPhone мисля, че са по-чувствителни за разваляне. То и зависи и от потребителят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Граф Монте Кристо написа:

Сега относно последните 12. Били с покритие против надраскване дрън! Моя е целия надраскан. Лагва зверски.

Дъщеря ми имаше Samsung S21,който го изпусна и счупи.Взе си след него Iphone 12.Не е минал ден от тогава,в който да не му се ядосва за нещо.Като я питам кой е по-добър,без да се замисля казва,че самсунга е бил не само по-добър,а класи над него...и го превъзхожда по всичко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

хардуерът всичко е от една фирма.

Не е от една фирма хардуера. Инфото е от 2017г. но основното е актуално:

Цитат

Най-голямата разлика между  Apple и останалите производители е, че за материалите и компонентите на своите продукти екипът на Тим Кук се снабдява от производители от цялото земно кълбо, специализирани в конкретни технологични области. Например, дисплеите на  Apple идват основно от Япония, разработвани от Japan Display and Sharp, а друга част се произвежда от южнокорейската LG Display. Touch ID сензорът, съдържащ се в последните модели на iPad и iPhone, е дело на тайванската компания TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, която осигурява и други важни компоненти. Тайванският производител доставя около 60% от процесорите, а останалите 40% са дело на Samsung (колкото и да не ни се искаше да ги споменаваме). Камерите на Apple най-често са производство на Sony, флаш паметта идва от Toshiba, жироскопът е на STMicroelectronics, базирани във Франция и Италия. Немалка част от контролните чипове и предаватели се изготвят от други американски компании със свой аутсорсинг.

В действителност, списъкът с доставчици, с които работи IT гигантът, наброява повече от 200 компании от целия свят. Този сам по себе си любопитен факт поставя немалко предизвикателства пред мениджърите на компанията, които постоянно трябва да координират и следят дейността на своите партньори. Целият процес на създаване на продукти за Apple действително е забележителен – части от буквално всички точки на света се произвеждат по поръчка за Купертино. Те трябва да са така добре прецизирани и съгласувани, че когато дойде моментът на сглобяване, извършвано на различно място, те да паснат по безупречен начин, за да създадат визията и качеството, което е превърнало Apple в толкова емблематична марка. Не на последно място, Apple трябва да поддържа огромен брой складове и магазини на едро, за да успява да дистрибутира продуктите до крайния потребител за възможно най-кратки срокове.

Въпреки че списъкът с аутсорсинг доставчиците на Apple е наистина дълъг и разнообразен, компанията продължава да е огромен работодател и на местна почва. Дизайнът, развитието на продуктите и маркетингът се разработват в Купертино. Защо обаче Apple поставят стикери с „Произведено в Китай“ на своите продукти?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, Joss Bomon написа:

Не е от една фирма хардуера. Инфото е от 2017г. но основното е актуално:

На кратко, всички павят телефони, но слънцето е едно. 😋

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво значение има кой е по-добър от айфон, като графа пита кой от моделите на айфона е по-добър, а иначе за мен това са хвърлени пари на вятъра, не само за него но и за който и да е марков флагман, телефона както и колата са роб човешка ползваш докато мърда и нов, затова ниския и средния клас за мен са добро решение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно за кой модел е най-успешен иде реч. Не мога да изкривя душата, че 12 мини е най-удобния телефон, който съм ползвал някога. Като се има напредвит, че ползвам мобилни телефони още от зората им като мобифони. Първия Нокия и втория Нокия, тек после първия джиесем Нокия 32/10. Беше космос, със симкарта, зяпах го като Тарзан Тръмптауър.:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма по-добър и по-лош iPhone. Това, че лаги е умишлено. Моя 5все още си работи, но лаги с iOS 12.4.5. Тъй като политиката на ябълката е да правят следващия ъпдейт по-"тежък" за да минеш на по-нов айфон, ако си със стар.

преди 3 минути, JKirilov написа:

Не знаех, че с мобифон могат да се пекат кебабчета? :)

Ти нещо смислено ще кажеш ли някога? Или просто ей така лаф моабет?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, JKirilov написа:

Не знаех, че с мобифон могат да се пекат кебабчета? :)

Ти, ако знаеш мобифона колко врати отваряше. Като се вяснах с него в училище беше страшна атракция. И най-вече магнит за п*чки. Дай да го вида дай да го пипна. Дай да го поноса. Аве изтрелвашета с двеста в космоса. За това го респектирам много тоя телефон.

преди 11 минути, PsyManDelic написа:

Няма по-добър и по-лош iPhone. Това, че лаги е умишлено. Моя 5все още си работи, но лаги с iOS 12.4.5. Тъй като политиката на ябълката е да правят следващия ъпдейт по-"тежък" за да минеш на по-нов айфон, ако си със стар.

Ябълката прави много по-често ъпдейт от андроида. И като купиш ябълков апарат имаш много повече време ъпдейт от андроида. За 12 специално това наполовинчата работа. Много бъгове и много лъжи откровенни долнопробни за качествата му. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Граф Монте Кристо написа:

Сега относно последните 12. Били с покритие против надраскване дрън! Моя е целия надраскан. Лагва зверски.

Значи - недей да заблудаваш хората, ти беше с 12 - МИНИ, а не с чистата 12 ! И второ- запроблемите си не отиде до сервиз,не пробва нищо да опиташ, а директно пусна за продажба телефона.

А защо от миналата година нямам НИТО ЕДИН от товите проблеми, ами дори считам 12-ската за най-читаивя от последните години ?

Мммм ?

