Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Евтина GSM услуга в България?

Виж решението Разрешен от baitexpo,

Препоръчан отговор

Днес ходих да плащам сметката за GSM-а, и ме "зарадваха", че скоро щели да ми прекратят договора, тъй като закривали оператора. Става дума за BOB (вече на А1). Дайте идеи - с какво да го заменя? Да е възможно най-евтино. Не говоря много. Досега плащах на месец 4.90 лв, за два телефона, ако не надвиша лимита. 

Как стои въпросът с предплатените планове? А с тези на договор?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Rudy M. написа:

Днес ходих да плащам сметката за GSM-а, и ме "зарадваха", че скоро щели да ми прекратят договора, тъй като закривали оператора. Става дума за BOB (вече на А1). Дайте идеи - с какво да го заменя? Да е възможно най-евтино. Не говоря много. Досега плащах на месец 4.90 лв, за два телефона, ако не надвиша лимита. 

Че те отдавна са го закрили. Просто поетапно чакат да изчете договора на абонатите им. Няма как да намериш такава евтина услуга вече. Те затова я и закриват.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Rudy M. написа:

А нещо в отговор на въпроса ми?...

Договорът ми е безсрочен. Няма да "изчете" скоро.

Ще кажат, че просто се закрива този тип услуга и ще искат да подпишеш нов договор. Ако си съгласен ще минеш на друг пакет, ако не ще ти закрият услугата. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Емо, защо според теб съм пуснал тема - да ми казваш неща, които знам ли?... :angry:

Кажѝ ми на какво да мина, след като закрият услугата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може да разгледаш предплатените услуги на операторите.Друг вариант е да изчакаш края на годината.По Коледа и Нова Година пискат разни промоции.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Rudy M. написа:

Емо, защо според теб съм пуснал тема - да ми казваш неща, които знам ли?... :angry:

Е няма такива евтини услуги вече. Как да ти кажа на какво да минеш. Най-евтините са между 10 и 20 лева. На теб само за разговори ли ти трябва мобилна услуга или и мобилен интернет?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, Rudy M. написа:

А нещо в отговор на въпроса ми?...

Договорът ми е безсрочен. Няма да "изчете" скоро.

Ко се мръщиш? Точно са ти го казали, договора ти е изтекъл и е станал безсрочен, оператора поетапно прекратява тези договори и междувременно не предлага услугата за нови клиенти. Кое не е ясно?
Всички оператори предлагат абонамент за минимум 10-12лв. на месец, не ми лся че е много, за 2 кинта месечно вече и предлплатена карта няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вече минималните такси в бизнес групи на ведомства са малко под 10лв. и стигат до към 14лв. с неограничени минути и 100 000 за интернет, а предплатените планове започват от 8лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

предплатените планове започват от 8лв.

Кой е този предплатен план за 8 лв?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, Rudy M. написа:

Там е работата, че нищо не знаеш! Няма да закриват нищо!

От 3 години лъжат и мажат. Жената устиска до 3-тото напомняне и им обясни, че е адвокат. Настъпи безкрайна

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Joss Bomon написа:

Това ми се струва интересно. Доколкото разбирам - 8 лв. е цената на стартовия пакет, нали? Знаеш ли как стои въпросът с презареждането? Колко време е валидна заредената сума? Взимат ли някакви пари от нея, за да ти дадат "безплатни" минути?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Rudy M. написа:

Това ми се струва интересно. Доколкото разбирам - 8 лв. е цената на стартовия пакет, нали? Знаеш ли как стои въпросът с презареждането? Колко време е валидна заредената сума? Взимат ли някакви пари от нея, за да ти дадат "безплатни" минути?

Не намирам информация по въпроса, но горе-долу така трябва да стоят нещата : 15лв. важи един месец, 10лв. някъде до към 2 седмици и т.н.
Имай на предвид че валидността на кредита е различна от тази на валидността на ноемра(Сим картата), тоест едно презареждане например с 10лв. може да удължи нейната валидност с няколко месеца.
Също имай на предвид че българските оператори имат навика АВТОМАТИЧНО и без да те питат да взем,ат определена сума веднага след презареждане за пакет минути/интернет.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам един телефонен номер към А1 за 6 лева - 100 минути!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, Rudy M. написа:

Не мисля, че има "безплатни минути" изобщо в този план. Цъкна ли на другите табове с цени и правила и условия ?

