Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Евтина GSM услуга в България?

Виж решението Разрешен от baitexpo,

Препоръчан отговор

преди 4 минути, Bubbles написа:

Обаче 8те лева или остатъка от тях изчезват на втората седмица ако не си ги изразходвал, така ли е или бъркам?

Бъркаш. Останалите пари си седят. Губят се само тези от 2,50, които не са изразходвани. Другите 5,50 си остават. Иначе, ако не заредиш преди изтичането на двата месеца, разбира се губиш парите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Rudy M. написа:

Разбира се. Само че въпросът ми е друг.

След като изразходвам включените минути - нали трябва да презаредя? Има изброени начини за това. Обаче, ако заредя примерно 8 лв. - те докога са валидни? 

От написаното в сайта излиза една година. По точно 12 месеца входящи,  11 месеца изходящи. Най добре да минеш през офис и да питаш или да звъннеш на оператор,  че това дето го пише в сайта може да е някаква интерпретация на това дето ще го пише в договора, от операторите всякакви чалъми можем да очакваме.   

Иначе имаш и друг вариант,  траеш си и ако ти звъннат да те информират, че ще спират картата тогава сменяш. И аз имам една бобска карта от незнам колко години, дето щяха да я спират поне преди 2 години и оня ден я гледах,  още си работи 🤣

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, nickolaycho написа:

Имам един телефонен номер към А1 за 6 лева - 100 минути!

Навремето явно всички сте се мъчили да таковате косъма...

При мен е 2х100 към всички (у нас) за 2.90!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-евтиния вариант е "предплатена карта". Плащаш това което реално си ползвал. Това е обаче само за телефонията. 

Оператор не препоръчвам, но за сметка на това един предлага множество услуги в пакет в който има отстъпки по отношение на основните им планове и в зависимост дали си знаеш месечното потребление си правиш комбиниран, така че фиксираш месечната си ставка на някакъв твой си бюджет. 

Тук няма как да знаем колко разговори провеждаш, колко интернет ползваш, колко телевизия ползваш и до колко си мобилен. Да, всеки оператор ти "набутва" и мобилен интернет, но това не е болка, че не ще го ползваш. 

За 5 лв., обаче като физическо лице не може да намериш добра услуга. За корпоративни клиенти се предлагат други планове, където може и да се получи това 5 лв. на човек, а услугата да е на завидно качество. 

Реши дали ще се "обвързваш" с някой оператор. Примерно аз съм избрал. След като изтече договора ми към тях и понеже проявих лоялност при преподписване на договора отидох при тях и им поисках за почти същите пари да имам повечко услуги, а след това обединих към себе си и друг абонат (жената де...) и намалих месечното ми даване към въпросния оператор. = Примерно през изминалите две години за пакетна услуга плащах месечно 60 лв., а при преподписването на новия вече ще плащам 52. За сметка на това телефонията ми е неограничена и на двата номера, мобилната услуга за пренос на данни е вместо 100, 1500, а "стационарния" интернет на доволно ниво спрямо колко го ползваме. 

Иначе, да евтините индивидуални планове са между 10 и 12 лв. Затова комбинирай и спести или пък премини на предплатена услуга. Твой си е избора дали ще сключваш договор или не. В действителност този брой договори е от значение, ако собственика на оператора реши да го продава на друг. Той пряко не касае крайните му потребители. Друг е въпроса кой предлага по-качествена услуга. Всеки оператор дава някаква карта за неговото покритие, но в даден район единия е с по-добро качество на сигнала, а в друг е обратното. 

Всичко се свежда дали си готов да се "ожениш" за някой оператор. ;) Някои обичат да са "ергени' ... :) 

Успех!

п.п. Само, че има една особеност. За предплатена карта ще трябва да ти сменят номера. кофти, но в тоя случай ми хрумва да отидеш при друг оператор и да прехвърлиш номера си. Не знам дали ще стане номера, но всеки оператор да "открадне' от друг някакъв потребител му е целта, щото ... ;) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще си повторя въпроса, защо явно не го разбрахте:

Как мога да плащам възможно най-малко за два GSM-а, които се ползват предимно за входящи обаждания? Но моля за конкретни предложения, а не за "размисли и страсти" 

В момента от А1 ми предлагат да мина на договор съответно на 6 и 4 лева на месец - общо 10 за двата. Но се опасявам, че това са промо цени, за 2 години, и след това трябва да минавам на стандартни тарифи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
преди 58 минути, Rudy M. написа:

Аз ще си повторя въпроса, защо явно не го разбрахте:

Как мога да плащам възможно най-малко за два GSM-а, които се ползват предимно за входящи обаждания?

https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslugi/predplatena-karta/viva-standarten-paket#tab-harakteristiki

Зареждаш я веднъж на 11 месеца с  пет лева.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това става, благодаря. Има и вариант с малко по-ниски цени за разговори - https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslugi/predplatena-karta/opa#tab-ceni-i-tarifi . Ще проуча в някой офис как стоят нещата с презареждането.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, JKirilov написа:

Там е работата, че нищо не знаеш! Няма да закриват нищо!