12-ска, закупена от магазин, чисто нова през месеца, когато излезе на пазара. И никакви проблеми досега.изтървана на под, държана и носена в джоб с ключове, мокрена с бира, заливана с узо .... И не и не. Дори се опитах да опитам как така не се "обръща дисплея". Е, не и  - обръща се със всяка една програма, която ползвам.Неще да повтори твоят проблем, баси работата. Явно нещо не правя като теб, а знаеш, че от 2009-та година насам не ползвам телефон, различен от iPhоne, а до две години насам и компютър, различен от Mac :lock: 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Trichocephalus написа:

Значи - недей да заблудаваш хората, ти беше с 12 - МИНИ, а не с чистата 12 ! И второ- запроблемите си не отиде до сервиз,не пробва нищо да опиташ, а директно пусна за продажба телефона.

А защо от миналата година нямам НИТО ЕДИН от товите проблеми, ами дори считам 12-ската за най-читаивя от последните години ?

Мммм ?

12-ска, закупена от магазин, чисто нова през месеца, когато излезе на пазара. И никакви проблеми досега.изтървана на под, държана и носена в джоб с ключове, мокрена с бира, заливана с узо .... И не и не. Дори се опитах да опитам как така не се "обръща дисплея". Е, не и  - обръща се със всяка една програма, която ползвам.Неще да повтори твоят проблем, баси работата. Явно нещо не правя като теб, а знаеш, че от 2009-та година насам не ползвам телефон, различен от iPhоne, а до две години насам и компютър, различен от Mac :lock: 

И каква е разликата между 12 мини и чистата 12-ка? Айде аз ще ти кажа. Само

големината на екрана. Всичко друго е едно и също. Бях в магазина на Мак, казаха, че те , ако не открият проблем трябва да платя 45 евро такса диагностика. И това, ако не са мошенници. Звъннах на Епъл, аз му обеснявам, за какво иде теч, той още ми спи по телефона и ме пита три пъти един и същ въпрос. Ако продължават да ме цакат и за в бъдеще с топла бира, купувам си един бюджетен андроиден телефон и парите от другата разлика до нов айфон отивам за пет дена до Монте Карло да са плацикам на плажа и да си пия 12 годишното.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И каква е разликата между 12 мини и чистата 12-ка? Айде аз ще ти кажа. Само
големината на екрана. Всичко друго е едно и също. Бях в магазина на Мак, казаха, че те , ако не открият проблем трябва да платя 45 евро такса диагностика. И това, ако не са мошенници. Звъннах на Епъл, аз му обеснявам, за какво иде теч, той още ми спи по телефона и ме пита три пъти един и същ въпрос. Ако продължават да ме цакат и за в бъдеще с топла бира, купувам си един бюджетен андроиден телефон и парите от другата разлика до нов айфон отивам за пет дена до Монте Карло да са плацикам на плажа и да си пия 12 годишното.

Да , да ….
Абсолютно съм съгласен с теб .
Продължавам и да опитвам да получа на МОЯ телефон ТВОИТЕ проблеми и …. Не успявам :lock:
Явно по природа съм си тъпанар , извинявай

Sent from my iPhone using Tapatalk
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В тази тема 90% от писалите са водени от омразата си към Епъл в насоката на постовете си, а не от обективната действителност.
Питате каква е въпросната обективна действителност според мен?
Простичък е отговора - разни хора, разни идеали…тоест различни неща харесваме да ядем, да употребяваме, да гледаме, с различни жени/мъже харесваме да си лягаме и обичаме и т.н.
Моят опит от 13 години с Айфон и в частност от 8 месеца с 12 Про Макс е този, че нито един от изброените в първия пост проблеми на колегата съм нямал, нямам и дано да нямам и в бъдеще.
Не е въпрос на това дали старите модели на дадена марка са по-добри или по-новите, а как и за какво си ползвате апаратите.
Разликата между повечето писали тук е тази, че те не са ползвали никога Айфон, а аз ползвам Самсунг заедно с Айфона и съм ползвал през годините доста от изброените по-горе марки и имам поглед и върху тях - всяка ОС си има достойнства и тези, които се кефят на Андроид да си го ползват с кеф, но да не се цепят неподготвени за марки и ОС, които не са опитали дори.
Екосистемата при Епъл е на ниво, което трудно се достига от повечето марки, а няма смисъл да споменавам липсата на забиване, лагване, крашване и прочие изброени по-горе тъпотии, присъщи на Андроид.
И с 12 про макс имам брилянтна бързина, брилянтна батерия, брилянтна камера и накратко казано имам всичко най-добро, което ми е необходимо за моето ползване и моите желания, а втория ми апарат Самсунг допълва като ползване нещо, което ми липсва при Епъл (да допуснем все пак, че има и такива липси).

пп. Дайте да не коментираме цените на високия клас апарати, защото всички вече са в космоса и да обвинявате Епъл, че са скъпи, а другите са евтини е меко казано смешно.
Ама пък ако ви кефи да плюете Епъл, давайте смело…

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Коя тема тема е смисена, коя безсмислена, кой е ветеринар, кой е алгор и т.н. не е в компетенциите Ви да обсъждате. Считайте това за предупреждние ! 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В неделя съм за един истински българин и голям мъжкар, изгонен от собствествената си държава в Дубай. Но нямам моралното право да гласувам. Иначе с Алгор не съм съгласен за батерията на Ейпъл. Не могат да правят издръжливи батерии и това си и в тази компания. Особенно като ползвам навигация майко мила. Но това, не го отчитам като проблем. Нали имаме вече зарядно в колите. Сега ще ползвам 7+ до като спред да ъпдейтва и ще пиша отзиви стари vs нови айфони.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То първо научи български после сравнявай стари vs нови :D

По принцип за тези пари, които предлагат Апъл можеш да купиш нещо по-добро. Но няма смисъл да се сравняват марки телефони. 

И един от най-евтиния ще върши същата работа както за ХХХХ лева 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...