Разговори към VIVACOM (мобилна и фиксирана мрежа) 0.34 лв. на минута
Разговори към други фиксирани оператори 0.34 лв. на минута
Разговори към други мобилни оператори 0.34 лв. на минута
SMS към мобилната мрежа на VIVACOM 0.12 лв. на съобщение 
SMS към други мобилни оператори 0.12 лв. на съобщение 
SMS от мрежата на VIVACOM към международни оператори 0.21 лв. на съобщение 
SMS от мрежата на VIVACOM към мобилни мрежи в ЕС         0.14 лв. на съобщение 
MMS към всички нац. мобилни оператори   0.60 лв. на съобщение 
WAP през CSD  0.11 лв. на минута 
GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA  1.80 лв. на MB 
Разговори към Първа международна група 0.445 лв. на минута 
Разговори към Мобилни ЕС 0.445 лв. на минута 
Разговори към Втора международна група 1.52 лв. на минута 
Разговори към Трета международна група 1.92 лв. на минута 
Цени за обаждане/SMS към номера с добавена стойност
  1. Тарифирането е на секунда. Минималната продължителност на разговор е 30 секунди, след това разговорът се тарифира на секунда.
  2. Включеното време за разговори в стартовия пакет не може да бъде използвано към номера с добавена стойност. 
  3. Трафикът на данни се тарифира на 1 KB.
  4. Алтернативните фиксирани оператори със свързаност с мобилната мрежа на VIVACOM са: Ай Ти Ди Нетуърк, Близу Медиа енд Броудбенд, Булсатком, Варна Нет, Вестител БГ, Ви Мобайл, Голд Телеком, Еском, Източна телекомуникационна компания, Интеруут България, Кабел Сат  Запад, Премиум Нет Интернешънъл, Мобилтел (фикс), Нет1, Нет Кънект Интернет, Нет Ис Сат, Нетуъркс-България, Нетфинити, Новател, Телекабел,  Телеком 1, Телекоминикационна компания Варна, Теленор България (фикс).
  5. Тарифата не получава бонуси при презареждане и не участва в програма „Мания"
  6. Срокът на валидност на картата, е 12 месеца (1-11 месец входяща и изходяща, 12-ти месец само входящ). Срокът започва да тече от датата на активация.
  7. Максималният брой символи на един SMS, написан на латиница, е 160 символа. Максималният брой символи на един SMS, написан на кирилица, е 70 символа. SMS който е по-дълъг от упоменатите символи ще бъде таксуван като 2 или повече SMS-a, в зависимост от броя символи.
  8. Услугата мобилен интернет не може да бъде използвана в роуминг.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Rudy M. написа:

Аз съм с ваучери на Теленор. Зареждам 8 лева на два месеца.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Цъкна ли на другите табове с цени и правила и условия ?

Разбира се. Само че въпросът ми е друг.

След като изразходвам включените минути - нали трябва да презаредя? Има изброени начини за това. Обаче, ако заредя примерно 8 лв. - те докога са валидни? Защото в сайта на Теленор четох простотии от рода на 14 или 20 дена :mad:  . И след това, което не си изговорил - гори. Така на практика планът е абонаментен, принуждават те да плащаш постоянно. И друго - от заредената сума ти удържат някаква част, в замяна на която ти дават минути за разговор, пак валидни 2-3 седмици. Има ли го това и при Виваком?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, вече няма изгодни предплатени планове. Ако имаш познати, по-добре се вмъкни в някоя група с включени минути и интернет. Официалните планове са над 10лв. минимална такса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Ако имаш познати, по-добре се вмъкни в някоя група с включени минути и интернет.

Е аз имам служебен телефон, с неограничени минути и интернет. Но ми трябва и някой да може да ме търси, когато не съм на работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Още миналата година, ми се обадиха от А1 и ми казаха, че трябва да мина на А1. Не минах и номера ми все още е активен - просто пише А1. Договора ми към боб е безсрочен и плащам зависимост това, колко минути съм говорил през дадения месец.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 минути, Rudy M. написа:

И друго - от заредената сума ти удържат някаква част, в замяна на която ти дават минути за разговор, пак валидни 2-3 седмици. Има ли го това и при Виваком?

Не ти удържат нищо. Ако искаш да си закупиш примерно минути, може да стане през автоматичното обслужване и важат за периода който си избрал. Заредената сума си е валидна и стои в картата за 10 или 11 месеца.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Rudy M. написа:

След като изразходвам включените минути - нали трябва да презаредя? Има изброени начини за това. Обаче, ако заредя примерно 8 лв. -

Под 15лв. няма начин да е над 2 седмици, под 10 е невъзможно да са повече от 10 дни или седмица.

преди 2 минути, baitexpo написа:

Не ти удържат нищо. Ако искаш да си закупиш примерно минути, може да стане през автоматичното обслужване и важат за периода който си избрал. Заредената сума си е валидна и стои в картата за 10 или 11 месеца.

Абе и си прав и не си, но това май зависи от вида на предплатения план.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, Rudy M. написа:

След като изразходвам включените минути - нали трябва да презаредя? Има изброени начини за това. Обаче, ако заредя примерно 8 лв. - те докога са валидни? Защото в сайта на Теленор четох простотии от рода на 14 или 20 дена :mad:  . И след това, което не си изговорил - гори. Така на практика планът е абонаментен, принуждават те да плащаш постоянно. И друго - от заредената сума ти удържат някаква част, в замяна на която ти дават минути за разговор, пак валидни 2-3 седмици. Има ли го това и при Виваком?

Ще ти кажа как е при мен. Зареждам 8 лева на 2 месеца. От тях ми удържат 2,50 за 30 безплатни минути за 1 месец към Теленор. Ако говориш с абонати на други телекоми си плащаш по тарифите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, ncl написа:

Ще ти кажа как е при мен. Зареждам 8 лева на 2 месеца. От тях ми удържат 2,50 за 30 безплатни минути за 1 месец към Теленор. Ако говориш с абонати на други телекоми си плащаш по тарифите.

Обаче 8те лева или остатъка от тях изчезват на втората седмица ако не си ги изразходвал, така ли е или бъркам?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...