От 3 години лъжат и мажат. Жената устиска до 3-тото напомняне и им обясни, че е адвокат. Настъпи безкрайна

Ето информацията, която има на сайта на БОБ. Който иска да я чете, да си говори с А1 и прочие. Не виждам смисъл да се мъча да убеждавам някой. Освен това преди време имаше тема за този тип услуга. Нека който иска да я прегледа и нея.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, dioib написа:

Най-евтиния вариант е "предплатена карта". Плащаш това което реално си ползвал. Това е обаче само за телефонията. 

Оператор не препоръчвам, но за сметка на това един предлага множество услуги в пакет в който има отстъпки по отношение на основните им планове и в зависимост дали си знаеш месечното потребление си правиш комбиниран, така че фиксираш месечната си ставка на някакъв твой си бюджет. 

Тук няма как да знаем колко разговори провеждаш, колко интернет ползваш, колко телевизия ползваш и до колко си мобилен. Да, всеки оператор ти "набутва" и мобилен интернет, но това не е болка, че не ще го ползваш. 

За 5 лв., обаче като физическо лице не може да намериш добра услуга. За корпоративни клиенти се предлагат други планове, където може и да се получи това 5 лв. на човек, а услугата да е на завидно качество. 

Реши дали ще се "обвързваш" с някой оператор. Примерно аз съм избрал. След като изтече договора ми към тях и понеже проявих лоялност при преподписване на договора отидох при тях и им поисках за почти същите пари да имам повечко услуги, а след това обединих към себе си и друг абонат (жената де...) и намалих месечното ми даване към въпросния оператор. = Примерно през изминалите две години за пакетна услуга плащах месечно 60 лв., а при преподписването на новия вече ще плащам 52. За сметка на това телефонията ми е неограничена и на двата номера, мобилната услуга за пренос на данни е вместо 100, 1500, а "стационарния" интернет на доволно ниво спрямо колко го ползваме. 

Иначе, да евтините индивидуални планове са между 10 и 12 лв. Затова комбинирай и спести или пък премини на предплатена услуга. Твой си е избора дали ще сключваш договор или не. В действителност този брой договори е от значение, ако собственика на оператора реши да го продава на друг. Той пряко не касае крайните му потребители. Друг е въпроса кой предлага по-качествена услуга. Всеки оператор дава някаква карта за неговото покритие, но в даден район единия е с по-добро качество на сигнала, а в друг е обратното. 

Всичко се свежда дали си готов да се "ожениш" за някой оператор. ;) Някои обичат да са "ергени' ... :) 

Успех!

п.п. Само, че има една особеност. За предплатена карта ще трябва да ти сменят номера. кофти, но в тоя случай ми хрумва да отидеш при друг оператор и да прехвърлиш номера си. Не знам дали ще стане номера, но всеки оператор да "открадне' от друг някакъв потребител му е целта, щото ... ;) 

Абе кой ше му държи активна карта 11 месеца с 5 кинта ве, оператора няма изгода от това и никой оператор не го прави. Дори 15лв. като заредиш валидността на картата(Номера ти) се удължава с няколко месеца, а не както беше преди години с цяла година, отделно от това валидноста на самите 5лв. ще е не повече от седмица.

Руди, нищо не ти пречи да си сключиш два договора за по 10-12лв. месечно, това са 20лв. не са 2К, ко си се стиснал толкоз?
Няма кой да те търпи за 5 кинта, това е истината.

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Ето информацията, която има на сайта на БОБ. Който иска да я чете, да си говори с А1 и прочие. Не виждам смисъл да се мъча да ибеждавам някой. Освен това преди време имаше тема за този тип услуга. Нека който иска да я прегледа и нея.

Бе той чичко Руди иска ако може без пари, явно пенсията му е малка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Bubbles написа:

Руди, нищо не ти пречи да си сключиш два договора за по 10-12лв. месечно, това са 20лв. не са 2К, ко си се стиснал толкоз?

А ве Бубблес, ти нали не живеш в България? Не ти ща мнението. Ти си имигрант, нямаш си идея как стоят нещата тук. Недей да даваш акъл, дето го нямаш.

Аз за какво ще си харча парите, си е моя работа. От к`ъв зор да давам на някакъв мобилен оператор 20-25 лв/месец за услуга, от която нямам нужда?...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Rudy M. написа:

А ве Бубблес, ти нали не живеш в България? Не ти ща мнението. Ти си имигрант, нямаш си идея как стоят нещата тук. Недей да даваш акъл, дето го нямаш.

Аз за какво ще си харча парите, си е моя работа. От к`ъв зор да давам на някакъв мобилен оператор 20-25 лв/месец за услуга, от която нямам нужда?...

Щом си пуснал тема явно имаш нужда ама си се стиснал за няк'ви стинки.
Казвам ти само че за 5 кинта НЯМА КАК ДА СТАНЕ, затова ти спират БОБ-а, затова ваучер от 5лв. важи не повече от седмица и за това след зареждане на поне 15 лева валидността на СИМ картата ти се удължава с няколко месеца.
Може да не живея в България но тези неща важат за целия ЕС плюс това все още познавам хора в Родината които са на ваучери и от тях знам горе-долу за какво иде реч.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не се заяждам, но докато не стане като в щатите: отчитане на изходящи-входящи няма да се оправи положението. Вие господине искате да извършвате т.нар. "еврейски" обаждания за по 4-5лв на месец. Е няма вече такива планове/екстри, който иска да ползва услуги на мобилен оператор трябва да плаща. И на мен не ми беше приятно, когато А1 ме нахендриха с "ънлимитид" ама такъв е живота.

Поздрави  и напишете за резултата от Вашето изследване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Bubbles написа:

Абе кой ше му държи активна карта 11 месеца с 5 кинта ве, оператора няма изгода от това и никой оператор не го прави. Дори 15лв. като заредиш валидността на картата(Номера ти) се удължава с няколко месеца, а не както беше преди години с цяла година, отделно от това валидноста на самите 5лв. ще е не повече от седмица.

Няма кой да те търпи за 5 кинта, това е истината.

Бе той чичко Руди иска ако може без пари, явно пенсията му е малка.

По принцип я държат до 6 месеца, но мисля че вече срокът е 3. Трябва да има някакво зареждане на пари в нея, ако ще да е 1 лев. Тези карти обаче за мен са безмислени вече. Това е обаче мое мнение.

преди 1 час, Rudy M. написа:

Ако ти трябва карта само за разговори може да се намери но там ще си поне 10 лева на месец.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Ако ти трябва карта само за разговори може да се намери но там ще си поне 10 лева на месец.

Емо, ти нали беше служител на Виваком? Дай ми на ЛС предложение за домашен интернет, кабелна телевизия с 3 приемника, домашен телефон, и два мобилни. Възможно най-евтино.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Rudy M. написа:

Емо, ти нали беше служител на Виваком? Дай ми на ЛС предложение за домашен интернет, кабелна телевизия с 3 приемника, домашен телефон, и два мобилни. Възможно най-евтино.

Писах ти на лично. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Емил Костов написа:

Писах ти на лично. 

Не ми написа нищо полезно :(

Както и да е, намерих, каквото търсех, за мен темата е приключена. Оставям я на празнодумците, да продължат да се изявяват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 25 минути, Rudy M. написа:

Не ми написа нищо полезно :(

Както и да е, намерих, каквото търсех, за мен темата е приключена. Оставям я на празнодумците, да продължат да се изявяват.

Не съм ти написал каквото поискаш защото зависи, какви услуги имаш, колко услуги имаш, какво плащаш, дали си нов абонат, дали си абонат, който е редовен, зависи дали ползвваш услуги тип комбинирай и спести, зависи дали си фирма. Списъкът е дълъг. Затова те посъветвах да отидеш в магазин на Виваком. И това не е само за Виваком, така процедира вече всеки оператор. Иначе далаверата е да имаш познат във фирма, която има доста услуги към даден оператор. Тогава може да си намериш и карта за без пари.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 11.07.2021 г. в 13:40, Bubbles написа:

Не пиши за неща за които не си 100% сигурен. Аз обаче съм 100% сигурен за това:
Ваучер на А1 например за 7-8 лв. - минутите са валидни месец (след това се губят), парите - 3 месеца (след това се губят), валидност на картата - 1 година от датата на зареждането. Накратко - може да зареждаш веднъж в годината, ако не искаш да си губиш номера. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...